Ofis elemanıyla aynı seviyeye gelsin mi dyorsun? Çok iyi tebrikler. Verder sen iş disiplinini bozma, mesleği olan kadınsın kendini alçaltmaasgari ucret bile vermiyorlarmis. öğlen 3te cikinca parttime calisiyor olmuyor ki. bazi islerde 8 saat calisilir bazi islerde 6
ayni hesapla öğretmenler de haftada 45 saatten az calisiyor, onlar da parttime sayılsın:) boyle sey olur mu?
bir de hani iki gunde tuvalet temizliyordu ne ara iki haftada bir temizlige döndü?
bence bir derin nefes al. kadin bosa calisiyorsa da senin cebinden alip ona vermiyorlar ya
patronun düşünsün
seni etkileyen tarafi sadece yemek yapmasi. onda da patronun demis liste ver diye. madem diyet yapıyorsun kendi diyetine uygun hazirla listeni. hatta usenirsen chatgptye ver o hazirlasin hergun yemek salata corba olacak sekilde.
en azindan listeye uyar.
ve her pazartesi alisverisleri yapsin, sali ve persembe tuvalet temizligi günü olsun.
en azindan yapacagi hersey denetlenebilir ölçüde olur.
ofis ablalarinin az samimiyet kurunca seni sallamama, cay vs getirmeme isi de yazılmamış bir kanun..bana da cok yapiyorlar. sallamiyorum yani gidip alirim cayimi, bacaklarim aciliyor en azindan iki adim atip. misafirim, muracaatcim falan geldiyse de telefon acip xy hanim iki cay lutfen derim, olur biter.
ayrica demek ki rahat bir ofismis. madem patronunuz o kadar rahat siz de az salın kendinizi. erken cikacaksaniz vs siz de çıkın.
muhtemelen herseyi eksiksiz yapan bir calisan oldugunuz icin haksizlik hissediyorsunuz , siz de salarsaniz rahatlarsiniz:)
benim bir isyerim vardi orasi da sacma sapan bir yerdi. sigara molasina diye cikip iki saat sohbet edilen, ofiste tirnak kesilen, manikur yapılıp kaş alinan, kargoyla gelen kıyafetin denenip yüründüğü , bes saat onun yanına ayakkabi secildigi bir isti.
ben de hic alışkın değilim boyle lakayitlige. cok gicik olurdum ben 9dan 6ya bilgisayar basindayken insanlarin 9da gelip 10a kadar mutfakta kendine kahvalti hazirlamasina, yemegimi hızlıca yiyip masama geçmişken insanlarin yemek sonrası sigara vs icip keyif yapmasina. ayni sizin gibi haksızlık hissederdim. ustelik kimse calisanla calismayani gormezdi, benim yaptığım is takdir edilmezdi. sonra dedim bana ne ya. benim babamin sirketi mipatronun umrunda degilse bu disiplinsizlik benim neden umrumda olsun ki?
sonra ben de saldim. evime cok yakindi mesela ofisim, yazin sabahtan dus alirdim, isyerinde taramays basladim saclariminasil kizlar isyerinde muge anli izliyorsa ben de bitirmek istedigim dizim varsa kucultulmus ekranda acar izlerdim, ofis disinda yapilacak bir is verdilerse gitmisken yemeğimi yerdim oyalanirdim falan.
oyle başa boyle tarak
sonra bir rahatladim, ise gicikligim azaldi.
derken ciktim şükürler olsun:)
Burda patrona iş düşüyor mesela benim patron benden sonra yetki adakumru da o nederse odur dediği için benimle ugraşamıyorlaraah ben sepetleyebilsem.. şimdiye giderdi de iştee... onun işini ben uyarınca bu sefer de 'sen patron musun'a getiriyor lafı. oysaki patron kendisi dedi onun yanındayken. 'ben yokken tek sorumlu verder. onun dediğini yapacaksın diye.
çok haklısınız ya. ben işimi ciddiye alıyorum. aslında benim işimde çok zor değil. günde 4-5 saat anca çalışıyorum. ama mesela bir iş geldimi hemen bakarım asla bekletmem savsaklamam.asgari ucret bile vermiyorlarmis. öğlen 3te cikinca parttime calisiyor olmuyor ki. bazi islerde 8 saat calisilir bazi islerde 6
ayni hesapla öğretmenler de haftada 45 saatten az calisiyor, onlar da parttime sayılsın:) boyle sey olur mu?
bir de hani iki gunde tuvalet temizliyordu ne ara iki haftada bir temizlige döndü?
bence bir derin nefes al. kadin bosa calisiyorsa da senin cebinden alip ona vermiyorlar ya
patronun düşünsün
seni etkileyen tarafi sadece yemek yapmasi. onda da patronun demis liste ver diye. madem diyet yapıyorsun kendi diyetine uygun hazirla listeni. hatta usenirsen chatgptye ver o hazirlasin hergun yemek salata corba olacak sekilde.
en azindan listeye uyar.
ve her pazartesi alisverisleri yapsin, sali ve persembe tuvalet temizligi günü olsun.
en azindan yapacagi hersey denetlenebilir ölçüde olur.
ofis ablalarinin az samimiyet kurunca seni sallamama, cay vs getirmeme isi de yazılmamış bir kanun..bana da cok yapiyorlar. sallamiyorum yani gidip alirim cayimi, bacaklarim aciliyor en azindan iki adim atip. misafirim, muracaatcim falan geldiyse de telefon acip xy hanim iki cay lutfen derim, olur biter.
ayrica demek ki rahat bir ofismis. madem patronunuz o kadar rahat siz de az salın kendinizi. erken cikacaksaniz vs siz de çıkın.
muhtemelen herseyi eksiksiz yapan bir calisan oldugunuz icin haksizlik hissediyorsunuz , siz de salarsaniz rahatlarsiniz:)
benim bir isyerim vardi orasi da sacma sapan bir yerdi. sigara molasina diye cikip iki saat sohbet edilen, ofiste tirnak kesilen, manikur yapılıp kaş alinan, kargoyla gelen kıyafetin denenip yüründüğü , bes saat onun yanına ayakkabi secildigi bir isti.
ben de hic alışkın değilim boyle lakayitlige. cok gicik olurdum ben 9dan 6ya bilgisayar basindayken insanlarin 9da gelip 10a kadar mutfakta kendine kahvalti hazirlamasina, yemegimi hızlıca yiyip masama geçmişken insanlarin yemek sonrası sigara vs icip keyif yapmasina. ayni sizin gibi haksızlık hissederdim. ustelik kimse calisanla calismayani gormezdi, benim yaptığım is takdir edilmezdi. sonra dedim bana ne ya. benim babamin sirketi mipatronun umrunda degilse bu disiplinsizlik benim neden umrumda olsun ki?
sonra ben de saldim. evime cok yakindi mesela ofisim, yazin sabahtan dus alirdim, isyerinde taramays basladim saclariminasil kizlar isyerinde muge anli izliyorsa ben de bitirmek istedigim dizim varsa kucultulmus ekranda acar izlerdim, ofis disinda yapilacak bir is verdilerse gitmisken yemeğimi yerdim oyalanirdim falan.
oyle başa boyle tarak
sonra bir rahatladim, ise gicikligim azaldi.
derken ciktim şükürler olsun:)
yani haklısınız. eşimde böyle diyor. koskaca mühendissin sürekli işyerindeki çaycıdan şikayet ediyorsun diyor. (yanlış anlamayın onun yaptığı işi küçümsemek için demiyor. benim bu tür şeylerden sürekli şikayet ettiğim için diyor)Ofis elemanıyla aynı seviyeye gelsin mi dyorsun? Çok iyi tebrikler. Verder sen iş disiplinini bozma, mesleği olan kadınsın kendini alçaltma
valla yönetemedim ya. bu tür insanlar yönetilmiyor heralde. diğer çalışanlardan da ben sorumluyum ama hepsi okumuş görmüş adamlar olunca şunu yap dedim mi yapıyorlar. ama bu ofiste tek kadın ben olunca mı ne benimle resmen kendini yarıştırıyor.Yani gerçekten bir tane çaycı ablayı yönetemedin mi :)
benimki de böyle olsa daha iyi ya dnfkldlkf hiç değilse sürekli ağlayıp duygu sömürüsüyle içinizi şişirmiyor işte jdkcdBenim eski iş yerinde abla tüm gün tiktokta canlı yayın açıyordu ya korkunç aşırı dedikoducu bi tipti mesela işe arabayla bırakınca fark ediyordu ve ben klinikte çalışıyordum doktorumuz çok ünlü ve iyi bi doktordu eski pavyon karısı gibi bi kadındı tiktokta göbek atıp video çekiyordu
iyi bir işverenin calisanla çalışmayanı gozlemlemesi, gereken aksiyonu almasi lazim. yoksa calisanlar kendilerini kullanilmis hissediyorlar, verimleri düşüyor .Ofis elemanıyla aynı seviyeye gelsin mi dyorsun? Çok iyi tebrikler. Verder sen iş disiplinini bozma, mesleği olan kadınsın kendini alçaltma
Tutanak tutun erken çıktı şunu yapmadı bunu yapmadı sonrada fesh edilir sözleşmesi çıkar işten cikartilir aslında konu sizin patronun onu çıkartmaya niyetinin olmaması iki taraflı duruma net karışmaması degilmi topu size atıyor burası önemli .Aksiyonu o olmalı degilmi normalde ? En cokda bundan karışmam zatenvalla yönetemedim ya. bu tür insanlar yönetilmiyor heralde. diğer çalışanlardan da ben sorumluyum ama hepsi okumuş görmüş adamlar olunca şunu yap dedim mi yapıyorlar. ama bu ofiste tek kadın ben olunca mı ne benimle resmen kendini yarıştırıyor.
salaklık ben de valla kim ne dese haklı o yüzden
Sen diyince yapmıyorlar demek ki herkes sorumluluğunu biliyor. Bu ablamız bilmiyor. Yönetmek herkesin harcı değil ama çay/yemek/temizlikten sorumlu birini yönetmekte çok zor olmamalıydı. İnsan yönetmeyi biraz öğrenmek için çabala bence yoksa çok şikayet edersin.valla yönetemedim ya. bu tür insanlar yönetilmiyor heralde. diğer çalışanlardan da ben sorumluyum ama hepsi okumuş görmüş adamlar olunca şunu yap dedim mi yapıyorlar. ama bu ofiste tek kadın ben olunca mı ne benimle resmen kendini yarıştırıyor.
salaklık ben de valla kim ne dese haklı o yüzden
Patron profesyonel değil onu anladık zaten ama verder koskoca meslek sahibi bir insan. Patron çaycıya ses çıkarmıyor diye kendi çalışmasını neden aksatsın, kendini neden tembelleştirsin?? Alışkanlık yapıyor rehavet. Okulda iş aksatan hizmetliye müdür ses çıkarmıyor ama ben işimi aksatmıyorum çünkü yere paspas yapmanın ötesinde bir meslek icra ediyorum.iyi bir işverenin calisanla çalışmayanı gozlemlemesi, gereken aksiyonu almasi lazim. yoksa calisanlar kendilerini kullanilmis hissediyorlar, verimleri düşüyor .
sen işini kusursuz yaparken ayni isyerindeki insanlar sallıyorsa ve bunun hicbir yaptirimi olmayinca insanda bir haksizlik duygusu oluşuyor. ya da sen hastane isini bile yillik izin gunlerine denk getiriyorken birilerinin cani sıkıldı diye izin almasi vs insanı isyerinden soğutan seyler.
salsın madem biraz, isi varsa o da erken çıksın. yine gorevlerini yapsin ama patronun sirketini kârina ortakmis gibi benimsemesin.
en azindan "ben herseyi kusursuz yaparken baskalari savsakliyor" diye kadina gıcık olup iyice isyerinden sogumaz, patronunu böyle seyler icin rahatsiz etmeyi birakir
su an cok mu iyi? küçücük ofiste iki kadinin cekismesi patrona da patronun karısına da gidiyor, devamli basit basit şeyler için vaktini ve enerjisini harciyor. adam insaatla santiyeyle ihaleyle mi ugrassin ofis ablasi yemegi üç yapmis bes yapmamis onu mu dinlesin?
yetki sende demis, versin kadina yemek listesini , hatta assın buzdolabina. onu da denetlesin. "her sali persembe tuvalet temizligi" desin, tuvalete de cizelge assin kapi arkasına
7 ekim 9 ekim 14 ekim 16 ekim diye
kadin yapınca imzalasin verder denetleyince imzalasin, o gun olmadiysa X yazsin , ay sonunda versin müdürüne "gorev buydu ama 3 gun temizlenmedi" diye, müdürü uyarsin.
kadin da isini yapar sonra erken mi cikti gec mi geldi vs kendini magdur etmediği icin cok sinirlenmez konu sahibi.
patron değil de diğer çalışanlar topu bana atıyor biraz. onlarda memnun değiller. bazen konuştuğumuzda anlıyorum onlarında memnun olmadığını. ama zaten ben şikayet ediyorum diye onlar hiç karışmıyor. patronda kadını ekmeğinden etmeyim belki verder le tekrar kavga ederde kendiliğinden ayrılır falan diye düşünüyor heralde. artık bunu farkettim yani haklısınız. artık çok karışmıcam. liste yapıcam uymazsa bir kez daha patronla konuşurum sonra kendi yemeğimi kendim evden getiririm. diğerleri de ne yaparsa yapsınlar.Tutanak tutun erken çıktı şunu yapmadı bunu yapmadı sonrada fesh edilir sözleşmesi çıkar işten cikartilir aslında konu sizin patronun onu çıkartmaya niyetinin olmaması iki taraflı duruma net karışmaması degilmi topu size atıyor burası önemli .Aksiyonu o olmalı degilmi normalde ? En cokda bundan karışmam zaten
Siz genç ve tecrübesiz olmanın sıkıntısını çekiyorsunuz. Bazen eve gelen temizlikçiyle bazen işyerindeki çaycıyla böyle durumları çoğumuz yaşadık. Bundan sonra mesafe koyun. Patron size yetki verdiyse bunu kağıda döksün. Yok yapmıyorsa çayınızı yemeğinizi termosla getirin, diyaloğa girmeyinyani haklısınız. eşimde böyle diyor. koskaca mühendissin sürekli işyerindeki çaycıdan şikayet ediyorsun diyor. (yanlış anlamayın onun yaptığı işi küçümsemek için demiyor. benim bu tür şeylerden sürekli şikayet ettiğim için diyor)
O da vardı sürekli ağlıyordu mesela bir kere sevgilim beni işe bıraktı arabası da iyi bunu camdan görmüş o kim dedi erkek arkadaşım dedim yaşını vs sordu ah ah ben de çok güzeldim değerini bilemedim ne karılar el üstünde diye ağladı.benimki de böyle olsa daha iyi ya dnfkldlkf hiç değilse sürekli ağlayıp duygu sömürüsüyle içinizi şişirmiyor işte jdkcd
Ablacım ya çok üzüldüm al sevgilimi madem ben yine bulurum deseydinizO da vardı sürekli ağlıyordu mesela bir kere sevgilim beni işe bıraktı arabası da iyi bunu camdan görmüş o kim dedi erkek arkadaşım dedim yaşını vs sordu ah ah ben de çok güzeldim değerini bilemedim ne karılar el üstünde diye ağladı.
Hepsi toplaşıp şikayet etsinler böyle kenardan izleyip cengaver gibi birini öne sürme olayını sevmiyorum madem memnun değiller kadının yüzüne abla abla da derler bu işler belli olmaz vakti zamanında temizlik yapan görevli şikayetinde yapayalnız kalmişligim da var benim biz ne dedik yahu diye kendini geri çeken insanlarımda oldu benim .Patron îşini biliyor orası onun da işyeri degilmi gerekeni yapsın diğerleride biraz öne çıksın ses çıkarsın ben sözcülük yapmam haklı nedenlerim var kadına acimakla beraber ise ihtiyacı varsa düzgün çalışsın konusunda size hak veriyorum fakat patronun işine gelen birşeyler var artık bilemem kendi evlerini falan mı temizletiyor ayrı günlerde o kadına var bir çıkarı öyle olur genelde bu işler bu kadar susmak genelde acimaktan ziyade menfaat işidirpatron değil de diğer çalışanlar topu bana atıyor biraz. onlarda memnun değiller. bazen konuştuğumuzda anlıyorum onlarında memnun olmadığını. ama zaten ben şikayet ediyorum diye onlar hiç karışmıyor. patronda kadını ekmeğinden etmeyim belki verder le tekrar kavga ederde kendiliğinden ayrılır falan diye düşünüyor heralde. artık bunu farkettim yani haklısınız. artık çok karışmıcam. liste yapıcam uymazsa bir kez daha patronla konuşurum sonra kendi yemeğimi kendim evden getiririm. diğerleri de ne yaparsa yapsınlar.
bilmem, bu benim kendi yontemim ki ben de kusursuz biri degilim. nasil ki konulara kendi hayatımızdan ornekler yaziyorsak bu da benim ornegim.Patron profesyonel değil onu anladık zaten ama verder koskoca meslek sahibi bir insan. Patron çaycıya ses çıkarmıyor diye kendi çalışmasını neden aksatsın, kendini neden tembelleştirsin?? Alışkanlık yapıyor rehavet.
Benim eski işyerimde de abla hep geç kalırdı erken çıkardı. Sırf onun için bütün personele olacak şekilde parmak izli sistem yaptılar. Sonra şok. Sistem bir tek ablanın parmağını okumadı sjsjssjAnladım şimdi nasıl batmadığınıYoksa özel şirketlerle çalışsaydı böyle olmazdı. Sömürüye çok yatkın bir patronunuz var ne söylersen söyleyin patronunuz ablayı gene göklere çıkartmaya devam edecek o yüzden patronunuzun sabrının taşmasını bekleyeceksiniz maalesef. Ayrıca ben artık yemek yemektense ya evden getiririm ya da dışarıdan söylerim patronun adı bu konuyu konuşurum. Diğerleri de ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Ayrıca patronla da konuşun herkesin geliş saatlerine ve çıkış saatlerine göre kart basmaya da parmak okutma gibi bir şey yaparsa daha sağlıklı olur.
iyi bir işverenin calisanla çalışmayanı gozlemlemesi, gereken aksiyonu almasi lazim. yoksa calisanlar kendilerini kullanilmis hissediyorlar, verimleri düşüyor .
sen işini kusursuz yaparken ayni isyerindeki insanlar sallıyorsa ve bunun hicbir yaptirimi olmayinca insanda bir haksizlik duygusu oluşuyor. ya da sen hastane isini bile yillik izin gunlerine denk getiriyorken birilerinin cani sıkıldı diye izin almasi vs insanı isyerinden soğutan seyler.
salsın madem biraz, isi varsa o da erken çıksın. yine gorevlerini yapsin ama patronun sirketini kârina ortakmis gibi benimsemesin.
en azindan "ben herseyi kusursuz yaparken baskalari savsakliyor" diye kadina gıcık olup iyice isyerinden sogumaz, patronunu böyle seyler icin rahatsiz etmeyi birakir
su an cok mu iyi? küçücük ofiste iki kadinin cekismesi patrona da patronun karısına da gidiyor, devamli basit basit şeyler için vaktini ve enerjisini harciyor. adam insaatla santiyeyle ihaleyle mi ugrassin ofis ablasi yemegi üç yapmis bes yapmamis onu mu dinlesin?
yetki sende demis, versin kadina yemek listesini , hatta assın buzdolabina. onu da denetlesin. "her sali persembe tuvalet temizligi" desin, tuvalete de cizelge assin kapi arkasına
7 ekim 9 ekim 14 ekim 16 ekim diye
kadin yapınca imzalasin verder denetleyince imzalasin, o gun olmadiysa X yazsin , ay sonunda versin müdürüne "gorev buydu ama 3 gun temizlenmedi" diye, müdürü uyarsin.
kadin da isini yapar sonra erken mi cikti gec mi geldi vs kendini magdur etmediği icin cok sinirlenmez konu sahibi.
valla haklısınız ya verimim düşüyor. arada bende sinirlenip amaaan sanki ben mi patronum alırım maaşımı yatarım diyorum. ama olmuyor yani ben böyle biri değilim. bir çaycıyla kendimi bir tutamam. o kadar okulu da boş oturmak için okumadım. boş zamanlarımda bile kendimi geliştirecek şeyler yapıyorum. ama arada şeytan da dürtmüyor değil yaniPatron profesyonel değil onu anladık zaten ama verder koskoca meslek sahibi bir insan. Patron çaycıya ses çıkarmıyor diye kendi çalışmasını neden aksatsın, kendini neden tembelleştirsin?? Alışkanlık yapıyor rehavet. Okulda iş aksatan hizmetliye müdür ses çıkarmıyor ama ben işimi aksatmıyorum çünkü yere paspas yapmanın ötesinde bir meslek icra ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?