Evet bu söylediğiniz mantıklı şeyleri bende başta yaptım ama baktım ki sonu gelmiyor itiraz ettim ilk başta herşeyi haber verdim düzenli gittim geldim baktım ki bir kere haber vermediğimde sıkıntı çıkarıyor azalttım laf sokmalar ego tatminleri umursamadım ve bunu onada söyledim sizin yetkili olmanızla ilgili bir problemim yok tabiki böyle olmalı ve bu siz olmalısınız ama meslektaş olduğumuzu unutmayın dedim ve ensonsözleşmeliler para kazanamıyo diye küçük miktarlı işleri verince tartıştım ve idareye şikayet etti meslektaşını idareye şikayet eden birine de nezaket duymuyorum ben asla bunu yapmazdım kol kırılır yen içinde kalır herkesin açığı vardır kimse sütten çıkmış ak kaşık değilHata etmişsiniz. yeni başlamışsınız yapın işte verilen işleri. Kamu kurumu yani ne kadar angarya olabilir. ben de kamudayım. çok da çeşitli yerlerde çalıştım. hem de 5 yıllık memurken o kadar tuhaf işler verildi ki neyse dedim yaptım. böyle sivrilirseniz tutunamazsınız. şimdi aranızı düzeltmeye bakın ya da yer değiştirin. şefim bazen benim evrağım için fotokopi çekiyor. bazen müdür ben hallederim diyor falan. ego yapmaya gerek yok.
yeni gelen memura iş öğretiyorum fotokopileri çekip veriyorum. hiç kasıntı yapmıyoruz biz. siz de öyle yapın daha mutlu olursunuz
İş değil sıkıntı verilen iş yapılıyor yaptırılıyor iş hallediliyor mesai takibi niye?Valla ya hizmetli yoktu odamı temizledim aylarca. Kıdemlim benim işim varken angarya denilen işleri yaptı.
Sözleşmeli var ona versin. Bana yapılan ona yapılmadı deseydik ne o iş yerinde ömür geçerdi nede huzur kalırdı.
tabi detayları bilemem de angarya iş kısmına yorum yaptım ben. para işleri falan başka konu. inş çözersiniz. ama ben anladım çalıştığınız kurumun nasıl bir yer olduğunu. çok çatışmayın siz baş edemeyebilirsiniz.Evet bu söylediğiniz mantıklı şeyleri bende başta yaptım ama baktım ki sonu gelmiyor itiraz ettim ilk başta herşeyi haber verdim düzenli gittim geldim baktım ki bir kere haber vermediğimde sıkıntı çıkarıyor azalttım laf sokmalar ego tatminleri umursamadım ve bunu onada söyledim sizin yetkili olmanızla ilgili bir problemim yok tabiki böyle olmalı ve bu siz olmalısınız ama meslektaş olduğumuzu unutmayın dedim ve ensonsözleşmeliler para kazanamıyo diye küçük miktarlı işleri verince tartıştım ve idareye şikayet etti meslektaşını idareye şikayet eden birine de nezaket duymuyorum ben asla bunu yapmazdım kol kırılır yen içinde kalır herkesin açığı vardır kimse sütten çıkmış ak kaşık değil
Bizde birim diye bişey yok meslek bizimki kendi işimden başka iş yapamam ve zaten başka yerde çalışamam yıllarca birlikte çalışmak zorundayız yani sadece geçici görevlendirme olabilir oda 6 ay ki benim küçük çocuğum ve eşimin sabit işi var oda olmazbakın ben 9 yıllık memurum.. ilk 4 yıl en zor birimde çalıştım çok zordu sonra doğum yaptım ve 6 ay ücretsiz izine ayrıldım... işe döndüğümde en istediğim birimi verdiler çok şükür.. şu an 4 yıldır da işimi de severek yapıyorum.. çok dua ettim... umarim seninde istediğin birime geçersin inş:) müdürle konuşmalısın:)
:) bir torpil bulursam halledicem gibi:)tabi detayları bilemem de angarya iş kısmına yorum yaptım ben. para işleri falan başka konu. inş çözersiniz. ama ben anladım çalıştığınız kurumun nasıl bir yer olduğunu. çok çatışmayın siz baş edemeyebilirsiniz.
Aynen eğer kendi meslektaşını ezmek yerine birlik olup hakkını savunan biri olsaydı asla böyle şeyler yaşamazdım ve en çok saygı duyan da ben olurdum meslektaşına sahip çıkmadığını gördükten sonra ona saygı duymadım biz gelmeden önce yakın olduğu en alt tabakadaki insana bile meslektaşını ezdiren birini üstüm diye fanımadım tanımamda ha eğer sussaydım herşeye tamam deseydim onun belirlediği saatlere göre gelip gitseydim evet çok iyi anlaşırdım hiç sıkıntı yaşamazdım ama ben mesleğime saygı duyuyorum toplantıda müdürün karşısına çıkıp ben konuşuyorum haksızlık olduğunda yetkili ve diğer arkadaşlar susuyoTurkiye'nin en zengin adamlarından birinin sirketinde çalıştım,Tr'de bilinen 6 önemli yalıdan birinin sahibi, adamın malını,mülkünü,yanında çalışan personel sayısını anlatmama gerek yok,Milletvekilleri siraya girer yardim icin hergun arardi. Adamla kendi sahibi olduğu işyerinin yemekhanesine gittik, kart sistemi var yemek hanede,kartımı yanıma almamışım dedi,asansöre yöneldi,ben daha gencim ozaman univden yeni mezunum ilk işim Ne gerek var geçin X Bey dedim. Olur mu öyle şey,sayım yapıyorlar,dedi.Peki ben getireyim dedim,olur mu kızım ben alırım dedi.Kendi işyerinde yemek hanesine kart basmadan girmedi,asansörle çıktı aldı,geldi. Adam Yönetim Kurulu Başkanı.. umarım anlatabilmisimdir,personel şefiyim diye ego yapip,emir sacanlara bak bir de şu adama.Kalite her ortama nasip olmazkurallara takibi uyulacak fakat herseyi soylememin bir yolu bir yordami var,azarlayarak degil de destekleyerek huzur ortami yaratilir.
Bu bir ilerlemek olsa bende ilerlemeyi tercih ederdim yetkili olmadığı zamanlarda ben yetkiliydim mesela ama bu oamuk ipliğine bağlı işine gelmeyen durum oldu yeni geleni yetkili yaptı şuanki yetkili idareyle iyi geçinmese sıkıntı yaşasa müdür bir yazıyla başkasını yetkili yapabilir yani çok çalışmakla işini dütüst yapmakla alakslı bişey değil yetkililik bizde tamamen müdürün keyfine kalmış bişey
Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz ama konu mobbinge varmadıkça kişisel bir ayrımcılık hissetmedikçe ben de ses etmem. Bu benim işim değil tavrından hiç hoşlanmam bana verilen her görevi yaparım. Büyük ve kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Mühendisim. Herkesin işini hallederim genelde. Birine işim düştüğü zaman da herkes bana yardımcı olur.müsaitsem mesai saatindeysem arkadaşım yetişemiyorsa ben boş oturmam. Sakin zamanlarda Bugün işim yoğun değil derim. Bir zararını görmedim açıkçası.
İşle ilgili bi sıkıntı yok zaten sıkıntı sözleşmelilerin ve memurların yapması gereken işi bize yaptırması mesleğimle ilgili işleri yapıyorum ve hatta istiyorum da öğrenmek için asıl sıkıntı mesai takibi yapması kendide 8 de başlayan mesaiye 8 de gelmemeiştir ama o en geç 10 a kadar gelinsin dediyse 10.30 da gelinemez mesela arıyo müdüre yansıtıyo diğer arkadaşta sıkıntı yaşadı meslektaşınız olarak bana saygı duymuyosunuz dedi sıkıntı çıkarmasalar bende rahat çalışırım dedi bana sıkıntı yaşamak istemiyo diğerleri ben jmursamıyorum kötü olmayı ama açığımı idareye yansıtmasıyla nasıl başederim bilmiyorum
Öyle bir işimiz yok eğer ben arkadaşımın işini yaparsam arkadaşım boş boş oturmak zorunda kalır kendi kalemiz ve imzamız kararlarımızın olması gereken işler yani herkrsin işi ayrı ha evet bu benim işim değil dedim ama kimseyede işimi yaptırmadım yaptırmam benim durumum diğer arkadaşlardan farklı mesela küçük çocuğum var onlar bekar ama ben bi kere bile işimi yaptırmayıp her işiöi kendim yapmışımdırNe yaşadığınızı siz bilirsiniz ama konu mobbinge varmadıkça kişisel bir ayrımcılık hissetmedikçe ben de ses etmem. Bu benim işim değil tavrından hiç hoşlanmam bana verilen her görevi yaparım. Büyük ve kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Mühendisim. Herkesin işini hallederim genelde. Birine işim düştüğü zaman da herkes bana yardımcı olur.müsaitsem mesai saatindeysem arkadaşım yetişemiyorsa ben boş oturmam. Sakin zamanlarda Bugün işim yoğun değil derim. Bir zararını görmedim açıkçası.
Yetkili 8-5 çalışsa lafım olur mu sizce herkesin açığı varken neden benimki öne çıkarılıyoKamu personeline çok eskiden saygı duyulurdu. Sonrasında bazı çalışanlar, tavırları ve devlet işini garanti kapı olarak görüp sergiledikleri özensiz çalışma tarzları nedeniyle bu saygıyı sona erdirdiler.
Ortada idareye yansıtılacak bir açık varsa, kendi davranışlarınızı da yeniden gözden geçirmeniz yararınıza olacaktır.
Beni neden umursamamazlık yapmıyo mesela onu anlamıyorum ben onu umursamıyorum o yetkili en iyi o en bilgili o neden beni takip ediyo beni umursamayanı bende umursamam meselaYetkili 8-5 çalışsa lafım olur mu sizce herkesin açığı varken neden benimki öne çıkarılıyo
Öyle bir işimiz yok eğer ben arkadaşımın işini yaparsam arkadaşım boş boş oturmak zorunda kalır kendi kalemiz ve imzamız kararlarımızın olması gereken işler yani herkrsin işi ayrı ha evet bu benim işim değil dedim ama kimseyede işimi yaptırmadım yaptırmam benim durumum diğer arkadaşlardan farklı mesela küçük çocuğum var onlar bekar ama ben bi kere bile işimi yaptırmayıp her işiöi kendim yapmışımdır
Mesela artık geldiğime gittiğime karışmıyo ama bana sürekli iş gönderiyo bende hiç sesimi çıkarmıyorum hallediyorumBeni neden umursamamazlık yapmıyo mesela onu anlamıyorum ben onu umursamıyorum o yetkili en iyi o en bilgili o neden beni takip ediyo beni umursamayanı bende umursamam mesela
Yani istesem çocuğum olmasını kullanabildim demek istiyorum hiçbir yardım istemedim işimi yıkmadım yaniNe alakası var çocuk ve diğer arkadaşlarınızla bekar olması ile iyice gariplestiniz tabi ki böyle olacak.
İsterseniz hiç gelmeyin maaş yatsın
Cocugu var ama isini yapmış
Yetkili 8-5 çalışsa lafım olur mu sizce herkesin açığı varken neden benimki öne çıkarılıyo
Ne alakası var çocuk ve diğer arkadaşlarınızla bekar olması ile iyice gariplestiniz tabi ki böyle olacak.
İsterseniz hiç gelmeyin maaş yatsın
Cocugu var ama isini yapmış
İş yapılıyo mu yapılıyo böyle bir serbestiniz var siz olsanız 8-5 mi çalışırdınız ha sürekli işe gelinmiyo durumuda yok yetkili bir kere bile 8 de gelmemiştir çocuğu olur şu olur bu olur öğlene kadar gelmediği olur kendide bu şekilde yapıyo yani ben bunda iş savsaklama görmüyorum ki yetkilide diğer arkadaşlarda yapabilir önemli olan iştir benceŞu mesajınız , kamuda neden işlerin düzgün bir şekilde ilerlemediğinin ispatı niteliğinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?