istifa edip ev hanımlığına geçenler bakabilir mi?

Gülümseyerek okudum.
7 sene çalıştım aynı iş yerinde.
Artık aile gibiydik.
Ortam vs çok güzeldi ama işten sıkılmıştım.

Tam bir sene senin gibi sancılı geçti.
Gitsemmi gitmesemmi neyapsam vs.
Hatta istifamı verdim müdürüm kabul etmedi.

Sonunda ayrıldım tazminat almadan.
Salya sümük

İlk bir kaç hafta çok tuhaf ve boş hissettim.

Şimdi bir sene olacak nerdeyse ve verdiğim en güzel karar.
Kendime geldim resmen.

Ama çok önemli olan bir kaç nokta var;

• Kendine en az bir sene yetecek birikimin olsun.
  • Evde boş oturma, kurs yada başka bi uğraşın olsun.

Konuşmak istersende herzaman yazabilirsin

Çocuklar çokmu ufak.Çalışıp kreşe verseniz daha iyi olmaz mı? Bende ögretmenim şehir değiştirdik bu sene.2.5 yaş kızımı kreşe verdim,çok mutlu inanılmaz fark etti kısa zamanda.Bende işe gidip geldiğim için daha iyiyim.Büyük kızim 6 yaşinda oda 1 e başladı.Ama 4 yaşından beri anasınıfına gitti.Öncesinde hep bakıcı buldum,hiç sorun yaşamadık bakıcılarlada

Çalışmaya alışık insanlar için başta güzel geliyor ama sonra sıkıcı bir şeye dönüşüyor. Zaman zaman hevesleniyorum evde olmaya. İnanır mısınız ağız tadıyla kek pişirmeyi falan özlüyorum ama sonra evde sıkıntıdan cinnet geçirdiğim günler geliyor

İçime su serptin. bende bi süre çalışmasam gençleşeceğim resmen. :)

Yanlış hatırlıyor ya da yanlış biliyor olabilirim ama eski çalıştığım yerde çalışanlar 10 yılı doldurduktan sonra istifada tazminat alabileceklerini söylüyordu bir araştırın derim..
1999 öncesinden sigortalıysa oluyor o

15 yıldır sigortalı olmak (e 99da girişi varsa sigortalıysa 25 sene oluyor zaten)
3600 prim günü olmak -sizin 10 sene dediğiniz şey bu işte

şartları var

herkese çok teşekkür ederim. iş yerindeki yöneticiler ile anlaşamayıp hakkettiğin maaşı da anlayınca insan bırakmak istiyor.
sıkılırsam da allah büyük diyip iş ararız bakalım hayırlısı kızlar her birinize teşekkür ederim.

ha bu arada 1. sınıfa başlayan kızım var. bol bol uğraş olacaktır bana

o okuldayken de ben kurs vs bulurum birşeyler diye düşünüyorum:)

Ben de 3 çocuklu bir ogretmen anneyim,küçük kuzum 9 aylık,ortanca 5,büyük kızım 6.5 derken evdeyim, ilk cocugumda 3.5 aylıkken kısa sürede olsa ise başladım,sonrasında bağlanma sorunları ile boğuştuk, ortancamda 10 aylıkken başladım panzeri derken 2 2.5 yasina kadar evden devam ettim, son minnosu da 14 15 aylık olarak kendim büyütmek istedim izindeyim ,şu an 2.bahar yaşıyorum sanki iki çocuğumu okula bırakıp, semtimizdeki emeklilerle birlikte sakince bir yürüyüş yapıp anneme bıraktığım küçük kızıma geçiyorum, yemeğimi istediğim gibi acelemiz pişirip, çocuklarıma bakmak ama inanılmaz haz verse de,öğrencilerimi ve okulu özledigimi hissediyorum, ikinci dönem başlayacağım ,yıllarca çok yoğun çalıştım 13.senem bitti, iskolik bir yapım var,okula gidince de yoğunluğum artacak bunu bilmeme rağmen dönmeyi ıstiyorum, dünyanın binbir türlü hali var kısmına katılıyorum, pasif gelirim yok,aileden zengin değilim eşim de ben de memuruz çalışmaktan başka seçeneğim yok,fakat pasif gelirim vs de olsa ben yine çalışırdım bebeğim biraz büyüdukten sonra.

Tam zamanlı ev çalışanı olmak sıkıcı oluyor.
İlk zamanlar güzel sonra monotona bağlıyor.
Bu şekilde planınız varsa kurs, hobi, arkadaş grubu ekstra birşeyler ile tamamlamak lazım.
Ev işleri, evin kendisi bir noktadan sonra boğuyor insanı. Ben çalışmak için tekrar gün sayıyorum. Dün ile bugün aynı geliyor artık

Ayrıca eşten daha çok sohbet bekliyorsun, bence eşe karşı beklenti artıyor o da problem oluyor. Gözüne iş yerindekiler batmıyor eş batmaya başlıyor

deli gibi sıkılıyorsun deli gibi ciddiyim dinlendikten sonra ben neden çıktım diye kendini yiyorsun

Kızımın doğumuyla işten çıktım. 2 buçuk yıl sorna oğlum doğdu derken 7 yıldan fazla çalışmadım. Ben çok şikayetçi seçildim açıkçası. Bu kişiye, yaşam standartlarına, çalışmıyorken ne yaptığına göre değişir sanırım. Sürekli evde olursanız sıkılırsıniz. Benim güzel bir sosyal çevrem, farklı şeyler yapacak imkanlarım vardı. Bir süredir çalışmaya başladım, istediğim tarzda bir işe girme olanaği çıktı karşıma. Suan çalışıyorum ama emekli olana kadar çalış miyim? Pek sanmıyorum
Çok bunaldiysanız, işiniz de çok iyi imkanlara sahip ve bir daha aynısını bulamayacak türden değilse çıkıp biraz dinlenebilirsiniz. Baktınız evde olmuyor yeniden iş bakarsınız.

Son düzenleme:
şöyle diyeyim istifa ettikten sonra çalışacaksın aslında, evde asla iş bitmiyor ve bir yerden sonra bıkkınlık geliyor bu kısır döngüden. aktif çalışma hayatı olan kadınlar için bana kalırsa depresyon sebebi. sadece maddi değil manevi yoruyor. 6 ay doğum iznimden sonra işe döndüm ki çok bayıldığım bir mesleğim yok ama tazelendim ve kendime geldim resmen. evde insanın özgüveni eksiliyor, daha bakımsız daha hayattan kopmuş oluyor bana kalırsa...

İstifa etmedim ama emekli oldum. 27 yıllık çalışmadan sonra emekli hayatım gayet güzel pişman değilim. Arkadaşlarimi özlüyorum sadece onlarla da program yapıp buluşuyoruz zaman zaman. Maddi açıdan bakarsak ne kadar çok kazanırsanız o kadar harcama oluyor. Eviniz kira değilse idare edebilirsiniz.

Ben de aralıksız ve yoğun bir iş hayatının ortasında bir anda istifa edip 2.5 yıl evde oturdum. Çocuğum 4 yaşındaydı onunla ilgilendim. Evime , kendime vakit ayırdım. Çok keyifliydi açıkçası eğer maddi olarak bir buhran olmayacaksa size de iyi gelebilir.
benim için tek kötü yani özgür hayatı pek sevdim.artik sabah 8 akşam 6 ofiste bir iş bana göre değil diyorum.
şuanda rahat bir işim var.normal şartlarda tam zamanlı çalışsam çok daha fazlasını kazanma imkanım var , ama ben böyle mutluyum.
Pişman olursanız da tekrar başlarsınız

Çalışmaya alışmasan da zor geliyor ki.

Yarım yamalak bilgim böylece yaşımın büyüklüğü ortaya çıktı sanırım
ahaha yok ben tahmin ettim çünkü benim yaşım da sizden biraz küçüktür veya yakınızdır muhtemelen
arkadaş çevrem genel olarak benden 4-5 yaş büyük ve 99 öncesi girişliler %90 diyebilirim

genel olarak 99 öncesinin mevzuatını da biliyorum, ben çalışmaya başladığımda herkes 99 öncesi girişliydi... o yüzden hemen tahmin ettim sizin ne kast ettiğinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…