• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi koca yoktur.

Bu kişinin iyilikten ne anladığına bağlı. Kusursuz insan yoktur. Kocam mükemmel diyen kadının ya kriterleri düşüktür, ya aza kanaat ediyordur, ya daha iyisini görmemiştir, yada artistir millete hava atacaktır...

Velhasıl mükemmel insan yoktur. Annen kısmen doğru söylemiş.

Mükemmelik konusunda katılıyorum ancak konu sahibinin annesi konunun girşinde yazmadıgı şeyleri de biliyor.
Mesela dayak yemek, hakaretler küfürler işitmek gibi şeyler.

Bunları görüp de "hicbir koca mükememmel degil" demek; kendisi 30 yıl sonra boşanma kararını zar zor verebilmişken, bir kadının nasıl yıpranacagını bizzat biliyorken, evladı çare arayıp mutsuzlugunu paylaşıyorken konu sahibinin cesaretini kırması ve bu durumun vahametini umursamaması vicdansızlıktır bence.

Ya ben birazda şaka yapmıştım aslında ama yani Bihter in yaptıklarından sonra o kısma takılamıcam..

Bihter karakterini sevip sevmemek sizin tercihiniz.
Ancak insan ne yapmış olursa olsun tecavüz vb insanlık onuruna yakışmayan son derece kabul edilemez davranışları hicbir zaman haketmez.

Mesela cogu kadın yemek yapmadı diye dayak yiyebiliyor kocasından.
O ev içinde "eş" olmasını geçtim, profosyonel ücretli aşçı bile olsa dayagı haketmez yani.

Siz bu dedigimi dogru buluyor olabilirsiniz ancak bir baska kadın "yemek yapmayan kadını ben bile döverim" diyebilir. Bunlar düşünce farklılıgı gibi gösterilecek seyler degildir.
"Bir insan kişisel çıkarlar dogrultusunda şiddete hicbir şekilde maruz kalmamalırdır" ı ön koşul olarak koyarsanız fiziksel şiddet, sözlü şiddet ya da cinsel şiddet eylemlerine de aynı şekilde bakar buna göre daha net kararlar alırsınız.

İyi koca yoktur diye bir şey yok, göreceli tabi. Buradaki evli çoğu kadın için eşi en iyi koca. Ha buradaki iki kadının kocasını al karşılaştır, belki ikisi de size göre iyi değil. Ama onlara göre iyi. Yani anlatabildim umarım. :) Siz ve ailenizdeki kadınlar şanssızmış malesef. Ha herkesin evliliği çok mu iyi, hayır. Öyle olsa boşanma oranları bu kadar yüksek olmaz. Mutsuzsanız da boşanacaksınız. Çocuklarınıza iyi bir baba olabilir ama siz birbirinizden ayrılıyorsunuz, çocuklarınızdan değil. Dünyaya bir kere geliyorsunuz, mutsuz olmaya gelmeyin.

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?
anneler öyledir.kocalarını ne pahasına olursa olsun el üstünde tutar bosanmaz cekerler.var tabıkıde benım annemde yıllardır iyi koca yok dıe 14 yılımı eskı kocamla savas halınde hayatımı zından ederek gecirdim.dinleme kımseyı yapmak istediklerini yap vakıt kaybetme hayat senin kımseye karıstırma

Eşiniz için siz iyi bir eş , iyi bir karı misiniz acaba o açıdan da bakmak lazım . çok beklentiler üzerine yaşayan bir toplum olduk artık biz herseyin herkesin mükemmel olmasını ister olduk ama önce kendimizden başlamadık . ben iyi bir eşim kocam da iyi bir koca . Çünkü onun eksiklerin den çok iyilerini görmeye odaklanmışım. herseyi dengeli ve eşit yaşamaya çalışıyorum. önce seviyorum sonra sevgi bekliyorum.

Bir insanda Allah korkusu, merhamet olmazsa eşinide döver, annesini, babasınıda döver.İyi eş inanın vardır, ama evlilik bir şans işidir, kumar gibi derler ya kazanırsın ya kaybedersin.Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

İnan okurken sizlerin karı koca ilişkinize imrendim. Evden kovulacak, bosanilacak bir kocam var ama ben evlilikte mala bağladığım için saldim cayira mevlam kayira modundayim. Ama çevremde gerçekten çok güzel, maşallahlik çiftler var. insan olan eşler. adam gibi kocalar . varya ya nesilleri tükenmedi daha.

Esini ovenlere kizilmis, anlamadim neden? evet esimi övdüm çünkü konu sahibi bunu sormus, iyi koca var midir demis biz de var dedik. dedik ki umut etsin, ne de olsa tüm erkekler ayni deyip kocasının etegine yapismasin.
Ayrica daha onceki mesajimda da yazmıştım, iyi kötü kavramları görecelidir. ama bazi şeyler, mesela evrensel insan haklari beyannamesinde yer alan kisisel ozgurlukler ve insani yasam haklari nettir, tartisilamaz tüm dünyada. yani demem o ki esi ortaligi yıkan, evden disari cikarmayanlarin kocalarini iyi olarak tanimlamalari kesinlikle gerçekci degildir.
Kisaca iyi ve kötüyu ayirt etmek icin biraz bilinc lazim, vizyon lazim.

Dört duvar arasını kimse bilmez. Imrenerek bakılan pek çok evlilikler aslında aynı evde iki yabancıdan oluşmuş ilişkiler...
Ben ikinci evliliği mi yaptım şu an iyi giden bir evliliğim var. İyi koca olayını geçtim de isim gücüm yerindeyse ayaklarım sağlam basıyorsa hayattan korkum yok,benden değerlisi de yok.. Kocanin kötülüğü ortaya çıkarsa hoşçakal deriz hepsi bu

Ben sadece şakayla karışık favori koca adayım Adnan ziyagil dedim. Bir üye ama o da karısına tecavüz etmiş dedi. .bende o kısmına bakamıcam zaten şaka yaptım dedim.

Ayrıca burda bir üye kocam beni bir akrabamızla aldatıyor dese hepimiz topa tutardık. Ben hakediyor haketmiyor bile demedim demiyorum ama savunmaya geçtiniz.

İyi koca var elbette, genelleme yapmamak lazım
Eşim sağolsun çok iyi bir kocadır maşallah..
Herkesin kötü huyları da vardır illaki, ama çok kötü olmadığı sürece bazı şeylere göz yumarak geçiyor hayat...

sen mükemmel misin?eleştirmek için demıyorum sakın yanlış anlama.mesela sevmedıgın huyların muhakkak vardır..ınsanız elbette..eşının de vardır..önemli olan hatalarıyla sevmek ...ben de mukemmel degılım mesela.hatta ben kendıme bıle thammul edemem bazı donemler.ama eşim tahammul edıyor.ıste o zman oooof nıye evlendım ben dedıgım gunler ıcın pişman oluyorum ve elımdekıne şükredıyorum....bence de mukemmel koca yok.olan da ya yalan soyluyor yada gözu acılmadı:işsiz:..ama kım mukemmel kı ztn...merhametli olsun sadık olsun..ahlaklı olsun bı de sevsın yeter......bence bundan fazlası kaf dağı arkası:KK200:

sen mükemmel misin?eleştirmek için demıyorum sakın yanlış anlama.mesela sevmedıgın huyların muhakkak vardır..ınsanız elbette..eşının de vardır..önemli olan hatalarıyla sevmek ...ben de mukemmel degılım mesela.hatta ben kendıme bıle thammul edemem bazı donemler.ama eşim tahammul edıyor.ıste o zman oooof nıye evlendım ben dedıgım gunler ıcın pişman oluyorum ve elımdekıne şükredıyorum....bence de mukemmel koca yok.olan da ya yalan soyluyor yada gözu acılmadı:işsiz:..ama kım mukemmel kı ztn...merhametli olsun sadık olsun..ahlaklı olsun bı de sevsın yeter......bence bundan fazlası kaf dağı arkası:KK200:
Bende mükemmel değilim ama soru mükemmel koca var mı değil ki..

Bende mükemmel değilim ama soru mükemmel koca var mı değil ki..

Yorumlardan gördünüz ki iyi insanlar var ve bu insanlar iyi eş de olabiliyor.
Kocanız ise iyi biri degil, bu gayet açık. Şiddet varsa o insanın üzerini direkt çizeceksiniz.

Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?
"annem dogru söylemiş" deyip kaldıgınz yerden devam etmek mi, yoksa artık kendi iyiliginiz icin yola tek başınıza devam etmek mi?

Yorumlardan gördünüz ki iyi insanlar var ve bu insanlar iyi eş de olabiliyor.
Kocanız ise iyi biri degil, bu gayet açık. Şiddet varsa o insanın üzerini direkt çizeceksiniz.

Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?
"annem dogru söylemiş" deyip kaldıgınz yerden devam etmek mi, yoksa artık kendi iyiliginiz icin yola tek başınıza devam etmek mi?
Eşim uzunca bir süredir fiziksel şiddet uygulamıyor. Yani bikaç kez boşanma aşamasından döndük.. ama işte ben o korkuyu aldım bir kere.. üstüne gidersem vurur diye korkuyorum. Onun dışında küfürlü konuşuyor. .o da gerçekten büyük bir problem benim için ona göre normal..
Bütün bunların yanında beni kimseye ezirmez, evde ne eksikse alır, çocuklarına iyi bir baba.. büyük oğlum için şartları biraz zorlayıp özel okula gönderiyoruz. Küçük oğlum 4 aylık. . En ufak nir hastalıkta doktora götürür hemen.. Bunlar tabiki olması gerekenler ama bunları da yapmayan bir sürü koca var.

Dediğim gibi aile yapımız boşanmaya sıcak bakmıyo.. ayrıldığım an ailenin erkekleri bana karışma hakkı görecekler kendilerinde. Şu an bir mesleğim yok. Açıköğretim den üni okuyorum. Annemde babamla boşanma aşamasında, ilk etapta gideceğim bir yer yok.

Şimdilik şartların uygun hale gelmesini bekliyorum . Eşim bana göre hala iyi koca değil ama bir süre daha idare etmem lazım..

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?
Varda aZ.kotulere iui iyilere kotu var bu hayat boyle

Eşim uzunca bir süredir fiziksel şiddet uygulamıyor. Yani bikaç kez boşanma aşamasından döndük.. ama işte ben o korkuyu aldım bir kere.. üstüne gidersem vurur diye korkuyorum. Onun dışında küfürlü konuşuyor. .o da gerçekten büyük bir problem benim için ona göre normal..
Bütün bunların yanında beni kimseye ezirmez, evde ne eksikse alır, çocuklarına iyi bir baba.. büyük oğlum için şartları biraz zorlayıp özel okula gönderiyoruz. Küçük oğlum 4 aylık. . En ufak nir hastalıkta doktora götürür hemen.. Bunlar tabiki olması gerekenler ama bunları da yapmayan bir sürü koca var.

Dediğim gibi aile yapımız boşanmaya sıcak bakmıyo.. ayrıldığım an ailenin erkekleri bana karışma hakkı görecekler kendilerinde. Şu an bir mesleğim yok. Açıköğretim den üni okuyorum. Annemde babamla boşanma aşamasında, ilk etapta gideceğim bir yer yok.

Şimdilik şartların uygun hale gelmesini bekliyorum . Eşim bana göre hala iyi koca değil ama bir süre daha idare etmem lazım..

İyi yazdıgınız yönleri sorumlu bir baba olmasından kaynaklı. Onları yapamayacak olanlar zaten hic üremesinler bence.
Kaldı ki annelerine iyi davranmayan bir eş o ev ortamının saglıklı olmasını da umursamıyor demektir. Yani tam anlamıyla iyi bir baba diyemeyiz.

Siz eger cevap vermeye cekiniyor, üzerine gitmiyorum diyorsanız aslında aynı siddeti görebileceginizi bildiginiz içindir. Dediginiz gibi korkusu bile yeter.
Bu size vurmayacak bir insan oldugunu kanıtlamaz yani.

Ayrıca küfür, hakaret bunlar da sözlü, dolayısıyla psikolojik şiddettir. Boşanma için de yeterli gerekceler.
Bunu yapan kişi bir şirkette patronunuz olsaydı yüklü bir tazminat alırdınız mesela.

Bunu hiç yazmak istemesem de... Madem şu an idare edebilecek durumdasınız, anneniz kendi düzenini kurana ve siz egitiminizi tamamlayana kadar sabredin. Fakat ciddi bir yanlısı oldugunda da gidebilecek dirayette olun lütfen.

O şekilde konusmaması konusunda da uyarın yine. Cocukların gelisimine de zarar verdigini söylerseniz belki sorumluluk duygusuyla dikkat eder. Çünkü anlattıgınız kadarıyla eşine saygısı olmayan fakat cocuklarını seven bir baba.

Umarım güzel şeyler yasarsınız gelecekteki hayatınızda...

Back
X