En güzeli mesafe koymak, resm durmak sert durmak. Benim işyerimde de çok dedikodu yaplıyor. Az önce canım balım olanlar biri gittiğinde öbürü hemen arkasından konuşmaya başlıyor. İlk zaman çok şaşrıyordum hatta dayanamadım dedim irisine ne o demin can ciğer kuzu sarması şimdi arkasnda konuşuyorsun, ayıp değil mi dedim ayy pişkin pişkin onun yüzüne de söylüyorum dedi. Ben "demin yüzü burdaydı senden birşey duymadm, diyemedin" dedim sustu. Dedikoduya kesinlikle izin vermiyorum. Benim yanımda yapmayn ne .ok yerseniz iyin diyorum. Ben de kimsenin arkasından konuşmam.
Ben çok sır tutarım, laf kesinlikle taşımam bu yüzden birisi "biliyorum brsnz senden laf çıkmaz" demişti ben de "valla ağzım sandığın kadar sıkı değil canm benim, gerektiği yerde gereken kişilere o laflar çıkar" dedim. Daha da sustu. Ve evet gerektiği yerde gereken kişilere yani birbirlerine tüm lafları taşdım, brbirlerinin arkalarndan konuştuklarını söyledim tek tek. Ama iyi oldu, düzen bir oturdu. Ben de biraz korku salmış oldum, bir tane abi bana " sen çok fenaymışsın, bir sinsilik var sende" demişti :))
Ha birde şey vardır özellikle eski çalışanlar yeni gelenleri ezmeye çalşır, kendi iş yapmaz yeniye yaptırr. Onun da çözümü var hayatım. Hiiiç kimseden korkma. İşini en iyi şekilde yap. Hiiç boş kalma. Hep birşeylerle meşgul ol ve ağır ağır yap. Biri sana birşey diyeceği zaman meşguliyetini görsün ve şu an işim var meşgulum görüyorsun de. Yada aaa unuttum valla de. Üstündne zaman geçince bari ben yapaym der o insan. Yada canna çok mu tak etti kak kendin yap, oturma burda. Ya yaa kvaga edeceksin, cngar da çıkaracksn. Yoksa sessiz olunca valla ezmeye çalışıyorlar.