İşyerinde yalan..

Iyi de bu sizi ilgilendirmez ki.
Izin almis ve iznini kullaniyor. Siz de izin isteyebilirsiniz pek ala. Vermek zorunda da degiller ama insallah size de verirler.

Cok dolu otobuse binmek istemiyordur. Bu da otobusle ilgili bir sorun.

Ben suan sut izni kullaniyorum. 10 gun sonra bitecek yaklasik. Bir ust yoneticime soyledim. Islerim bu saatlerde de yetisiyor, full calisirsam cok yorulacagim, istemiyorum diye. Bu sartlarda calisacagim hep. Yani gunde 6 saatten devam edecegim. Yoneticim onayladiktan sonra kime ne?

Kendi çalışma arkadaşımla paylaştım. erkek sizde çıkın ben burdayım sizin ufak bebeğiniz var diyor.Ama içim rahat etmiyor.Aklım hep evde bebeğimde.Kendi amirimle konuşabilirim ama ne dicem onu bilmiyorum.Kadını kötülemem hoş olmaz.O ne kadar yalan söyleyip bunu hak etsede.Ama içten içe de kendi amirimin bilmesini istiyorum .Ama açık açık mi söylesem bilemedim.Aslında şöyle demeye karar vermişti.Benim amirime :ben sabahları geç kalıyorum kusura bakmayın x bayanda aynı şekilde otobüse binemiyorum.Hatta akşamları da otobüs gelmediği için x bayan erken çıkıyormuş patrondan izin almış desem.Ordan yalanını çıkarmayı düşünüyorumda bir faydası olmaz.Benim amirim gidip patrona bişey diyemez kadınla ilgili.Ama benim bir sıkıntım olsa gidip söyler.

Benim kızdığın onla aynı şartlardayız yalan söylemesi.Ve bu yalanı benim söyleyememem.

Gerçek bir gerekçesi olsa isterse 2 saat erken çıksın bana ne.

Yalan söylemesini sindiremiyorum ben.Ayıp ya.

İyide kadın yemek molasını iş saatine ekletmiş erken çıkıyor, bundan size ne? Otobüste o zorlanıyodur siz zorlanmıyosunuzdur alışmışsınızdır. Herkes sizinle aynı olmak zorunda mı?

Ayrıca iş hayatı böyledir. Herkesin pazarlık gücü farklıdır. Aynı gün işe başlamışsındır başkasıyla, biri 1500 alır, öteki 2000. Birinin pazarlık gücü yüksektir, tutupta burda ama o benden daha çok ücret alıyo diye ağlanamaz.

İşe geç gelicem ama artık amirimize söylicem.Niye arka kapılardan tıkış pıkış biniyim ki.Bugün o kadar rahat geldim ki.

Rahatsız olmakta her şeyden önce 'anne' olduğunuz için gerçekten haklısınız.
Empati kurduğumda ben bile kendimi huzursuz hissettim.
Değil 30 dakika, 3 dakika erken kavuşmak yavrunuza kıymetlidir.

Ama ben bir kere tecrübe ettim, o bayanın ne yaşadığını, özel hayatında, ev hayatında neler olduğunu tam manasıyka bilemeyiz. Buna benzer bir durum yaşamıştı benim eski iş yerimde arkadaşlarım. Kadın o kadar keyfii bir havadaydı ki, resmen topluca sinir olmuştuk. Hayır erken gitmek istiyorum ve trafiğe kalıyorum deyip duruyordu şimdi açıklamayayım ama sonrasında öğrendik ki çok acı ve zor bir ev içi hayatı varmış, makinalara bağlı bir evlat... Ya da sizin bilmediğiniz sıkıntılar yaşıyor olabilir, otobüste onun rahat olmasını engelleyen başka bir şey vardır. Tam bilemeyiz ki. Patron okey verdiğine göre vardır makul bir açıklama...

İlla böyle bir şey değil, ama altında mantıklı sebeplerde olabilir. Yemeğe çıkmayıp o saati erken çıkarak tamamlıyor . Çalışma saatinde bir sorun yok hesaba vurursak, yalansa şayet ki bu da ihtimal, bırakın yalanı kendine kalsın, kimsenin yalanı daimi kalmaz.

O yüzden onu öne sürerek gitmek yerine patronunuza gidip, 'ufak bebeğiniz olduğunu sizde böyle bir alternatif değerlendirmek istediğinizi, nasıl karşılayacağını sorabilirsiniz. Başkasını öne sürerek gitmek ikiniz açısından ters tepebilir, mimlenmeyin sonra...

Nasıl zorlanıyor ya.Otobüs gelmiyor geç geliyor diyor.Ama yalan.Neyse dürüst olmak suç doğru söylüyorsunuz.Haklısınız.Ben haksızım.

Amiriniz kadın mı?
Erkek
Hele şükür beni anlayan bir anne var.İnanın otobüsten inince koşuyorum bile kavuşmak için.Özlüyorum o da özlüyor.Nasıl seviniyor görseniz.Yani geliş saatime yakın çok huzursuz oluyormuş.Öyle bahsettiğiniz durumları yok ev içinde eminim.Olsa bilirdim.

Size ne kadından... yalan söylemesi sizi ilgilendirmez, onun iş ahlakını ve patronunuzu bağlar. Dedektiflik yapıp kadının yalanını ortaya çıkarınca sadece başkasının işine burnunuzu sokmuş olacaksınız.
Madem sizin de böyle bir derdiniz vardı,
Kendiniz için konuşsanız?
Kadının erken çıktığını görünce mi aklınıza geldi?
Küçük bebeğim var, öğle yemeklerime inmeyeyim erken cıkayım diyin?
Ayrıca anlamadığım kadın sizden 6 durak sonra otobüsten iniyor, sonrasında yürüme mesafesi vardır, geç saate kaldığında tekin değildir. Yada başka minibüse biniyordur vs...
Yada başka bir özel durumu vardır kimseye açıklayamadığı. Mecbur kalmıştır.
Ne olduğunu bilmeden insanlara kötülük etmeyin.

Ya kadınla otobüs konusunu konuşabilecek ortamınız bile yok, özel durumunu nereden bileceksiniz? Bence kendinize yol yapmayı bırakın.

Neyi sorun ettiniz ki? Gidin sizde izin alin. Ayni otobuse biniyoruz. Haliyle benimkide gelmiyor. Cok zorlaniyorum diyin. Kaldi ki kadin sizden 6 durak sonra iniyormus. Minimum 5 6 dakika olsa durak arasi en az 30 35 dakika gec variyor. Erken cikis saati kadar bunuda hesaplasaydiniz keske.

Benim kızdığın onla aynı şartlardayız yalan söylemesi.Ve bu yalanı benim söyleyememem.

Yalanci olmaya mi ozeniyorsunuz?
Olun madem ne diyelim.

Ben olsam birakirdim o onun ayibi olsun. Ne de olsa cikar ortaya. Isterseniz siz de soyleyin ama elbet bir gun anlasilir foyaniz. Yarim saat erken cikmak icin insan icine cikacak yuzunuz kalmaz.

Müdürünle konulup aynı imtiyazın kendinize de tanınmasını isteyeceksiniz. Ya size de verilecek ya da onunki geri alınacak. Bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…