Kayın babanız hakkındaki yorumunuza gelene kadar kadin haklı diyordum ki orada koptum. Her şeyin bir sebebi olmak zorunda degil. Babanızın fazladan sevgisi zarar vermezdi
Size " iyikide babam sevgisiz" demiyorum.
Ama hayatin positif tarafindan bakmak isteyenler icin ornek verdim.
Ve sizin absurd gordugunuz seyden bahseder olursak. Yine bir ornekle acikliyim:
Annem sarilir guzel sozler soyler oldugu kadar. Kiz kardesimin kayinvalidesi soguktur. Kiz kardesim dugun alisverisi kosusturmasinda gidip hediye almis secip begenip kayinvalidesi icin. Sonuc: kadin hic kalkip opmedi, soguk bi tesekkur etti.
Ve bu kiz kardesimin zoruna gitti.
Ben mesela kayinpederime hediye alsam ve bana sarilmasa, hic zoruma gitmez cunku babamdan aliskinim ben buna :)
Dedigim gibi iyikide babam sogukmus demiyorum. Ama her olumsuz dusunulen seyi positif bi sekile ceviriyorum.
Demek istedgimi anladiniz umarim :)
Insan kendini mutlu ettikce guzeldir hayat, positif dusunmektir o mutlu olmanin yolu.
Tipki bi sinava deliler gibi calisip, kotu puan alinca uzulmek yerine " okul uzadi, extra bi tatil yaparim oh mis, sonra tekrar girerim ayni sinava, ucunda ölum yokya" diye kendimi teselli ettigim gibi.
Tipki 4 farkli staj yerinde reddedilip " demek ki benim icin hayirli kapi degilmis, zaten ayrimcilik vardi oralarda yuzum gulmezdi zevkle gitmezdim/ 2 bucuk saatlik yoldu" diye dusundugum gibi.
Polyanacilik yani. Aksi taktirde kiz kardesim gibi sinavi alamayinca panik ataklarinin nuksetmesi meydana gelebilir, hatta konu sahibinin oldugu durum.