İyi ki evlenmemiş, neyse bize bakar??

aylaogretmen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
135
293
23
Ben 30 yaşını aşmış, bekar ve ailesiyle yaşayan biriyim. Geçen gün annemle babamı içerde konuşurlarken duydum. Babam anneme neyse iyi ki evlenmemiş, hepsi evlense bize kim bakardı. Bu kız da bize bakar diyordu. Biz 4 kardeşiz. Benden küçükler dahil hepsi evli. Benim kaderim bu mu yani, varoluş sebebim aileme bakmak mı? Annemle babamı severim bir sıkıntımız olmadı şimdiye kadar ama bazen düşünüyorum. Onlar ölünce ben yaşlandığımda bana kim sahip çıkacak?

Ben ablamdan önce evlendim herkes ablama neden sıranı verdin falan dediler ki ablam daha 24 yaşındaydı ablamda neden beklesinki seviyor evlenecek tabiiki istiyorsa falan diye kızardı çevresine 1 sene sonra evlendi ve eniştem eşimin arkadaşıydı yani biz tanıştırdık eğer evlenmeseydim ben ablamda belki hala bekliyecekti yani ne zaman nasıl geleceği belli olmaz vardır vakti saati

Ben 30 yaşını aşmış, bekar ve ailesiyle yaşayan biriyim. Geçen gün annemle babamı içerde konuşurlarken duydum. Babam anneme neyse iyi ki evlenmemiş, hepsi evlense bize kim bakardı. Bu kız da bize bakar diyordu. Biz 4 kardeşiz. Benden küçükler dahil hepsi evli. Benim kaderim bu mu yani, varoluş sebebim aileme bakmak mı? Annemle babamı severim bir sıkıntımız olmadı şimdiye kadar ama bazen düşünüyorum. Onlar ölünce ben yaşlandığımda bana kim sahip çıkacak?

Size kim mi sahip çıkacak?!
Eğitimli bir öğretmene bu tabiri yakıştıramadım.
Kendi kendinize sahip çıkacaksınız.
Her çocuğu olana ileride çocukları mı bakıyor?
Huzur evlerinde kalanların yüzde 80'i çocuk sahibi.

Babanızın laflarına takılmayın.
Bende bekarım.
Bazen annem, başımıza kaldın ben seninle ne yapacağım der, (Şaka yapar gülerek der) ama sonra iyi biri olmazsa evlenme der.
Yani kötülüğümüzü istemiyorlar.

Herkes kendine sahip çıkacak.

Inciten bir soz haklisiniz. Anne babaniz eski gelenegi soylemisler. Bu aslinda yaslandiklarini, yasliliktan ve olumden korktuklarini gosteriyor. Tipki sizin son cumleniz gibi. Insani bir duygu. Ama duymamaniz daha iyi olurdu. Sirali olumde evet onden ebeveynler gider, ya sirali olum olmazsa? Kaderi bilemeyiz. Esin hayirlisi. Niceleri hasta ve yasli hanimlarini yuk gorur, ilgilenmez kimilerinin de evladi hayirsiz cikar. Yani bunlari dusunmeyin. Eger dusunucekseniz dunyaya nasil tek geldiysek tek gidecegimizi, iyi isler yaparsak bizim de iyilik gorecegimizi dusunun. Balik bilmezse halik bilir.

Bende bekarım.
Bazen annem, başımıza kaldın ben seninle ne yapacağım der, (Şaka yapar gülerek der) ama sonra iyi biri olmazsa evlenme der.

Bu sözümde bir yanlış yok. 6 ay önce dedemi kaybettik. Ölümünden önce 2 ay kadar annem ve teyzem ona o kadar güzel baktılar ki. İnsanız hepimiz elbet yaşlanacağız, yardıma ihtiyacımız olacak. İnsanın kendi kanı canı varken ellere mi muhtaç olmak daha iyi?

Siz kendinize sahip çıkarsınız. Egitimlisiniz. Bu ifadeler yakışmıyor.

Evlenmek ise esasında bir tercihtir. Hayat amacı değildir. Muhakkak değildir.

Bazıları evlenmez. Bazıları cocuk sahibi olmaz

Bunlar tercihtir.

Ve biraz da nasiptir.

Olanda 1 hayır, olmayanda bin hayir vardır derler.

Bu sözümde bir yanlış yok. 6 ay önce dedemi kaybettik. Ölümünden önce 2 ay kadar annem ve teyzem ona o kadar güzel baktılar ki. İnsanız hepimiz elbet yaşlanacağız, yardıma ihtiyacımız olacak. İnsanın kendi kanı canı varken ellere mi muhtaç olmak daha iyi?

Sözünüzde yanlışlık var demedim. O tabiri (Sahip çıkmak) beğenmedim ve bunu söyledim.
Başınız sağ olsun.
Evladın hayırlı mı hayırsız mı olacağını bilemezsiniz. Çocuğunuz olsa kesin size bakar gibi düşünüyorsunuz.
Ayrıca sanki yaşlanana kadar yaşayacakmışız gibi bir düşünceyi ben sevmiyorum.
Bu arada kendi kanınız canınız belki ellerden çok daha kötü bakacak, hiç bakmayacak hep eziyet edecek.
Her çocuk hayırlı değil.
Bu kadar kesin yargılara varmayın hayatta.
Ben sizin konularınızı biliyorum hep bir geleceğe yönelik korku hali var.
Hayatta hiçbir şey kesin değil.
Ve evlensek de eşimizin ne zaman vefat edeceğini bilemeyiz.
Kimse senet imzalamadı, kimin ne zaman öleceği meçhul.

Bence biraz korkularınızı hafifletmeye çalışın.

Bunda kötü bişey yok aslında, sadece sizin duymanız hoş olmamış. Yani sizin yanınızdayken söylenseydi eminim böyle anlaşılmazdı.
Belki de anneniz sizin de evlenip gidince yalnız kalmaktan korktuğunu söyledi ve babanızda o yüzden öyle şeyler söyledi.

Bence konu çok farklıdır ama bir kısmına kulak misafiri olmuşsunuzdur çünkü hiç bir anne baba bunu istemez. Cunk evlat evlenince evlatlıktan çıkmıyor bakma yükümlülüğü devam ediyor.
Sizi de Allah iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻

Karsilarina gecip bakmiyorum uleyyynn diyeceksin. :deli:

Onlar da senin mutlu bir evliligin olmasini isterler aslinda. Bence 30 yasini gectigin icin umidi kesmislerdir. Kendilerini boyle teselli ediyorlardir.

Dogru mu tartisilir. Her yasin bir guzelligi , albenisi var. 30 yas gunumuzde genc bile sayilir, eski 30 lar eskilerde kaldi.

Her aile evladi kendi yuvasini kursun ister. Muhabbetin tamamini duymamissin neticede.
Ben de ablamdan once evlendim. Kiz para takilirken igneleri tutuyordu kiza demediklerini birakmadilar iste kismetin de bu da varmis falan. Sanmaki aramizda 10 yas var. Kisa sure sonra da o evlendi herkes ooo annekeki ayagini iyi surudun dediler. Kismetin nerden gelecegi belli olmaz. Allah karsina kalbi, ahlaki guzel, guzel seven bir es cikarsin insallah.

Sizi çok iyi anlıyorum,bakmak seğil yalnızlık mesele ,
bazen anne baba birisi bize baksın mantığana gidiyor ,benim babam annemde yaptı ,resmen ortalığı karıştırdılar ,evlenmeye niyetlendiğimde
Hakkınızda hayırlısı olsun bir kısmet çıkar evlenirsiniz ,ayağınızdan bağlayacak değiller takmayın kafaya ne güzel olmuş duymuşsunuz ,kimle evlenmeye kalksanız kötülerlerdi .

Bende bekarım.

Sahip çıkmayı arkadas olma beraber olma , destek olma , yanlızlığı paylaşma anlamında söyledi Herhslde konu sahibi. Benimde o yaslarda evlenmemiş arkadaslarım var aynı kaygıları benzer cümlelerle ifade ediyorlar oradan biliyorum :)

Konu sahibi evlenmek istiyorsanız çevrenize söyleyin ya da anneniz söylesin etrafta kafa dengi size uyacak biri olursa görüşürsünüz.
Okulunuzdan vs belki vardır. Çevrenizi değiştirin olmadı. Değişik kurslar turlar vs çıkar Karşınıza

Sahip çıkmayı arkadas olma beraber olma , destek olma , yanlızlığı paylaşma anlamında söyledi Herhslde konu sahibi. Benimde o yaslarda evlenmemiş arkadaslarım var aynı kaygıları benzer cümlelerle ifade ediyorlar oradan biliyorum :)

Konu sahibi evlenmek istiyorsanız çevrenize söyleyin ya da anneniz söylesin etrafta kafa dengi size uyacak biri olursa görüşürsünüz.
Okulunuzdan vs belki vardır. Çevrenizi değiştirin olmadı. Değişik kurslar turlar vs çıkar Karşınıza
Benim kadar cok kurslara giden biri yoktur. Eve girmiyorum diyelim. :deli:

Cikmayinca cikmiyor gercekten.:63:

Kurslara gidis nedenim , biriyle tanismak degil ayrica. Onun icin spor salonuna gitmek gerek.:KK53:

Bana sanki evlenip evlenmemek değil de ailenizin böyle sözleri sizi üzmüş gibi geldi.haklısınız.ben kızı için inşallah evde kalır maaşını bize yedirir daha mutfağı yenileyeceğiz diyen duydum.yani çok da hayal kırıklığına uğramayın,ne derlerse ne düşünürlerse kısmetiniz çıkınca evleneceksiniz.Evliler de ailesine bakabilir nitekim.

30 da cok gec degil hani simdiki zamana gore belki ailene gec kaldin gibi gelmistir 🤔 muhabbet olsun die solemislerdir belki

Back
X