Evde sıkıldım ben şahsen. Hem de yoruldum. İşe gidince dinleniyorum ,özel sektörde yorucu bir iş olmasına rağmen.Kesinlikle katılıyorum. Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluyor çalışınca
merhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.
bu şekilde uzun çalışma hayatından sonra ev hanımı olup pişman olan ya da çok mutlu olan var mı ?
pişman olmaktan korkuyorum.
NOT: maddi olarak çok fazla sıkıntı çekmem çalışmazsam. tabi illaki kısacağım şeyler olacaktır.
Çocuklar çokmu ufak.Çalışıp kreşe verseniz daha iyi olmaz mı? Bende ögretmenim şehir değiştirdik bu sene.2.5 yaş kızımı kreşe verdim,çok mutlu inanılmaz fark etti kısa zamanda.Bende işe gidip geldiğim için daha iyiyim.Büyük kızim 6 yaşinda oda 1 e başladı.Ama 4 yaşından beri anasınıfına gitti.Öncesinde hep bakıcı buldum,hiç sorun yaşamadık bakıcılarladaBen kadrolu ogretmenim en son pandemiden once okula gitmistim
Sonra hamilelik dogum ucretsiz izin deprem derken son 4 yilda sadece 3 ay aktif olarak calisabildim
Su an da cocuklarima bakici bulamadigim icin mecburen ucretsiz izin aldim yine
Ama mesele maddiyat falan degil calismaya alisip evde kaldiginiz zaman, hele cocuk da varsa ev isleri döngüsü insanı calismaktan daha cok yoruyor
Bugun bakici bulsam yarin işe basladim o derece ozledim
İçime su serptin. bende bi süre çalışmasam gençleşeceğim resmen. :)Gülümseyerek okudum.
7 sene çalıştım aynı iş yerinde.
Artık aile gibiydik.
Ortam vs çok güzeldi ama işten sıkılmıştım.
Tam bir sene senin gibi sancılı geçti.
Gitsemmi gitmesemmi neyapsam vs.
Hatta istifamı verdim müdürüm kabul etmedi.
Sonunda ayrıldım tazminat almadan.
Salya sümük
İlk bir kaç hafta çok tuhaf ve boş hissettim.
Şimdi bir sene olacak nerdeyse ve verdiğim en güzel karar.
Kendime geldim resmen.
Ama çok önemli olan bir kaç nokta var;
- Kendine en az bir sene yetecek birikimin olsun.
- Evde boş oturma, kurs yada başka bi uğraşın olsun.
Konuşmak istersende herzaman yazabilirsin
1999 öncesinden sigortalıysa oluyor oYanlış hatırlıyor ya da yanlış biliyor olabilirim ama eski çalıştığım yerde çalışanlar 10 yılı doldurduktan sonra istifada tazminat alabileceklerini söylüyordu bir araştırın derim..
ha bu arada 1. sınıfa başlayan kızım var. bol bol uğraş olacaktır banaGülümseyerek okudum.
7 sene çalıştım aynı iş yerinde.
Artık aile gibiydik.
Ortam vs çok güzeldi ama işten sıkılmıştım.
Tam bir sene senin gibi sancılı geçti.
Gitsemmi gitmesemmi neyapsam vs.
Hatta istifamı verdim müdürüm kabul etmedi.
Sonunda ayrıldım tazminat almadan.
Salya sümük
İlk bir kaç hafta çok tuhaf ve boş hissettim.
Şimdi bir sene olacak nerdeyse ve verdiğim en güzel karar.
Kendime geldim resmen.
Ama çok önemli olan bir kaç nokta var;
- Kendine en az bir sene yetecek birikimin olsun.
- Evde boş oturma, kurs yada başka bi uğraşın olsun.
Konuşmak istersende herzaman yazabilirsin
deli gibi sıkılıyorsun deli gibi ciddiyim dinlendikten sonra ben neden çıktım diye kendini yiyorsunmerhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.
bu şekilde uzun çalışma hayatından sonra ev hanımı olup pişman olan ya da çok mutlu olan var mı ?
NOT: maddi olarak çok fazla sıkıntı çekmem çalışmazsam. tabi illaki kısacağım şeyler olacaktır.
İstifa etmedim ama emekli oldum. 27 yıllık çalışmadan sonra emekli hayatım gayet güzel pişman değilim. Arkadaşlarimi özlüyorum sadece onlarla da program yapıp buluşuyoruz zaman zaman. Maddi açıdan bakarsak ne kadar çok kazanırsanız o kadar harcama oluyor. Eviniz kira değilse idare edebilirsiniz.merhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.
Yarım yamalak bilgim1999 öncesinden sigortalıysa oluyor o
15 yıldır sigortalı olmak (e 99da girişi varsa sigortalıysa 25 sene oluyor zaten)
3600 prim günü olmak -sizin 10 sene dediğiniz şey bu işte
şartları var
Ben de aralıksız ve yoğun bir iş hayatının ortasında bir anda istifa edip 2.5 yıl evde oturdum. Çocuğum 4 yaşındaydı onunla ilgilendim. Evime , kendime vakit ayırdım. Çok keyifliydi açıkçasımerhaba arkadaşlar. 9,5 senedir aynı yerde çalışıyorum ama artık istifa etmek istiyorum ve bir süre çalışmak istemıyorum. tazminatı da bırakmak zorunda kalacağım bu şekilde yaparsam. işyerinden ve çalışmaktan çok sıkıldım.
Çalışmaya alışmasan da zor geliyor ki.Ben sağlık sebepleriyle ücretsiz izin aldım 4 aydır evdeyim. Herşeyi kafamı takıyorum psikolojim çok bozuldu. Çalışırken bu kadar düşünmüyordum iyi oluyordu. Sürekli evde olmak bir süre sonra insanı çok bunaltıyor hayatı kaçırıyor gibi hissediyorsun. Bende sizin gibi nerdeyse 10 senedir çalışıyorum. Çalışmaya alışınca evde durmak insana çok zor geliyor. İşten çıkıp 6 ay dinlenip yeniden işe başlayabileceksiniz yapın. Ama iş bulma süreniz uzarsa psikolojiniz etkilenir.
ahaha yok ben tahmin ettim çünkü benim yaşım da sizden biraz küçüktür veya yakınızdır muhtemelenYarım yamalak bilgimböylece yaşımın büyüklüğü ortaya çıktı sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?