Babanız bence yalnızlığın etkisi ile özellikle sana yükleniyor.
Babanı spora veyahut bir hobiye yönlendirsen?
Bence biraz ayrı kalmaya ihtiyacınız var...
İş yerine başka bir eleman alsanız olmaz mı canım? Sizin yükünüzü hafifletebilecek..
Babanı da anlamaya çalış.Bir erkek hayat arkadaşını kaybetmiş.3 çocukla başbaşa kalmış.Tabi ki senin yükünde ağır ama bu kadar dertlenme.Hayata güzel yanlarından bak.18 değil de daha küçük yaşta kardeşin olsaydı daha da zor olurdu hayat.Sabahın köründe işe gidip gece yarılarına kadar mesai yapıp bir de evle çocukla uğraşan insanlarda var.Sağlık olsun.Gerekirse annenannen veya başka bir yakın akrabanız ara sıra evinize gelsin.Ya da kardeşlerinle iş bölümü yap.Babana bu konudaki sıkıntılarını güzel bir dille ifade et.Birlikte paylaşacağınız planlar hazırla.Ailecek piknik,film izleme,çaybahçesine gitme gibi.Değişiklikler hepinize iyi gelir.Kardeşini kalk ekmek al demek yerine,ablacığım uyandın mı bak kahvaltı hazırladım,hadi sen de ekmek al olur mu de.Onunla otur m uhabbet et.Hedeflerini sor sıkıntılarını dinle.Kendi yükün böyle azalmaya başlar.Aranızda iletişim kurulursa herkes birbirinin derdini anlar.
Almaz, ben kızıyım diye para konusu sorun olmuyor, şimdi başkası girse ekstra ücret olacağından buna yanaşmaz. Burada kolay kolay maaşlı eleman durmayacağına da eminim, çünkü işler karışık yürüyor. Babamın isteği ise bu işi tek başıma düzenli yürütmem, anlatamıyorum tek başına hem cari hesap, hem faturalar, hem gelen evrak, hem giden evrak, siparişler, stok takibi, hatta daha aklıma gelmeyen bir çok şeyi benim unutmamamı, düşünmemi istiyor. Tek başına altından kalkılabilir görüyor.
Peki sen hiç hasta olmuyor musun:26: Kışın grip falan olduğunda ne oluyor:26: Baban yine mi umursamıyor.
O zaten çok ayrı bir olay, bir kere hastaydım işe gelince kötü oldum eve gideyim dedim burda dinlen kızım dedi, iş başında dinlenme yani :)
Annemin vefatından sonra çarpıntı sorunu çıktı bende, tioritten şüphelendiler bir kaç kez sınırın üstünde, sonra normal değerinde çıktı kontrol etttirmem gerkiyordu arada, doktora gittim tahlil yaptırdım normal çıktı, bu sefer kalp ritim bozukluğundan şüphelendi doktor, holter taktırmamı istedi, ayrı bir gün taktırma, sonucunu alma, doktora gösterme babam iyi tatil yaptın kızım hee demişti. :)
Mesela doktorum bunun sonucunu mutlaka kardiyoloğa göster dedi gitmedim, daha doğrusu babam birşey der diye gidemiyorum.
Of çok kötü yaÇarpıntı bende de oluyor tiroidden dolayı, ilaçlarımın dozu yeterli olmazsa hemen çarpıntı yapıyor, bilirim fena bişey.
Doktora gidiyosun ve baban sana ii tatil yaptın hee diyor :) Allahım ya :) Peki sen babanla konuştun mu çok yoruluyorum vs. eleman alalım, yetişemiyorum gibisinden:26:
İlerde alırız diyor, normalde ben zaten masa başında sürekli olarak bu işi başkasının yanında çalışıyormuş gibi yapmak yerine genel anlamda ilgilenmeyi istemiştim. Öyle olacağını zannetmiştim, hatta çok istemiştim kendi işyerimizde çalışmayı ama tam tersi oldu :)
Masa başından kalkamıyorum, yemek yemeye gidiyorum daha servis yeni açılıyor yedin mi kızım? :) Hatta lavoboya bile telsizle gidiyorum bide çalıyor mu telefon, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.
Bütün önerilere hayır dedin babanın huyunu bildiğin için, öneri kalmadı biliyosun demi smuwillaAllah sana dayanma gücü versin ne diyim daha:26:
ah kadın olmak ne zor...büyünce anlıyorsun..
allah kolaylık versın size.ama malesef tek çare, bunu babanızla oturup konuşmanız...
Malesef canım,anne gidince ev sorumluluğu daha çok kız çocuklarına geçiyor..
bizde de tam tersi ablam kaçardı biraz işlerden,yemekti temizlikti olsun,ben yapardım.
ama senin gibi bir de iş yüküm yoktu,o yönden çok zorlanmamıştım sonra da evlendim zaten.
babanla konuşman gerek bu durumda
bize anlattıklarını dozuna göre ona da anlat
nefes almaya ihtiyacım var de
her şeyin başı beden ve akıl sağlığı...
Ben de haftaiçi 5 gün babamda çok zorlanıyorum. Anne olmayınca , anne sen oluyorsun. Durumumuz burdan biraz benzerlik gösteriyor. Ne diyim canım ... Ama her şeyin bir iyi tarafı vardır :) Evlenince hiç zorluk çekmeyeceksin.
Hayatın günden güne zorlaştığını düşünüyorum leonela açıkçası evlilik bile bana ekstra large, bana göre değil sanki..
Aynen. Ben de bakıyorum şöyle geçmiş acılara, hangisini yaşadıysam yaşadığımda hep, sanki daha büyük bir acı yokmuş, hiç geçmeyecekmiş gibi içimi acıta acıta,hayata küserek yaşamışım.
Ama her seferinde ondan çok daha büyüğü ile sınandım. -Ölümü acıdan ayrı tutuyorum.O başlı başına ayrı bir sınav-
İnsanlar da öyle . Ama bazılarına bakıyorum, gayet güllük gülüstanlıklar. Çok ilginç.
Hayat günden güne daha da zorlaşıyor ama öğrenmesini bilirsek da kolaylaşıyor :) Benim çıkardığım payda bu.
Bir şeye olmaz gözüyle de olur gözüyle de bakmamayı öğrendim artık. Ya nasip deyip geçmek daha az hasarlı.
Evliliği ben de düşününce korkuyorum. Daha şimdiden yürütebilecek gücüm var mı ? Diye düşünüyorum.
Bunun kayınvalidesi var, görümcesi, eltisi ... Ooo... İşi var , eve gel yemeği, eşini memnun et i, çocuğu okuldan al ı .
Çok büyük sorumluluklar. Sağlıklı bir ruh, sağlam sinir ve sabır isteyen şeyler. Ama yaşamadan bilemeyeceğiz.
ALLAH bizi, iyi insanları şerden korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?