Satılabilecek olan fazla eşyalarınızı ikinci el site ve sayfalarında satın.
Vida-alet çantası meselesini kilitli bir alet çantası ile çözmeye bakın.
Kutulardan ve yüksekten faydalanın :)
Bizim evde bir çok şey kutularda dolap üstlerine kaldırıldı çocuktan sonra..
Evde biblo vs varsa satın, atın, verin.
Yeriniz varsa kilitli bir ıvırzıvır dolabı yaptırın.
bir ara baya bakmistim ama ben girdigimde topik aktif degildi. marie kondoya dadanmistim bir ara. aradan zaman geçti tabi. simdi yine buyuk temizlik zamani. atmam lazim herseyiSade yasam diye cok guzel bir topik var takildin mi daha once bilmiyorum. Baya esya attiriyor. Esya bize hizmet etmeli biz esyaya degil. Fazla ne varsa at.
Ben atma yanlısıyım her zaman. Gereksiz şeyler hem bize, hem eve yük bence. Ama bu sizin için bir aynayla bitmeyecek sanıyorum. Komple değiştirmek lazım rahatsız olduğunuz yerleri. Atıyorum bir ayda kaç kere vidaya işiniz düşebilir ki? Koyun hepsini bir alet çantasına, kaldırın depo, kiler ne varsa. Bunun gibi değiştirin işte
Ne kadar az eşya o kadar kaliteli yaşam
ben genelde acil temizliklerde koki degil de cop posetlerine koyup kenara kaldiriyorum.Şöyle üç beş koli hazırla ihtacın olmayan ıvır zıvırı gazetelere sararak kolile
tercihen nereye koyacaksan oraya uygun koliler olsun
üst üste koy dolabını sen açabilecek şekilde kapat
Birgün toz al yerleştir ikinci gün süpürme işini yap
yemeğinide bir gece önceden yaparsan son gün panik yapmaz son ayrıntılarala uğraşırsın
Bende calisan bir bayan olarak temizlik konusunda sana katiliyorum herzaman yapamiyoruz.ama esim eve luzumsuz eve birsey getirse tabi bana göre luzumsuz tabi :)ama genede kalabalik yapmasin diye eve almiyorum cok Sade oldugu icin evime gelenler calistigima inanmiyor sana lazim olman esyan varsa kalabalik yapiyor beni yoruyor artik ise yaramiyor deyip kurtul isten sonra eve geldiginde ev sana daha ferah gelecektin.
biblo falan yok. onlari hic sevmem zaten..mesela nisanda gelen çiçek var. toz okuyor yikasan yiknamiyor. atsam hatirasi var. var mi? atmak istiyorum aslinda ama bilemiyorum ya.
simdiki esyalar yere yakin malum. cocuk ulasiyor..cok dolap ustunu esyayla yigmak istemiyorum cunku inanilmaz toz olan bir yerdeyim. hem surekli insaat var hem otoban gibi bir caddenin tam ustundeyim. o dolap ustleri en cok toz olan yerler.
kutular is goruyor evet.
Çeyize bir sandık koymuşlardı beyaz çiçekli falan, ne zevkime uyar ne işime yarar, hatıra falan dinlemedim sattım...
Kullanmadığım ayakkabı-paltolar keza eşimin de ya hayır olarak verdim ya sattım...
Çoçuğumun biberonları mama önlüklerine kadar, oyuncakları, hediye gelen oyun halısı, hiç kullanmadığımız yürüteci ve yığınla eşyayı da sattım...
Bazı kitaplarımızı, dergilerimizi kütüphaneye bagısladım. Lazım olursa oradan alırız :))
Mutfak eşyalarım zaten minimumda, kalabalıktan nefret ederim, ona rağmen hediye gelen fincan takımları, kullanmadığım borcamlar ya satıldı ya verildi.
Bazanın altında vakumlu poşetlerde kullanmadığım çeyizler, havlular bilmem neler...
Şimdi siz söyleyince aklıma gelen bir kaç bir şey daha oldu bak bunları da elden çıkarayım dediğim :) evde saklamayın.
Benin dolap üstünde kutulardan birinde fotoğraflar, bana ait bit kaç hafıza kartı, kullanmaya fırsatım olmayan çalışır durumda analog fotoğraf makinam, dedemin köstekli saati ve gelin çiçeğim( kurutulmuş, poşetlenmiş şekilde) duruyor.
Eşimin de bir kutusu var. Etti iki :) başka bir şey olmadığı için kalabalık etmiyor ve toz alırken sıkıntı olmuyor...
O kadar yatak neden? Evde bir çekyat varsa elden çıkarın hepsini. Aktif Kullandığımızın dışında 1 yorgan 4 yastık 1 battaniye var evde.atma konusunda daha istekliyim artik ve atiyorum da..ama dedigim gibi iste kitaplar ve hatirasi olan seyler konusunda tereddutte kaliyorum. yada cok para verilen seylerde. aslinda evin kendinden portmantosu var. c.makinesi ustunde 2 tane kocaman dolap var. eskiden yatak koyuyirdum oraya.
sonra yemek takiminin bufesinin bos yere durmasindan rahatsiz oldum. icine az tabak canak aliyordu. ha bire cami toz oluyordu tozuni temizle birde..tabak canaklari baska yere koydum. o bufeyi yatak odasina koyip yatak battaniyeleri vs ona koydim.
portmantoda hala biraz yatak ve oyuncaklar var. temizledigim oyuncaklari kaldirdim hepsi ortada olup pislenmesin diye.
2 tane de ufak dolap var portmantonun ustunde. ordada benim ve esimin kitaplari var. kitaplik ve bazanin altinda da bir suru kitaplar var.
roman falan onlarin bir kismini kutuphaneye verdim ama unide ogrenciyken aldigim kitaplarima kiyamiyorum. ne para verdigimi o ogrencilik haliyle bildigim icin..bir kismi istesem de bulamayacagim kaynaklar, mesleki acidan ilerde lazim olabilir. su ana kadar lazim olmadı cunku kendi alanimin disina kaymistim biraz.
yillardir el surulmeden duran bir sürü esyaatmak yada atmamak ?
biblo falan yok. onlari hic sevmem zaten..mesela nisanda gelen çiçek var. toz okuyor yikasan yiknamiyor. atsam hatirasi var. var mi? atmak istiyorum aslinda ama bilemiyorum ya.
simdiki esyalar yere yakin malum. cocuk ulasiyor..cok dolap ustunu esyayla yigmak istemiyorum cunku inanilmaz toz olan bir yerdeyim. hem surekli insaat var hem otoban gibi bir caddenin tam ustundeyim. o dolap ustleri en cok toz olan yerler.
kutular is goruyor evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?