Eski insanlar öyle oluyor maalesef.evet o ceyizlere hic deginmedim bile
.bazanin altinda kaldiklari icin simdilik gozume batmiyor.
bende kayinvalide de var bir de. o da tam bir istifci. eski esyalari atcam diye canim cikmisti. eski pusku legenler sunlar bunlar. eski tencereler. Allahtan bir yil sonra baska eve gectik de o bahaneyle atildi hersey. yeni eve eski istemiyorum dedim eski yatagini bile getirmedik. ben cope atiyorum.o copten alip geri eve koyardi..hala bazi seyleri sakliyor tabi ama evin her alanina mudahale etmiyor.
koltuklarim yatakli degil. aslinda yatmaya musait yer olmadigi icin nadiren kalan oluyor. annemin yaptiklari iste yun yataklar yorganlar vs. onun evinde yerden tavana kadar var. dogum zamani belki kalan olur o zamn yer yatagi yapiyoruz.O kadar yatak neden? Evde bir çekyat varsa elden çıkarın hepsini. Aktif Kullandığımızın dışında 1 yorgan 4 yastık 1 battaniye var evde.
Onlarda vakumlu poşet ve baza altında.
Bir tane bırakın geri kalanı verin bence...evinizde müsait değilmiş zaten...koltuklarim yatakli degil. aslinda yatmaya musait yer olmadigi icin nadiren kalan oluyor. annemin yaptiklari iste yun yataklar yorganlar vs. onun evinde yerden tavana kadar var. dogum zamani belki kalan olur o zamn yer yatagi yapiyoruz.
Olur olmadık ortaya çıkıyorsa demek ki doğru yerde değiller. Dolap üstüne koymayı da sevmediğim için depoya filan kaldırın demiştim. En kötü ihtimalle kilitli bir dolap vs varsa oraya koyun dökülüp saçılan eşyaları.aslinda onlarin hep yeri var da cikiyor yine bir sekilde ortaya.
Yapay veya kuru çiçekler en çok toz tutanlar. Nişan çiçeğinizin bir sürü fotosu vardır, birkaç tane daha çekip vedalaşın. Nişan çiçeği canlı olanlar nasıl mecburen atıyorsa siz de yapayını atabilirsiniz. Yeni evliyken ev süsü olarak görevini tamamlamış, veda zamanı çoktan gelmiş.
Evi sadeleştirmekle ilgili kitaplar, siteler, bloglar var. Tavsiye ederim, çok gaza getiriyorlar. Ben kitapları çoktan ayırdım, tekrar okunmayacakları kütüphaneye verdim. Üniversite kitaplarından hiç bulamayacaklarınızı ayırıp diğerlerini verin. Çoğu alanda yenilikler oluyor, yeni kitaplar çıkıyor zaten.
Olur olmadık ortaya çıkıyorsa demek ki doğru yerde değiller. Dolap üstüne koymayı da sevmediğim için depoya filan kaldırın demiştim. En kötü ihtimalle kilitli bir dolap vs varsa oraya koyun dökülüp saçılan eşyaları.
Benim büyük bir dolabım var
O dolabın içine aynı boy kutular aldım plastik dantel kutular
Birinde kırtasiye ürünleri birinde ecza ürünleri birinde alet hedavat gibi düzenli ve bı arada tutuyorum
Dolabı açınca sadece kutu görüyorsunuz ama her birinde tüm evin eşyası var
Hem ortada duran eşyalar çocuk için tehlikeli olabilir
Bizde adet olmasına rağmen almalarini istememistim ayna takımını kalabalık olacağı belliydi.sen de canını ne sıkıyor sa at gitsin eşya neticede senin rahatindan daha mı önemli salla gitsin:)normalde calisiyorum cok sık temzikik yapamiyorum..simdi de evdeyim ama bunalimdayim galiba bisi yapamiyorum. bide cok karin kasik agrim oluyordu. neyse haftasonuna misafir cagircam temizlik yaomaya calisiyorum.
her temizlikte beni biktiran seyler ivir zivirlar. kimse aldigi şeyi yerine koymuyor. oglumda dagitmayi cok sever. alet cekmecem var mesela. acar orayi tum vidalar tornavidalar hep dagilir.
fişler oyuncaklar camasirlar vs derken evin daginikligini toplamak o kadar zor geliyor ki. herseyi atasim var. temizlik yapmak silmek supurmek zor gelmiyor ama o ivir zivirlar bitiriyor beni. bide ev cok toz oldugu icin silmeden yerlestirme yapamiyorum. daha yerlestirme bitmeden enerjim bitmis oluyor. ben duzenlemeye çalışırken oglum yine bi taraftan onlari dagitmasi da cabasi.
neyse atmam lazim biliyorum. aslinda atıyorum da eski halime gore ozellikle. evde artik kitaplara bile tahammulum yok. ama atamiyorum da .
bana destek olsaniz da bazi seyleri sizin gazinizla atsam :)
mesela su ayna takimi mi ne diyorlar ya onu atsam mi. ayna fircasi falan oluyor ya. ceyizde alinan. bir atayim kullanilmiyor diyorum. bir hatirasi var diyorum. bide dugun zamani onlara fahis paralar veriliyor ya. o zaman elim geri gidiyor. aslinda oglum onlarla bile oynarken yipratti biraz ozellikle aynayi.
Bizde adet olmasına rağmen almalarini istememistim ayna takımını kalabalık olacağı belliydi.sen de canını ne sıkıyor sa at gitsin eşya neticede senin rahatindan daha mı önemli salla gitsin:)
Kitaplari bana yollayabilirsiniz seve seve kabul ederim :)normalde calisiyorum cok sık temzikik yapamiyorum..simdi de evdeyim ama bunalimdayim galiba bisi yapamiyorum. bide cok karin kasik agrim oluyordu. neyse haftasonuna misafir cagircam temizlik yaomaya calisiyorum.
her temizlikte beni biktiran seyler ivir zivirlar. kimse aldigi şeyi yerine koymuyor. oglumda dagitmayi cok sever. alet cekmecem var mesela. acar orayi tum vidalar tornavidalar hep dagilir.
fişler oyuncaklar camasirlar vs derken evin daginikligini toplamak o kadar zor geliyor ki. herseyi atasim var. temizlik yapmak silmek supurmek zor gelmiyor ama o ivir zivirlar bitiriyor beni. bide ev cok toz oldugu icin silmeden yerlestirme yapamiyorum. daha yerlestirme bitmeden enerjim bitmis oluyor. ben duzenlemeye çalışırken oglum yine bi taraftan onlari dagitmasi da cabasi.
neyse atmam lazim biliyorum. aslinda atıyorum da eski halime gore ozellikle. evde artik kitaplara bile tahammulum yok. ama atamiyorum da .
mesela su ayna takimi mi ne diyorlar ya onu atsam mi. ayna fircasi falan oluyor ya. ceyizde alinan. bir atayim kullanilmiyor diyorum. bir hatirasi var diyorum. bide dugun zamani onlara fahis paralar veriliyor ya. o zaman elim geri gidiyor. aslinda oglum onlarla bile oynarken yipratti biraz ozellikle aynayi.
normalde calisiyorum cok sık temzikik yapamiyorum..simdi de evdeyim ama bunalimdayim galiba bisi yapamiyorum. bide cok karin kasik agrim oluyordu. neyse haftasonuna misafir cagircam temizlik yaomaya calisiyorum.
Borcamlari bile sattin mi.Oooo suan kafami duvarlara vuruyorum ben neler attim neler sifir etiketli kiyafetler ayakkabilar.Çeyize bir sandık koymuşlardı beyaz çiçekli falan, ne zevkime uyar ne işime yarar, hatıra falan dinlemedim sattım...
Kullanmadığım ayakkabı-paltolar keza eşimin de ya hayır olarak verdim ya sattım...
Çoçuğumun biberonları mama önlüklerine kadar, oyuncakları, hediye gelen oyun halısı, hiç kullanmadığımız yürüteci ve yığınla eşyayı da sattım...
Bazı kitaplarımızı, dergilerimizi kütüphaneye bagısladım. Lazım olursa oradan alırız :))
Mutfak eşyalarım zaten minimumda, kalabalıktan nefret ederim, ona rağmen hediye gelen fincan takımları, kullanmadığım borcamlar ya satıldı ya verildi.
Bazanın altında vakumlu poşetlerde kullanmadığım çeyizler, havlular bilmem neler...
Şimdi siz söyleyince aklıma gelen bir kaç bir şey daha oldu bak bunları da elden çıkarayım dediğim :) evde saklamayın.
Benin dolap üstünde kutulardan birinde fotoğraflar, bana ait bit kaç hafıza kartı, kullanmaya fırsatım olmayan çalışır durumda analog fotoğraf makinam, dedemin köstekli saati ve gelin çiçeğim( kurutulmuş, poşetlenmiş şekilde) duruyor.
Eşimin de bir kutusu var. Etti iki :) başka bir şey olmadığı için kalabalık etmiyor ve toz alırken sıkıntı olmuyor...
Borcamlari bile sattin mi.Oooo suan kafami duvarlara vuruyorum ben neler attim neler sifir etiketli kiyafetler ayakkabilar.
Nerede satiyorsun bunlari ne kadar surede satiliyor mesela ben cok ciddi seyler attim suan paralar geciyor gozumden
Bende cok guzel atarim cok guzel atmisim paraciklarimiahahaha gitti paracıklar
konu sahibesi nişan çiçeği nedir ya üstünden düğün geçmiş
ben çok güzel atarım .. salondaki orta sehpayı bile attım ne gereksiz bir eşyaymış meğerse
normalde calisiyorum cok sık temzikik yapamiyorum..simdi de evdeyim ama bunalimdayim galiba bisi yapamiyorum. bide cok karin kasik agrim oluyordu. neyse haftasonuna misafir cagircam temizlik yaomaya calisiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?