İyi ki evlenmemiş, neyse bize bakar??

Sizin önceki konunuzu da hatırlıyorum. Evlenemiyorum diye aglaniyordunuz. O yüzden bu konuşmalardan ziyade evlenemediginize uzuldugunuzu düşünüyorum. Çünkü evlenenler icin de bakma durumu söz konusu.
Bence bu evlenememe, ne zaman evlencem, evlenemicek miyim düşüncelerini bi salin artik. Nasipten öte köy yok.

aslında sızın hakkınızda boyle dusunduklerı ıcın sevınmelısınız oncesınde muhtemelen en hayırlı evladın sız oldugunuz konusuluyordu :)
zira anneye babaya bakmak ıcın bekar olmaya gerek yok ama genel olarak baktıklarında kendılerıne en yakın sızı gormusler benım ailem boyle dese hıc alınmazdım acıkcası

ayrıca evlenmek ıcın yaratılmadık varolus sebebımız evlenmek degıl .

sız ılerde bırıne muhtac olacagınızı nerden bılıyorsunuz kı :)

cok olumsuz ve eksık dusunuyorsunuz bıraz rahat olun bence

Ben 30 yaşını aşmış, bekar ve ailesiyle yaşayan biriyim. Geçen gün annemle babamı içerde konuşurlarken duydum. Babam anneme neyse iyi ki evlenmemiş, hepsi evlense bize kim bakardı. Bu kız da bize bakar diyordu. Biz 4 kardeşiz. Benden küçükler dahil hepsi evli. Benim kaderim bu mu yani, varoluş sebebim aileme bakmak mı? Annemle babamı severim bir sıkıntımız olmadı şimdiye kadar ama bazen düşünüyorum. Onlar ölünce ben yaşlandığımda bana kim sahip çıkacak?
Bana sahip çıkacak kim derken ?
Siz kendi kendinize pekala sahip çıkabilirsiniz.
Tamam anne babanız aşırı hatalı kimse kimseye bakmak zorunda değildir ha bakarsa vefalıdır bakmazsa da kendi bilecgı iştir seçimdir kimse karışamaz.
Ki siz biriyle evlılık yolunda olsanız size bize bak evlenme mi diyecekler ?siz de 30 yasındasınız dusunuyorum ki anne babanızı dinlemezsiniz e kimsede size zorla bir şeyleri dayatamaz.
Canınızı sıkan bu söz mü yoksa evlenmedığınız için zaten mutsuzdunuz bu sözden sonra hem anne babanızın böyle dusunmesıne uzuldunuz hem de evlenemıcem dusuncesınız iyice yerleşmesi mi?

Eğer mesele ileride tek başına kalmamak için ille de bir evlat sahibi olmaksa benim bildiğim bekar kadınlar da belli şartları yerine getirdiğinde evlat edinebiliyorlar.

Bana sahip çıkacak kim derken ?
Siz kendi kendinize pekala sahip çıkabilirsiniz.
Tamam anne babanız aşırı hatalı kimse kimseye bakmak zorunda değildir ha bakarsa vefalıdır bakmazsa da kendi bilecgı iştir seçimdir kimse karışamaz.
Ki siz biriyle evlılık yolunda olsanız size bize bak evlenme mi diyecekler ?siz de 30 yasındasınız dusunuyorum ki anne babanızı dinlemezsiniz e kimsede size zorla bir şeyleri dayatamaz.
Canınızı sıkan bu söz mü yoksa evlenmedığınız için zaten mutsuzdunuz bu sözden sonra hem anne babanızın böyle dusunmesıne uzuldunuz hem de evlenemıcem dusuncesınız iyice yerleşmesi mi?
Sanırım evet evlenemeyeceğim, kaderim buymuş düşüncesi sardı beni. Üzüntüm ondan.

Anne babanın söylediğine takılma.kendi ailemden biliyorum hepsinin şuanki en büyük derdi benim evlenmemem. Seninkiler de üzülüyordur teselli olmak için öyle konuşmuşlardır.Fakat bana kim sahip çıkacak kim bakacak demişsin. bu yanlış çünkü bir ana baba 10 evladını doğurup beslemiş büyütmüş de 10 evlat bir ana babaya bakamıyor. nice örnekleri var. Evinde sefil bakımsız yaşayan bir sürü yaşlı biliyorum.üstelik evlat sahibi hepsi.ya da evlat sahibi olup huzur evinde olanlar var (huzur evi daha iyi bence en azından temiz ve ilgilenen var.) evliliğin de eşin de evladın da hayırlısını iste.evlenmezsem kim bakar diye düşünme.benim bi duam vardır: "Allahım, beni elden ayaktan düşürüp de kimseye muhtaç etme."derim hep.

Anne babaniz cahil olabilir, kendilerine bakacak biri olsun kaygisina dusebilirler ama siz sanirim ogretmensiniz,boyle seyler dusunmemeniz gerekir. Huzurevi var,bakici var bir suru imkan var. var olus sebebiniz ailenize bakmak degil elbet ama evlenmek de degil. Diger kardesleriniz ailenize baksin veya bakmasin,siz evlenin veya bekar kalin,gereken durumlarda ailenize bakmayacak miydiniz da bu konusmalari duyunca uzuldunuz?

30 yaş ne ki evlenirsiniz zaten..degerlendirmiyormusunuz? Bence anne babanız sizin evlenmediginize üzülmüş ve kendilerini rahatlatmak için öyle söylemişler takilmayin.benim kuzenim 34 yaşında evlendi ve çok mutlu.komsumuzun kızı 37 yaşında evlendi 3 yıl içinde iki çocuğu oldu eşi çok değer veriyor ve mutlular.ikiside çalışan hanımlar.30 yaş çok genç.

Sanırım evet evlenemeyeceğim, kaderim buymuş düşüncesi sardı beni. Üzüntüm ondan.
Yok öyle bir şey içinizi ferah tutun ne güzel hayırlı evlatmıssınız da nerde ne zaman karsınıza çıkacagı belli olmaz bazı şeylerın ha çocuk için diyorsanız benım annem 41 yasında doğurdu en kucuk kardesımı

Bize baksın sahip çıksın diye evlilik de olmaz çocuk yapmak da olmaz. bu amaçla evlenilmez, cocuk sahibi olunmaz.bu, bir eşe de çocuğa da büyük haksızlıktır.

Ben seni çok iyi anladım. Sonuçta insan yanına bir ses, bir nefes istiyor. Ablamda geç evlendi. Sırf evlenim yanlız kalmayayım diye. Şuan çok mutlu.

Tamam evlilik herşey değil belki ama gerekli. Yıllar sonra evlatlarım kocam olsaydı diyebilirsin. Yanlızlık çok zor. Babamdan biliyorum.

İnşallah tez zamamda biriyle evlilik yaparsın.

Benim kuzenim 36 yaşında evlendi,37de boşandı. Şu an 39 yaşında. Boşanınca yıprandı haliyle,ailesi üzülme biz seviniyoruz ne güzel yanimizdasin gözümüz sen de kalmayacak hem yaslandikta yanimizda olursun diyordu. Kuzenim arkasını dönünce yengem insallah karsisina tekrar sevecegi biri çıkar da evlenir diyordu :) kuzenimi de coook seviyorlar,babası yok yok bizimle kalsın diyodu. İstemedikleri için drgil binevi istedikleri şeyin üstünü örtmek için diye düşünüyorum. İnşallah gonlunuzce bir yuva kurar bu günlere.kahkaha ile bakarsiniz ❤

Merak ettim, çevrenizdeki insanları da evlenemedim diye darlıyor musunuz? Buradakiler ne kadar “yaşınız çok geç değil, ne güzel mesleğiniz var, gezin dolaşın, elbet biri çıkar karşınıza” temalı tesellilerde bulunsa da asla tatmin olmuyorsunuz. Konularınız yine bu minvalde. Evlilik her şey değil, bunu bir idrak edin artık.

Benim kadar cok kurslara giden biri yoktur. Eve girmiyorum diyelim. :deli:

Cikmayinca cikmiyor gercekten.:63:

Kurslara gidis nedenim , biriyle tanismak degil ayrica. Onun icin spor salonuna gitmek gerek.:KK53:
Ne kursuna gittiğine de bağlı biraz da nasip şans cidden
Spor salonu ve dans kursu ideal özellikle şu ikili yapılan danslar var ya onlar :)

Sevgili meslektaşım,
Yorumunuzda 'ben yaşlanınca bana kim sahip çıkacak?' Demişsiniz.

Bizim tek bir evladımız var.
'İlerde oğlumuz bize bakar' diye bir düşüncemiz yok karı-koca.
Tam tersine karı-koca birlikte yaşlanırsak ve kendimizi idame ettiremezsek eve,
ihtiyaç sahibi bir hanımı yardımcı olarak
tutarız diye düşünüyoruz.
Birimiz erken ölürse,diğeri iyi bakımveren bir huzurevine gidip,yaşıtlarıyla birlikte olacak.

Oğlumuzun hayatına niye ipotek koyalım?
Muhtemelen hem o,hem eşi çalışacaklar.
Akşama kadar boş evde,onları beklemek yerine,huzurevinde yaşıtlarımla iki lafın belini kırar eder,bulmaca çözerim.

Back
X