- Konu Sahibi alonedark18
-
Ben size üzülemedim Allahım neden yol göstermiyorsun diyorsunuz da Allah akıl vermiş durumunuz yokken çocuk niye madem ev istiyordunuz iki kişi çalışıp çabalayıp bunları tamamlasaydınızSon bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Valla nasıl anladiysaniz merak etmeyin modern bı muhitte değilim orda olsam bu dertlr ne işim var .. genelleme yapmıştım ama tanıdığım kişilere bakıyorum da kendi yaotiklari imkanlar hariç babalarinda hep bı yardım edeyim derdi var ufak da olsa faydası olan şeyler var
Konu sahibi yazmadan ben yazayım:Ben size üzülemedim Allahım neden yol göstermiyorsun diyorsunuz da Allah akıl vermiş durumunuz yokken çocuk niye madem ev istiyordunuz iki kişi çalışıp çabalayıp bunları tamamlasaydınız
Tamam dertlesmek istemissin de,insanlar da sana yanlis dusundugunu soyluyorlar iste ki haklilar.İşte burda beni topluca topa tutuyorsunuz ya ben de diyorum öyle birine catsaniz daha kötü ya neler var diyorum.neler ..benim düşüncemi begenmiyorsunuz hani kendi kendime içime atmışım hemcinslerle derlesmek istemisim sadece, siz şimdi bunu da kapıya gidip para isylteuenleri destekliyorum gibi algılayıp bundan sonra ona göre kendi kendinizi doldurursunuz
Aynen öyle. Para için çalışma, didinme. Olsaydı gurban olurdum annemmmmm de. Peh.
İki kızınız için şimdiden başlayım birikeme o zaman da samimiyetiniz belli olsun
Aynen öyle. Neticede iki tarafta para vermedi ama kendi anası babası vermiş kadar oldu tabiiZaten kendi babasıda aynısını yapiyor.
Siz ev alırken ben yardım edicem söz diyor geçiyor kenara oturuyor.
Ama babam yardım etti, kp etmedi uzaktan seyretti diyor.
Sürekli babam bir kısmını verecekti kp üç beş vermedi diyor.
Üç-beş dediği 30 bin tl yanlız. 3bin 5bin değil.
Kendi babası nekadar verecekti hiç söylemiyor. Tahminim 5bini geçmez.
Gerçekten yardım etmek istese eksik olan 30 bini çeker sayar kızının eline. Yaptımı? Hayır. Ama yardım etmiş oluyor!
Oyyyy kurban olurummmmla olmuyor o işler.
Herkes ev sahibi olmak zorunda değil ki belki eviniz olacak ama huzurunuz olmayacak yada sağlığınız elden gidecek bence iyi olan olsun diye dua edin ve bunu hayat görüşü haline getirinSon bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm
Bir de bu var degil mi?Konu sahibi yazmadan ben yazayım:
Kesin görümcesiniz veya erkek annesi
Bende bana saldirildigini hissettigimden bu şekildeyim şuan..neyse zaten şuan eşimle kavga ettik bambaşka bişey yüzünden ..oturdum saatlerdir boşanma işlemlerini düşünüyorum okadar canım acıyor şuan...haklısınız ana baba ne ki oğulları ne olsun ...hamileyken ağlamaktan harap oldum herkes hamurunu ailesinden alıyormuş ben bunlarla basedemiyorum keşke o lanet olası hapı hiç birakmasaydimYorum yapmak hakkım .. Siz insanlara saldırarak cevap vermeseniz belki size hak vereceğim ama insanlara saldırarak cevap verip eşinizin ailesi için "Yapmak zorundalar, yapmaları lazım" diyerek dayatıyorsunuz.. Yapmak zorunra değiller dediğimiz için kötü kaynana kötü gelin ilan.ediyorsunuz ve oğullarımız olduğu için öyle söylediğimizi söylüyorsunuz.. Dayatmanız çok sinir bozucu.. Birde görümceniz ve eşi onlarla oturmayı kabul ettiği için birlikte ev yapmalarına bile laf yapıyorsunuz.. Demek ki bakın onların da harcaması var ev yapacaklar nasıl çıkartıp size 30 bin versinler.. Size verseler kızlarıyla ev nasıl yapacaklar ? Dayatma yapmanz sinir bozucu bunu anlamıyorsunuz.. Ne kadar beklentisiz yaşarsanız o kadar çok bulursunuz aradıklarnızı zaten.. Kendi kendinizi yalandan yere sıkıntıya sokuyorsunuz.. Bu düşüncelerinizi eşiniz ve eşinizin ailesi duysa hem onlar üzülecek hem siz üzüleceksiniz ne gerek var ? Düşündüğünüz için bile kendinize kızmanz lazım aslnda ama anlamıyorsunuz.. Anlayamıyorsunuz.. Bizim bizi yerdiğimizi düşünüyorsunuz ama yaptığımız bu değil enazndan ben sizi yermiyorum düşüncenizin yanlş olduğunu anlatmaşa çalışıyorum lakin ne yazık ki anlamıyorsunuz..
Yaa canım benim sakin ol.. Karnındaki ve yanındaki bebeğini düşün ikiside senin üzülmeni hissediyor.. Evlilik işte tartışma da oluyor güzel günlerde.. Sakin ol şimdi..Bende bana saldirildigini hissettigimden bu şekildeyim şuan..neyse zaten şuan eşimle kavga ettik bambaşka bişey yüzünden ..oturdum saatlerdir boşanma işlemlerini düşünüyorum okadar canım acıyor şuan...haklısınız ana baba ne ki oğulları ne olsun ...hamileyken ağlamaktan harap oldum herkes hamurunu ailesinden alıyormuş ben bunlarla basedemiyorum keşke o lanet olası hapı hiç birakmasaydim
Tabii kendini dusunecek ana baba bir yerden sonra.Valla devir değişmiş ebeveyenler sağlıklarına akendini düşünür olmuş durumum varsa veririm evlladima varımı yogumu. Veririm sizler gelin dusmanisiniz galiba sırf gelin imkanlarından faydalanmasin diye vermezsiniz evet...ölünce evet zaten evladı izin olacak önemli olan sagliginizda varlığınız da onlara el uzatmak...
İkisi de değilim aklını kullanan biriyim evlendim boşandım bu süreçte hiç alel acele çocuk yapayım diye düşünmedim çocuk yapacağım oturacağım eve tek maaş girecek ama neden bize yardım etmiyorlar diye hayıflanacağım neden elim kolum tutuyorken kimseye minnet etmeden her şeyimi yaparım olur biter benim olmayan mal için ağlamaktan iyidirKonu sahibi yazmadan ben yazayım:
Kesin görümcesiniz veya erkek annesi
Aileler yardım etmek zorunda değil ki bence evet aç kalır işsiz kalır yardım edilir ama ev araba almak vs için yardım etmek zorunda değiller benceTamam dertlesmek istemissin de,insanlar da sana yanlis dusundugunu soyluyorlar iste ki haklilar.
Ben sana birsey diyeyimmi,erkek ailesi alir diyorsun ya,yola biz kiminle cikiyoruz,esimizle.
Ailesinin imkanlarini elimizin tersiyle ittik ve sifirdan degil -45ten basladik hayata...
Degil es ailesinden kendi ailemden bile destek almadan,beklemeden,o tarafa umutla bile bakmadan esimle calistik cabaladik.
Evimiz hic birseyimiz yoktu,cocuklarimizi cicek gibi giydirdik buyuttuk,evimiz de oldu.
Es ailesinin bir yumurtasi cocuklarimin bogazindan gecmis degil.
Beklememin ne zarari var,onlara belirtmedikten sonra diyorsun.
Bunun zarari asil sana.
Hani telefonda uygulamalar acikken sarji cabuk bittigi gibi,sen de calismak,cocuklarina yetmek icin ihtiyacin olan gucu bu dusuncelerle bosuna tuketirsin.
Birak bahanelere siginmayi,ayaga kalk.
Dikis biliyorsan cocuklarina dik giydir.
Bilmiyorsan ogren,bak netin var buraya girebiliyorsun.Videolarla cok kolay.
Bir seylere emek vermekle basla,bahane en kolayi...
Ya allah askina zor durum zor durum deyip duruyorsunuz, hastanede rehin mi kaldiniz, banka kapiniza mi dayandi, olum kalim meselesi mi var ne var ortada? Ev almak icin istediniz para, ameliyat olmak icin degil.Yada oğlunuza analık babanız görevini zor durumların da da yerine getirin de vicdanınız buruk göçmeyin öteki tarafa
Komsunun ki kaz gorunur her zaman..doganin kanunuSaolun çok güzel şeyler yazmışsınız
Onlardan beklentiye girmek istemiyorum ama hani doğanın kanunu gibi erkek evlata erkek ailesi biseler yapmalı hani tahtını gibi sözler vardır ya...çevremde bi teyzevar gelini veoglu kavga edip ayrıldı yeni..şimdiden teyze ile.kocasi onlara ev almak derdinde beğenin alalım diyorlar lüks bir daire var onu beğenmedi gelin hanım...daha lüks istiyor mesela tamam dediler...benim kalan açığımızı oğlu için tamamlaması gerek düşüncem.cok da küçük bu örneklerin yanında...üstelik arabası var ve kullanamıyor hastalığa yakalandı satın ev alın tarzı güzel jestler yapmalı ..benim babam bile kredi çekerim bende bı katkım olur diyor ama yetmiyor o da c sakızı çoban armağanı ....kiralık evler desem uçmuşşş yazikk çok yazık o paraya...hele taşınma masrafları..hamileyim o evleri nasıl temizletde yerlestiririm ya çok bunalıma girdi.m ağlıyorum sesimi duyan yok en çok da buna üzülüyorum kul değilde rabbim şu günlerde elimizden tutsa;(
Konunuz isyan degil ,esimin ailesi olmaliydi..su vaziyette konu basligi ve icerik birbirinden kopmaya basladi..Eğer durumum varsa çocuklarıma alırım neden almayim rahat etsinler su kısa dünya yüzünde....eşim tek erkek çocuk ve damada faydaları var onların evini donatiyorlar çocuklarına sürekli biseler alıyorlar hepbirlikte yaşadıkları için damat değerli...hatta damadin dükkanı var orda işçi gibi her işini yapıyor kp..arabası da kapıda çürüyor suremiyor bence demesi lazım ki oğlum araba çürüyor ( zaten sıkıntıları bu ) al sat sana hiç faydamız olmadı düğününde bile çeyrek bile takmadik bari kiradan kurtul ....bence bukadar i olmalı arkadaşlar...hasta oldular hep biz baktık biz koştuk tek suçumuz ayrı eve çıkmakama yinede kirayı odeyebilmek de şükür sebebi ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?