Bende ayni otobüse biniyorum hic sorun yasamiyorum sen nasil yasiyorsun deyiver herkesin icinde.Merhaba arkadaşlar,
Hemen konuya giriş yapacağım. İşyerinde 18:30 da çıkmaya başladık saatler değişti .Fakat Bayan arkadaşlardan biri hala 18:00 de çıkıyor bu dikkatimi çekti.Aynı otobuse biniyoruz eve giderken aramızda 5-6 durak var.Erken çıkma sebebinin yemek saatini kullanmaması olarak söylemişti bana başka bir arkadaş öyle biliyormuş bir başkası da evi uzakmış diye duymuş.Bende 6 durak sonra iniyor.Ama 2 gün önce öyle olmadığını bindiği otobusün çok geç geldiğini eve gitmekte zorlandığı için eski saatte çıktığını öğrendim.Sabahları da bir sonraki otobüse biniyor geç geliyor.o saatte daha boş oluyor bir önceki çok dolu oluyor.Ben şok oldum kendimi salak gibi hissettim.Aynı şartlarda eve gidip geliyoruz ve o erken çıkıyor.Ayrıca otobüs geliyor .Ayda 1-2 kez akşamları gelmiyor.Tamam otobüs çok sık geçmiyor ama ben biniyorum o benden bir öncekine biniyor.20 dk fark oluyor biniş bakımından aramızda.Bazen 30 dk.Ben ne yapabilirim.Sinir oldum bu duruma.Ayrıca evde 3 yaşında bebeğim varken ben yalan söylemiyorum çıkış saatini bekliyorum.Kimi görse otobüsü kötülüyor erken çıkma sebebini anlatıyor.Sinirimden başım ağrıdı kızlar.Ben ne yapmalıyım.
izin almış patrondanGiriş çıkışlarınız kontrol edilmiyor mu ?
ortak bulunduğumuz yer yok.Yemeğe gelmiyor.Gelse illaki konuyu açar söylerim.Yanına giden olunca anlatıyor.Bende ayni otobüse biniyorum hic sorun yasamiyorum sen nasil yasiyorsun deyiver herkesin icinde.
O zaman patronunuzla konuşun.ortak bulunduğumuz yer yok.Yemeğe gelmiyor.Gelse illaki konuyu açar söylerim.Yanına giden olunca anlatıyor.
O zaman size karismak dusmez. Git sende pateon ile kendin icin konus cok istihorsan. Baskalri hakkinda konusup insanlari rahatsiz eden insanlardan hic haz etmem.izin almış patrondan
ortak bulunduğumuz yer yok.Yemeğe gelmiyor.Gelse illaki konuyu açar söylerim.Yanına giden olunca anlatıyor.Bende ayni otobüse biniyorum hic sorun yasamiyorum sen nasil yasiyorsun deyiver herkesin icinde.
Evli ve çocuklu olunca ne kadar erken eve gitsek o kadar kazançlı oluruz.Ben çocuğuma daha erken kavuşurum yemeğimi hazırlarım vs...30 dk.az bir süre değil.Onun gec cikmasi onun ve osyerinin sorunu. Erken ciksa sana ne faydasi olacak ki?
Şu an için Haksızlık değil tabi ben söylemediğim sürece.Kimin haberi olucak ki.Uyanık tabiki. Eğer ben de öyle bişey talep edersem ve izin vermezlerse haksızlık olur.Ben bu konuda haksızlığa uğramış değil de helal olsun becermiş derdim....
Tamam işte ben de konuşmak istiyorum ama onu öne sürerek değil.Ben de otobüsü öne sürsem otobüsün geldiğini biliyorlar diğer arkadaşlar .O zaman patronunuzla konuşun.
Talep edecek misiniz,yoksa haberleri olsun mu diyeceksiniz?şu an için sizin ne yapacağınız önemli?Şu an için Haksızlık değil tabi ben söylemediğim sürece.Kimin haberi olucak ki.Uyanık tabiki. Eğer ben de öyle bişey talep edersem ve izin vermezlerse haksızlık olur.
Ben yinede onun zor durumda kalmasını yalanının çıkmasını istemem.Ama ben de çocuğum için erken çıkmak istiyorum ama ne diycem erken çıkmak için.O çıkıyosa ben de çıkayım diye kıyas yapmak istemiyorum.Otobüs gelmiyo desem geliyor diğer arkadaşlar görüyor bindiğimi.Talep edecek misiniz,yoksa haberleri olsun mu diyeceksiniz?şu an için sizin ne yapacağınız önemli?
İşyerinizi,ortamınızı bilmediğim için net bir fikir veremiyorum size aynı esneklikle yaklaşılsa çorap söküğü gibi başka arkadaşlarınızın tepkisini çeker mi?topluca bir başvuru olsa keşke!Ben yinede onun zor durumda kalmasını yalanının çıkmasını istemem.Ama ben de çocuğum için erken çıkmak istiyorum ama ne diycem erken çıkmak için.O çıkıyosa ben de çıkayım diye kıyas yapmak istemiyorum.Otobüs gelmiyo desem geliyor diğer arkadaşlar görüyor bindiğimi.
Kendisini duydum ama otobüs sıkıntısı olduğu için konuştum çıkıyorum dedi.Yemek olsa hiçbir zaman gelmiyordu ki.O zaman biz altıda çıkarken 17:30 da çıkması gerekirdi.Saatler alınıncaBizim ofiste de vardı birisi yarım saat erken çıkan
Ama o işten ayrılacağım demişti de onunla böyle pazarlık yapmışlardı belki öyle bir şeydir
Yemeğe gelmediğine göre de o dediği gibi anlaşmış yemeğe inmeyip yarım saat erken çıkmak
Bu arada gecenin 4 ünde havaalanında karşılaştığım diğer birimden arkadaş evli bayanlar şehir dışına gidiyor mu aaa demişti
Gördüğün gibi gidiyorum deyince bizim X gitmiyor bize evli bayanlar gitmiyor demişlerdi şeklinde konuşmuştu
Çoğu yerde bazı kişilere böyle farklılıklar var
İçinizde kalmadın amirinize söyleyin beden böyle diye en azından ı kilinin yakan söylediği ortaya çıkar yahut başka gerekçesi varsa o ortaya çıkar
Belki evde hastası vs vardır onun bakıcısının geliş gidiş
Saati vs için böyle çıkar
Kendisi söylüyor ama otobüsle ilgili diye.Yemeğe hiç çıkmıyorduki.Biz18:00 da çıkarken de çıkmıyordu.Bizim ofiste de vardı birisi yarım saat erken çıkan
Ama o işten ayrılacağım demişti de onunla böyle pazarlık yapmışlardı belki öyle bir şeydir
Yemeğe gelmediğine göre de o dediği gibi anlaşmış yemeğe inmeyip yarım saat erken çıkmak
Bu arada gecenin 4 ünde havaalanında karşılaştığım diğer birimden arkadaş evli bayanlar şehir dışına gidiyor mu aaa demişti
Gördüğün gibi gidiyorum deyince bizim X gitmiyor bize evli bayanlar gitmiyor demişlerdi şeklinde konuşmuştu
Çoğu yerde bazı kişilere böyle farklılıklar var
İçinizde kalmasın amirinize söyleyin neden böyle diye en azından o kişinin yalan söylediği ortaya çıkar yahut başka gerekçesi varsa o ortaya çıkar
Belki evde hastası vs vardır onun bakıcısının geliş gidiş
Saati vs için böyle çıkar
Yemek değil konu.Otobüsle ilgili sıkıntısı varmış.Aynı otobüse biniyoruz.Gidin patronunuza yemege çıkmayarak 30 dk önce çıkabiliyorsak bende bu hakkımı kullanmak istiyorum de..
Çalışma arkadaşınız almış iznini uyguluyor. Oturup dertleneceginize sizde talepte bulunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?