İyi değilim

Bazen sorunu başkasında aramak yerine şunu sorun kendinize ben 6 yıldır bu adamı niye çekiyorum ,terapi alın boşanın ilaç veriyorsa kullanın.
Lütfen çocuk sahibi olmayın ,çocuk sizi sevmek yalnızlığınızı doldurmak zorunda değil ,kendine jilet atan biri ne kadar sağlıklı olabilir ne kadar anne olabilirsiniz ,sizin çok derin sorunlarınızın çözümü çocuk değil

Sanırım yılların birikimi birden patlamanıza sebep oldu ama inanın hiçbir şey sizden daha değerli değil. Bir gün sağlığınızdan olursanız asıl o zaman gerçekten yalnız kalırsınız.
Degistiremeyeceğiniz şeyler yerine yapabileceğiniz şeylere odaklanın.
Esiniz banyo yapmıyorsa yatağı ayırmak daha doğru, böyle pis birinin yanında uyuyamaz insan. Aklını başına almıyorsa da kahrını çekmek zorunda değilsiniz.

Eskiden yoktu böyle bir şey. Sinirden kendimi kaybediyorum
Bak bende bugün tedaviye başladım , bunu kendim için yapıyorum elalem zerre kadar umrumda değil , önce ben önemliyim çünkü . Yatarak tedavi diyorsa doktor dinle , önce aklını başını topla sonrada boşan , kimseyi adam etmek , huyunu suyunu değiştirmek için gelmedin bu dünyaya sen .

Merhaba, dertlenmek istiyorum sadece. Eşimle geçmiş sorunları çözemiyoruz. Kendisini bu konuda haklı görüyor. Defalarca banyo sorununu çözeceğini söylemesine rağmen değişen bişey yok. 6 yıl olduk . Çocuk istedim. Sadece normal bir hayat istedim ben . Hee yıl tatile gidelim, arabam evim olsun hava atayım herkese demedim. Bu hayattan sıradan şeyler istedim. Eşimle evimize gelelim. Çocuklarımızla oynayalım. Ev arabaolur Allah ın izniyle dedim. Olmadı. Ben bu hayatta çok sevilmedim. Bazen Allah ın bile beni sevmediğini düşünüyorum. İmtihan demeyin bitmedi bu imtihan ne imtihanmış ama doğduğumdan beri. Neye heves etsem olmuyor. Sıradan şeyler hemde. Ben öyle çiçekler böceklerde beklemedim bu hayatta sadece sevgi istedim. Bana çok gördüler. Ailem bile en yalnız zamanlarımda çocukluğumda gelip sarılması. Doğru düzgün arkadaşım olmadı olanlar ihanet etti. Sevdiğim dediğim adamlar bile sırtımdan vurdu. 37 yaşındayım . Bu saatten sonra boşansam bile, bu kadar sevgisizliktensonra kim sever beni. Çocuk olana kadar ben menapoza girerim. Hep yalnızlıkla imtihanım oluyor. Hep ama. Dün kriz geçirdim, kavga ettim eşimle, hiç olmadığı kadar bağırdım, hiç tanımasaydım keşke seni dedim. Bağırmadı, ne yaptığını sordu ısrarla. Daha geçen hafta dedim defalarca şu banyo sorununu çöz, normal bir aile olalım diye. Yalvardım. Kaç kadın kocasına yalvarır ki gel diye. O kadar çirkinim demek ki .hiç sevilmedim bu hayatta. Sonunda kriz geçirdim ve jilet attım kendime. Dikiş atıldı koluma. Ama kolumdan çok canın yanıyor canım
Acilen destek alın normal değilsiniz konuşmalarınızdan çıkardığım bu.
Eşinizin banyo sorunu da çekilir dert değil. Haklısınız ama kolunuza jilet atmanız daha büyük bir sorun.
Eşinizinde destek alması şart. İğrenç bi durum çünkü

Esiniz banyo yapmiyormus haftalarca.
O konuda sonuna kadar haklisiniz.
Ama diger taraftan sizi hayata karsi biraz pesimist gordum.
'Cocugum olana kadar menapoza girerim" sozunuz mesela cok negatif bi dusunce.
Bilmelisin ki hayatta mutlu olan insanlarin sebebi hayatinin super olmasi degil, hayata postif bakmalari.

Ornek veriyorum bi yasanmisliktan.
Okula giden otobusu kacirdik arkasasla.
Ben: oh mis, havada sicacik, durakta oturup diger otobusu beklerken az guneslenirim.
Arkadas: bak goruyomusun, butun bahtsizliklar beni buluyor, sende smdi benim yanimdasinya? Sanada gecti bahtsizligim benim yuzumden otobusu kacirdin bak.

Bu kadar kisa bi ozet kafi hayata bakis acisinin onemini vurgulamak icin.

Ailenden bahsettin. Benim babamda hic sivazlamadi benim basimi. Babam cok soguktur sevgisini asla gostermez. Ama simdi nisanlandim ve neyi farkettim biliyomsun? Nisanlimin babasida babama cok benziyor. Demek Allah kayinbabamin karakterine hazirlamak icin bana boyle bi baba vermis en bastan.
Cunku benim babam sen sakrak sarilan birisi olsaydi ben kayinbabamin soguklugundan uzulup, beni sevmedigini dusunup hatta kocama cikisicaktim " baban neden boyle" diye.

Değil haftalarca , eşim 3-4gün banyo yapmasın hemen soğurum ondan.
Yaw su bol , şampuan diye bişey var.
Valla kışın bile günde 2 kere yıkanırız biz.

Hayatta tüm talihsizlikler sizi bulmuyor emin olun. Buradaki herkes siz kadar dost kazığı da yemiştir eşinden darbe de... Hatta birçoğu ailesinden de müzdariptir. Emek verip giriştiği işte haksızlığa da uğramıştır. Belki üst üste geldi yaşadıklarınız ve patladınız. Olabilir. Hepimiz insanız ve her şey bizim için. Hayata bakış açınızı değiştirmek için öncelikle başınıza gelenleri büyük bir olgunlukla kucaklamalı ve istemediğiniz yönleri değiştirmek için adımlar atmalısınız. Şu aşamada menopoza girerim kaygısıyla çocuk yaparsanız menopozdan önce depresyona girersiniz -ki belki de depresyondasınız. Düşünceleriniz hiç sağlıklı değil çünkü. Hamile kalsanız hormonlar tavan yapar en sağlıklı insan bile derin düşünceler içerisinde karamsarlığa düşebilir. Çocuk için önce psikolojiniz ruh haliniz normale gelmeli. Çok üzüldüm inşallah toparlarsınız. En azından psikoterapi alın ve ertelemeyin.

O zaman sen dua et psikiyatrı polikliniğine gitmişsin sağlığım gitti diyorsun ya? Ya onkolojide yatsaydın? Hadi kendini düşünmüyorsun ya anne baban yada bir evladın olsa o yatsa ne yapardın? Ortadoğuda doğuda savaş altında kalan minik bedenleri düşünün ancak onlar diyebilir anne ölsek cennetde karnımız doyar mı diye. Hatta Anne babasının gözleri önünde ölüyorlar kimisi açlıktan kimisi işgence görerek. Bunlar ergenliğe bile girmemiş çocuklar. İçlerinde annesine yapılan tecavüzü bile görenler biliyor musunuz? Ben bazen öyle şeylere denk geliyorum ki bakamıyorum aklımdan çıkmıyor ne yaşarsam yaşayım halime şükrediyorum hepimizin farklı imtihanları var. Yanlış anlamayın vicdanınızı sorgulamıyorum ama bu isyan niye? Biz imtihan edilmeyeceksek bu dünyada ne anlamı kaldı? Seni Allahtan başka kim kurtarabilir dara düştüğünde. Lütfen duayı bırakmayın ve şeytanın vesvesesine aldanıp isyan etmeyin. Bu dünyadaki sıkıntı ve sabrımızın karşılığını ancak öteki dünyada alabiliriz. Benim düşüncem bu. İsyana meylederseniz hiç bir anlamı kalmaz. En çok bu durum dikkatimi çektide yazabildim. Diğer kısma gelince gerçekten zor Allah yardımcınız olsun. İçimden alın banyoya sokun kıyafetlede olsa üzerine suyu tutun diyesim geldi. Hani ne terapi ne sizin desteğiniz fayda etmiyorsa yada kabul etmiyorsa kendi bileceği iş. Kirli kirli otursun. Ama merak ettiğim haftada bir bile yıkansa en azından hafta bir bile yaklaşmıyor mu size esas sorun banyo ise. Öyle değilse de uzatmayın önünüze bakın hayat devam ediyor.i daha gençsiniz ne gerek var. Sizi güzel günlerin nerde beklediğini bilemezsiniz.

Merhaba, dertlenmek istiyorum sadece. Eşimle geçmiş sorunları çözemiyoruz. Kendisini bu konuda haklı görüyor. Defalarca banyo sorununu çözeceğini söylemesine rağmen değişen bişey yok. 6 yıl olduk . Çocuk istedim. Sadece normal bir hayat istedim ben . Hee yıl tatile gidelim, arabam evim olsun hava atayım herkese demedim. Bu hayattan sıradan şeyler istedim. Eşimle evimize gelelim. Çocuklarımızla oynayalım. Ev arabaolur Allah ın izniyle dedim. Olmadı. Ben bu hayatta çok sevilmedim. Bazen Allah ın bile beni sevmediğini düşünüyorum. İmtihan demeyin bitmedi bu imtihan ne imtihanmış ama doğduğumdan beri. Neye heves etsem olmuyor. Sıradan şeyler hemde. Ben öyle çiçekler böceklerde beklemedim bu hayatta sadece sevgi istedim. Bana çok gördüler. Ailem bile en yalnız zamanlarımda çocukluğumda gelip sarılması. Doğru düzgün arkadaşım olmadı olanlar ihanet etti. Sevdiğim dediğim adamlar bile sırtımdan vurdu. 37 yaşındayım . Bu saatten sonra boşansam bile, bu kadar sevgisizliktensonra kim sever beni. Çocuk olana kadar ben menapoza girerim. Hep yalnızlıkla imtihanım oluyor. Hep ama. Dün kriz geçirdim, kavga ettim eşimle, hiç olmadığı kadar bağırdım, hiç tanımasaydım keşke seni dedim. Bağırmadı, ne yaptığını sordu ısrarla. Daha geçen hafta dedim defalarca şu banyo sorununu çöz, normal bir aile olalım diye. Yalvardım. Kaç kadın kocasına yalvarır ki gel diye. O kadar çirkinim demek ki .hiç sevilmedim bu hayatta. Sonunda kriz geçirdim ve jilet attım kendime. Dikiş atıldı koluma. Ama kolumdan çok canın yanıyor canım
Psikolojik destek alın lütfen

Esiniz banyo yapmiyormus haftalarca.
O konuda sonuna kadar haklisiniz.
Ama diger taraftan sizi hayata karsi biraz pesimist gordum.
'Cocugum olana kadar menapoza girerim" sozunuz mesela cok negatif bi dusunce.
Bilmelisin ki hayatta mutlu olan insanlarin sebebi hayatinin super olmasi degil, hayata postif bakmalari.

Ornek veriyorum bi yasanmisliktan.
Okula giden otobusu kacirdik arkasasla.
Ben: oh mis, havada sicacik, durakta oturup diger otobusu beklerken az guneslenirim.
Arkadas: bak goruyomusun, butun bahtsizliklar beni buluyor, sende smdi benim yanimdasinya? Sanada gecti bahtsizligim benim yuzumden otobusu kacirdin bak.

Bu kadar kisa bi ozet kafi hayata bakis acisinin onemini vurgulamak icin.

Ailenden bahsettin. Benim babamda hic sivazlamadi benim basimi. Babam cok soguktur sevgisini asla gostermez. Ama simdi nisanlandim ve neyi farkettim biliyomsun? Nisanlimin babasida babama cok benziyor. Demek Allah kayinbabamin karakterine hazirlamak icin bana boyle bi baba vermis en bastan.
Cunku benim babam sen sakrak sarilan birisi olsaydi ben kayinbabamin soguklugundan uzulup, beni sevmedigini dusunup hatta kocama cikisicaktim " baban neden boyle" diye.
Kayın babanız hakkındaki yorumunuza gelene kadar kadin haklı diyordum ki orada koptum. Her şeyin bir sebebi olmak zorunda degil. Babanızın fazladan sevgisi zarar vermezdi

Güzel kardeşim, gerçekten zor bir hayat. Kimileri için önlerine her şey altın tepsi ile getirilirken, hayattan sadece az bir mutluluk isteyenler için bazen hayat bu kadar acımasız olabiliyor.

İstediklerin gayet basit ama güzel şeyler.. Umarım birgün sen de bunlara kavuşursun..

Tabi sen yardım almalısın ama öncelikle seni bu duruma getiren eşin psikoloğa gitmeli asıl.

Ne demek haftalarca banyo yapmamak ya, bildiğin bu bir hastalık..

Bu konuda eşine baskı yapıp psikoloğa göndermelisin.

Ya da banyonun kapısına bir tane haftanın günlerinin olduğu kontrol listesi as. Eşin hergün banyosunu yaptıktan sonra işaretlesin. İşe yarayabilir...

Bh şekilde karamsar, tripli, isyankar takılırsanız kimselerde sevmez zaten. Ben kendim mesela böyle biriyle arkadaşlık kurup niye dertleneyimki??? Sinirlenip koluna jilet atmışsınız yaş 37 bunun depresyonla alakası yok gayet bilinçli Bi tavır. Belkide kocanız bu yüzden çocuk istemiyor sizden. Acıklı yazmaya çalışmışsın ama Bi gram acı hissetmedim.

Kayın babanız hakkındaki yorumunuza gelene kadar kadin haklı diyordum ki orada koptum. Her şeyin bir sebebi olmak zorunda degil. Babanızın fazladan sevgisi zarar vermezdi

Size " iyikide babam sevgisiz" demiyorum.
Ama hayatin positif tarafindan bakmak isteyenler icin ornek verdim.
Ve sizin absurd gordugunuz seyden bahseder olursak. Yine bir ornekle acikliyim:
Annem sarilir guzel sozler soyler oldugu kadar. Kiz kardesimin kayinvalidesi soguktur. Kiz kardesim dugun alisverisi kosusturmasinda gidip hediye almis secip begenip kayinvalidesi icin. Sonuc: kadin hic kalkip opmedi, soguk bi tesekkur etti.
Ve bu kiz kardesimin zoruna gitti.
Ben mesela kayinpederime hediye alsam ve bana sarilmasa, hic zoruma gitmez cunku babamdan aliskinim ben buna :)
Dedigim gibi iyikide babam sogukmus demiyorum. Ama her olumsuz dusunulen seyi positif bi sekile ceviriyorum.
Demek istedgimi anladiniz umarim :)
Insan kendini mutlu ettikce guzeldir hayat, positif dusunmektir o mutlu olmanin yolu.
Tipki bi sinava deliler gibi calisip, kotu puan alinca uzulmek yerine " okul uzadi, extra bi tatil yaparim oh mis, sonra tekrar girerim ayni sinava, ucunda ölum yokya" diye kendimi teselli ettigim gibi.
Tipki 4 farkli staj yerinde reddedilip " demek ki benim icin hayirli kapi degilmis, zaten ayrimcilik vardi oralarda yuzum gulmezdi zevkle gitmezdim/ 2 bucuk saatlik yoldu" diye dusundugum gibi.
Polyanacilik yani. Aksi taktirde kiz kardesim gibi sinavi alamayinca panik ataklarinin nuksetmesi meydana gelebilir, hatta konu sahibinin oldugu durum.

Ay ben de ilac kullanmak istemeyenleri anlamiyorum. Baska hastaligin olsa kullanacaksin. Ruhun hasta iste. Gecen de sey vardi, emzirmem bitsin gidecem diyen. Bulun bahaneleri herkese eziyet edin.

Bardağın neresinden bakarsan orayı görürsün..Dolu olduğunu da düşünmek elinde boş olduğunu da...Hayata olumsuz bakan her insanın hayatı kendine zehir etmesi kaçınılmazdır.Herkes sınanır şu hayatta ama emin ol senden daha büyük dertleri olan sıkıntıları olan insanlar var..Sahip olduğun şeylere şükretmeye başladığında hayatındaki olumlu değişiklikleri de görmeye başladığın gün olacak.. Eşin için de yardım almaktan başka çözüm görünmüyor gibi Allah yardımcın olsun..

Ne yapıyorssanız kendinize yapıyorsunuz. Hadi o "ben niye banyo yapmıyorum" diye düşünmüyor, siz neden "ben böyle bir adamla neden 6 senedir evliyim ve neden bu adamla çocuk yapmak istiyorum" diye düşünmüyorsunuz?

Millet evde kaldı demiş, çocuğu yok demiş, onu demiş bunu demiş... Desinler, ne isterlerse desinler.
Elalemin ne diyeceği böyle bir hayat yaşamaktan daha mı önemli?
Koca sahibi olmak bu kadar mı önemli ki haftalarca banyo yapmayan adamla uğraşıyorsunuz?

Gidin bir psikiyatristle görüşün, ayıp bir şey değil bu. Kendinize eziyet edip durmayın.

Back
X