İyi mi yaptım kötü mü nolur bir şey söyleyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tavşan evcil bir hayvan değildir, hatta köpek dışında hiç bir hayvan evcil değildir. Kedi de buna dahil (kedi sahibiyim). Geneli yeni davranış öğrenmez, içgüdüleriyle hareket ederler. Biz öğrendiklerini düşünsekte zaman zaman aslında sadece içgüdülerini geliştirirler. O yüzden tavşanın doğal bir ortamda kendi cinsleriyle olması sizinle evde olmasından çok daha iyidir onun için. Lütfen üzülmeyin ve lütfen bundan sonra evcilleştirmek üzere tavşan almayın.

yok ya bundan sonra birkaç yıl pek evcil hayvan görmek isteyeceğimi sanmıyorum. olursa da kedi köpekten ötesi olmaz. ben de travma yaşadım onunla bir.

En iyisini yapmissin canim sikma canini.
Ben de gecen sabah yuruyus yaparken minnak bi kedi bulduk esimle.
Eve getirdik karnini doyurduk, basladi aglamaya. Gerisingeri goturduk valla. Bazi hayvanlarin dogasinda yok iste evcillik.

ya çok üzüldüm allah belamı verseydi de almasaydım o halini göreceğime içimde kalsaydı çok pişmanım üzülüyorum kendimi suçluyorum

başka çarem yoktu napayım bırakmak istemedim son ana kadar ama elimde mahvediyordum :(

Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor

Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok

ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi

hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu

doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye

kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur :KK61:
Ah canim benim yaaa kiyamam sana.hic uzulme en iyisini yapmissin.uzulme diyorum ama biliyorum uzulmemek mumkun degil. Sana tavsanimin nasil oldugunu anlatmistim dun hatirlarsan.aynisini yasamak istemezsin dimi.birak gercek hayatinda arkadaslariyla yasasin ziplasin oynasin.mutlu olsun.hem biraktiginiz yer yabanci degilmis gidip seversin yine.uzulme lutfen

bu konuyu görünce üzüldüm canım senin adına. benimde yaklaşık 5 senedir baktığım bir tavşanım var. ilk bana geldiğinde avucuma almaya korkuyordum yavruydu. ben onun hakkında çok araştırma yaptım çok okudum ve nasıl bakılacağını öğrendim. yemeği fazla kaçırmadan tuvalet eğitimi falan derken baya baya ev hayvanı oldu benim için. ama tabi tavşanın bilirsin dışkısı pis kokar. hergün onu temizlemek zorundasın hele birde evde bakıyorsan.şimdi evlendim zaten eşim almıştı onu bana 5 sene önce. evimizin kocaman bir çatısı mevcut evlendiğimden beri evde değil çatıda bakıyorum. daha mutlu mu diye sorarsan evet daha mutlu kendine göre o kadar güzel idare ediyor ki. ektiğimiz naneleri, çiçekleri yemesi ayrı tabi :KK76: görsen saksıların içinde yatıyor. yani demem o ki eğer eviniz müsait değilse tavşanında psikolojik olarak sıkıntıdaysa babanın yaptığı iyi olmuş ama dediğim gibi ben çok üstüne düştüm hiç sıkılmadı bunalıma girmedi evde baktığımda. şimdi ise yemeğini veriyorum günde 2 3 defa tuvalet yeri zaten belli orayı temizliyorum öyle hayatımıza devam ediyoruz. ama keşke eviniz müsait olsaydı da baksaydın çünkü çok farklı tavşan sevgisi. üzülme hiç o orda kendi hayatını devam ettirebilir emin ol.

Just , öncelikle şunu belirteyim 10 yıldan daha fazla süre evde farklı farklı tavşanlar besledim. Ve tavşanların sağlığı ve yaşamı hakkında en az ortalama bir veteriner kadar bilgim var. Bir dönem aynı anda 2 tavşan beslemiştim, birisi doğduğundan beri benimle evdeydi , diğeri ise 7 aylıkken çiftlikten geldi. Çiftlikten gelen eve uyum sağlamakta çok zorlandı , hiç L pozisyonunda yatmazdı.. ( L pozisyon : tavşanların kendilerini en mutlu ve huzurlu hissettiklerindeki yatış biçimidir. )Doğduğundan beri benimle olan tavşanımda evin her yerinde L pozisyonunda yatardı. Ne zamanki parka gitsek durum tam tersi olurdu, doğduğundan beri evde yaşayan tavşanım hep tetikte ,diğeri mutluluktan uçardı. Yani demek istediğim çiftlikten gelen bir tavşanı tekrar doğal hayatına kavuşturduğun için çook iyi yapmışsın ancak keşke iyi bir veterinere tam muayene yaptırdıktan sonra sahiplendirseydin. Ve sahiplendirdiğin yer keşke lokanta olmasaydı. Bilirsin tavşanlar ürkek ve panik hayvanlar, gelen geçenin çok olduğu bir ortamda ne kadar rahat olur bilemedim. Bir de tavşanlar çok fazla bebiş dünyaya getirebiliyorlar, kontrol olmazsa bu anne tavşanda ciddi sıkıntılara yol açıyor. Bunları zaten biliyorsundur ben sadece tekrar belirtmek istedim ;) Tavşanının hastalığı konusuna gelince, kesinlikle iyi bir muayeneden geçmeli. Yazdığın durumlar epilepsinin belirtisi canım. ' Gümüş Epilepsi ' diye google da aratırsan epilepsi bir tavşanın hikayesini okuyabilirsin. İnşallah epilepsi değildir. :)

just bahsettiğin hayvan kedi köğek kuş değil tavşan eve adapte olması imkansız baban doğrusunu yapmıış..aslında eve hayvan alıp haklarını gasp etmememiz gerekir benim de muhabbet kuşlarım var dışarı salsam ölecekler biliyorum çünkü kafeste doğmuşlar kafeste yaşıyolar hava koşulları uygun değil onlara gözüm gibi bakıyorum ama vicdanım hiç rahat değil..köpek alıyoruz kısırlaştırıyoruz sesini kıstırıyoruz..hayvanların doğasına aykırı..keşke onlar için ortam müsait olsa evlerimize almasak yani..

köpeklerin sesinimi kısıyorlar o nası bişey yaa ne kadar acıı :(

mesajınız çok doğru

Velvette Velvette

en iyisini yapmışşın

bile bile evinde tutsaydın kötülük olurdu

arada gider bakarsın

Ah canim benim yaaa kiyamam sana.hic uzulme en iyisini yapmissin.uzulme diyorum ama biliyorum uzulmemek mumkun degil. Sana tavsanimin nasil oldugunu anlatmistim dun hatirlarsan.aynisini yasamak istemezsin dimi.birak gercek hayatinda arkadaslariyla yasasin ziplasin oynasin.mutlu olsun.hem biraktiginiz yer yabanci degilmis gidip seversin yine.uzulme lutfen

canım yanımda tutmak istedim bırakmak istemedim hatta sımsıkı yapıştım ona ama sonra anladım aptallığımı o çığlığı ne kadar acıymış kaç kez çığlık attı öyle :( ne kadar zamanda geçer acısı ya :(

bu konuyu görünce üzüldüm canım senin adına. benimde yaklaşık 5 senedir baktığım bir tavşanım var. ilk bana geldiğinde avucuma almaya korkuyordum yavruydu. ben onun hakkında çok araştırma yaptım çok okudum ve nasıl bakılacağını öğrendim. yemeği fazla kaçırmadan tuvalet eğitimi falan derken baya baya ev hayvanı oldu benim için. ama tabi tavşanın bilirsin dışkısı pis kokar. hergün onu temizlemek zorundasın hele birde evde bakıyorsan.şimdi evlendim zaten eşim almıştı onu bana 5 sene önce. evimizin kocaman bir çatısı mevcut evlendiğimden beri evde değil çatıda bakıyorum. daha mutlu mu diye sorarsan evet daha mutlu kendine göre o kadar güzel idare ediyor ki. ektiğimiz naneleri, çiçekleri yemesi ayrı tabi :KK76: görsen saksıların içinde yatıyor. yani demem o ki eğer eviniz müsait değilse tavşanında psikolojik olarak sıkıntıdaysa babanın yaptığı iyi olmuş ama dediğim gibi ben çok üstüne düştüm hiç sıkılmadı bunalıma girmedi evde baktığımda. şimdi ise yemeğini veriyorum günde 2 3 defa tuvalet yeri zaten belli orayı temizliyorum öyle hayatımıza devam ediyoruz. ama keşke eviniz müsait olsaydı da baksaydın çünkü çok farklı tavşan sevgisi. üzülme hiç o orda kendi hayatını devam ettirebilir emin ol.

işte ne güzel bak toprağı arıyor seninki de ama bizim etraf hep beton :(

just bahsettiğin hayvan kedi köğek kuş değil tavşan eve adapte olması imkansız baban doğrusunu yapmıış..aslında eve hayvan alıp haklarını gasp etmememiz gerekir benim de muhabbet kuşlarım var dışarı salsam ölecekler biliyorum çünkü kafeste doğmuşlar kafeste yaşıyolar hava koşulları uygun değil onlara gözüm gibi bakıyorum ama vicdanım hiç rahat değil..köpek alıyoruz kısırlaştırıyoruz sesini kıstırıyoruz..hayvanların doğasına aykırı..keşke onlar için ortam müsait olsa evlerimize almasak yani..

köpeklerin sesinimi kısıyorlar o nası bişey yaa ne kadar acıı :(

mesajınız çok doğru

Velvette Velvette

en iyisini yapmışşın

bile bile evinde tutsaydın kötülük olurdu

arada gider bakarsın

evet apartman da rahatsızlık verilmesin diye ses tellerini cerrahi yöntem ile kıstırıyorlar..yavruları olmasın diyede kısırlaştırıyorlar..Rabbimin yarattığı hayvanın tüm doğasını bozuyorlar..herkes değil tabi ama bu yöntemleri uygulayan insanlar oldukça fazla..

Just , öncelikle şunu belirteyim 10 yıldan daha fazla süre evde farklı farklı tavşanlar besledim. Ve tavşanların sağlığı ve yaşamı hakkında en az ortalama bir veteriner kadar bilgim var. Bir dönem aynı anda 2 tavşan beslemiştim, birisi doğduğundan beri benimle evdeydi , diğeri ise 7 aylıkken çiftlikten geldi. Çiftlikten gelen eve uyum sağlamakta çok zorlandı , hiç L pozisyonunda yatmazdı.. ( L pozisyon : tavşanların kendilerini en mutlu ve huzurlu hissettiklerindeki yatış biçimidir. )Doğduğundan beri benimle olan tavşanımda evin her yerinde L pozisyonunda yatardı. Ne zamanki parka gitsek durum tam tersi olurdu, doğduğundan beri evde yaşayan tavşanım hep tetikte ,diğeri mutluluktan uçardı. Yani demek istediğim çiftlikten gelen bir tavşanı tekrar doğal hayatına kavuşturduğun için çook iyi yapmışsın ancak keşke iyi bir veterinere tam muayene yaptırdıktan sonra sahiplendirseydin. Ve sahiplendirdiğin yer keşke lokanta olmasaydı. Bilirsin tavşanlar ürkek ve panik hayvanlar, gelen geçenin çok olduğu bir ortamda ne kadar rahat olur bilemedim. Bir de tavşanlar çok fazla bebiş dünyaya getirebiliyorlar, kontrol olmazsa bu anne tavşanda ciddi sıkıntılara yol açıyor. Bunları zaten biliyorsundur ben sadece tekrar belirtmek istedim ;) Tavşanının hastalığı konusuna gelince, kesinlikle iyi bir muayeneden geçmeli. Yazdığın durumlar epilepsinin belirtisi canım. ' Gümüş Epilepsi ' diye google da aratırsan epilepsi bir tavşanın hikayesini okuyabilirsin. İnşallah epilepsi değildir. :KK66:

araştırdığım pet shop bunları bi çiftlikten almış hayvanlar orada yeşillik ot içinde doğuyorlar tabii ki sonra petshop travması 10 yavru bi arada sonra ben aldım ve hiç dışarı çıkarmadım ama ne suçluluk hissediyorum bilsen şu an kendime çok yükleniyorum neden aldım diye ortamın yoksa almamalısın demek ki işte aptallık ettim yapabilirim sandım ama parkeleri taşları kazmaya çalıştı sürekli gerçekten çok kötüydü son anları ya hiç böyle tepkiler vermezdi ense damlasından sonra oldu desem kucağıma alınca sakinleşmez zehirlenmiş olsa dışarıda öyle zıp zıp zıplamaz epilepsisi varsa tedavisi yok ki canım burada kendini oraya buraya vuruyor sonra kutusuna tıkıyorum onun içinde of yavrum ya nasıl özledim nasıl kahroluyorum ama çaresizdim bu arada gittiği yer lokanta dediğim kısım çok küçük bir kısmı bildiğiniz ufak bir çiftlik gibi tavuskuşlarından tutun tavuklara kadar hayvanlar var epilepsisi olsa bile toprağa düşmesi daha iyi değil mi ev içinde olmasındansa of onu yüz üstü bırakmış gibi hissediyorum ama son ana kadar bırakmak istemedim her seferinde öyle çırpınması kaçmaya çalışması allahım çok üzülüyorum affetsin beni gerçekten terk etmek değildi amacım :( epilepsisi olsa bugüne kadar çıkmaz mıydı ki veteriner anlamaz mıydı

ek: benimki erkek canım :(

evet apartman da rahatsızlık verilmesin diye ses tellerini cerrahi yöntem ile kıstırıyorlar..yavruları olmasın diyede kısırlaştırıyorlar..Rabbimin yarattığı hayvanın tüm doğasını bozuyorlar..herkes değil tabi ama bu yöntemleri uygulayan insanlar oldukça fazla..
çok acımasızca

bu kişilere hayvansevermi deniliyor şimdi !!!:KK61:

canım yanımda tutmak istedim bırakmak istemedim hatta sımsıkı yapıştım ona ama sonra anladım aptallığımı o çığlığı ne kadar acıymış kaç kez çığlık attı öyle :( ne kadar zamanda geçer acısı ya :(
Ben dunde anlattigim gibi hala kendi tavsanimi unutamadim.gunlerce aglamaktan gozlerim sisti.en azindan seninki yasiyor gidip sevebilir gorebilirsin.boyle dusun bence.ya olseydi bidaha goremeseydin.o suan mutlu dogal hayatinda ve yanliz deil dimi ama

Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor

Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok

ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi

hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu

doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye

kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur :KK61:

Daha önce evinde hiç tavşan besledin mi? Eğer bir bilgin yoksa tavşanlar hakkında kendini boşuna üzmemelisin. Sonuçta sen ona sahip çıkmak istedin ve evinde yanıbaşında beslemek,bakmak istedin. O kadar çok canın yanmış ki tavşanını baban alınca, aklının hala onda olması zaten senin ona yeterince sahip çıktığın anlamına geliyor. Canını kesinlikle sıkma..Çünkü o başka tavşanların yanında inan daha mutlu olacak. Yeşillik hayvanı sonuçta etrafta zıp zıplayacak :) Kendini kesinlikle üzmemelisin...

Just , öncelikle şunu belirteyim 10 yıldan daha fazla süre evde farklı farklı tavşanlar besledim. Ve tavşanların sağlığı ve yaşamı hakkında en az ortalama bir veteriner kadar bilgim var. Bir dönem aynı anda 2 tavşan beslemiştim, birisi doğduğundan beri benimle evdeydi , diğeri ise 7 aylıkken çiftlikten geldi. Çiftlikten gelen eve uyum sağlamakta çok zorlandı , hiç L pozisyonunda yatmazdı.. ( L pozisyon : tavşanların kendilerini en mutlu ve huzurlu hissettiklerindeki yatış biçimidir. )Doğduğundan beri benimle olan tavşanımda evin her yerinde L pozisyonunda yatardı. Ne zamanki parka gitsek durum tam tersi olurdu, doğduğundan beri evde yaşayan tavşanım hep tetikte ,diğeri mutluluktan uçardı. Yani demek istediğim çiftlikten gelen bir tavşanı tekrar doğal hayatına kavuşturduğun için çook iyi yapmışsın ancak keşke iyi bir veterinere tam muayene yaptırdıktan sonra sahiplendirseydin. Ve sahiplendirdiğin yer keşke lokanta olmasaydı. Bilirsin tavşanlar ürkek ve panik hayvanlar, gelen geçenin çok olduğu bir ortamda ne kadar rahat olur bilemedim. Bir de tavşanlar çok fazla bebiş dünyaya getirebiliyorlar, kontrol olmazsa bu anne tavşanda ciddi sıkıntılara yol açıyor. Bunları zaten biliyorsundur ben sadece tekrar belirtmek istedim ;) Tavşanının hastalığı konusuna gelince, kesinlikle iyi bir muayeneden geçmeli. Yazdığın durumlar epilepsinin belirtisi canım. ' Gümüş Epilepsi ' diye google da aratırsan epilepsi bir tavşanın hikayesini okuyabilirsin. İnşallah epilepsi değildir. :KK66:

bak bu L şekli yatma işini bilmiyordum bizim sıpa hep L şekli uyur. ve her defasında yanına çıktığımda L şeklini alır ve hemen yanıma ayak ucuma yatar. evet dediklerin çok doğru hep tetikte bizimkide araba sesi duysun yanına biri çıksın korkar sadece annemi babamı ve beni tanır bizim sesimizi duyunca gelir. ve çocukları hiç sevmez. zzaten çatıya biri çıksın mutlaka saklanır yanaşmaz benden başka kimsenin yanına.

Ben dunde anlattigim gibi hala kendi tavsanimi unutamadim.gunlerce aglamaktan gozlerim sisti.en azindan seninki yasiyor gidip sevebilir gorebilirsin.boyle dusun bence.ya olseydi bidaha goremeseydin.o suan mutlu dogal hayatinda ve yanliz deil dimi ama

canım orası öyle de ya epilepsi ise tek başına mı geçirecek krizlerini ? gerçi doğada kendi başına evdekinden daha iyi halleder gibime geliyor sonuçta toprak üstünde geçirecek ama yanında değilim ya ondan bu paniğim

Just ilk tavsan alayim mi diye sordugunda alma ben zamaninda baktim evde, eziyetten baska bir sey olmuyor onlara, eve uygun hayvanlar degil demistim, cok uzgunumki dogru cikti...
Bir de o kadar atak geciren hayvanin tek derdi evde durmak miymis? Epilepsi vs. ise orda daha mi iyi olur? Durumundan bir iki veterinere gidip emin olup adim atsaydiniz keske, umarim onun icin en iyisi budur, gecmis olsun...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X