Istifa!

Ohooo daha neler döndü neler başka bir erkek hocaya asılan kadın hoca o erkeği de kaç kere müdüre şikayet etti evet bu durum size normal gelmiyor doğru bana da normal gelmiyor ilk defa böyle bir okulda çalışıyorum bu yüzden kafayı yemek üzereyim zaten :(
Daha önce başka okulda çalıştınız mı ki?

Ozelde çalıştım.
Vallaha samimiyetle söylüyorum ben özel okulda çalışamam ama sizin bulunduğunuz okulda herkesin kuyruğunu da birbirine bağlarım ! Gidin öğretmenler odasına boş saatinizde açın kitabınızı okuyun..3 gün sonra kitabı ödünç isteme bahanesi ile bile sizle konuşurlar ..böyle davranırsanız yeni gelen öğretmenler de sizin ayarsız geçimsiz birisi olduğunuzu düşünür.

Vallaha samimiyetle söylüyorum ben özel okulda çalışamam ama sizin bulunduğunuz okulda herkesin kuyruğunu da birbirine bağlarım ! Gidin öğretmenler odasına boş saatinizde açın kitabınızı okuyun..3 gün sonra kitabı ödünç isteme bahanesi ile bile sizle konuşurlar ..böyle davranırsanız yeni gelen öğretmenler de sizin ayarsız geçimsiz birisi olduğunuzu düşünür.
Hocam bu olanlar normal mi?

Niye bu kadar ateşlisiniz ya? Yiyecek değiller ya, sakin olun. Canınızı mı alacaklar , ne yani? Soğukkanlı olun, gidin evinizde ağlayın zırlayın cam çerçeve indirin hırsınızı alın ama işe gidince buz gibi olun. İşinizi yapın gelin. Sağa sola atılmayın, kafanızı boşaltın, sadece izleyin. İzleyin. Hata yapacaklar.

Merhaba ben iki yıl önce öğretmen olarak doğuya atandım. Atandıgim okulda bir erkek öğretmen yakın davrandı ilgilendi çok efendi birine benziyordu evlilik teklifi falan etti sonra araya pandemi dönemi girdi benimle görüşmeyi kesti meğer kendisi evlilikten korkan kaçan biriymiş daha önceki okulunda başka bir Öğretmeni intihar etmiş bu kişi yüzünden son anda kurtulmuş kadın ben bunları duyunca uzaklaştım artik tabiki . Neyse bu senenin başında tekrar benimle barışmaya çalıştı ben de 2 ay uzak durdum okulda peşimde kosmalar el hareketleri yapmalar vs vs en son sinirlendim ve tartıştık bunu da gidiyor idareye bana yilisiyor diye şikayet ediyor okulda arkadaşı çok arkadaşlarının hiçbirisi bana konuşmadı ben yaptıklarını bir türlü ispatlayamadim bütün sene iş yerinde bana yapmadığı mobbing kalmadı. İkinci olay ise şu okuldan aynı dönemde atandigimiz başka erkek öğretmen bana aglandi hiç arkadaşım yok burda çevrem yok vs vs diye bende buyur gel bizim arkadaş çevremiz var dedim geldi benim kız arkadaşlarımdan biriyle sevgili oluyorlar ve sonrasında benimle görüşmeyi kestiler bu kişide aynı okuldan olunca bu da okulda dedikodu yayıyor herkese yilisiyor yapışıyor diye adama bir gün dönüp baktiysam insan değilim ben . Ne öğretmenler odasına girebiliyorum ne kimse benimle konuşmak istiyor ne de yaptığım öğretmenlik görülüyor. Kimse beni sevmiyor idarenin başında iki tane kadın sürekli dedikodu peşindeler bana olan iftiralar havalarda uçuşuyor . Çok güçlüler kimse benim hakkımda iyi konuşmuyor yoruldum artık ben pes ettim okullar açılacak ama benim ayaklarım geri geri gidiyor ne yapacağımı şaşırdım. Mobbing var hakaret var dedikodu var sıkıştım kaldım. Sırf bu sene kadro gelecek diye sabretmek istedim yoksa çoktan istifa ederdim :KK43: konunun hepsi doğru nolur siz bari bana inanın ya :KK43:
bence kendinizi her seferinde gösterin siz onlardan kaçtıkça onlar daha da güç bulurlar kendilerine onlar sizden nefret ediyosa ve belli ediyosa siz daha çok belli edin altta kalmayın

Siz bu konuyu daha önce t ile başlayan bir isimle açmıştınız, onda bu kadar detay vermemiştiniz. Kullanıcı adınızı hatırlayamadım. Yalnız üslup ve bu ağlanma şekli birebir aynı.
Orda da yazdım aynı şeyi şimdi de yazıyorum. Aşırı derecede zayıf bir karakteriniz var. Gidin tedavi mi göreceksiniz terapi mi alacaksınız bilmiyorum ama bir şeyler yapmanız gerekiyor. Bu şekilde öğrencilere de bir fayda sağlayamazsınız.
Yaşadığınız şeylerin çok benzerini atandığım ilk yıl yaşadım, o yüzden anlayabiliyorum ama siz böyle davranırsanız herkes tepenize çıkar. Ben geçtim öğretmenler odasında oturdum kimseye de burnumu indirmedim. Sonra tek tek gelip benden öZür dilediler yanlış anladıklarını ve hatta kandırıldıklarını söylediler. Umrumda oldu mu hayır, dedikoduya bu kadar meraklı insandan hayır gelmez zaten.
Siz de umursamayın, bu ruh haliyle devam edemezsiniz, kimse bu denli önemli değil:

Durumunuzu anlıyorum ama insanlar konuşur, her zaman her yerde konuşur, siz çok mu bayılıyorsunuz ki onlara, mobbing ben de yaşadım, işime baktım. Bir şey diyene de verip veriştirdim. Niye gitmeyeseniniz öğretmenler odasına, yalnız oturun, kendinize acımayın. Kimse sizi sandığınız gibi umursamıyor, siz de umursamayın. Adamın hareketlerinden rahatsızsanız, herkesin ortasında anlatın derdinizi, siz kendinizden eminsiniz, niye kaçıyor, sıkılıyor, utanıyorsunuz.
Anksiyete yaratmış bu durum sizde. Dışlanmış, sosyal ortamınızı kaybetmiş olmak mı üzüyor sizi? Yoksa nolur yani, bu kadar kafaya taktığınız 3 5 zorbanın arkanızdan konuşması mı?
Her okul böyle değil elbette ama duruş ve sınır problemi olursa her yer buna dönüşebilir. İş yaşamınızı sosyal hayatınız yapmayın. Yardım alın, gerekirse ilaç kullanın, bir şekilde kurtulacaksınız. Sizden değerli değil ya.

Niye bu kadar ateşlisiniz ya? Yiyecek değiller ya, sakin olun. Canınızı mı alacaklar , ne yani? Soğukkanlı olun, gidin evinizde ağlayın zırlayın cam çerçeve indirin hırsınızı alın ama işe gidince buz gibi olun. İşinizi yapın gelin. Sağa sola atılmayın, kafanızı boşaltın, sadece izleyin. İzleyin. Hata yapacaklar.
Hata yapıp birbirlerine duseceklerinden ben de çok eminim çünkü daha önceden birbirlerini sevmeyen insanlar bunlar çıkar için iş donduruyorlar ama yoruldum katıp yaptığım işin görülmesini istiyorum ya . Bunlara yakın bir müdür yardımcısı sinifima giriyor bu sınıf neden bu kadar sessiz diyor ulan mikrop sınıfın olması gereken hali o değil mi niye benim motivasyonumu düşüruyorsun? Ya da benim adam ettiğim sınıfı neden benden alıp yardakçina veriyorsun ?

Zorbalığa uğradığınız için baskı ve yıldırmaların sizi psikolojik olarak zayıf düşürdüğü ortada; ama gerekirse bu konuda uzman desteği alıp cesaret bularak bahsettiğiniz kişiden müdürlere kadar herkesi şikayet etmek zorundasınız. Kaybedecek bir şeyiniz yok artık, haksızlığa uğradığınızda ses çıkarmak zorundasınız.

Hata yapıp birbirlerine duseceklerinden ben de çok eminim çünkü daha önceden birbirlerini sevmeyen insanlar bunlar çıkar için iş donduruyorlar ama yoruldum katıp yaptığım işin görülmesini istiyorum ya . Bunlara yakın bir müdür yardımcısı sinifima giriyor bu sınıf neden bu kadar sessiz diyor ulan mikrop sınıfın olması gereken hali o değil mi niye benim motivasyonumu düşüruyorsun? Ya da benim adam ettiğim sınıfı neden benden alıp yardakçina veriyorsun ?
Yaptığınız iş hemen görülmeyecek. Sizi hemen aralarına da almayacaklar. Onu bi unutun. Siz sadece işinize bakın. Sakin olun. O düzen ilelebet devam etmeyecek. Başka kurban bulamayınca birbirlerini ısıracaklar bu sefer.

Zorbalığa uğradığınız için baskı ve yıldırmaların sizi psikolojik olarak zayıf düşürdüğü ortada; ama gerekirse bu konuda uzman desteği alıp cesaret bularak bahsettiğiniz kişiden müdürlere kadar herkesi şikayet etmek zorundasınız. Kaybedecek bir şeyiniz yok artık, haksızlığa uğradığınızda ses çıkarmak zorundasınız.
Eğer o okulda devam edersem sikayet dilekçeleri havada uçuşacak zaten bundan eminim .

Merhaba ben iki yıl önce öğretmen olarak doğuya atandım. Atandıgim okulda bir erkek öğretmen yakın davrandı ilgilendi çok efendi birine benziyordu evlilik teklifi falan etti sonra araya pandemi dönemi girdi benimle görüşmeyi kesti meğer kendisi evlilikten korkan kaçan biriymiş daha önceki okulunda başka bir Öğretmeni intihar etmiş bu kişi yüzünden son anda kurtulmuş kadın ben bunları duyunca uzaklaştım artik tabiki . Neyse bu senenin başında tekrar benimle barışmaya çalıştı ben de 2 ay uzak durdum okulda peşimde kosmalar el hareketleri yapmalar vs vs en son sinirlendim ve tartıştık bunu da gidiyor idareye bana yilisiyor diye şikayet ediyor okulda arkadaşı çok arkadaşlarının hiçbirisi bana konuşmadı ben yaptıklarını bir türlü ispatlayamadim bütün sene iş yerinde bana yapmadığı mobbing kalmadı. İkinci olay ise şu okuldan aynı dönemde atandigimiz başka erkek öğretmen bana aglandi hiç arkadaşım yok burda çevrem yok vs vs diye bende buyur gel bizim arkadaş çevremiz var dedim geldi benim kız arkadaşlarımdan biriyle sevgili oluyorlar ve sonrasında benimle görüşmeyi kestiler bu kişide aynı okuldan olunca bu da okulda dedikodu yayıyor herkese yilisiyor yapışıyor diye adama bir gün dönüp baktiysam insan değilim ben . Ne öğretmenler odasına girebiliyorum ne kimse benimle konuşmak istiyor ne de yaptığım öğretmenlik görülüyor. Kimse beni sevmiyor idarenin başında iki tane kadın sürekli dedikodu peşindeler bana olan iftiralar havalarda uçuşuyor . Çok güçlüler kimse benim hakkımda iyi konuşmuyor yoruldum artık ben pes ettim okullar açılacak ama benim ayaklarım geri geri gidiyor ne yapacağımı şaşırdım. Mobbing var hakaret var dedikodu var sıkıştım kaldım. Sırf bu sene kadro gelecek diye sabretmek istedim yoksa çoktan istifa ederdim :KK43: konunun hepsi doğru nolur siz bari bana inanın ya :KK43:
Aaaa resmen öğretmenler odası değil mahalle arasi gibi 🙄

Kimseyle muhattap olmayın öğrencilerinize ayırın vaktinizi onları kazanın diğerlerini boşverin sapık zihniyetli ortama girseniz ne kazanacaksınız.

Eğer o okulda devam edersem sikayet dilekçeleri havada uçuşacak zaten bundan eminim .
Uçuşsun ne güzel, insanlar yaptıklarının bir bedeli olduğunu görsünler. İnanın şu ankinden kötü olmayacaksınız; aksine kendinizi koruduğunuz için iyi hissedeceksiniz. Sonra da ne olursa olsun, sizden önemli değil...

Hocam bu olanlar normal mi?
Bence normal değil ama siz doğu görevinde değil misiniz ? orada her sene okulun neredeyse dört de biri yer değiştirir zaten..gelenler gidenler sürekli kan tazelenir.Bu yıl eminim aranıza yeni gelecek öğrermen arkadaşlarla güzel bir uyum yakalarsınız. Ama her gelene bu yaşananları anlatmak ister ..ondan uzak dur /bu çok tehlikeli diye yorum yaparsanız insanlar sizden uzaklaşır.Çok kafanız bozulursa gidin milli eğitim müdürüne görevlendirme isteyin.

Arkadaşlar istifa etmemeniz konusunda uyarmışlar. Ben başka bir açıdan yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yapacağım.
1. İlk olaydaki erkek evlilikten kaçan biri diyorsunuz. Evlilik teklif etti diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Hayatın akışına göre biri diğerine evlik teklifi ettiyse evet denilir evliliğe hazırlanılır ya da hayır denilir herkes yoluna bakar. Siz kabul ettiniz mi? Pandemi girince memlektlere mi dağıldınız? Arada hiç görüşme olmadı mı?
2. İlk olaydaki erkeğin eski ilişkisi hakkındaki bilgiye nereden eriştiniz? Bu bilgilerin doğruluğundan ya da süreçten net haberdar mısınız? Bir kişi evet diğerini intihara sürükleyebilir ama ayrıldıkları için intihar etmiş de olabilir kendi problemlerinden dolayı. Bunu dillendirdiniz mi? Kişiyi suçlayıcı kelimeler kullandınız mı?
3. İkinci olayda, birine göz koymak anlamında değil ama arkadaşlarınız sevgili olunca birlikte takılmak konusunda ısrarcı oldunuz mu? Bu anlamda mı yılışık denildi size? Ya da ilişkilerini zedeleyici cümleler kurdunuz mu?
4. Yaşınız kaç? 23-24 yaşlarında bir kadın iseniz tecrübesizlik diyeceğim. Ancak daha büyükseniz kendi yolunuza bakmayı öğrenmelisiniz. İkinci erkeği soktuğunuz arkadaş çevreniz vardı. O çevre hala duruyor mu? Onlarla takılın. İşyerinde birleriyle can ciğer olmak doğru değil.

Merhaba ben iki yıl önce öğretmen olarak doğuya atandım. Atandıgim okulda bir erkek öğretmen yakın davrandı ilgilendi çok efendi birine benziyordu evlilik teklifi falan etti sonra araya pandemi dönemi girdi benimle görüşmeyi kesti meğer kendisi evlilikten korkan kaçan biriymiş daha önceki okulunda başka bir Öğretmeni intihar etmiş bu kişi yüzünden son anda kurtulmuş kadın ben bunları duyunca uzaklaştım artik tabiki . Neyse bu senenin başında tekrar benimle barışmaya çalıştı ben de 2 ay uzak durdum okulda peşimde kosmalar el hareketleri yapmalar vs vs en son sinirlendim ve tartıştık bunu da gidiyor idareye bana yilisiyor diye şikayet ediyor okulda arkadaşı çok arkadaşlarının hiçbirisi bana konuşmadı ben yaptıklarını bir türlü ispatlayamadim bütün sene iş yerinde bana yapmadığı mobbing kalmadı. İkinci olay ise şu okuldan aynı dönemde atandigimiz başka erkek öğretmen bana aglandi hiç arkadaşım yok burda çevrem yok vs vs diye bende buyur gel bizim arkadaş çevremiz var dedim geldi benim kız arkadaşlarımdan biriyle sevgili oluyorlar ve sonrasında benimle görüşmeyi kestiler bu kişide aynı okuldan olunca bu da okulda dedikodu yayıyor herkese yilisiyor yapışıyor diye adama bir gün dönüp baktiysam insan değilim ben . Ne öğretmenler odasına girebiliyorum ne kimse benimle konuşmak istiyor ne de yaptığım öğretmenlik görülüyor. Kimse beni sevmiyor idarenin başında iki tane kadın sürekli dedikodu peşindeler bana olan iftiralar havalarda uçuşuyor . Çok güçlüler kimse benim hakkımda iyi konuşmuyor yoruldum artık ben pes ettim okullar açılacak ama benim ayaklarım geri geri gidiyor ne yapacağımı şaşırdım. Mobbing var hakaret var dedikodu var sıkıştım kaldım. Sırf bu sene kadro gelecek diye sabretmek istedim yoksa çoktan istifa ederdim :( konunun hepsi doğru nolur siz bari bana inanın ya :(
Doğuda öğretmen ortamı biraz şeydir. Üniden yeni mezun, genç, hayata atılmanın gerektirdiği olgunluğa erişememiş insanlar her şeye atlarlar. Beğendiklerine hemen açılırlar, arkadaşım yok diyene buyur gel derler… size keşke görev yerine gitmeden önce bir büyüğünüz nasihat etseydi bu konuda. Kimseyle muhatap olmayın, başınız önünüzde okula gelip gidin, ortam bir soğusun

Arkadaşlar istifa etmemeniz konusunda uyarmışlar. Ben başka bir açıdan yazdıklarınızdan yola çıkarak yorum yapacağım.
1. İlk olaydaki erkek evlilikten kaçan biri diyorsunuz. Evlilik teklif etti diyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Hayatın akışına göre biri diğerine evlik teklifi ettiyse evet denilir evliliğe hazırlanılır ya da hayır denilir herkes yoluna bakar. Siz kabul ettiniz mi? Pandemi girince memlektlere mi dağıldınız? Arada hiç görüşme olmadı mı?
2. İlk olaydaki erkeğin eski ilişkisi hakkındaki bilgiye nereden eriştiniz? Bu bilgilerin doğruluğundan ya da süreçten net haberdar mısınız? Bir kişi evet diğerini intihara sürükleyebilir ama ayrıldıkları için intihar etmiş de olabilir kendi problemlerinden dolayı. Bunu dillendirdiniz mi? Kişiyi suçlayıcı kelimeler kullandınız mı?
3. İkinci olayda, birine göz koymak anlamında değil ama arkadaşlarınız sevgili olunca birlikte takılmak konusunda ısrarcı oldunuz mu? Bu anlamda mı yılışık denildi size? Ya da ilişkilerini zedeleyici cümleler kurdunuz mu?
4. Yaşınız kaç? 23-24 yaşlarında bir kadın iseniz tecrübesizlik diyeceğim. Ancak daha büyükseniz kendi yolunuza bakmayı öğrenmelisiniz. İkinci erkeği soktuğunuz arkadaş çevreniz vardı. O çevre hala duruyor mu? Onlarla takılın. İşyerinde birleriyle can ciğer olmak doğru değil.
1) evet bu ne perhiz bu ne lahana turşusu doğru. Kendisinin tarafına kız çekme taktiğiymiş ben kabul ettim ama sonrasında kendisi kaçtı gitti yani pandemi süreci girdi okullar kapandı okul disinda da zaten görüşmek istemedi benimle . Ben de en son peki diyip geri çekildim şuanda da insanlara evlilikten korktuğunu değil ben evlenilecek adamım diye ortalıkta geziyor bu durumda ben evlenilmeyecek insan oluyorum bunu kendi çevresine bu şekilde lanse ettiği için beni saçma sapan bir insan olarak görüyorlar.
2) Bir ortak arkadaşımız araya girerek eski arkadaşlarından bilgi aldı ve zaten kendisi de bana bunların doğru olduğunu itiraf etti ve bende suçlayıcı şekilde konuştum o dönem ve sonrasında barışmak istemedim ama okuldaki saçma sapan davranışları bütün sene devam etti
3) hayır öyle bir talebim kesinlikle olmadı birbirlerini bulunca benimle görüşmeyi kestiler
4) ben de kendimi sucluyorum zaten ben insan tanıyamamışım malesef :(

Üstteki konu da sizin, Tolin miş kullanıcı adınız. Orda da yazmıştım size burda da yazdım benzer şeyleri, bir şekilde beni görmezden geliyorsunuz bu da ilginç.

Back
X