İyi kv de Sevilmez mi ?

Eğer tüm anlattıklarınız doğruysa suçu bu kadar verici, fedakar olmak Ben ailelerin bu kadar evini de alalım arabasını da alalım aman herşeylerine koşalım tavırlarını anlamıyorum. Sonra karşılık göremeyince ama ben çok iyiyim onlar kötü oluyor.Daha önce bir konu da da bahsetmiştim benim amca da bi gelin var evlere şenliktir..Yengem kaynana olarak pervane, bir dediği iki edilmez gelin hanımın, bazen diyorum bize düşmedi böyle kaynana..Ama gelin napıyo Umru değil, istemediği an çekiyo resti, e nasılsa herşeyleri yapılıyor..Tüm sülale gelini eleştirir bizde ama ısrarla diyorum ki bu kadar verici olmasınlar suç yengem de diye..

Bu tüm ilişkiler için geçerli birinin ayağına kendinizi paspas yaparsanız paspas muamelesi görürsünüz.

Tabi iç yüzü bilinmez ama düğün ev araba torunun hastane masrafına kadar kendilerini paralamayıp standart bi ilişki kursalar daha mutlu olurlardı eminim.

ben kayınvalidemi severim, iyi de anlaşırım fakat 10 dakikalık mesafede ayda bir de görüştüğümüz olur ve eşimle de her dakika konuşmazlar bazen ben bile daha çok haberdarımdır. yemeğe çağırma alışkanlığımız yok birbirimizi, en fazla kahve, çay içmeye çağırırız. yemeğe çağırmamak ve ya oğlunun her dakika aramaması beni kötü gelin yapar mı? bilemiyorum. zira gelse bile iki saat oturur, ikimizin de birbirimize saygı duyduğunu düşünüyorum. eğer sizin komşunun bu dertlendiği bir durumsa, oğlunun aramamasını oğlundan bilsin, gelinden değil. önceden böyle değillerdi demek bile gelinlerin gizli gizli suçlanması demek. işin içinde olmadan uzaktan hiçbir şeyi anlayamazsınız. ben annemle sık konuştuğumda bunun sebebi damadı değilse, sık aramadığımda da sebebi damadı değildir. düşününce kendinizden bile anlayabilirsiniz bunun doğruluğunu. ama kayınvalideler sevilmez diye bir şey yok, aksine belki daha az görüştükleri ve yaptıkları için arkasından ne güzel etliye sütlüye karışmayan, bize sevgi saygı gösteren kayınvalidemiz var diyorlardır. ve ya sürekli yemeğe çağıran ağırlayan bir gelin de zoraki hizmet yapıyor da, mecbur çağırıyorum diyebilir. sizce hangisi iyi? böyle süregeldiyse böyle gitsin, ben kv olduğumda da zorla çağıracaklarına ayda bir gelsinler keyifle gelsinler.

Komşunuz maddi yardımları kessin ve kendi için harcasın yaşasın artık. Görüldüğü gibi evlada da geline de yaranılmıyor yapmasaydı oğluna yapıyor ne yapıyorsaya geliyor konu.
Yapmasın efendim değmez. Ya daha fazlası beklenir ya yapmasaydı denir. Minnet duyan,kıymet bilen insan çok az.
Çocuklarını evlendiren insanlar kendi hayatlarını yaşasınlar artık, ölümlü dünya kimseyi memnun edemeden kendin de gün göremeden göçüp gidiyorsun işte.

valla bekarlara eğitim niteliğinde bir başlık olmuş :) ben de diger üyelere katılıyorum. bazı aileler fedakarligi kontrol aracı olarak kullanıyorlar ve karsilik bekleyerek yapıyorlar. ikili iliskilerde neler yasandigini bilemez kimse. yani bir KV eğer sunu yaptım bunu yaptım diye komsusuna anlatıyorsa direk fauldur benim gözümde, kesin yaptigi bir seyler vardır. iyi kayınvalide var mi, tabi ki var, benim arkadasimin KV mesela. KV olunca iyi olmak icin şunları yapmak gerekiyor

1) yeni evlendiklerinde elimden oğlumu tacirdim triplerine girmemek
2) 20-30 yaşında gencecik kızla ev isi yemek yarisi yapmamak
3) Karsidaki insanin senden kucuk olmasını fırsat bilerek cevap veremeyeceğini düşünerek ince ince laf sokmamak
4) Geline oğluma iyi bak temalı tehditvari mesajlar göndermemek, kimi kimden koruyorsun.

Bunları yapmayan bir kayınvalidenin mükemmel olmaması gibi bir sans yok. Ama cogunlugu pasif agresif sekilde bunu yapıyor çünkü az miktarda olsa ogullardan çekiniyorlar. cevreden kotu kayınvalide damgası yemek istemiyorlar. Ayrica gelinler calistigi icin ve kız aileleri ellerini çekmediği icin çekiniyorlar. eminim kadın rolleri eski zamanlarda olsa bu zoraki KV cogu içlerindeki canavarı ortaya cikarirdi

tabi bunun yanında kadinlarin da dikkat etmesi gereken seyler var, mesela saygili konuşmak, evine cagirdiginda özenmek-guzel ağırlamak, ailenin birliğine onem vermek gibi.

Peki akıl istenmedigi halde akıl veren, evinizdeki herşeyi didik didik soran biri iyi kv midir?

E ver karşılığını! Biz gelinler çok mu kusursuzuz! Sen kusursuz olduğunu düşünüyor musun?
Ne bu hiddet bu celal. Az sakin olun bence. Bir şeyi içinden gelerek yapmak vardır bir de iteleye kakalaya zorla yapmak değil mi, mecburiyetler hiç hoşuma gitmez bıraksa belki fazlasıyla yapacağım ama illa beklediğini hissettirecek o yüzden yapmasa daha iyi vallahi. Yaptırmıyorum da. Kafam rahat en azından

Ne derseniz diyin, komşu ilişkisi başka kv gelin ilişkisi başka, gelinler kayın ailenin hicbir konuda karışmasını istemez , haliyle sorunlar çıkıyor, emin olun sizin anlattığınız kadar güllük gülistanlık değil hiçbişey...

Evlatlarına böyle her şeyi yapan anne babaların genelde değeri bilinmiyor. Nasılsa görevini yaptı büyükler diyorlar gençler aonradan adam yerine koymuyorlar. Bunu çevremde çok gördüm. Onun haricinde birçok kişi kayınaileyle farklı kültürden geliyor. Dolayısıyla sık görüşmek falan pek istenmiyor

Benim kv disarda sevilen bir insan bende normalde severim saygıda kusur etmem ama gel gör ki sürekli aramaları ve çağırmaları, kalın diye ısrarları, pat diye misafir gelmeleri, her hafta davet edilme istekleri yüzünden soğuyup uzaklaştım, şimdi mesafeli ve saygılı bir ilişki sürdürüyoruz, yani iyi olmak ve kv nin beklentileri alakasız bir konu, kv ler hep bir beklenti içinde ve bu da gençleri acayip boğuyor, şuan kayın aileden baya soğumuşum, siz olaya dışardan bakıyorsunuz bence peşin hükümlü olmayın, benim kv şeker gibi kime sorsan herkes der ne kadar şanslısın, ama kadın bildiğin yapışkan, yeni evliyiz sürekli görüntülü ararlardı, balayında bile görüntülü aradılar canımızdan bezdirdiler resmen , şimdi bu insan dışarda ne kadar iyi olursa olsun gelini sevmez sevemez, siz komşunuza çokta hak vermeyin bence ...

İlişkilerini bilemem ama fazla değer başı yere eğer.Ogillarina herşeyi altın tepside sunmaları bence yanlış.

Aile içinde ne yaşandığını bilemezsiniz

Size iyidir gelinine kötüdür ya da yıldızı barışmamıştır.

Her kv gelin ilişkisi aynı değil ama gelin baştan mesafesini koymak istemişte olabilir.

Benim kv mükemmel bir komşudur mesela. Eli açık herşeylerine yetişen dertlerine yardımlarına koşan biridir 2 sene beraber yaşadık komşuluk ilişkilerini çok iyi biliyorum lakin gel gelelim ki bana nasıl bir kv yengeme nasıl bir görümce deseniz Allah düşmanıma vermesin derim böyle melek yüzlü şeytanlardan korkcan asıl

Buraya bu konuyu açarak şaşırdınız heralde. Bu forumda bir gelin asla ve asla kötü olamaz. Kesin kv dede bir sorun vardır. Aksi asla iddia edilemez :)
Konuya gelince de zaten kendi ağzınızla hatasını söylemişsiniz. Bıraksaydı da oğulları kendi ayakları üzerinde dursaydı o zaman daha çok değer görürdü. Bir yetişkine gereğinden fazla destek ilişkiyi her zaman bozar.

Aslında o kayinvalidelerin hepsi önceden gelindi. Ya da şimdiki gelinlerin belki %50si ileride kayinvalide olacak. Iki kadın olunca ve ortak bir paydaları olunca niyeyse anlaşamıyor işte. Kayinvalidelerin çoğu pek net kullanmıyor ve konu göremiyoruz ama bir 5 seneye görürüz diye düşünüyorum. O zaman belki biter hep kayınvalide şeytan ama gelin melek anlayışı burada. Yoksa şimdi zor. Herkes tek pencereden bakıyor görüş alanını genişletme diye bir şey yok yazık

Empatiniz icin tesekkurler,muhtesem yorum

İyi kayınvalide niye sevilmesin?
Benim ilk eşimin annesi iyiydi. Farklı şehirlerdeydik. Bayramlarda görüşürdük. Onların evinde kalırdık. Kendi yatağını bize verirdi. Bana ufak tefek hediyeler alırdı. Arada bir onlarda bizim yaşadığımız şehre gelir. 4-5 gün kalırlardı. Beni eleştirmezdi hiç bir konuda. O yüzden de iyi geçinirdik.
Babaannem vefat ettiğinde annemde en az halalarım kadar ağladı, üzüldü. Babaannem çok çile çekmiş, merhametli kadındı. Bir günler günü annemin kalbini kırdığını bilmem.
Türkiye’de erkek annelerinin geneli kıskanç, geçimsiz oluyor ama iyisine denk gelirsek niye sevmeyelim. Gelin cahilse o başka.

Hiç bir şey uzaktan göründüğü gibi değildir. Benim kayınvalidem içinde etrafındaki 10 kişiye sor 10 u da mükemmel bir insan keşke öyle bir kayınvalidem olsa der. Gel birde bana sor. Evet standart bilinen kayınvalideler gibi iş güç beklemez benden. Kahvaltılara yemeklere davet eder, bazen aynı evde kaldığımızda benden önce kalkarsa beni beklemeden çayı koyar falan. Ama aynı zamanda aşırı derecede savurgan, oğlundan sürekli para alıp kızına gönderen, kızı ve kızından olan torunlarından başka kimseyi düşünmeyen, asla yarını düşünmeden cebinde 1000 lirası olsun hepsini harcayıp 2 gün sonra oğluna sigaram bitti sigara al bana diyen, oğlu işten 8 de eve gelip yarım saatlik mesafeden arayıp bizim şunumuz bunumuz yok gel bize getir diye akşam akşam oğluna zerre acımayıp ayağına çağıran bir insan. Ama öyle de bir tatlı dilli ki gör, 3 senelik evliyim daha hiç sesinin yükseldiğini görmedim, ama mesela bir seferinde eşim iş yaptığı Araplar taraflarından tehdit edilip zamanından erken para istendiğinde sadece vah tüh al canımı senin olsun deyip, ortaya beş kuruş çıkarıpta vermedi oğluna, ben herşeyimi sattım koydum yarı parayı çıkardım. O yine o zamanlar kızına para göndermekle meşguldü. Ama mesela bu iç işlerimizde olanları en yakın arkadaşı yada komşusu bilmez, onlara sor adeta bir melektir kv m.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…