- Konu Sahibi missplayful
-
Hanımefendi Allah aşkına şu konuyu da sandığa getirmeyin
resmen fırsatçılıktır bu, ayıptır ya!
Aynen katılıyorum genel evdeki kadın da tecavüze uğrayabilir ancak ülkemizde maalesef buna tecavüz gözüyle bile bakılmıyor.Kadın hayat kadınıysa direk beraat.Hatta şikayeti bile dikkate alacaklarını sanmıyorum.
geçen gün şöyle birşey öğrendim bir dizide geçiyordu gerçek bir hikaye bu; zihin engelli bir kıza tecavüz ediyorlar ve kız bağırmadığı için adamlar suçsuz bulunuyor..Allah aşkına bu kararı veren kişilerin hiç mi meslek ahlakı,vicdani sorumluluğu daha da kötüsü aklı yok!
sizin sandıktan anladığınız sadece parti seçmek mi?
referandum duymadınız mı?? halk oylaması diğer adı..
cumhuriyet rejimlerinde halkın kendi iradesini belirlemesidir...mesela biz
anayasamız için yaptık bunu yakın tarihte , mesela cumhurumuzu seçerken yaptık..
biraz sakin olur mu? burada beni renkler ilgilendirmiyor..burada kadın hakkından bahsediyoruz..
hadım edilme meselesi vardı.
çağ dışı bir uygulama diye hadım eleştirildi.
peki tecavüz kadınlara 21. yy 'ın getirisi mi?
demek ki çağdaş cezalar caydırıcı değil.
bence siz sakin olun, sadece iki cümle kurdum, siz derhal saldırıya ve alaycı bir usluba yöneldiniz
referandumun ne demek oldugunu biliyorum açıklamanıza lüzum yok, hatta hiçbirşeyi açıklamanıza lüzum yok. Sizden öğreneceğim bişeyler oldugunu zannetmiyorum
toplumun en önemli -bence- en büyük yarasından bahsediyoruz
Bir kadın olarak böyle bir acıyı fırsat bilip ideolojiniz adına kullanmanız çok acı
her neyse, uzatmak istemiyorum, yeri değil gerçekten
Çağdaş cezalar değil çağdaş insanlar lazım bence.
Kadın dekolte giyinmiş,ruj sürmüş oje sürmüş o yüzden tecavüze uğrayabilir rızası vardır mantığını yıkıp
Genelevdeki kadın da tecavüze uğrayabilir kadın istemiyorsa yapılan suçtur,tecavüzdür algısını yerleştimek lazım.
Bunun için de erkek anneleri lütfen erkek çocuklarınıza da çok dikkatli davranın.Mesela kız çocuklarınıza oraya gitme, onu giyme bunu giyme, bak sana şöyle yaparlar böyle yaparlar derken erkek çocuğunuz bundan kötü şekilde etkilenmesin.Yani çocuğun aklında haaa o kız ben erkeğim ben kadınlara zarar verme hakkına sahibim gibi bir düşünce uyanmasın.
Çağdaş cezalar değil çağdaş insanlar lazım bence.
Kadın dekolte giyinmiş,ruj sürmüş oje sürmüş o yüzden tecavüze uğrayabilir rızası vardır mantığını yıkıp
Genelevdeki kadın da tecavüze uğrayabilir kadın istemiyorsa yapılan suçtur,tecavüzdür algısını yerleştimek lazım.
Bunun için de erkek anneleri lütfen erkek çocuklarınıza da çok dikkatli davranın.Mesela kız çocuklarınıza oraya gitme, onu giyme bunu giyme, bak sana şöyle yaparlar böyle yaparlar derken erkek çocuğunuz bundan kötü şekilde etkilenmesin.Yani çocuğun aklında haaa o kız ben erkeğim ben kadınlara zarar verme hakkına sahibim gibi bir düşünce uyanmasın.
ben de savunma yapmak adına yazmıyorum bunu...geçmiş konulardaki yazımlarımdan yola çıkarak bana karşı bir şey söylediniz ,susmam mı gerekiyordu?
herkesin gördüğü üzere alaycı bir tavrım falan yok ortada..siz fazla hassas olabilir misiniz? kimseye bir şey öğretecek mercide değilim ben..tamamiyle ön yargılarınıza
dayanarak bana olmadık şeyleri söyleyen sizsiniz farkındaysanız? burada bu kadar öğretim görevlisi,bu kadar öğretmen varken bana yakışmaz zaten..ama siz tutupta
olayı partizanlığa dökerseniz bende gerekli açıklamamı yaparım..fırsat bildiğim falanda yok ayrıca...asıl siz nasıl anlamlar çıkarmışsınız hayret doğrusu!!
Geçen gün şirkette de bu konular konuşuluyordu. Bir erkek arkadaş, (Amerika'da büyümüş ama Türk) Türk kızlarını anlayamadığını söyledi. Nedenini sorduk. Eskiden buraya geldiğimizde kızlar utanmayı biliyorlardı şimdi otobüste bile üstümüze oturuyorlar neredeyse dedi? O nadir bir durumdur falan desekte diğer erkek arkadaşlarımızda ona katıldılar. Ne üzücü bir durum. Konunun az da olsa dışına çıktığım için üzgünüm.
sizin sandıktan anladığınız sadece parti seçmek mi?
referandum duymadınız mı?? halk oylaması diğer adı..
cumhuriyet rejimlerinde halkın kendi iradesini belirlemesidir...mesela biz
anayasamız için yaptık bunu yakın tarihte , mesela cumhurumuzu seçerken yaptık..
biraz sakin olur mu? burada beni renkler ilgilendirmiyor..burada kadın hakkından bahsediyoruz..
adam sapıksa ve Allah muhafaza sana tecavüz etmeyi kafaya koymuşsa evine de girer evinde de tecavüz eder sana o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum ölü taklidi mi yapalım ?
önce erkekler kendi uçkurlarına sahip çıksında sonra kadınlar kendilerine sahip çıkarlar! tecavüz korkusuyla evden dışarı çıkmayalım o zaman,bu mudur istenilen şey,engelleme yöntemi?
adam sapıksa ve Allah muhafaza sana tecavüz etmeyi kafaya koymuşsa evine de girer evinde de tecavüz eder sana o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum ölü taklidi mi yapalım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?