İşyerinde yaşadığım sorun.

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
373
36
Merhaba, özel sektörde yaklaşık 9 yıldır çalışıyorum. Patronum ilk işe başladığım zamanlar aşırı sinirliydi, hep sineye çektim sustum idare ettim, benim de hatalarım oldu işle ilgili. Hatam olsa da olmasa da azarlarını, bağırmalarını hep sineye çektim. Aslında genel itibariyle iyi bir insan kendisi eskiye oranla daha sakin ama dün bana telaffuz ettiği kelimeden dolayı kendime gelemiyorum. Şöyle ki, dün bir iş ile ilgili kendisini aradım, çözemediğimi ve fikir vermesini söyledim, çok karmaşık hale geldi olay ve kendisinden yardım istedim, off'ladı puff'ladı, biriyle görüştü o kişi de sinirlerini bozmul olmalı ki beni arayıp avaz avaz bağırıp "bak kızım"lı kelimelerden sonra "senin yapacağın işin içine s.çayım" diye bir cümle kullandı, sonrasında çok özür dilerim dedi, ben yine sustum işin hallolması için sadece 20 dakikam vardı ve hafta sonu araya girecekti ama telefonu kapattıktan sonra oturdum ağladım sinirden. Aradı açmadım, yazdı yine de aramadım. Bugün de iki kez aramış. iş ile ilgili. Defalarca azarlarına şahit oldum, özür de diledi kaç kez ama bunu sineye çekemiyorum, yoldan geçen çocuğa bile bu laf edilse sinirine dokunur.

Sizce pazartesi konuşup tavrını düzeltmesini mi isteyeyim yoksa direkt işten çıkayım mı? Kolay ikna olan biriyim, işten çıkmak istesem beni ikna etmeye çalışır biliyorum ama soğudum çalışmak istemiyorum artık, insan yerine konulmadığım yerde.

böyle küfür eden patronlara uyuz oluyorum
bir de direkt şahsınıza etmiş
bence sineye çekmeyin

Gerçekten üzücü bir durum.Kırilmakta da haklısınız. Başka iş imkanınız olursa beklemeyin derim. Ama yoksa konuşun kendisine çekidüzen versin. O sırada da başka iş bakın.

Şu an iş imkanm yok fakat ihbar sürem boyunca iş ararım ve bulurum ya da işsizlik maaşı alırım v.s. Normalde hep işsizliği düşündüm çıkmadım ama artık katlanamıyorum, birilerinin yanında azarlamasını, sürekli sinirini benden çıkarmasını geçtim ama küfrü kaldıramıyorum. Dün gece hiç uyumadım, hep kulağımda söylediği cümle var. Beni ikna etmesini de istemiyorum, umarım kolay ikna olmayıp kararımın arkasında dururum :(

Bence sineye çekmeyin ve konusun. Ama o yüzü bulduğu için bu ne ilk ne de son olacaktır. Bu erkeklerin Egemenlik sağlamak için böyle saçma davranması ne sinir bozucu. Kadın olmak gerçekten zor.

soyledikleri sineyw cekilecek laflar degil . eger imkaniniz varsa ayrilin

çıkmazsanız bi sonrakinde senin içine sıçayım dicek. şerefsiz herif para veriyor diye her lafı edebiceğini mi sanıyor acaba.
sanki babasının hayrına veriyo maaşı çalışıyosun hakkını alabildiğin kara alıyosun.
Bence emeğinle böyle bir insana daha fazla para kazandırmamalısın kendine biraz saygın varsa hemen çık o işten.

senin oradan çıkma zamanın gelmiş artık, bu bir işaret..
iş hayatında (özel sektörde) 8. yılım, dediklerime kulak ver.. kaç yaşındasın bilmiyorum ama böyle insan yerine koymayan patronlarla bizim nesil fazla çalışmıyor artık,şartlar ne olursa olsun hayvanlık eden patron bırakılır, terkedilir.koskoca derya deniz iş dünyası..
seninki biraz da öğrenilmiş çaresizlik.burdan çıksam nereye giderim, her yer aynı, heryerde sıkıntılar var bla bla bla... diye düşündün muhtemelen.emin ol sıkıntı stres her yerde var ama böyle küfürlü argolu sinirli azarlamalı heryerde yok.
hemen bugün iş aramaya başla ufaktan, cv ni güncelle. pazartesi ikna olma, ben ayrılacağım de, ihbarını kullan. gayet güzel iş bulacagından da eminim. bu döngüyü kır

Back
X