İtip Kalkmak fiziksel Şiddetmidir

Mide kanaması geçirdikten sonra kendi kendinize nasıl iyilestiniz?
Biraz benim ihmalin ben şiddetli kendimi kastigimda oluyor her zaman kan gelmeyene kadar istifra ettim zaten ilaç kullanıyorum hastaneye gitmem gerekirdi ama gitmedim çünkü gittiğimde endoskopi için gün verecekler bir ayı buluyor tabi gitmemek benim hatam

Eşinize çok benzer bir tanıdıgımız var kendisinin de boyu kısa ve genelde başarısızlıklarını kavga dövüşle ortaya çıkarmaya çalışan biri bunu krndi annesi babası kardeşlerinr gösterme brn eşimin üstünde mükrmmel baskı kurarım havası rşini evden çıkarmaz kot pontolon giyiorsun diyr kavga eden bir tip sonra da kendi annesigil bhna araba alsın diye eşimi kesicem yetişin diyrn birisi bence uzak durmalısın sonunda böyle birşeyle karşılaşmak zorunda kalabilirsin tabiki senin eşin farklı olabilir ama bu tarz insanların küçüklükten beri aileleri tarafın her istedikleri olmuş eşiniz sizi kullanarak güç göstergesi yapabilir brn derim rşinizin ailesine çok güvenmeyin arkanızdan asla ogullarına laf söyletmeyip süreklisizi kötülerler bilesiniz Allah yardımcınız olsun

Çok geçmiş olsun :( itme kakma, dayağa dönebilir ki kelimesi bile korkunç “dayak” inşallah düzelir dicem ama tek umudum vurmamış olması. Büyükler ara düzelttiği zaman hiç kalıcı olduğunu görmedim. Erkekler ev işinde maalesef çok beklentili. :( benimki de yarım senedir ev işlerinin hepsini yapıyor, gram şikayetçi durmuyor ama ben onun patlayacağından korkuyorum, çünkü bütün erkekler kadından bekler. Ramazandan sonra benim hemen ev işi yapmam lazım 🤷🏻‍♀️ Utanıyorum kendimden. Aramız kötü ama şuan yapsam ışık yakmış olurum, az daha sabrediyorum

Bundan iki ay önce boşanma kararı alıp bir hafta ailemde kaldım sonra konuşup anlaştık güya tertemiz bir sayfa açtık kızım var 19 aylık babasına çok düşkün günlerce ağladı baba diye oda büyük etki oldu bana donmemde çok severek eev
Denediniz ve gordunuz olmayacagini. 19 aylik bebek agladi diye utanmaz bir adamla evli kalinmaz ki,lutfen kendinize kilif aramayin. Herkes babasina duskundur,3 gun aglar. Ama annesi her gun aglarsa o evladin yuzu omur boyu gulmez bunu unutmayin. İleride karsiniza “neden boyle bir adama bizi mahkum ettin” diye karsiniza dikilir kiziniz. O zaman daha cok uzulursunuz

Madem barışmak istemiyorsunuz kayınvalideyi neden çağırdınız? Belli gelip sizin aranızı yapıp evine gidecek. Fiziksel şiddettir itip kakmak. Bugün bana kendi dövdürtme diyen adam yarın döver bilginiz olsun. Bunu bir kenara bırakırsak size küfür ediyor eşiniz bu bile boşanma sebebi. Kızınızı bahane etmişsiniz ama annesinin şiddet gördüğü bir evde büyümesindense anne baba ayrı büyümesi daha iyi.

problemi astık güya ama ben hala aşamamış durumdayım size danışmak istiyorumve ona karşı çok sogumuş durumdayım ve kendimi toparlayamıyorum. ramazan olmasına rağmen üstelik yirmilik diş çıkarıyor ve midem rahatsız olmasına rağmen ev neden temiz değil diyerek çıkıştı ben de rahatsız olduğum için yapamadığımı söyledim hayır sen iş güç dendiğinde rahatsızım diyorsun diyerek aşağıladığıı beni benim kronik bir rahatsızlığm var benim kasıldığında mide damarlarım çatlama yapıyor ve mide kanaması geçiriyorum o yüzden mümkün oldukça sinirlenmemeye çalışıyorum bunu bilmesine rağmen bu şekilde konuştu bana ben de Allah kalbine merhamet versin şu Ramazan günü söylediğin laf mı dedim İşte bütün kadınlar yapıyor da bir sen misin oruç tutan dedi bende ben normal zamanda yapmayan bir insan değilim şu an rahatsızım yapamıyorum dedim bıktım senden diye bağırarak odaya gitti ben de senden dedim arkasından cevap verdiğimi görünce delirdi çok ağır kufurler etti yazmıyorum buraya ben de benim önümde bu şekilde ağır kelimeler kullanarak terbiyesizlik yapma ben senin karınım dedim senmisin terbiyesiz diyen tuttu çenemden sıkarak kendini dövdürtme dedi sırtımdan itekleyerek odadan dışarı fırlattı beni bunu ikinci kez yapıyor iki yıllık evliliğimiz içerisinde ben de babamı ara seninle konuşarak halledemicez iyice çirkinleştin sen büyükler seninle konuşup halletsin kayınvalidemi de arayacağım o da gelip seninle konuşsun dedim şu Ramazan günü hasta olduğumu bildiğin halde bana nasıl bu şekilde davranırsın dedim . çağır gelsin hadi babanı eğer baban gelirse benim için bu evlilik bitmiştir dedi . Ben de babamı aramadım sadece kayınvalidem i aradım o da geldi oğluna kızdı bana da alttan al dedi sinirli olduğunda ne kadar geridigini biliyorsun konuşma başka odaya git dedi ama başka bir odada .midem rahatsızlandı gözlerin önunde mide kanaması geçirdim keşke öyle olmasaydı resmen bana acıdı diye barıştı ki benim derdim barışmak değil onun artık şu sinirine bir çare bulması kayınvalidem bizi barıştırdı ama hiç barışmak istemiyordum düşünün annesiyle şu şekilde konuşuyor anne seni çağırdı çünkü seninde onunla aynı düşünmeni istiyor şimdi sen gittiğinde olayı tekrardan açıp büyütecek ve ailesinin çağıracak ben de onu boşayacağım bitti gitti onun istediği bu dedi. Ve ayrıca ben bağırdım da bana cevap veriyor çünkü baş olmak istiyor beni küçük görmek istiyor dedi. Anlayamadıgim şekilde bu adamınbir aşağılık kompleksi var ben bunun sıkıntısını çekiyorum bilemiyorum yanlış mı tespit yapıyorum boyu kısa ya özellikle abileri bununla ilgili çok şakalar yapıyorlar kendini ispat etmeye mi çalışıyor bilmiyorum şimdi anlatacağıma bakın nekadar farklı iki karakter annesi gittikten sonra ben gittim yattım midem rahatsız olduğu içinakşam iftar sofrasını hazırlamış beni kaldırdı iftar ettik çocuğun karnını doyur dedim doyurmuş evi toparlamış sonra tekrdan uyumaya devam ettim odaya gidip çok kötüydum ağrıdan ayakta duracak halim yoktu bulaşıkları yıkamış gece sahur hazırlamış yine beni kaldırdı beraber sahur yaptık sofrayı ben toplarım sen git yat dedi çünkü hem dış agrim hem de midem rahatsız onun iyi bir insan olduğunu biliyorum ama artık çekemiyorum bu sinirini benim sıkıntım şu sinirlendiğinde çok korkunç bir insan oluyor sinir geçtiğinde ise iyi bir insan ama çok küçük şeylere sinirleniyor beni gerçekten çok sıktı artık yaaaa sizce abartıyor muyum
İtip kalkmak şöyle dursun; rahatsızlığınızı görmezden gelip sizi ev işi yapmamakla itham etmesi, tüm kadınlar yapıyor diyerek sizi diğer kadınlarla karşılaştırması, hatta ve hatta kendisi o evde yaşamıyormuş gibi tüm işleri sizin yapmanızı beklemesi de şiddettir.

Hiç de abartmıyorsunuz. Kimse kimseye bu muameleyi yapamaz. Ne demek çeneni sıkıp kendini dövdürtme demek? Sizi istediği gibi dövebileceğini düşünüyor belli ki. Dövmediği için lütfettiğini düşünüyor belki de. Ben bu zihniyette biriyle asla yapamazdım. Velev ki yemek temizlik hiçbir şey yapmamış olun. Kimse mecbur değil bunları yapmaya. Ortak bir hayatı paylaştığımızda belli sorumlulukları üzerimize alır ve paylaşırız ama kimse mecbur değildir ve yapmayınca bu muameleyi hak etmez. En fazla sorumsuz bir insan denilir, sorumlulukları paylaşma üzerine konuşulur ve yine olmazsa bitirilir. Üstelik hastasınız. Bazıları da siz de sürekli hastayım diyip kullanıyorsunuz galiba minvalinde bir şeyler yazıp sizin de sorunlu olduğunuzu ima etmiş. Ola ki kullanıyorsunuz -ki bana öyle gelmedi, eziliyorsunuz gibi geldi- Evet hoş olmaz ama yine de kimse bu şekilde karşılık verme hakkına sahip değil. Ben bu hayatta bazı insanların kendilerine neleri reva gördüğüne gerçekten şaşırıyorum. Benden önce yorum yapan bir arkadaşım da bütün erkekler kadından bekler maalesef, yazmış. Sormak istiyorum beklentileri bizim hizmetçileri olmamız yönünde ise susup kabullenmemiz mi gerekiyor? Lütfen değer verin kendinize. Tüm bunları yaptıktan sonra bütün ev işini yapması da gözümde zerre değerli olmazdı. Zaten halihazırda onun da ev işine katılıyor olması lazım. Onun zihniyeti belli, suçunu ve zihniyetini örtbas etmek için sonrasında bu şekilde davranmış. Oysa suçu kabul edip gerçek bir özür dilemek gerek, tabi zor.

Son düzenleme:
Hiç de abartmıyorsunuz. Kimse kimseye bu muameleyi yapamaz. Ne demek çeneni sıkıp kendini dövdürtme demek? Sizi istediği gibi dövebileceğini düşünüyor belli ki. Dövmediği için lütfettiğini düşünüyor belki de. Ben bu zihniyette biriyle asla yapamazdım. Velev ki yemek temizlik hiçbir şey yapmamış olun. Kimse mecbur değil bunları yapmaya. Ortak bir hayatı paylaştığımızda belli sorumlulukları üzerimize alır ve paylaşırız ama kimse mecbur değildir ve yapmayınca bu muameleyi hak etmez. En fazla sorumsuz bir insan denilir, sorumlulukları paylaşma üzerine konuşulur ve yine olmazsa bitirilir. Üstelik hastasınız. Bazıları da siz de sürekli hastayım diyip kullanıyorsunuz galiba minvalinde bir şeyler yazıp sizin de sorunlu olduğunuzu ima etmiş. Ola ki kullanıyorsunuz -ki bana öyle gelmedi, eziliyorsunuz gibi geldi- Evet hoş olmaz ama yine de kimse bu şekilde karşılık verme hakkına sahip değil. Ben bu hayatta bazı insanların kendilerine neleri reva gördüğüne gerçekten şaşırıyorum. Benden önce yorum yapan bir arkadaşım da bütün erkekler kadından bekler maalesef, yazmış. Sormak istiyorum beklentileri bizim hizmetçileri olmamız yönünde ise susup kabullenmemiz mi gerekiyor? Lütfen değer verin kendinize. Tüm bunları yaptıktan sonra bütün ev işini yapması da gözümde zerre değerli olmazdı. Zaten halihazırda onun da ev işine katılıyor olması lazım. Onun zihniyeti belli, suçunu ve zihniyetini örtbas etmek için sonrasında bu şekilde davranmış. Oysa suçu kabul edip gerçek bir özür dilemek gerek, tabi zor.
Bende de çok psikolojik sıkıntılar yarattı evlilik denen müessese açtığım diğer konulara baksanız zaten çok daha fazla bilgi sahibi olursunuz yaşadıklarıma dair benim kişiliğim de çok acınası bir huy var bir karar verdikten sonra istikrarlı olamıyorum bana yapılanları unutuyorum hep iyi tarafından bakıyorum sonra üzülen yine ben oluyorum şurada bu konuyu açmamın tek sebebi her pozitif düşünceye girdiğimde dönüp bunları okumak tabiri caizse aklıma tekrardan yerine getirmek

Başlığa ithafen yazıyorum. Tabi ki fiziksel şiddettir ne olucak başka. Şiddet olması için illa kan gövdeyi götürsün istiyorsunuz ama tek bir tokat tek bir ittirme bile şiddet anlayın artık.

Konunun basindaki adam farkli, sonundaki adam farkli gibi sanki. Ayni gun icinde nasil bu kadar farkli davranabiliyor?

Eşinizin ya tedavi yada babanızın ikazını görmesi gerekiyor alttan almayla sürüp gidecek bi durum değil bu bi noktada okkalı bi duvara yada tepkiye çarpması gerek yoksa eşiniz şımarık çocuk gibi sinirlenip yatıştırılmaya alışacak ve bu itip kakmalar ilerde başka şeye dönüşecek

Blöftü çünkü, mahallede kavga ederken abimi çağırırım gibi bişey.. Hep bişeyleri öne sürüyor iletişimde babamı çağırırım, mide kanaması geçiririm, ramazan ayındayız vs
İyi de blöfünde yapılması gereken yer var her olayda yapılınca etkisi kalmaz ki :kahve:

Konunun basindaki adam farkli, sonundaki adam farkli gibi sanki. Ayni gun icinde nasil bu kadar farkli davranabiliyor?
Ben 2 senedir evliyim hatta 5 senedir tanıyorum eşimi şu zamana kadar sabrettik yesem o yüzden sabrettim zaten çünkü adamı tanıyamıyorum bir bakıyorsun hurimelek bi bakıyorsun şeytan görsün yüzünü bir gün bir şeye Okey tamam der ertesi gün o problemdir yap ama

Sizce şuan ne yapmalıyım hiçbir şey olmamış gibi davranıyor beni daha da sinirlendiriyor onun bana sofra hazırlaması onun için bir özürdü ona göre o sinirlendiğimne tamam canım hallederim kusura bakma desem o sonradan yaptığını anlayıp gelip benden özür dileyecek cevap vererek onu çileden çıkarıp onun tabiriyle içindeki Hulki çıkarıyorum sonradan çok pişman oluyor yaptıklarına ki ben car car karşısına geçip onunla laf dalaşına girmedim dedim ya bir erkek sıfatı olarak bir kompleksi var terbiyesizlik yapma dedim ya o terbiyesiz kelimesini onun önüne kullanmam büyük bir problem son resimde yaşananları zaten anlattım sau an yerimde duramıyorum içimde fırtınalar kopuyor düşündükçe midem daha da ağrıyor

Bu kadar buyuk seyler yasayip sanki gundelik hayatinizin bir parcasini anlatir gibi anlatmissiniz ve o adamla ayni sofraya oturup yemek yemissiniz.

Ayrica hem hasta olup oruc tutuyorsunuz hem evde mide kanamasi gecirip sabah yine sahur yapıyorsunuz 😳 Benim beynim yandi, cidden ne yorum yapacagimi bilemiyorum.

Eşiniz sinirlendiğinde korkunç bir insan olmuyor, eşiniz korkunç bir insan ve sinirlenme hakkı olmadığı halde sinirleniyor.
Arkanıza bile dönüp bakmayın. Merhametsiz insandan kim ne hayır görmüş? Bir gün katlanılacak biri değil. Hiç ama hiç harcadığınız zamana ve güne değmeyecek biri.

Back
X