İnsanlar ikiye ayrılır. Birinci kısım başı dik dursun ömrü boyunca diye gururlu davranıp mantıklı seçimler yapan kendisine saygısı olan insanlar.
İkinci kısım ama seviyorum napıyım diye ezilmeyi, sevilmemeyi, istenmemeyi gözardı eden, siz kimsiniz ki bana böyle davranıyorsunuz bende insan evladıyım benimde gururum var diyemeyen insanlar.
Birinci kısım insanların belki yüzde yirmisi mantıklı seçimler yapmalarına rağmen hayatın getirdiği bazı zorluklar sebebiyle mutsuz olur.
Ama ikinci kısımdakiler mutlaka mutsuz olur.Çünkü etraflarındaki insanların kendilerine saygısı yoktur.Çünkü ikinci kısım insanların zaten kendisine saygısı yoktur, başkası neden onlara saygı duysun?
Sanırım başka bişey söylememe gerek yok.
Yanılmıyorsam sen bundan öncede bir konu açmıştın üniversite okuyoruz bilmemne diye.Senin ailen tanışmak istiyordu onunki erken diyordu filan.Yanılmıyorum değil mi? Sonuç olarak bence zaten mantıklı davranan çocuğun ailesiydi çünkü daha okuyorsunuz ne aileler tanışması? Hani eğitim hani meslek hayatına girmek hani düzgün bir iş aramak nerde hayatın temellerini sağlam atmak? Üniversite bitince sıra evliliğe gelmiyor.Sıra diplomanın hakkını vermeye geliyor bu bir.
İkincisi kendinize zerre saygınız yok bu kadar olaya rağmen ya sevgilimin aklını karıştırırlarsa ayrılırsak diye düşünüyorum diyosunuz. Sizi itip kaktıklarını anlamak için kolunuzdan tutup sarsmalarına gerek yok
Bu kadar ezilip büzülmenin hiç bir mantıklı açıklaması yok.Hiç bir insani duygu, his bu kadar yok sayılmaya rağmen orada durmayı haklı göstermez. Üstelik, aşk çok ama gurur tektir.Ayaklarınız o kadar yere basmıyor ki size ne söylesem boş olucakmış gibi.
Sözün özü, dik durmayı bilmeyen insanlar yıllar sonra irade sahibi insanlara bakarak ''bunun benden fazlası ne ki o böyle yaşıyor ben böyle yaşıyorum'' diye dert yanıcak. Halbuki cevap geçmişte saklı.Bu sözlerimi hiç unutmayın, bir tek bu konuda değil, hayatınızın herhangi bir döneminde dik durmadıkça, kendisinin kıymetini bilen insanlara imrenerek bakmaktan fazlasını yapamicaksınız. Bilginize.