istifa edip ev hanımlığına geçenler bakabilir mi?

Ben aynen bu durumdayım. Ben biraz pişman oldum ama aklıma o çalışma ortamındaki stresler ve mobbingler gelince iyi yaptım diyorum. Ancak üretken olmamak çok can sıkıcı bir durum. Hala sabahın kör saatinde uyanırım. Ben ara sıra evde çeviri işleri yapıyorum. Size küçük de olsa ek gelir de sağlayacak ve sizi oyalayacak, üzmeyecek, evden hobi gibi de sürdürebileceğiniz bir iş ayarlayabilirseniz iyi olur.

Kovdurun kendinizi.
Sonra e devletine işten çıkış kodu işlensin, bir daha işe giremesin kurumsal yerde dimi? Ayrıca kendini kasıtlı kovdurmak tazminat sebebi değildir.
Herkesi kendinle karıştırma tazminat diye koşa koşa absürt işler yapacak değil herkes senin gibi, Allah aşkına her yerde fikir beyan etme Nuranka!

Tazminatini yakmaya gerek var mı? Kötü bir dönemden geçiyoruz.

hazır istifa etmişken özel mi deneseniz? böyle risk alıp iyi yerlere gelen arkadaşlarım oldu

Hiç hiç hiç tavsiye etmem.

İki çocukla kpss çalışıyorum çünkü ev hanımı olmak yorucu, sıkıcı. İş yerinde çalıştığınızdan daha çok yoruluyorsunuz evde ve her gün aynı işleri yapıyor, sıkılıyorsunuz.

Bir süre sonra çalışmayı özleyeceksinizdir. 9 sene aktif çalıştıktan sonra evi özlemeniz normal ama 10 ay çalışmaya ara vermiş bir anne olarak söylüyorum iş hayatından kopmak bana zevk vermedi bir süre sonra. Dışarıda olmayı, insanların hayatı üzerinde etkili olmayı sevmemden de kaynaklı sanırım.

7 sene çok yoğun tempolu ve streesli geçen iş hayatımdan 1 sene önce ben de istifa ederek ayrıldım. Kendimi toparlamak ve dinlenmek inanılmaz iyi geldi. Ama artık sıkıldım bu durumdan. Çünkü hayat amaçsız gibi geliyor böyle olunca. Köreliyorsun. İş değiştirip çalışma hayatıniza devam edebilecekseniz bir süre istifa edip dinlenmek iyi gelir.

Evlilik oncesi ve sonrasi toplam 8senedir çalışıyodum bebek icin 2 gun once istifa ettim. tum haklarimi. birakarak çünkü cok hareketli ve uykulari duzensiz zor bi bebegim var. Bende düşünüyorum beni neler bekliyo diye. Özleyeceğim kesin ama su sartlarda cocuk varken buyutmeden is hayatida imkansız

Off 2 gun once cocuk yuzunden istifa ettim sanirim aynilarini yaşayacağım

Off 2 gun once cocuk yuzunden istifa ettim sanirim aynilarini yaşayacağım
İlk başlarda çok tatlı oluyor istediğin saatte çarşıya çık, arkadaşlarınla otur, hatta Müge Anlı izle ama bir süre sonra ev işleri yormaya başlıyor. Hergün birbirinin aynıymış gibi geliyor. Tabi konu sahibinin hobileri varsa bir kursa gitmek vb aktif olarak dışarı çıkacaksa belki böyle olmaz. Ama bence ilk öncelik ücretsiz izin almak olmalı. 1 senelik ara dinlenip düşünmek için güzel bir fırsat.

26 yıldan sonra 2019 Nisan'da işten ayrıldım, bir yıl evdeydim, en son kalebodurların aralarını fırçalarken yeniden çalışma kararı aldım. Çocuğum yok, evim ehl-i keyif, kütüphanem, hobi odam var ama hobilerle vakti tüketemedim, yapıp satıp ticarete çevirdim ama yok illa 6 da kalkıp kendimi iş yollarına atacağım. 2020 Eylül ayında tekrar işe girdim, eski işim kadar yoğun olmayan maaşı da düşük bir yerdi ama beni hayata döndürdü. Bu yıl Haziran'da emekli oldum toplamda 29 yıl çalışma ardından. Bu kez biraz daha sakinim, sanırım sabit bir gelirim olması beni biraz rahatlattı, önceden de ihtiyacım yoktu ama psikolojim bir değişik illa para kazanacağım, o yüzden emeklilik biraz daha pozitif oldu. Biraz sağlık sorunlarıyla başladım emekliliğe belimde bir sıkıntı var, fizyoterapi ve spor falan meşgul etti beni, şimdi toparlandım gibi gidip gelip dikiş makinama uğrayıp dikecek bir şeyler üretiyorum eşim satma boyutunda olmama çok karşı ama kendimi ne kadar tutabilirim bilmiyorum. Velhasıl insan uğraşsız olmuyor ve hobiler kısıtlı zamanlarda kaçamak değerinde oluyorlar ama asla tüm günü değerlendirmiyorlar

Bence de.. ben dogum izni ve ucretsiz izinleri sonuma kadar kullandim bebegim 9 aylik ve benden baska kimsede durmuyo susmuyo bu yuzden zorunlu bir istifaydi benimki. Hep ise donecegim diye kendimi motive ederdim simdi dusunuyrm bu kis cok sert gececek evde hem cocuk hem ev isleri ile

İki yil once biraktim bebegim oldugu icin evde durmaya alismam bir senemi aldi :) ama ben cok aosyalim surekli aktivite gezme bulusma sosyallesme bu sekilde geciriyorum vaktimi oglum iki yasina simdi haftada iki gun olarak calismaya basliycam calismayida ozledim sosyal hayatimdanda feragat etmek istemiyorum bitane daha oglum var 5 yasinda seneye 4 gun falan calisirim diyorum oyle yani eve kapanmayacaksaniz maddiyat iyise dinlenmek kendine vakit ayirmak guzel spora falan baslarsiniz yapmak isteyip cakit bulamadigbiz seyleri ogrenirsiniz guzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…