Isyerinde terfi beklerken saglam kazik yemek

Kendinizi bu kadar kötü hissetmeyin, ezilmiş veya dalga geçilmiş değilsiniz bence. Yaşadığınız hayal kırıklığını bir tecrübe olarak düşünün. Kimyagerseniz ve ilaç şirketinde çalışıyorsanız size İsviçre'yi tavsiye ederim. Hayat standardı çok daha yüksek ve maaşlarda neredeyse Almanya'nın 1,5 - 2 katı.

Keşke müdürünüzle olan iletişimi yazılı yapsaydınız eliniz daha sağlam olurdu. Bu arada yorumumu eşime sorarak yaptım çünkü kendisi 48 senelik Alman. Kesinlikle ırkçılık olarak kabul edilmeyeceğini ısrarla tekrar ediyor. Personelle aksi yönde yazılı bir anlaşma - sözleşme yapılmamışsa firma hangi pozisyona kimi uygun görürse onu atar, kabul etmeyen işten ayrılır, mahkemeye gidip ben o kişiden daha tecrübeliyim, bana versinler o işi denemez özel sektörde dedi.
Haksız işten çıkarma yok, mobbing yok, aynı pozisyona düşük maaş olayı yok, üstelik iş yükünüz azalsın diye personel alımı bile yapılacakmış.

Size yazılı olarak, bu pozisyon için sizi görevlendireceğiz dendi mi? Müdürünüzü aşan bir durummuş anlaşılan.

Benim tahmin ettiğim gibi düşünmüş olabilirler. Sonuçta yabancısınız ve Almanya'ya geldiğiniz gibi başka bir ülkeden de iş teklifi alıp gidebilirsiniz. Rechtschutz mutlaka yaptırın, eşime konunuzdan bahsettiğimde ilk sorusu bu oldu. Bizim en ufak olayda topu direk attığımız yer bu avukat sigortası.

Yorumlariniz icin esinize de tesekkur ederim.

Söz ucar yazi kalir, hakikaten elimde yazili bir belge yok.

Basvurulara agirlik vermeye devam, zira burada bundan tek adim ileri gidemeyecegim 2.kez belli oldu

2 senedir Almanyada calisiyorum, onceki deneyimlerim Turkiyede. Almanca seviyem tabi ki Ana dil degil, iyi-cok iyi arasi diyebilirim.

Bugun tum yorumlari okuyup, sakince bir daha dusundum. Mobbing irkcilik vs demiyorum. Musteri ile konusma boyutunda tabi ki almani tercih etmelerini de anliyorum.

Ancak proje bazi kisminda, hele de laboratuar kisminda uzerimin ciziliyor olusunun aciklamasi kimyager daha uygun bahanesi asla degil.

Sinirimden salak gibi hissediyor olusumdan resmen deliye dondum. Bari bu gece uyuyabileyim yahu!

Almanya’da iş nasip et allahım bana da diyerek başlayım

Geçmiş olsun bir adım geri çekilip olaylara bakınca Almanca bilgisi etkisi olabilir gibi geldi bana

Ama tabi benimki uzaktan bir yorum

Size şiddetle başka şirketlerle görüşmenizi öneriyorum o halde. Headhunter'larda kaydınız vardır mutlaka. Haber salın hepsine. İsviçre'de gelir çok daha yüksek. Tamam hayat standardı da yüksek kiralar falan daha pahalı. Ama aile değil tek kişiyseniz rahat geçinirsiniz. Çoğu kişi Almanya'da sınır bölgesine yakın yerde ev tutar ve her gün İsviçre'ye geçer çalışmak için. Bir arkadaşım Basel'de Nov....is ilaç şirketinde çalışıyor. Her gün tren ve tram'la Almanya Lörrach'tan İsviçre'ye geçiyor. Toplamda 20-25 dk sürüyor yol.

Yalnız işten ayrılmanın da bir günde olmayacağını hatırlatırım, en az 3 ay öncesinden bildirmeniz gerektiğini biliyorsunuzdur.

Sanirim Ben burada yazmayi, fikir alisverisini gercekten benimsedim. Akil alacak kimsesi olmayan biri olarak da hepinize burdan yazma ihtiyaci hissediyorum.

Forumda Yeni baslikla Baska bir konu acsam da, bu konuya, guncelleme ile devam etmek istiyorum.

Hani proje verilmedi diye yazdim ya...gecen persembe gunu Kosmetik alanindaki projeye dahil edilecegimi diger calisanlari yaninda belirtti. Cookkkkk sevindim tabi. Dun Sabah daha bismillah gune Yeni basladigim anda yanima geldi "seni aylar once laboratuar koordinatoru" yaptik, bu cekmecedeki Su tozlu kutu ne? Bu isi bile basaramiyorsun, projeyi nasil basaracaksin, seni projeden aliyorum" dedi....Ayrica "tatile giderken cok adaletsiz gorev dagilimi yapip, yapmayi unuttugun gorevi arkadasina devrettin, ne kadar arsizca bir davranisti, laboratuara surekli seni sikayete gelmekten yoruldum" dedi.

Oncelikle, Milyon tane yapmam gereken diger gorevlerim yaninda, Tum lab.da hersey rayinda yurusun derken, hakikaten gozden kacirmisim, kendim de sok oldum. Ancak arsizca davranmak?!?!? Ben!?!? Benden yorulmak?!?

Dayanamayip "birdaha sikayet etmene gerek kalmayacak, zira 1 ay sonra bu konusmayi duymak yerine, verilen haklarin Geri alinmasi ile iyice kaybolan motivasyonumla beraber calismaya devam edemeyecegimiz icin, hayatima yon vermem gerekir" dedim. "Ya ama sen falanca konuda harikasin, senin organize olamama sorunun var vs" dedi ama bu nedir simdi!?!

Ne tarafta oturuyorsunuz? Size daha profesyonel firmalara bakmanızı tavsiye ederim. Benim de en sevmediğim şey bu tarz konuların sözlü yapılması, halbuki yazılı iletişim olsa hem takibi hem ispatı kolay oluyor. Xx görev var teslim tarihi bu, pozitif negatif feedbackler vs hepsi yazılı olmalı. Kimya mühendisisiniz sanırım hangi alanda çalışıyorsunuz bilemiyorum ama glassdoorda yorumlara da bakarak yeniden başvuru sürecine girmeniz daha iyi olur, haklı mı olmak istiyorsunuz mutlu mu? Bir de naçizane tavsiyem olsun belki dikkate almak istersiniz; Almanyada bizim alışık olduğumuz şekilde bir hırs yok diyebilirim, şimdiye kadar ne kadar memnuniyetsiz olan gördüysem bu hırs konusunu Türkiyedeki gibi devam ettirenler olduğunu farkettim. Herkes ne kadar iş yapıyorsa siz de o kadar yapın, daha fazla yapmak hiçbir zaman artı olarak dönmüyor. Az olsun ama hatasız olsun stressiz olsun, kimse gerilmesin, kimse kimsenin üstüne basmasın, geride kalanlar kendini kötü hissetmesin gibi bir mantık var. Muhtemelen bu kadar fazla sorumluluk almasaniz başta bile yerinize birini bulmak kolay olabilecek ve istediğiniz pozisyona gecisiniz belki daha kolay olacaktı.

Ananın .....ı tövbe est

Valla kanka bu hanzoyu çek bir köşeye sen benden ne istiyorsun abicim derdin nedir de. Sor yani derdi neymiş, şirketten mi gitmeni istiyor başka bir derdi mi var.. derdi yoksa da adam gibi dursun bu nedir yahu manyak mıdır nedir.

Evet o kutuyu al poposuna monte et en sağlamı

Ben bile kendimden yoruldum bunca sikayet sonrasi! Her ne yapiyorsam hata, hatta daha bugun yine Telefonda resmen "bu en basit seyi bile beceremeyip Bana soruyorsun Telefon acip, zamanimi aliyorsun" deyip kapatti!

Hakli mi olmak istiyorsunuz mutlu mu? Bu gercekten mukemmel bir soru! Bu arada kimya muh. Basvurulara basladim da Red haricinde cvp yok, o ayri travma

Bu arada firmanin isleyisinden dolayi maalesef hersey karman corman. 5 yil oncesinde atolye vari biryer iken, pandemide desenfeksiyon malzemesi uretmekten dolayi, Su an kucuk fabrika kivaminda. Urun yelpazesi cok genisledi vs vs. Hizli ve kontrolsuz buyume sonunda kalite kontrol olarak korkunc bir is yuku bindi. Ancak benim icerledigim, depodan hammadde/paket numunesi alip, analizlerini yapma isini ustume yiktilar. Ben sertifikalandirilma ve arge projesinin icinde gorev almak istiyorum, bu bendeki gorevi dagitalim dedim. Ve dedigimle kaldim! En son soyle bir sey soylendi: tonluk hammaddeleri ancak fortliftle tasinabilir, Depo gorevlisine gidip hammaddeleri gerekli yere tasitiyorum. "Artik fortlift kullanip, kendi isini kendin yap"!!!??!?????

Eşim de bu sektörde olduğu için çok aşinayım bu sektöre, o da bir ilaç firmasında kalite güvence kısmında çalışıyor. Güya koskoca firma ama maalesef profesyonellik çok düşük. Bu durumda baştan görev tanımı dışına çıkmamak, biraz salağa yatmak ve verilen işi yavaş ama hatasız yapmak uzun vadede huzurun anahtarı. Bir süredir eşim de iş değiştirmek için başvuru yapıyor ama gerçekten iş değiştirmek biraz zor maalesef anlıyorum sizi. Ama biraz salın işi cok hayatin merkezine almayın, sonuçta maaş almak için yaptığımız bir şeyin bizim psikolojimizi etkilemesi çok saçma değil mi? Gerekirse bir toplantı talep edin ve benden beklenen nedir, ben hangilerini iyi yapıyorum hangilerini kötü ve neden kötü yapıyorsanız sebepleri açıklayın. Vakit mi yok, yüzünüz mu fazla, bilgisiz olduğunuz bir alan mı, çalışma ortamından mı rahatsizsiniz, öncesinde memnunken ne farklıydı hepsini bir masaya yatırın derim. Şimdi nerde oturuyorsunuz?

Cok tesekkur ederim, o kadar guzel izah ettiniz ki Berlin'deyim. Esinizle ortak Kader hakikaten! Kesinlikle zamansizliktan, ayni Anda oraya buraya kos, onu bunu sunu yap derken kalanlar icin de cabucak bitsin derken, hangi o bahsettigim "meshur cekmeceleri" kontrol etmek aklima gelmedi!
Bir de yas 40i gecince gercekten o kadar kosamiyorum, pilim azaldi, 2 sene once pire gibiydim, simdi ayni hizda olmuyor yapamiyorum yetismiyor....
Siz hangi sehirdesiniz?

Is hayati sömürü üzerine kurulu gercekten. Ben de Almanyada yasiyorum. Bu ara canimdan bezdim. Bir taraftan calisip bir taraftan okuyorum ve hic olmadigim kadar mutsuz ve gerginim. Daha bugun yoneticimle is yukum hakkinda konustuk. Birilerinin altinda calismaya mecbur kaldikca gerilim, stres hepsini ikiyle carpmak gerekiyor.

Her ne yasiyorsaniz bilin ki yalniz degilsiniz. Kendimin de ara ara dusundugum, size de onerebilecegim tek sey; kendi isini kurmak. Baska ne desem elimde kaliyor. Is degistirmek
Ya da saatinizi azaltmak care degil ne yazik ki.

Ben bile kendimden yoruldum bunca sikayet sonrasi! Her ne yapiyorsam hata, hatta daha bugun yine Telefonda resmen "bu en basit seyi bile beceremeyip Bana soruyorsun Telefon acip, zamanimi aliyorsun" deyip kapatti!

En başta avukat mektubu yazmıştım, bencebu işi o çözer anca. Çıkıp gitmeni istiyorsa da adam gibi tazminat verir öyle gidersin. Mobbing yaparak seni kaçırtmaya çalışıyor aklınca.

En başta avukat mektubu yazmıştım, bencebu işi o çözer anca. Çıkıp gitmeni istiyorsa da adam gibi tazminat verir öyle gidersin. Mobbing yaparak seni kaçırtmaya çalışıyor aklınca.
Di mi? Bu resmen Mobbing! Berlinde bir yer buldum, yillik uyelik ile hemen konusunda uzman bir avukat bulunuyor.

Evet eklemeyi unutmusum. Bu yaptigi resmen mobbing. Betriebsrat yok mu sirkette? Oraya basvurun, Allah kahretsin boylesi insanlari ya.

Evet eklemeyi unutmusum. Bu yaptigi resmen mobbing. Betriebsrat yok mu sirkette? Oraya basvurun, Allah kahretsin boylesi insanlari ya.
Inanin bunun Mobbing olabilecegini dusunmemistim. Kendimden nefret edecek, kendimi kucuk gorecek hale geldim. Dusunsenize olay "depoda istedigin seyleri forkliftle kendin almaya" basla noktasina geldik.
Kendi isimi kurmak benim de hayalim, ki Istanbulda yaptim, hem de Odtu ve Tubitakin karsiliksiz hibeleri ile kurduk sirketi 3 kisi, olmadi kapattik. Yine firsatim olsa, yine ugrasirdim.

Almanyada oldugunuz icin sizleri de bilgilendirmeyim, Arbeits Agentur Hala hazirda isiniz olsa bile, devlet yardimi almasaniz bile, size Yeni is bulma ya da kariyeri degisikligi vs konusunda ucretsiz danismanlik veriyormus.
Ahhh Betriebsrat....benim Firma "lohnhersteller" yani fason Firma, burda sayi itibariyle kurulamiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…