İsyana düşüyorum yardım:(

Valla büyükler artık oğul veya kızının ellerinden tutmayı rüşvet gibi karşılığında benle yaşayacan diye algiliyorsa etmesinler zaten..buarada damatla onlarla yaşamıyor

Valla ben kendim yaşamak isterim gelin melin çekemem evde.
Ama bu kadınla adam bunu talep ediyorsa parasını bu şartla verecekse de paşa gönlü bilir. Para onun şart onun. Vicdanla alakası yok. Siz şarta uymuyorsunuz.
Benim de kayınvalidemin iki katşı dubleksi var. Benle oturana vereceğim diyor. Paşa keyfi bilir. Almış mı almış. Şartı o koyar. Bana uymadı istemedim. Ama kalkıp eltim kabul etse girse otursa onun olsa şikayet edip vicdansız diyemem.

Son bir kaç senedir hicbirsey istediğim gibi gitmiyor..herşey bir yana kiralarda ordan oraya savrulmak beni ve eşimi yordu artık hele ben psikolojik anlamda baya bı boşluğa düşmeye başladım..ve sanki isyan etmeye başladım..ev alma şansımız hiç yok tek maaşla birikimde yok zar zor gecindik biriktirilmiyor bu şekilde..ben çalışamıyorum cocuklardan dolayi...etrafındakilere bakıyorum da ev almak için ana babaları hep arkalarinda oğullarına mutlaka faydaları oluyor ...ama eşimin ailesi bize ev alma konusunda yardım.etmiyor ..etme şansları var ama biz zamanında ayrı eve çıktık diye biliyorum ondan etmiyorlar yardım koskoca ev var gitmeselerdi dediklerini biliyorum söylenilen lerden...keşke onlar in beş kuruşu olmadan ev alabilmek ama olmuyor kaç kere giriştik krediyle ev almaya minik de bir arabamız var onu da satıp ama 30bin açık kaldı babasını aradı böyle böyle diye acele etmeyin pahalı daha ucuzunu bulursunuz deyip teli kapattı eşimin suratina...bu çok zoruma gitti...sindi ise ev sahibi çıkın dedi oğlu gelcekmis...biz buraya taşımalı 2sene olmuştu nakliyat falan çok masrafimiz olmuştu ...kiralarsa oldukça yüksek daha borçlar bitmeden yeniden ev bulup çıkmak zorundayız ...kendimi çok şanssız çaresiz hissediyorum ,neden diyorum Allah'ım bize neden yol gostermiyorsun diye isyana düşmeye başladım neden etrafındaki herkese çifter çifter evler arabalar katlar yatlar verdin de neden biz bu hallerdetiz diyorum..biliyorum çok yanlış böyle demek ama yaşayan ben olunca insan bu noktaya gekiyor...çok üzgünüm:KK43:
Canım benim eşim asker ve bizde ordan oraya savrulucaz yeni araba alabildik (2 yıllık evliyiz çocukta olmadı daha iki yıldır) oda borçla .. araba borcu bitse ev borcuna girecez diyoruz ama tabi her an hersey olabilir sonuçta imtihan dünyası .. bence çoluğun çocuğun sağlıklı diye dua et eşin sağlıklı sen oyle rabbim hastalıktan korusun .. birinize bişey olsa tedaviler cok pahalı nasıl kalkıcaksınız altından .. bir taraftan kötüyse hayat diğer taraftan illa iyidir .. rabbim yardımcın olsun dua edicem size 🤲🤲🤲

Valla ben kendim yaşamak isterim gelin melin çekemem evde.
Ama bu kadınla adam bunu talep ediyorsa parasını bu şartla verecekse de paşa gönlü bilir. Para onun şart onun. Vicdanla alakası yok. Siz şarta uymuyorsunuz.
Benim de kayınvalidemin iki katşı dubleksi var. Benle oturana vereceğim diyor. Paşa keyfi bilir. Almış mı almış. Şartı o koyar. Bana uymadı istemedim. Ama kalkıp eltim kabul etse girse otursa onun olsa şikayet edip vicdansız diyemem.
Valla bizede açiginizi tamamlarım ama bizlere yasayacaniz tarzı bişe deseler kirada devami tercih ederim hayatıma..zaten bizimkidr bı nevi böyle...koskoca ev var gelsin otursunlar yada kirada surunsunler diye demişlerdi zaten bize...

Canım benim eşim asker ve bizde ordan oraya savrulucaz yeni araba alabildik (2 yıllık evliyiz çocukta olmadı daha iki yıldır) oda borçla .. araba borcu bitse ev borcuna girecez diyoruz ama tabi her an hersey olabilir sonuçta imtihan dünyası .. bence çoluğun çocuğun sağlıklı diye dua et eşin sağlıklı sen oyle rabbim hastalıktan korusun .. birinize bişey olsa tedaviler cok pahalı nasıl kalkıcaksınız altından .. bir taraftan kötüyse hayat diğer taraftan illa iyidir .. rabbim yardımcın olsun dua edicem size 🤲🤲🤲
Evet canım aynen öyle şükrederek seylerimiz de var çok şükür. İnsanoğlu işte bazen boşluğa dusebiliyor :( yolunuz açık olsun

Valla bizede açiginizi tamamlarım ama bizlere yasayacaniz tarzı bişe deseler kirada devami tercih ederim hayatıma..zaten bizimkidr bı nevi böyle...koskoca ev var gelsin otursunlar yada kirada surunsunler diye demişlerdi zaten bize...

E o zaman bu kadar homurdanacak kızacak bir şey yok.
Tasvip etmesem de talepleri bu. Para onların keyif onların.
Kalkıp da beklentiye girende hata.
Size şartı sunmuşlar istememişsiniz.
Kapıdaki arabaya gelene kadar hesaplayacağınıza kendinize başka yol arayabilirsiniz.

Evet canım aynen öyle şükrederek seylerimiz de var çok şükür. İnsanoğlu işte bazen boşluğa dusebiliyor :KK43: yolunuz açık olsun
Amin kuzum bende evladım iki senedir olmadı diye üzülüyorum ama yine şükür diyorum İnan kimsenin hayatı dört dörtlük değil illa herkesin sıkıntısı var 😒😒

E o zaman bu kadar homurdanacak kızacak bir şey yok.
Tasvip etmesem de talepleri bu. Para onların keyif onların.
Kalkıp da beklentiye girende hata.
Size şartı sunmuşlar istememişsiniz.
Kapıdaki arabaya gelene kadar hesaplayacağınıza kendinize başka yol arayabilirsiniz.
Evet tercihleri bu oldu..bizde gormus olduk;) şimdi kiralık ev bakmaya devam ediyoruz..sormuyorlar bile naptınız niyetlendiginiz ev ne oldu denklestiremedinizmi diye...gerçekten tercihleri bu oldu evet..

Benim de kendi ailem ev konusunda yardımcı olmuyor, bir tek gelip onların üst katında ve evin bir nevi hizmetçisi modunda yaşamak kaydıyla yardımcı olacaklar. Ben de kabul etmiyorum, kirada, oğlumu sokağa bırakamadığım kötü bir evde yaşıyorum 12 yıldır.

özgürlük her şeyden değerli. Huzurun olduğu müddetçe o ev baldan tatlı olur. Yeter ki böyle mevzuları kafana takma.

Takacak olsam evimde, sokağımda, mahallemde o kadar çok takacak mevzu var ki. Gözümde büyütsem hepsi birer dağ olur önümde.

ama kirada olsa, benim evim, güzel evim. Kirasını kendim veriyorum, kimseye hesap vermek zorunda değilim. Buna şükür.

Benim de kendi ailem ev konusunda yardımcı olmuyor, bir tek gelip onların üst katında ve evin bir nevi hizmetçisi modunda yaşamak kaydıyla yardımcı olacaklar. Ben de kabul etmiyorum, kirada, oğlumu sokağa bırakamadığım kötü bir evde yaşıyorum 12 yıldır.

özgürlük her şeyden değerli. Huzurun olduğu müddetçe o ev baldan tatlı olur. Yeter ki böyle mevzuları kafana takma.

Takacak olsam evimde, sokağımda, mahallemde o kadar çok takacak mevzu var ki. Gözümde büyütsem hepsi birer dağ olur önümde.

ama kirada olsa, benim evim, güzel evim. Kirasını kendim veriyorum, kimseye hesap vermek zorunda değilim. Buna şükür.
Şimdiye kadar hep öyle düşündüm canım ayrı eve çıkmam çok zor oldu çünkü o kiraya çıkmak bile bana nasıl tatlı geliyordu ..şimdide öyle ama ev sahipleri yüzünden son zamanda kiraciliktan illallah etmeye başladım:( bide hamileyim taşınmak yerleşmek çok zor geliyor bebeğimde assagida zaten ...ah çıkmışken kendi evimize cikabilseydik diye üzülüyorum ama olmuyor ne yapalım dünyada kimseden kimseye fayda yok

yok benim paramla okusaydı
okul için de mi ailesi destek olacak koca adama
bu anne-babanın görevi nezaman bitiyor bilen varmı
ben kızlarım üni bitirip, iş sahibi olduklarından sonra emekli olmak istiyorum zira
Eşimle dünya turuna çıkma gibi bir düşüncemiz var inşallah da
yoksa bunlar sadece birer hayalmi

Önce güzelce çocuklarınızın tahtını bahtını pılını pırtısını yapın. Sonra düğün yapın, ev alın, eşya alın, torunlara bakın, sonra torunları okutun, gezdirin, yedirin, içirin, onların da eğitim masraflarını karşılayın şöyle kolejler kurslar yurtdışı kursları falan ohh 😍

Kızınızın evine gidip şanla, şerefle, gururla keyif kahvenizi yudumlarken Google earth açın dünyayı gezin. İlla gerçekten gitmeniz mi gerek? Çin Seddi'nde yürürken yahut piramitleri dolaşırken hiç mi aklınıza gelmeyecek evladınızın tahtı? :KK53: :KK53: :KK53:

Şu etraftaki çifter çifter evleri yatları katları olan kim, nerde yaşıyorsunuz? Ben ve çevrem şu ekonomik çöküntüde makarna fiyatlarını kıyaslıyoruz da. 😂 Biraz kendinizden daha kötü olanları düşünmeye çalışsanız? Kira dahi olsa bir çatı bulamayan, her yerde nefret kusulan, sınırlarda kendilerine ateş edilen mültecileri falan?

Önce güzelce çocuklarınızın tahtını bahtını pılını pırtısını yapın. Sonra düğün yapın, ev alın, eşya alın, torunlara bakın, sonra torunları okutun, gezdirin, yedirin, içirin, onların da eğitim masraflarını karşılayın şöyle kolejler kurslar yurtdışı kursları falan ohh 😍

Kızınızın evine gidip şanla, şerefle, gururla keyif kahvenizi yudumlarken Google earth açın dünyayı gezin. İlla gerçekten gitmeniz mi gerek? Çin Seddi'nde yürürken yahut piramitleri dolaşırken hiç mi aklınıza gelmeyecek evladınızın tahtı? :KK53: :KK53: :KK53:
Dimi
Ben şahsen evladım zor durumdayken para verseler çin seddine gitmem 😂ama giden varsa da saygı duymak lazım malum ana baba görevi evlendirenee kadar ..gerisi çin seddinde kayf dimi çoğu anlayışa gore

Dimi
Ben şahsen evladım zor durumdayken para verseler çin seddine gitmem 😂ama giden varsa da saygı duymak lazım malum ana baba görevi evlendirenee kadar ..gerisi çin seddinde kayf dimi çoğu anlayışa gore

Valla senelerce uykusuz kaldık. Ağlamaları tutturmalarına sabır gösterdik. Eğitimine para harcadık. Kendimizden kıstık yemesine eğitimine bütçeyi arttırmak için. Daha bunun sınavları var, ergenliği var, türlü çeşit dert stresi çektik.
Bir zahmet 60ımdan sonra emekli olunca keyif yapacağım evet.
Ben senelerce evde işte kendimi paralamışım ömrümün son 10 20 yılını da kendime harcayayım yani bir zahmet.
Kendimi köle değil insan olarak sınıflandırıyorum.
Ben gneçliğimde nasıl didindiysem sıra oğlumda gelinimde. Biraz da onlar kendi çocukları için didinsinler

Ben çocuklarıma bakamiyoruz demiyorum bunu sizin dusunmenize gerek yok ...biz sadece ev alırken problem yaşadık evet yardım etmeyi tercih ettiler görmüş olduk biz kirada cocuklarimizi yetiştirmeye bı şekilde devam ederiz sgalik olsun da ,payımıza düşeni aldık nihayetinde..oğlanı bulmak için ister yaparım ister yapmam yorumlamak size düşmüyor
Ayrıca yuva kurmak kirada olmak ev almak bunların hepsi başlı başına yuvadir...ev alırsan belkide ömrünün sonuna kadar kalıcı yuva kurmussundur benim bahsettiğim bu tarafı..evet yorum sitesi ama konu da benim farklı algilarla yapılmış yorumlar çok yapmacık geliyor boşuna elinizi yormayin

Zar zor geçiniyoruz sizin cümleniz. Ev kira, tek maaş geliyor eve iki de küçük çocuk varken iyi şartlarda yaşamadığnızı anlamak için alim olmaya gerek yok. Sizin yuvanızı neden bir başkası kursun? Herkes ev sahibi olmak zorunda değil illa ev ev diyorsanız zahmet olacak ama çalışırsınız. Ömrünüz boyunca bir gün olsun işe girip çalıştınız mı? Hiç sanmıyorum çizdiğiniz profile göre evlenmeden babanız, evlendikten sonra kocanız baktı size. Size tavsiyem hiç oğlan doğurmak için uğraşmayın, sizin zihniyetinize göre erkek tarafı olarak üzerinize düşeni yapmanız gerek daha kendi eviniz yokken oğlanla geline ev almak zorundasınız çünkü.

Dimi
Siz söyleyin ne zaman keyif yapsınlar? Mezarda mı?

Bu arada siz de elinizdeki parayı evlatlarınıza harcamak yerine keyfiniz için ev almak istediğiniz için haksızsınız.

Benim düğün takılarım var sadece. Çocuğum da var. Küçük bir krediyle güzel bir ev alabilecekken altın olarak muhafaza ediyorum. Neden biliyor musunuz? O parayı oğlumun eğitim ihtiyaçları için kullanmak üzere gözden çıkardım. Bir sene sonra işe başladığımda kendimize ev alabilmek için çabalarız ama onun parasına dokunmam.
Siz neden çocuklarınızın tahtı için ayırmıyorsunuz o parayı? Kirada sürünün evlat için ne olacak? Ev sahibi olup keyif yapmayı düşünüyorsunuz bu ne çelişki?

Ay bir de oğlan mı arıyor😂😂😂
Hanımefendi siz sakın oğlan yapmayın. Daha kendinize ev alamıyorsunuz. Oğlan olursa evlenince ona ev araba almanız gerekecek. Siz daha kendi evinizi alamıyorsunuz olmaz!

Eskiden açtığı konu vardı ikinci de kızmış kabullenemiyorum ben oğlan istiyordum diye. İnşallah kendi gibi bir gelini olur ne diyim

Back
X