İtip Kalkmak fiziksel Şiddetmidir

problemi astık ama ben hala aşamamış durumdayım ve ona karşı çok soguklmuş durumdayım ve kendimi toparlayamıyorum. ramazan olmasına rağmen üstelik yirmilik diş çıkarıyor ve midem rahatsız olmasına rağmen ev neden temiz değil diyerek k çıkıştı ben de rahatsız olduğum için yapamadığımı söyledim hayır sen iş güç dendiğinde rahatsızım diyorsun diyerek aşağıladığıı beni benim kronik bir rahatsızlığm var biliyorsun sende kasıldığında mide damarlarım çatlama yapıyor ve mide kanaması geçiriyorum o yüzden mümkün oldukça sinirlenmemeye çalışıyorum bunu bilmesine rağmen bu şekilde konuştu bana ben de Allah kalbine merhamet versin şu Ramazan günü söylediğin laf mı dedimİşte bütün kadınlar yapıyor da bir sen misin oruç tutan dedim ben normal zamanda yapmayan bir insan değilim şu an rahatsızım yapamıyorum dedim bıktım senden diye bağırarak odaya gitti ben de senden dedim cevap verdiğimi görünce delirdi çok ağır kufurler etti yazmıyorum buraya ben de benim önümde bu şekilde ağır kelimeler kullanarak terbiyesizlik yapma ben senin karınım dedim senmisin terbiyesiz dedi tuttu çenemde sıkarak kendini dövdürtme dedi sırtımdan itekleyerek odadan dışarı fırlattı ben de babamı ara seninle konuşarak halledemicez iyice çirkinleştin sen büyükler seninle konuşup halletsin kayınvalidemi de arayacağım o da gelip seninle konuşsun dedim şu Ramazan günü hasta olduğumu bildiğin halde bana nasıl bu şekilde davranırsın dedim . çağır gelsin hadi babanı eğer baban gelirse benim için bu evlilik bitmiştir dedi . Ben de babamı aramadım sadece kayınvalidem i aradım o da geldi oğluna kızdı bana da alttan al dedi sinirli olduğunda ne kadar geridigini biliyorsun konuşma başka odaya git dedi midem rahatsızlandı gözlerin önunde mide kanaması geçirdim kayınvalidem bizi barıştırdı ama hiç barışmak istemiyordum düşünün annesiyle şu şekilde konuşuyor anne seni çağırdı çünkü seninde onunla aynı düşünmeni istiyor şimdi sen gittiğinde olayı tekrardan açıp büyütecek ve ailesinin çağıracak ben de onu boşayacağım bitti gitti onun istediği bu dedi. Ve ayrıca ben bağırdım da bana cevap veriyor çünkü baş olmak istiyor beni küçük görmek istiyor dedi. Anlayamadıgim şekilde bu adamınbir aşağılık kompleksi var ben bunun sıkıntısını çekiyorum bilemiyorum yanlış mı tespit yapıyorum boyu kısa ya özellikle abileri bununla ilgili çok şakalar yapıyorlar kendini ispat etmeye mi çalışıyor bilmiyorum şimdi anlatacağıma bake kadar farklı iki karakter annesi gittikten sonra ben gittim yattım midem rahatsız olduğu içinakşam iftar sofrasını hazırlamış beni kaldırdı iftar ettik çocuğun karnını doyurmuş evi toparlamış sonra bulaşıkları yıkamış gece sahur hazırlamış yine beni kaldırdı beraber sahur yaptık sofrayı ben toplarım sen git yat dedi çünkü hem dış agrim hem de midem rahatsız onun iyi bir insan olduğunu biliyorum ama artık çekemiyorum bu sinirini benim sıkıntım şu sinirlendiğinde çok korkunç bir insan oluyor sinir geçtiğinde ise iyi bir insan ama çok küçük şeylere sinirleniyor beni gerçekten çok sıktı artık yaaaa

Size keyfi işkence uygulayan bir arızalı ile berabersiniz. Değişmez. Sadece şiddetin dozunu arttırır bahanesi de var. Sinirlenince gözüm dönüyor! Oh ne güzel! Sonra gider özür dilerim, nasılsa kabul eder, evi temizler yalvar yakarırım sonra yine başa döneriz. Ne gereği var? Böyle bir manyakla çocuk büyütseniz o çocuk ne görecek bu adamdan? Bana iyi olduğunda iyi oluyor demeyin. Bu belli ki psikiyatristten yardım alması gereken hasta biri. Bundan size ne? Siz mi tedavi edeceksiniz? Gayet yalana, şiddete açık biri.

Sizce şuan ne yapmalıyım hiçbir şey olmamış gibi davranıyor beni daha da sinirlendiriyor onun bana sofra hazırlaması onun için bir özürdü ona göre o sinirlendiğimne tamam canım hallederim kusura bakma desem o sonradan yaptığını anlayıp gelip benden özür dileyecek cevap vererek onu çileden çıkarıp onun tabiriyle içindeki Hulki çıkarıyorum sonradan çok pişman oluyor yaptıklarına ki ben car car karşısına geçip onunla laf dalaşına girmedim dedim ya bir erkek sıfatı olarak bir kompleksi var terbiyesizlik yapma dedim ya o terbiyesiz kelimesini onun önüne kullanmam büyük bir problem son resimde yaşananları zaten anlattım sau an yerimde duramıyorum içimde fırtınalar kopuyor düşündükçe midem daha da ağrıyor
Bizce suan ne mı yapmalısın?
En basında babanı aranmalıydın, bı de bu leş adam bosayacak diye korkman kaynanan arayıp alttan al vaazını dinlemen falan kendını sevmemekten baska bisey degıl. Alttan al ne yapacaksın devam yani boyun egmeye. Bosanma sakın.
Sen kendini sevmezken baskalarının senı sevmesini beklemen imkansız biliyor musun.

Maşallah ne güzel şeyleri reva görüyorsunuz kendinize. Farzedelim ki fiziksel şiddet uygulamamız olsun ki uygulamış, sizi dovmekle tehtid eden adamın bir daha yüzüne bakmanız gerekirdi. Babamı çağırırım demişsiniz adam bu evlilik biter benim için demiş cagirmamissiniz, kvnizi çağırmışsiniz kocanizin kulağını çeksin diye. Bu adam sizi tekme tokat dövdügunde de siz bosanmazsiniz, yine kvnizi cagirirsiniz oğlum karını dövme desin diye

Ciddi bir sekilde karsina al konus. Ofke kontrolu problemi varsa terapi alsin. Ben sinirliyim sen alttan al diyemez. Sen de sinirlenebilirsin, bagirabilirsin. Ne olacak hep boyle itis kakis mi yasayacaksiniz? Ozur dilemesi olayi hic yasanmamis kilmiyor zaten ozur de dilememis kendince is yaparak gonul aldigini saniyor.

Niye bosanmiyorsun. Hoşuna mı gidiyor itip kakilmak ya da küfür işitmek. Bağımlısı filan mi oldun nedir yani?
Kötü bir insansın! Zaten travma yaşayan birisini aşağılayacak kadar kötü. Evet sen senin gibi insanlar; böyle şiddet gören kadınlara kendilerini bu şekilde iyice değersiz hissettirin, hissettirin ki kocalarından başka çareleri olmadığına iyice inansınlar. Çaresizce kaderlerine razı olsunlar.

Son düzenleme:
Bende de çok psikolojik sıkıntılar yarattı evlilik denen müessese açtığım diğer konulara baksanız zaten çok daha fazla bilgi sahibi olursunuz yaşadıklarıma dair benim kişiliğim de çok acınası bir huy var bir karar verdikten sonra istikrarlı olamıyorum bana yapılanları unutuyorum hep iyi tarafından bakıyorum sonra üzülen yine ben oluyorum şurada bu konuyu açmamın tek sebebi her pozitif düşünceye girdiğimde dönüp bunları okumak tabiri caizse aklıma tekrardan yerine getirmek

O zaman sizde mi bir piskologa görünseniz? Burada konu açmak yerine öncelikle eşinizle konuşmaya başlasanız daha iyi olurdu. Sanki bizden size fayda çıkmayacak. Şiddet gören bir kadın için yapma üzülme demeyiz, gidin boşanın deriz.

"iyi bir insan olduğunu biliyorum" demişsiniz, ama bence bu noktada cok yanılıyorsunuz. Ayrica hem fiziksel hem psikolojik şiddet var evinizde. Küçük çocuğunuz var. Ya evliliğini için profesyonel destek alin, yada adam gibi bitirin. Öyle kendi kendine "biz temiz sayfa açtık" diye sorunlar gitmiyor maalesef. Denemek istediğinizi yargılamiyorum, ama bu durumda sağlığınız da tehlikede.

Bosanmamak icin elden ne gelirse yapiliyor. Hele de boyle bir herife
Konunun sonunda aslında ıyı bırı oldugunu biliyorum kocamın demıs. Sonra gordum o cumleyı sinirden okumamısım en basta.
O cumleyı görsem asla yorum yazmazdım.
Cunku kocası cok ıyı bırı ve konu sahıbı bunu biliyor.

Siz sanırım hastalık halini devamlı bahane olarak öne sürüyorsunuz, adamda bir süre sonra ehh yeter demis olabilir. Ama tabiki küfür edip sizi itmesini haklı göstermez. Bunlar düzgünce oturulup konuşulması gerekilen konular.
Çocuk gibi her kavgada birilerini çağıyorsanız oda cok büyük hata. Karsilikli oturup sakince konuşmanız gerekiyor, bu şekilde anneni çağır babani çağır olmaz ki.
Destek almayı deneyebilirsiniz ama arada saygi kalmamış malesef

Ben sadece yasli bir komşu teyzem vardı yeni evli iken bana kızım kadının kumasi kadındır erkeğin kumasi hastalıktır çok hastayım deme soğumasın eşin demişti bunu demek istedim

Saçma sapan konuşmayın. Hemen boşanın demeler. Oruçken kim sinirli değilmiş. Benim eşim de sinirli ama dünya tatlısı bir insan. Siniri saman alevidir. Ama sinirliyken ne yaptığını kendisi de bilmez. Ama dünya iyisi. Sorumluluklarının bilincindedir. Komiktir. Eğlencelidir. Size kalsa ben bi kavgamı anlatsam hemen boşanın. O yüzden buraya bir şey anlatılmamalı. Sadece problemleri çözmeye çalışmalıyız. Gerekirse tedavi alınmalıdır.

Evet.. Hem de hem fiziksel hem psikolojik Şiddettir..

Kötü bir insansın! Zaten travma yaşayan birisini aşağılayacak kadar kötü. Evet sen senin gibi insanlar; böyle şiddet gören kadınlara kendilerini bu şekilde iyice değersiz hissettirin, hissettirin ki kocalarından başka çareleri olmadığına iyice inansınlar. Çaresizce kaderlerine razı olsunlar.
Valla kocasından dayak yeyince değil de ben o mesajı yazınca böyle hissediyorsa vay haline

Bu kadar buyuk seyler yasayip sanki gundelik hayatinizin bir parcasini anlatir gibi anlatmissiniz ve o adamla ayni sofraya oturup yemek yemissiniz.

Ayrica hem hasta olup oruc tutuyorsunuz hem evde mide kanamasi gecirip sabah yine sahur yapıyorsunuz 😳 Benim beynim yandi, cidden ne yorum yapacagimi bilemiyorum.
Siz sanırım hastalık halini devamlı bahane olarak öne sürüyorsunuz, adamda bir süre sonra ehh yeter demis olabilir. Ama tabiki küfür edip sizi itmesini haklı göstermez. Bunlar düzgünce oturulup konuşulması gerekilen konular.
Çocuk gibi her kavgada birilerini çağıyorsanız oda cok büyük hata. Karsilikli oturup sakince konuşmanız gerekiyor, bu şekilde anneni çağır babani çağır olmaz ki.
Ev içlerinde dört dörtlük değilim o da mükemmel olmamı istiyor sadece üç gündür yapamadim rahatsız olduğumdan dolayı diye dile getirdim burada yazarak buradan hastalığınlmı bahane ettiğimi nereden çıkardınız acaba ki dediğim gibi bu hastalık benim le ömür boyu olacakk Bir rahatsızlık yapısal olarak damarlarım çok ince ben bunu bahane edip şeylerden kayıt almıyor sadece rahatsızlandığımda ev işlerini hmal ediyorum ikinci olarak çocuk gibi aileleri dahil etmem ile ilgili söylemde bulunmuşsunuz bir insan sizin çenenizi tutup sıkıp sizi itip tartakliyorsa bunun devamı gelir diye Korkup Bir büyüğü ararsınız ha gücüm yetmis olsaydı ben de müdahale ederdim buna çocukluk denmez hanımefendi

Ev içlerinde dört dörtlük değilim o da mükemmel olmamı istiyor sadece üç gündür yapamadim rahatsız olduğumdan dolayı diye dile getirdim burada yazarak buradan hastalığınlmı bahane ettiğimi nereden çıkardınız acaba ki dediğim gibi bu hastalık benim le ömür boyu olacakk Bir rahatsızlık yapısal olarak damarlarım çok ince ben bunu bahane edip şeylerden kayıt almıyor sadece rahatsızlandığımda ev işlerini hmal ediyorum ikinci olarak çocuk gibi aileleri dahil etmem ile ilgili söylemde bulunmuşsunuz bir insan sizin çenenizi tutup sıkıp sizi itip tartakliyorsa bunun devamı gelir diye Korkup Bir büyüğü ararsınız ha gücüm yetmis olsaydı ben de müdahale ederdim buna çocukluk denmez hanımefendi
Durum bu kadar ciddiyse ayrilin o zaman annesini cagirmissin o gun konu kapanmış. Peki sonra? Ayrilmak niyetiniz olsa zaten babanizi çağırırdiniz. Ileride cene tutmak ittirmek dayak atmaya gidicek cunku, siz alttan aldiginiz icin. Onun yerine daha fazla şiddet gelecek. Ayrica evet, büyük cagirmak yerine ya evi terkederim ya da esimi kapi onume koyarim. Ayrica sizin gibi insanlari cok iyi bilirim, basi agrisa solugu acilde alirlardi, artik eşleri yaka silkiyordu. Ilac bile vermeden gönderiyorduk kusura bakmayin.

Son düzenleme:
Durum bu kadar ciddiyse ayrilin o zaman annesini cagirmissin o gun konu kapanmış. Peki sonra? Ayrilmak niyetiniz olsa zaten babanizi çağırırdiniz. Ileride cene tutmak ittirmek dayak atmaya gidicek cunku, siz alttan aldiginiz icin. Onun yerine daha fazla sidder gelecek. Ayrica evet, büyük cagirmak yerine ya evi terkederim ya da esimi kapi onume koyarim. Ayrica sizin gibi insanlari cok iyi bilirim, basi agrisa solugu acilde alirlardi, artik eşleri yaka silkiyordu. Ilac bile vermeden gönderiyorduk kusura bakmayin.
Bravo işte bu kadının kadına şiddeti umarım hiç bir zaman ne siz nede bir sevdiğiniz böyle kalıtsal bir hastalık yaşamaz çiçekçi kız

Blöftü çünkü, mahallede kavga ederken abimi çağırırım gibi bişey.. Hep bişeyleri öne sürüyor iletişimde babamı çağırırım, mide kanaması geçiririm, ramazan ayındayız vs
Gerçekten ciddi mısınız evet büyük bir karar alıp bosanmadim çünkü daha önce anı karar alıp gittim evden sonra barıştık şimdi iyice kafamda ya bitirip yada nasıl düzeltilir diye fikir alışverişinde bulunuyorum ve kendimi hazırladığımda en doğru şekilde ne yapmam gerekiyor sa onu yapacagim burada bana hakaret değil akıl almaya çalışıyorum lütfen biraz seçici olun insanların muzdarip oldukları durumu blöf için kullandığını nasıl soylersiniz

Back
X