İşyerinde Mobbingci miyim?

Yani çok sinir bozucuymus gözümde canlandı o tarz kadınlar arsız oluyor. Çok haklısınız eyvallah. Ama siz patron değilsiniz. Bu durumda şikayetlerinizi bildirmekten başka yapabileceğiniz birşey yok. İnsanlar da zaten o yüzden kendi işini kurmaya çalışıyor. Böyle sacmaliklarla uğraşmak istemediği için. Her geç geldiğinde bildirin patrona madem. Ama patron da görüyor ve idare etmeye niyetli belki yani artık yapacak birşey kalmamış. Gidip şimdi ya o ya ben diye konuşmanız da saçma olur.

Haklısınız. Çalıştığı saate göre de maaşı yeterli. 90m2 yerin temizliği kaç dakika sürecek ki? Yemek de yapmamak için kırk takla atıyor. Onun yaptığı yemek de yenmez bence bir tek siz yiyormuşsunuz nasıl yapacağı belli olmaz bi sinirle tükürüyorsa jddjd
Yemek parası isteyin direkt. Çalışan hakkında da bir şey söylemeyin patrona. Patron da bakar yemek yapmıyor temizlik yok kendi sinirlenip uyarır.

Ben de bunu anlamıyorum. Sen bu paraya bu işi kabul ettiysen yapacaksın, neyin protestosu pardon? Ücret düşük kabul edemem deseymiş en başta! Orda çalışanların suçu ne hatun maaşını az buluyorsa? Niye insanımız etik bilmiyor? vs vs…

Hem de ne arsız.... Bazen ofise arkadaslarini çağırıp cay sigara yapiyorlar o derece.
Gidip ya o ya ben diye konuşmam zaten ya caycilar kendimi de kiyas yaptiracak kadar degilim. (Asla meslegini kucumsedigim icin demiyorim sadece kadını sevmiyorum)

Çalıştığınız şehir neresi şartları nedir bilemem ama onun işi bu aksatması yanlış tamam ama sizin de beklentiniz fazla geldi. Neresi olursa olsun o kadar paraya daha fazla çalışmaz kimse. İşe ilk başladığında iyi yapıyordu diyorsunuz ama o zamanla şimdi ki zaman arasında ne kadar enflasyon farkı var, yani o zaman aldığı maaş belki onu tatmin ediyordu ama şimdi etmiyor olabilir. Benim düşüncem kadın az aldığı için az çalışıyor olabilir.

Evet ya arada aklıma geliyir ya yemege tukuruyorsa diye. Ama o kadar da yapmaz ya. İnsallah yapmamıştır

Temizlik ve yemek icin alinan bir elemandan temizlik ve yemek yapmasını beklemek mi fazla anlamadim?? Her sene tüm elemanlar asgari ucret zammi kadar zam alıyorlar. Ayrıca bu sene hepimiz ara zam da aldik. Yani bana ne kadar zam yapiyorsa ona da aynisini yapiyor. Maasi az aliyorsa işten çıkabilir daha cok para veren yere gidebilir. Ama her zaman benim bu işe ihtiyacim var diye ağlıyor. Yani bence temizlil ve yemek yapan biri kalifiyeli bir elemandan daha kolay iş bulabilir.

Yani işten çıkıp yeni bir işte bulabilir. Bunu da yapmıyor. Asla da yapmaz. Alıştı rahata. Bu kadar iyi patron hicbiryerdr bulamaz.
Telefonla arıyor bugun hastayim gelmicem diyor kimse sormuyor hani raporun nerde diye.

Asgari ucretten düşük alan eleman çalıstırmasının neresı etık pekı? Insanlar mecbur kalıyor dıye emek somurusu yapıyor patronlar.

Kurunsal olmayan yerlerde bu durumlar yasaniyor. Muhtemelen cok az bi maas verildigi icin ve evinin cok yakin olmasindan kaynakli patron idare ediyor. Cunku patronun isini zaten pek gormuyor. Patron hergun ofiste belirli saatlerde olsaydi o da bu kadar merhametli davranmazdi.

Asgari ucretten düşük alan eleman çalıstırmasının neresı etık pekı? Insanlar mecbur kalıyor dıye emek somurusu yapıyor patronlar.
İyi de bunu kabul etti. Mecburda degildi. Cok rahat baska biyerde iş bulabilir. Ama bu kadar rahat olmayacağını biliyor.

Fakat zaten konu birazda bu empati yaparsak tuvalet temizleyip paspas yapan kadın yemeğe bulaşığı ve çaya kahveye elini sürüyor bu empati yaparsak sadece bu kadın için değil her kişi için çok fazla bunu sizin için demiyorum 50 yada 100 kişi çalıştıran yerlerde bunu yapmaya başladı 50 kişiye yemek yap bulaşığı yıka çayı yao tuvaleti temizle ofisi temizle vs vs vs bu şekilde olmamalı bir kişi temizlik yapar bir kişi yemek ve çay atıyorum doğrusu budur sizin patron için demiyorum böyle sütüne kadar sağ üc kuruşa birde minnet bekle olmaz birde çıkar iş begenmiyorlar olur yani biraz iki yönlü düşünmek lazım .Patron kismida kendi cebinden başkasını düşünmez ekserisi hepsi demeyelim .Sizin konu için demiyorum bundada yazdigimda bir üzüntü duymayan insan gariptir ona birşey anlatılmaz yani .İnsanlar mecbur diye yada belli şartlardan okul oyumadilar diye insanca işlerde insan gibi çalışmamak zorunda değiller .Her türlü şartlar işçiler lehinede beyaz yakalılar kadar mavi yakalılar ve hizmet veren her insan için iyileştirilmeli şahsen bu benim vicdanima dokunuyor Size demiyorum yada sizin işyerine

Size yemek parası ödense daha mantıklı ya ofise de 15 günde bir temizlik için kadın gelse daha ucuz olur inanın
Yoo değil 5 kişiler en kötü 200 TL verseler yemeğe bir günde 1000 TL yapar ayda napar birde ayrıca temizlikçi parası daha pahalıya çıkar

O zaman resmiyette gereken yapılır. hakkını alamadığını düşünüyorsun diye konuyla alakası olmayan iş arkadaşlarından hınç alamazsın. Bu kadarcık şeyi muhakeme edemeyen insanlara ne anlatılır asıl onu ben bilemiyorum tabii.

Hınçla ne alakası var o yorum konu sahibinin iş yeri için yazılmadı

Patronuna anlatacak yada patron anlayacak nokta

O zaman girersin sendikaya hakkını ararsın. Ama ne gerek var. Yarım yamalak çalışmak daha rahat tabii.

Hem temizlik hem yemek yapıp,zaten hap kadar olan asgari ücretin bile altında çalıştırmak fazla.
Patron da acıdığı için değil, bu ücrete hem temizlik hem yemek yapacak eleman bulamayacağı için işten çıkarmıyordur muhtemelen diyorum evet. Bu benim kendi fikrim. Kuş kadar maaşa bu kadar iş yapılır.

Biliyormusunuz tüm turizm servis temizlik ev temizligi yemek büro temizliği çocuk bakımı işini düzgün profosyonel yapan insanları böyle yapa yapa soğutular küstürdüler bu tarz insanlara kaldılar bu işlere genel olarak bu konu için değil 3 5 iş yükleye yükleye şimdide kalmadı artık bu işleri ciddiye alıp saatine uyarak yapacak yada yapmak isteyen insan böyle birşeyde var ondan böyle bulunmaması artık yakında toptan bitecek kimse bu işleri yapmak istemez oldu yakında Almanya' gibi dışardan insan aranirsa şaşmam Ülkede bu tarz işler için ( son kısım espri )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…