- Konu Sahibi Thallosofili
-
Peki akıl istenmedigi halde akıl veren, evinizdeki herşeyi didik didik soran biri iyi kv midir?valla bekarlara eğitim niteliğinde bir başlık olmuş :) ben de diger üyelere katılıyorum. bazı aileler fedakarligi kontrol aracı olarak kullanıyorlar ve karsilik bekleyerek yapıyorlar. ikili iliskilerde neler yasandigini bilemez kimse. yani bir KV eğer sunu yaptım bunu yaptım diye komsusuna anlatıyorsa direk fauldur benim gözümde, kesin yaptigi bir seyler vardır. iyi kayınvalide var mi, tabi ki var, benim arkadasimin KV mesela. KV olunca iyi olmak icin şunları yapmak gerekiyor
1) yeni evlendiklerinde elimden oğlumu tacirdim triplerine girmemek
2) 20-30 yaşında gencecik kızla ev isi yemek yarisi yapmamak
3) Karsidaki insanin senden kucuk olmasını fırsat bilerek cevap veremeyeceğini düşünerek ince ince laf sokmamak
4) Geline oğluma iyi bak temalı tehditvari mesajlar göndermemek, kimi kimden koruyorsun.
Bunları yapmayan bir kayınvalidenin mükemmel olmaması gibi bir sans yok. Ama cogunlugu pasif agresif sekilde bunu yapıyor çünkü az miktarda olsa ogullardan çekiniyorlar. cevreden kotu kayınvalide damgası yemek istemiyorlar. Ayrica gelinler calistigi icin ve kız aileleri ellerini çekmediği icin çekiniyorlar. eminim kadın rolleri eski zamanlarda olsa bu zoraki KV cogu içlerindeki canavarı ortaya cikarirdi
tabi bunun yanında kadinlarin da dikkat etmesi gereken seyler var, mesela saygili konuşmak, evine cagirdiginda özenmek-guzel ağırlamak, ailenin birliğine onem vermek gibi.
Ne bu hiddet bu celal. Az sakin olun bence. Bir şeyi içinden gelerek yapmak vardır bir de iteleye kakalaya zorla yapmak değil mi, mecburiyetler hiç hoşuma gitmez bıraksa belki fazlasıyla yapacağım ama illa beklediğini hissettirecek o yüzden yapmasa daha iyi vallahi. Yaptırmıyorum da. Kafam rahat en azındanE ver karşılığını! Biz gelinler çok mu kusursuzuz! Sen kusursuz olduğunu düşünüyor musun?
A onu unutmuşum :)Peki akıl istenmedigi halde akıl veren, evinizdeki herşeyi didik didik soran biri iyi kv midir?
Ne derseniz diyin, komşu ilişkisi başka kv gelin ilişkisi başka, gelinler kayın ailenin hicbir konuda karışmasını istemez , haliyle sorunlar çıkıyor, emin olun sizin anlattığınız kadar güllük gülistanlık değil hiçbişey...Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
Benim kv disarda sevilen bir insan bende normalde severim saygıda kusur etmem ama gel gör ki sürekli aramaları ve çağırmaları, kalın diye ısrarları, pat diye misafir gelmeleri, her hafta davet edilme istekleri yüzünden soğuyup uzaklaştım, şimdi mesafeli ve saygılı bir ilişki sürdürüyoruz, yani iyi olmak ve kv nin beklentileri alakasız bir konu, kv ler hep bir beklenti içinde ve bu da gençleri acayip boğuyor, şuan kayın aileden baya soğumuşum, siz olaya dışardan bakıyorsunuz bence peşin hükümlü olmayın, benim kv şeker gibi kime sorsan herkes der ne kadar şanslısın, ama kadın bildiğin yapışkan, yeni evliyiz sürekli görüntülü ararlardı, balayında bile görüntülü aradılar canımızdan bezdirdiler resmen , şimdi bu insan dışarda ne kadar iyi olursa olsun gelini sevmez sevemez, siz komşunuza çokta hak vermeyin bence ...Herkese yorumlari icin cok tesekkur ederiz.Ogullari hedef gostermis cogu kisi evet haklilar ama bu ogullar evlenmeden önce böyle ilgisiz,saygısız degilmis.Ben eskilerini bilmiyorum ama kendisi öyle dedi ve evlendikten sonra degistiklerini söyledi.O da ister istemez kv lik vasfina vurmus bu davranislarini.Tabii ben onu komsu olarak biliyorum ama inanin her iliskilerine ,hic bir seye karismadigina sahidim.Sanirim bu kadinlar klubunde cikip da kv mi cok seviyorum, aramiz cok iyi uzun yillar oldu ,esim de durumlari cok güzel idare eder diyecek bir kadin yok
İlişkilerini bilemem ama fazla değer başı yere eğer.Ogillarina herşeyi altın tepside sunmaları bence yanlış.Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
Benımkı herkes tarafından iyi bılınır. Fena degılde. Şu akıl verme huyu olmasaA onu unutmuşum :)
Aslında o kayinvalidelerin hepsi önceden gelindi. Ya da şimdiki gelinlerin belki %50si ileride kayinvalide olacak. Iki kadın olunca ve ortak bir paydaları olunca niyeyse anlaşamıyor işte. Kayinvalidelerin çoğu pek net kullanmıyor ve konu göremiyoruz ama bir 5 seneye görürüz diye düşünüyorum. O zaman belki biter hep kayınvalide şeytan ama gelin melek anlayışı burada. Yoksa şimdi zor. Herkes tek pencereden bakıyor görüş alanını genişletme diye bir şey yok yazıkBuraya bu konuyu açarak şaşırdınız heralde. Bu forumda bir gelin asla ve asla kötü olamaz. Kesin kv dede bir sorun vardır. Aksi asla iddia edilemez :)
Konuya gelince de zaten kendi ağzınızla hatasını söylemişsiniz. Bıraksaydı da oğulları kendi ayakları üzerinde dursaydı o zaman daha çok değer görürdü. Bir yetişkine gereğinden fazla destek ilişkiyi her zaman bozar.
Empatiniz icin tesekkurler,muhtesem yorumAslında o kayinvalidelerin hepsi önceden gelindi. Ya da şimdiki gelinlerin belki %50si ileride kayinvalide olacak. Iki kadın olunca ve ortak bir paydaları olunca niyeyse anlaşamıyor işte. Kayinvalidelerin çoğu pek net kullanmıyor ve konu göremiyoruz ama bir 5 seneye görürüz diye düşünüyorum. O zaman belki biter hep kayınvalide şeytan ama gelin melek anlayışı burada. Yoksa şimdi zor. Herkes tek pencereden bakıyor görüş alanını genişletme diye bir şey yok yazık
Hiç bir şey uzaktan göründüğü gibi değildir. Benim kayınvalidem içinde etrafındaki 10 kişiye sor 10 u da mükemmel bir insan keşke öyle bir kayınvalidem olsa der. Gel birde bana sor. Evet standart bilinen kayınvalideler gibi iş güç beklemez benden. Kahvaltılara yemeklere davet eder, bazen aynı evde kaldığımızda benden önce kalkarsa beni beklemeden çayı koyar falan. Ama aynı zamanda aşırı derecede savurgan, oğlundan sürekli para alıp kızına gönderen, kızı ve kızından olan torunlarından başka kimseyi düşünmeyen, asla yarını düşünmeden cebinde 1000 lirası olsun hepsini harcayıp 2 gün sonra oğluna sigaram bitti sigara al bana diyen, oğlu işten 8 de eve gelip yarım saatlik mesafeden arayıp bizim şunumuz bunumuz yok gel bize getir diye akşam akşam oğluna zerre acımayıp ayağına çağıran bir insan. Ama öyle de bir tatlı dilli ki gör, 3 senelik evliyim daha hiç sesinin yükseldiğini görmedim, ama mesela bir seferinde eşim iş yaptığı Araplar taraflarından tehdit edilip zamanından erken para istendiğinde sadece vah tüh al canımı senin olsun deyip, ortaya beş kuruş çıkarıpta vermedi oğluna, ben herşeyimi sattım koydum yarı parayı çıkardım. O yine o zamanlar kızına para göndermekle meşguldü. Ama mesela bu iç işlerimizde olanları en yakın arkadaşı yada komşusu bilmez, onlara sor adeta bir melektir kv m.Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?