Isyan ediyorum ne zamandan beri tecavuzculeri kollamak moda oldu!!!

Hanımefendi Allah aşkına şu konuyu da sandığa getirmeyin
resmen fırsatçılıktır bu, ayıptır ya!

sizin sandıktan anladığınız sadece parti seçmek mi?

referandum duymadınız mı?? halk oylaması diğer adı..

cumhuriyet rejimlerinde halkın kendi iradesini belirlemesidir...mesela biz
anayasamız için yaptık bunu yakın tarihte , mesela cumhurumuzu seçerken yaptık..
biraz sakin olur mu? burada beni renkler ilgilendirmiyor..burada kadın hakkından bahsediyoruz..

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava kararınca insan tedirgin oluyor, caydırıcı bir ceza yokki gözlerine kestirdiklerine tecavüz edebiliyorlar. Tecavüze uğrayan kisinin yası küçükse ya soyleyemiyor korkuyor ya da ailesi tarafından çeşitli sebeplerle saklanıyor,tecavüz olayı şikayet edilmiyor.
Öyle bir ceza gelmeli ki tecavüzü akıllarına getirmeye bile korksunlar

tecavüzü insanın hakkına saldırı olarak algılayamıyoruz maalesef..

13-15 yaşında, tecavüze uğrayan kızlarımıza ''kendi rızası vardı'' diyen hukukçulara hukuk dersi niteliğinde, yüzleri kızarır belki...

İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama 7 yıl 7
gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sormuşlar:
'Adam kıza elini bile süremedi... Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de:
"Adamı yakaladılar. Bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi?'
Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydedir:
- "Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, İngiliz kızlarının
gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır...

Arkadaşım tam duygularıma tercüman olmuşsun... internetten tanışan 2 kız olayını yazan benim ama yazdığıma binpişman oldum... özelden mesajlar,topicte suçlamalar vs vs vs... yok neden savunuyorsun yok haketmişler yok keşke daha beteri olsaymış sözlerinden bunaldım... acaba o olay benim mi başıma gelmiş çok manidarmış vs vs vs... mille sapığı suçlamak yerine mağduru suçluyor kahretsin ki!!! birbirimize destek olmak yerine hep yargılayalım ya... kızcağız o günden sonra yemeden içmeden kesilmiş psikolojik tedavi görecekmiş... tamam çok hatalı ama bu sapığı haklı göstermez... yolda laf atılır sen tahrik etmişsindir mantığı bu.... önce kadınların düşüncesi değişmeli ki toplum değişsin de nerdeeeeee???

hadım edilme meselesi vardı.
çağ dışı bir uygulama diye hadım eleştirildi.
peki tecavüz kadınlara 21. yy 'ın getirisi mi?
demek ki çağdaş cezalar caydırıcı değil.

Bu dizide bile geçce doğru bir bilgi. sanırım final bölümünde " fatmagül " mağdurlardan bahsederken bahsetmiş.

bence siz sakin olun, sadece iki cümle kurdum, siz derhal saldırıya ve alaycı bir usluba yöneldiniz
referandumun ne demek oldugunu biliyorum açıklamanıza lüzum yok, hatta hiçbirşeyi açıklamanıza lüzum yok. Sizden öğreneceğim bişeyler oldugunu zannetmiyorum

toplumun en önemli -bence- en büyük yarasından bahsediyoruz
Bir kadın olarak böyle bir acıyı fırsat bilip ideolojiniz adına kullanmanız çok acı

her neyse, uzatmak istemiyorum, yeri değil gerçekten

hadım edilme meselesi vardı.
çağ dışı bir uygulama diye hadım eleştirildi.
peki tecavüz kadınlara 21. yy 'ın getirisi mi?
demek ki çağdaş cezalar caydırıcı değil.

Çağdaş cezalar değil çağdaş insanlar lazım bence.

Kadın dekolte giyinmiş,ruj sürmüş oje sürmüş o yüzden tecavüze uğrayabilir rızası vardır mantığını yıkıp

Genelevdeki kadın da tecavüze uğrayabilir kadın istemiyorsa yapılan suçtur,tecavüzdür algısını yerleştimek lazım.

Bunun için de erkek anneleri lütfen erkek çocuklarınıza da çok dikkatli davranın.Mesela kız çocuklarınıza oraya gitme, onu giyme bunu giyme, bak sana şöyle yaparlar böyle yaparlar derken erkek çocuğunuz bundan kötü şekilde etkilenmesin.Yani çocuğun aklında haaa o kız ben erkeğim ben kadınlara zarar verme hakkına sahibim gibi bir düşünce uyanmasın.

ben de savunma yapmak adına yazmıyorum bunu...geçmiş konulardaki yazımlarımdan yola çıkarak bana karşı bir şey söylediniz ,susmam mı gerekiyordu?

herkesin gördüğü üzere alaycı bir tavrım falan yok ortada..siz fazla hassas olabilir misiniz? kimseye bir şey öğretecek mercide değilim ben..tamamiyle ön yargılarınıza
dayanarak bana olmadık şeyleri söyleyen sizsiniz farkındaysanız? burada bu kadar öğretim görevlisi,bu kadar öğretmen varken bana yakışmaz zaten..ama siz tutupta
olayı partizanlığa dökerseniz bende gerekli açıklamamı yaparım..fırsat bildiğim falanda yok ayrıca...asıl siz nasıl anlamlar çıkarmışsınız hayret doğrusu!!

bravo cok güzel bir yere degindin cnm. ilk is anne baba bitiyor. eger "bu erkektir istedigini yapar" cümlesiyle büyütülürse erkek cocuklari sonumuz kötü bence.
anne baba degil cocuklara simdiki zamanda babaanne anneanne teyze hala vs de bakiyor onlarda cocuklari egitirken cok dikkat etmesi gerek.

kesinlikle çok doğru
aynı şey kız çocukları için de geçerli tabi
onlar da erkekleri kendilerinden üstün görmemeli,
evet kendilerini sakınmalarını öğreticez ama bunu yaparken zihinlerinde erkeklerin güçlü ve potansiyel tehlike oldugunu sanmamayı da öğretmeliyiz

çünkü çocukken öyle düşünürse, büyüdüğünde de "erkektir,yapar" diye düşünmeye başlayacak

bakın konu yine dağılıyor
siz burdaki yorumları okuduktan sonra, "ee herkes şikayetçi, o halde sandıkta niye gösteremiyoruz?" anlamında bir cümle kurarsanız ben de "konuyu sandığa getirmeyin, bu acıyı kullanmayın" deme hakkına sahip olurum

ayrıca geçmiş konularla bir ilgisi yok, ben genelde insanların nichlerine bakmadan okurum yazılanları, reelde de çok dikkatli bir insan değilimdir
sizin daha önceki konularda ne yazıp çizdiğinizin de farkında değilim doğrusu
geçmişte sizinle bir polemiğe girdiğimi de hatırlamıyorum,

ben gördüğüm yanlışı dile getirdim
siz de savunmanızı yaptığınıza göre daha fazla konuyu dağıtmaya gerek yok bence

ya canim ben avrupa'da yasiyorum. hic oyle bizim kizlarimiza laf atmasinlar.... ben size kendi kiz arkadaslarimi anlatsam agziniz acik kalir. ordakiler neredeyse oturacak degil ordakileer oturuyor anacim... orda burda yeni tanistigi erkegin kucaginda %80 i bu sekilde. erkek arkadasi olmayan kiz arkadasima annesi anormal gozuyle bakiyor. ben erkek arkadasim oldugunu anneme soylemeye korkuyorum. arada daglar kadar fark var atmasin oyle sacma sapan seyler.... tabi ki arada rahat ailelerin cocuklari cikiyordur ama bunu Turkiye'nin geneliymis normaliymis gibi soylemesi cok yanlis. ah ben orda olsaydim o lafi yedirirdim onaa!

2 gundur Izmir deyim sabah yuruyusu yapiyorum yanimda uzun bisey getirmemisim sort ve yarim kollu bluzle yuruyorum butuuunn adamlarin kafalari kukuman kusu gibi radarlar hep acik 'kizkizkiz' diye.. bizim ozgurlugumuzu bu kadar kisitlamaya ne haklari var? o sokak onunken bana niye dar?? neden kendi memleketimde yuruyus yaparken utanip onume egmek zorundayim ben? bugun egmedim bugun inatla gozumun icine bakan herife ne bakiyosun dedim cevap vermeye kalkti sus lan dedim yurudum afalladi... o an hepsinden ocumu almis gibi oldum

sunu da soylemek istiyorum ben bunu tabi ki savunmuyorum konusmalarimdan anlamissinizdir ama benim yasadigim ulkede soyle bisey var ben 1 kez olsun laf yemedim orda ve rahatsiz da olmadim inanin cok acik giyiniyorum rahat rahat gece 11 de de tek basima cikar yururum korkusuz ordaki olay su bi bara gittigimiz zaman arkadaslarim erkeklerle tanisir gecenin yarisina kadar samimiyeti ilerletirken ben masada kizlarla kaliyorum yanima gelen olsa da kibarca hayir yalniz kalmak istiyorum diyorum ve beni kimse rahatsiz etmiyo. bu insana olan saygidan kaynaklanan biseydir. bizim erkeklerimiz ve de bizim hakkimizi cigneten kimler varsa biz onlarin gozunde 2. sinif insaniz. yolda yururken gozle taciz etmek laf atmak bunlar bize olan sayginin yerlerde oldugunu gosterir. yolda yururken eger basimi egiyorsam bundandir. ama bugun karar verdigim gibi ben basimi egmiycem onlar egsin... tecavuz olaylarinda kadinlari suclamak da onlari 2. sinif gormekten kaynaklanir ulan bi insani zorluyosun sen orda istemedigi biseye? bu nasi bi saygisizliktir ya? bunu nasil magdur olan kisinin sucu gibi gosterirler pes dogrusu...

Bence kadinlardan once su erkekleri bi egitsinler de iclerindeki canavar olsun

Yazdıklarınıza katılıyorum. Tecavüz gibi kötü bir olaya kesin çözümler getirmek icin düşüncenizi gayet güzel ifade etmissiniz. Sesimizi nasıl duyurabilecegimiz yollardan ilerlemeliyiz.

]türkiye gibi bir müslüman ülkesinin bu kadar rahat olmasina sasiriyorum bazen utaniyorumda, cünkü hem insanlik hem din bakimindan tecavüzcü en büyük ceza neyse onu almali.. diger ülkerde böyle degil.. tecevüze ugrayipta kendi istegi denmesi bu nebicim adalet?? herken artik kendi kendini korumaya alacak yapacak baska birsey yok.. o internet tanismalari , gece disariya cikmalar, abuk sabuk arkadasliklari birakacak maden devlet sahip cikmiyor herkes kendine sahip cikacak..

Son düzenleme:
önce erkekler kendi uçkurlarına sahip çıksında sonra kadınlar kendilerine sahip çıkarlar! tecavüz korkusuyla evden dışarı çıkmayalım o zaman,bu mudur istenilen şey,engelleme yöntemi?

adam sapıksa ve Allah muhafaza sana tecavüz etmeyi kafaya koymuşsa evine de girer evinde de tecavüz eder sana o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum ölü taklidi mi yapalım ?

adam sapıksa ve Allah muhafaza sana tecavüz etmeyi kafaya koymuşsa evine de girer evinde de tecavüz eder sana o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum ölü taklidi mi yapalım ?

neresiydi anımsamıyorum izmir olabilir..bir genç öğretmen vardı..adam taciz ediyordu..kız kalktı kars tayin istedi gitti de adam takip
edip baltayla öldürmüştü..

evet bu örnekte görüyoruz,kayafa koydu ve yaptı..

önce erkekler kendi uçkurlarına sahip çıksında sonra kadınlar kendilerine sahip çıkarlar! tecavüz korkusuyla evden dışarı çıkmayalım o zaman,bu mudur istenilen şey,engelleme yöntemi?

ben kötü birsey yamadim bu ne tepki..

ne yazmami bekliyorsunuz kadiniz ,disarida cikariz, haklarimiz var dememi??? evek haklarimiz var peki buna devletimizn nekadar önem verdigini görüyoruz. 13 yasindaki kiza yapilanlari da gördük... basimiza böyle seyler gelmesini istemiyorsak bizde önlemimizi alacagiz mecburuz yoksa tecevüzcülere davetiye cikaririz. adam sapiksa görür görmez gelip evine tecavüz edecek degil gözünü acman gerek biri etrafinda dolasiyor bakislarini begenmiyorsan sikayet edersin, kocana babana söylersin, tasinirsin.. ben sana sus otur tecavüz edilmeni bekle demiyorum.. sadece bazi önlemleride kendimiz almamiz lazim diyorum..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…