istifa edip ev hanımlığına geçenler bakabilir mi?

Evlendikten sonra, kendim özel sektör çalışanı olduğum ve eş kişisinin tayinleri vb nedenlerden yaptım ama çalışmaya devam etmek isterdim. Senelerce boşluğum oldu arada. Eyt vuruyor ama prim günüm yetmiyor şimdi
Sizin böyle kaygılarınız yoksa, çalışmama hakkınızı kullanın. Zoraki yapılan hiçbir şey insana artı sağlamaz.

Ben mecburi istifa ettim ülke degisitrmek için yaklaşık 2 aydır evdeyim. Bebek doğup biraz büyüdükten sonra dönmeyi düşünüyorum, ev keyifli ama ben is hayatında aktif olmayı seviyordum. Erken kalkamayi cuma akşamlarının özelliğini vs. İşimin stresi üstümden kalktı diye rahatım ama iş arkadaşlarınla olan gruplarda bir şey konusuldugunda şuan o streste olmadığım için keyifleniyorum.

Genelde ev işlerini ben hallettigim için o tempoyla çalışırken vay ve nasik yapıyordum diyorum sadece

iki bucuk yil calismadim .o sure zarfinda cok bakimsizlastim kilo aldim . kiyafet bile almak istedim kendi adima kotu bir surecti bir daha donmek istemem .bir sekilde ev beni yuttu

Aradıgım yorum. Ben de kamu çalısanıyım maaş 23 bin civarı ve istifa edicem. Herkes deli muamelesi yapıyor. Kpss sorunum yokk çok rahat 90 üstü yapıyorum. 1 sene durup 2024 koss ile tekrar atanıcam diyorum ama yok kimse kabul etmiyor. Kızım rahatsız ve ben at yarısı gibi hastane ev iş çok yoruldum evde dinlenip cocugumla ilgilenmek amacım ama bakalım bu ay son kararımı verecegim

9 senelik tazminatinizi almaya çalışın.

Ücretsiz izin hakkınız yokmu

Çok hareketli bir insan olarak hep kendi işimi kurma hayalim vardı, hala var.
İstifa etmeyi ben de bi ara çok düşündüm, ramak kalmıştı, son dakika vazgeçtim.
Ama erken emeklilik gelirse 3e 5e bakmadan hemen emekli olup kendi işimi yapıcam inşallah.
Benim için çocukları büyütmek çok zor oldu. Kendime ait ufak bi işim olsa asgari ücret de kazanmış oldaydım, çocuklarımı yanımda büyütebilir, istediğim zaman dükkanda istediğim zaman evde idare edebilirdim. Hep öyle bir işim olsun istemişimdir, kısmet ilerde belki olur.
Ama ben yopun çalışma hayatında çocuklarla ilgili izin, bırakacak yer vs sıkıntısı olduğundan ev hanımlıpı yaptığım izinli dönemleri özlüyorum, yoruldum yani. Sabahın körü kalkıyorsun, istediğin saatte kalkıp, keyif yapma lüksün yok, ev hanımı olsam da boş durmazdım ama, mutlaka dernekte, sosyal etkinlikte, üreten bir yerlrde mutalak olurdum, evde oturup ev işi görerek, günden güne gidip kısır yiyerek ömrünü geçirebilecek bir kadın hiç değilim.
Yani heer türlü çalışmayı seviyorum, sadece sektör ve şartlar farklı olsa daha iyi olabilirdi belki. Yine de çok şükür.

Trilyonlarım olsa yinede çalışmak isterim ben. Tabi sevdiğin işi yapmak önemli bir faktördür. Benim işim çok çok yorucu olsada çok seviyorum. Sosyal olmak, birşeyler üretebilmek çok güzel bir duygu. İş hayatına alışmış insanlar zorlanıyorlar hem işi bırakınca yalnızlık depresyon getirebiliyor. İşi bırakınca ciddi manada sosyal olup farklı uğraşlar bulabilecekseniz belki olabilir. Doğum, ameliyat vb sebeplerle birkaç ay evde durdum çatlayacaktım en son. Bir yerden sonra bayıyor sürekli aynı döngü

Ben haftada üç gün çalışıyorum haftaiçi iki gün çocuklarımla evdeyim haftasonu ailecek vakit geçiriyoruz. Geçenlerde çocuklarımın kreşte olduğu bir gün izin aldım, evde yapcak bişey bulamadım. Kalktım bir yemek yaptım sonra o koltuktan bu koltuğa attım kendimi, elimde telefon boş boş takıldım öyle. Bana çok verimsiz geldi, bir gün bile evde kalmak yetti bana anlamam için. Siz alabiliyorsanız izin alın evde kalın bir süre, belki size iyi gelecektir.

Yaklaşık 13 yıldır, bir STÖ'nde çalısıyorum.
Aynı şey geçiyor kafamdan bir süredir. Birakasim var artık. Çocuklarım büyüyor ve yetisemiyorum hayat tempomuza.. resmen geriden geliyorum. İşteyken bazen kafami da toplayamiyorum.
İşi bıraksam ve tamamen cocuklarima evime yönelsem diyorum..
Sonra acaba pişmanlık yaşar mıyım diye düşünüp, vazgeçiyorum.

2 yasindalar
Burda tek kreş var o da 3 yaş alti kabul etmiyor
Kucuk yer oldugu icin bakici da bulamadik
Sordugumuz herkesin paraya ihtiyaci var ama kimse calismak istemiyor

Maşallah
Ben de en son 2020 martta calistim
2022 eylülde geri baslamistim hatayda oturuyorduk
Bakici da bulmustuk her sey yolundaydi
Depremden sonra zaten benim calistigim okul acilmadi
Esim de boyle bir ortamda cocuklari evde birakip işe gidemem deyince tayin istedik
Burda da ne bakici var ne kreş var

2 yasindalar
Millet hazıra duacı.. zekat verin yardım verin derler ama çalışmak zor gelir. Eşimin yardım ettiği ablaya bakıcılık teklif edince ortaokula giden oğlunu kast edip küçük çocuğum var bakamam deyince anladım bu tarz tiplerin düşüncelerini..

Ben oylelerinden destegimi de cekiyorum allah affetsin
Tevekkül boyle bir sey degil cunku çalismasam benim de maddi durumum kotu olur
Yaslilik, engellilik, calismaya engel bi hastalik olmasi tabi farkli durumlar ama hic hoş degil gerçekten calismak istemiyorum o yuzden sadaka verin zekat verin farzdır sunnettir denmesi

2 yasindalar
Bende ufak bir yerde yaşadım uzun yıllar.2 bin nüfuslu bir ilçe,zor olmuştu ama bulmuştum eve gelen zor bulunuyor dediğiniz gibi.Hakkinizda hayırlısı,3 yaşında baslarsiniz insalalh mesleğinize

Kesinlikle katılıyorum istiyorlar ki zekat gelsin fitre yardım toplansın ama bakıcı yada cam sildirmek için birini aramaya kalksam herkesin bir reddetme sebebi var kimseyi bulamıyorum bazıları huy edinmiş bu taktiği

Merhaba konudan bağımsız ama memuriyetten istifa edip ne okuyorsunuz Suan acaba.Memuriyetten istifa etmek büyük cesaret sizi bundan vazgeçirecek bölüm ne çok merak ettim yanlış anlamazsanız.Kendi kurduğum ama hayat kalitemi bayatımı resmen altüst eden bir işim var.Ne vazgeçebiliyorum ne böyle hayat sürdürebiliyorum.Nasıl vazgeçtiniz hangi bölüm okumak sizi motive etti yanlış anlamazsanız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…