• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi koca yoktur.

Ay basligi gorunce aklima geldi
Annemin babannesi derdi ki
Koca iyi bisey olsaydi adı koca olmaz"Gonca" olur derdi.
:)

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?

evet bence de iyi koca yok ammaa

bu boşanmayacağım anlamında değil....

O benim de anlayamadığım bir savunma. Sadece sinirliyken kadını dövüp sövüyormuşlar, aslında melekmişler. :)
Bunu diyenler kadın şiddet ve cinayetinin böyle öfkeli anlarda değil de, bir aile geleneği olarak yapıldığını sanıyorlar galiba...
Yazdığım yazıyı öyle carpitmissinizki orda sinirliyken bağırır çağırır evde kirar döker dedim BENİ DÖVUYOR demedim eşim bana bikere bile el kaldirmamistir kaldırmazda. Sadece erkekler değil siz sinirliykende meleksiniz herhalde hiç bagirmiyosunuz evet evet siz iyi kategorisindesiniz iyisiniz iyi. Komik..

Birde kocalarını övenlere bayiyosunuz falan demişler burda heralde boşanma , şikayet , şiddet yazılarına alışmış bu bayanlar kocasını ovenleri görünce kaldiramamislar. Guldum gerçekten . Ben okudukça gurur duydum dünyada hala kadına hanımına değer veren erkeklerde varmış diyerek.. artması çoğalması dileğimle..

kocanızı sevmiyor musunuz?
annenizin anlattığına göre, evine bağlı sizi ezdirmiyor. eşinizden neden boşanmak istediğinizi tam anlamadım?
sadakatsizlik güven problemi mi var.
anne babanız neden ayrılıyor? yani çok özel değilse merak ettim.

'bize iyisi denk gelmez' lafı çok hoşuma gitmedi zira kimse mükemmel değil. kendimize de bakmalıyız..

kocanızı sevmiyor musunuz?
annenizin anlattığına göre, evine bağlı sizi ezdirmiyor. eşinizden neden boşanmak istediğinizi tam anlamadım?
sadakatsizlik güven problemi mi var.
anne babanız neden ayrılıyor? yani çok özel değilse merak ettim.

'bize iyisi denk gelmez' lafı çok hoşuma gitmedi zira kimse mükemmel değil. kendimize de bakmalıyız..
Daha önceki sayfalarda yazdım canım Sayfa 8 de benim eşimle ilgili problemlerimiz var..

Bin kere dünyaya gelsem bin kere eşimle evlenirim, 3 çocuğumun babası, canımın içi, her daim gözümün içine bakar, mükemmel bir baba, ben düşünmeden yapar herşeyi... iyi koca yok değil, karşılaşmamış ruh ikizleri var...
Bu cümleyi kurmak için neler vermezdim..

Ben ruh eşimi buldum aslında ama kız.. çok samimi bir arkadaşım.. birde öyle benzetiyorlar ki bizi.. benimle kaç defa o sanıp konuşan oldu.. boyumuz, giyim tarzımız, yaşımız hep aynı.. bazen diyorum keşke o erkek olsa da biz onla evlenseydik..:rolleyes:

Evlilikte bence parmak izi gibi.Kişiler arası özel ve tek.

Tamamen iki kişinin birbirlerinden ve evlilikten ne bekledikleriyle alakalı.

İki kişinin birbirine uyum sağlaması.Belki sana iyi gelen bana gelmiyordur veya tam tersi.

Evlilik zor iş .Dışarıdakilerle anlaşamadıklarınla istesen görüşmezsin olmadı birkaç saat tahammül edersin ama eşinle iyi olmalısın.Evliliğin iyi veya kötü olması insanın bütün hayatını etkiliyor.

Ben de bir kitapta şöyle okumuştum. Doğru kişi veya yanlış kişi diye birşey yoktur. Önemli olan davranışların doğru olmasıdır. Örneğin doğru kişiye yanlış davranır, damarına basarsan o kişi artık yanlış kişi olur. Yanlış kişi diye tanımadığın kişiyi de doğru davranışlarla doğru kişiye çevirebilirsin. Ben bu görüşe büyük ölçüde katiliyorum. Uçuk bir hatası olmadığı sürece eşlerin birbirini tolere etmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan yeri geliyor öz annesiyle, öz kardeşiyle geçinemiyor. Eşimizle de %100 uymamiz beklenemez. Birbirimizin kırmızı çizgilerini asmadigimiz surece birbirimizi idare edebilmeliyiz...

Aslinda bir bakima dogrudur. söyle bir etrafa bakiyorum da. Yani türkiye de kadina olan saygi gözler görülür bir vaziyette icler acisi.
Erkekler bu sekilde yetisiyor, kimse dur demiyor.
Tecavüz ediyor saliniyor. Taciz ediyor, taciz edilen suclaniyor.
Iyi erkek mi kalsin bu zihniyet icinde.
Esim konusunda cok sansliyim. Ama gercekten sansli oldugumu biliyorum. O degil de bir baskasiyla evli olsaydim sanirim yapamazdim..
Iyi kocalar vardir ama ne yazikki cok azlar.

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

bunca yorumdan sonra neye karar verdin
varmıdır?yokmudur?

once hepımız ıyı bır es mıyız onu dusunmelıyız bence.
Sıze gelınce ortada aldatma tarzında bısey varsa hemen bosanın fakat anlattıgınıza gore anlasamıyosanız kesınlıkle aıle terapıstıne gıtmelısınız . ortada 2 cocuk var. benım annemde bosandı ama gecerlı bı sebebı vardı. Annenız haklı oryada cıddı bısey yoksa bu evlılık surebılır

ben kocamda iyidir binlerce şükür ama tabiki benim gibi oda mükemmel değildir.

Eşine göre de senin kötü yönlerin vardır muhakkak , hiç kimse hatasız ve mükemmel insan değil ne yazıkki o yüzden negatif ve pozitif yönlerini tartacaksin pozitif yönlerini düşüneceksin evlilik birbirini idare ederek yürüyor her iki tarafta bazı konuları alttan alıyor . hayat böyle ışte herşey nasip bir de . .

herkesin iyi anlayışı ve beklentisi farklıdır.
yani bir klişe vardır ya?
kime göre iyi neye göre iyi?
mesela benim eşiminde gıcık kaptığım huyları var ama tabiki boşanmayı düşündürecek kadar değil.
o da benim için aynı şeyleri düşünüyor.
inatçılığımdan vs dem vurur arada.
ama birbirimizi idare ediyoruz.
evliliğin temeli de buna dayanmaz mı zaten?
gerçekten idare edilecek şeyleri idare edebilme sanatı.
ne eksik ne fazla...

Back
X