Doğuma Hazırlık İyi ki almışım diyeceğiniz eşyalar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi innuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Kızlar merhaba..ben hamileyken özellikle son aylarda alınacaklar konusunda kafam çok karışmıştı.. O yüzden size belki yardımcı olur diye açtım bu konuyu..
Alışveriş yaparken gereksiz bişeler almak istemiyorsanız. Aşağıdaki listeye bir göz atın bu aldıklarım için asla ve asla pişman olmadım..

1. Kanguru; Bebek arabası ya da pusetle asla kıyaslamayım hem evin içinde hem kısa mesafelerde hemde otobüs dolmuş vs. binerken çok rahat ediyorsunuz. Bebek arabası özellikle baston tipte değilse büyük sorun yaratıyor. Ben kanguruyu evde süpürge paspas yaparken de kullanıyorum. ıyi ki almışım..

2. Emzirme yastığı; ılk başta gereksiz gelmişti almamıştım ama hastanede bebeğim memeyi tutsun diye hemşireler yastıkla alıştırdılar eve dönünce hemen eşime bi tane aldırdım. ıllaki satın almanız gerekmiyor normal bir yastıkta kullanabilirsiniz.Ama piyasada satılan U şeklindeki yastıkları bebk 3 aylık olduğunda yüzüstü yatış 6 aylık olduğunda oturma desteği için kullanbiliyorsunuz. Ayrıca kol boyun sırt ağrılarını önlüyor. Bağdaş pozisyonu en rahatı...Ayrıca eliniz yatkınsa kendiniz bile dikebilirsiniz..

3. Süt pompası; Bunada başta gerek yok demiştim. Ama 40 ı bile çıkamdan orda burda işim çıkıp gitmem gerektiğinde çok işime yaradı.. sağıp eve süt bırakıyordum annem veriyordu. Birde bebeklerin emmek istemedikleri bir dönem oluyor 2. aydan sonra o dönemde göğüslerin tıkanmaması için sağmak gerekiyor. Medela almıştım çokta memnun kaldım.. Manuel olanları değil mutlaka elektirikli olanlarından alın. Çalışacaksanız hiç tereddüt etmeyin. Alamıyorsanız kiralayın...

4. Dönence; ilk dönemlerde aman dedim farkında bile değil.. ama 2. aydan sonra oğlumun en sevdiği şey oldu. Çok basit kurmalı bir dönence aldık. kuruyorum çığlık çığlığa seviniyor onlar döndükçe. Bazen onunla uykuya bile dalıyor..

5. Ana kucağı - Oto koltuğu; Bizimki bebek arabasının bir parçası.. Ama çok rahat dışarı çıktığımızda oto koltuğu evde ana kucağı. Mutfakta iş yaparken, çamaşır sererken yanıma alıyorum.Salıncak gibide kullandık bir dönem. Gerçi artık çabuk sıkılıyor ama bana çok faydası oluyor...

7. Emzik; Hamilelik döneminde kesinlikle alıştırmam diyordum ama 15 gün sonra pes ettim. Çünkü sürekli tek göğsüm oğlumda emzik olarak beni kullanıyordu... Ama dikkat sadece uyurken verdim. Uyanıkken değil !!! Şimdi uykuya dalacağı zaman veriyorum. Uyuduktan bir müddetsonra pıt diye ağzından atıyor.. kaydirigubbakcemile3

8.Mama sandalyesi; Biz daha kullanmaya başlamadık ama herkes iyiki almışım diyor. Hakikaten bebişler doğduktan sonra en çok ailenizle masada aynı anda oturup yemek yemeyi özleyeceksiniz. Şimdi yemeği ya o uyurken yada dönüşümlü yiyoruz ama 2 aya kadar oturmaya başladığında sofrada bir birey gibi oturmuş olacak..

9. Dijital Ateş ölçer ; Kulaktan yada alından ölçenlerden.

10. Uyku Tulumu; kış ve bahar bebekleri için.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar... daha çıktıkça yazarım..
Başka annelerde yazsınlar tavsiylerini bende sonuçta daha yeni anneyim...
Hepiniz bebişlerinizi sağlıkla alın kucağınıza...

Son düzenleme:
kocamannn uzunnn listeler var ya bebek marketine gidince çeşitleri görünce korkmuyor değilim :roflol:

çok saol cnm faydalı olmuş bende pompa hakkında tereddütlüydüm iyi oldu hadi tecrübeli anneler buraya

cok güzel bilgiler bunlar tesekkür ederim...
o kadar seyler varki insan herseyi almaya kalksa odaya sigmaz bütceyide asar:)

bir iki tane de ben ekliyim :)

park yatak: önce yatak odamızdaydı,8. ayında kızımın odasını ayırdık kendi odasına taşıdık,bayramda falan yatılı bir yere gidecek olursak katlayıp atıyoruz arabaya gittiğimiz yerde de bebeğim kendi yatağında yatıyor bu sayede ve içim rahat oluyor çünkü bizim kız biraz deli yatıyor bazen yatağın ayak ucunda başı oluyor düşer mi korkum yok,gittiğim yerde 9 da yatırıyorum kızımı sonra ben keyfime bakıyorum :) bir de bir kaç yıl sonra yatağını karyola değil baza almayı düşünüyorum çünkü küçülenleri,oyuncakları derken çok fazla yer işgal etmeye başladı,fazlalıklar aynen bazaya :) bu arada bazaya geçtikten sonra park yatağı top havuzu olarak kullanmayı düşünüyorum.

bebek telsizi : hastane çıkışıyla kullanmaya başladık,kızım yatağında yatarken oda kapıları kapalı biz tv izleyebiliyoruz rahat rahat ya da misafir geldiği zaman ya da misafirliğe gitmişsek büyük kolaylık kızım içerde yatar kapıları da kapatırız ona ses gitmez rahatsız etmez uykusu bölünmez. odasını ayırdıktan sonra da gece içiniz rahat eder,uyanırsa mutlaka duyarsınız.

Son düzenleme:
yan yatma yastığı..
ben içine koymadan sırtına destekliyerek kullandım kullanıyorumda bebiş için rahat oluyo

otri bebe burun aspiratörü ve tonimer baby mutlaka alın
bi de babasling kangurudan daha faydalı çok memnunum

ben donence konusunda tereddutteydım, cok pahalı ve ya ılgısını cekmezse dıyordum, demek ki degermıs... alıncaklar lıstesıne yenıden yazıcam, sagolun..

yan yatma yastığı..
ben içine koymadan sırtına destekliyerek kullandım kullanıyorumda bebiş için rahat oluyo

Biz yan yatma yasyığı olarak küçük bebek yastığı kullandık.. hemen hemen aynı işi gördü..zaten 3 aylık olunca kusma olayı bitiyor istesenizde tam yan yatmıyor. kendi dönebiliyor çünkü..

Bu da sabah aklıma geldi Dijital ateş ölçeriniz mutlaka olsun... Kulaktan yada alından ölçenlerden...
Bunu baştaki listeyede ekleyeceğim..
Burun aspiratörüne katılıyorum..Bizim çok ihtiyacımız olmadı çok şükür ama bebeğin burnu tıkandığında başka türlü açmak çok zor... Ve mutlaka bir poaket serum fizyolojik olsun evinizde....

Kanguru , Süt Sağma Makinesi, Telsiz ,Dr Browns biberon(kesinlikle tavsiye ederim )... ..
Yan yatırma yastığı aldık 2 veya 3 kere kullanıp baska birisne verdim onun yerine arkaya yastıkla destek yapılabilir.
Bebek arabasına da ilk günden ihtiyac yok diye düşünüyorum, portbebe daha kullanışlı ilk günlerde.pusette ayni sekilde..
sampuan ve bebe yağı yeterli setini almayada gerek yok kullanılmıyor enazından ben kullanmadım duruyor öylece

Dr.Browns biberon da çeşitler var mı acaba? hangisini öneriyorsunuz peki?
mesela pipetli gibi olanı var görmüştüm ya da geniş ağızlı olanı var mı bilmiyorum.kısacası siz hangisinden memnun kaldınız?

dar ve geniş ağızlı olarak 2 tane var bildiğim kadarıyla ben dar ağızlı olandan almıştım 120 cc -240 cc birde .benim kız 7,5 aylık olduğu halde 120 cc den fazla mama içmediği için hala ufak boyunu kullanıyorum .çok memnunum tavsiye ederim canım.

buraya da yazmışsın gerçi sağol..
ama ben şu pipetli gibi olanları merak ediyorum kullanan var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…