İyi niyeti suistimal edenler

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
133
29
Günaydınnnn KK'nın en ennn güzel hatunları :KK36:
Mis kokulu öpücükler hepinize :KK24:
Yaklaşık 2 ay önce yeni bir yere işe başladım
Genelde güleryüzlü iyi niyetli bi kızımdır
Ama insanların bunu suistimal etmesi acaba ben mi çok safım yada onlar mı fazla zeki sorusunu düşündürtüyor bana fazlaca :KK51:

Konuma gelecek olursak ;
İşe girdim ve kendimi şartladım bu kez herkesle arama mesafe koycam diye çünkü eski işyeimde çok sıkıntı yasadım
Ne var ki yine elimde olmadan bunu uygulayamadım sanırım ve olduğum gibi davranmaya devam ettim
Neyse işyerinde çay temizlik vs. işlerini yapan bir abla var
İşe girdiğimden beri gayet güleryüzlü bana da samimi geldi
1 hafta olmuştu işe başlayalı bizde köyde oturuyoruz sohbet ederken bağ bahçe de yetişen köy ürünlerinin konusu açıldı bizim de vardı bahcede mısır taze fasulye falan
Abla da ayy ne güzeldir şimdi onlar canım çekti pazarda çok pahalı diyince ben de ertesi gün bir miktar hediye olarak getirdim
Çok sevindi kendisi de

Sonra akşam evde pişirip yemişler ertesi gün bana dedi ki kelebek sizde daha fasulye varsa bana getirir misin parasıyla , çünkü pazardan alcam zaten buzluğa koycam oraya para vereceğime sana veririm annen harclık yapar hem fasulyeniz de güzel dedi

Ben de getirmek sorun değil de abla bahce de kaldı mı bilmiyorum annem bitiyo demişti çnkü dedim
Neyse sonra annem toplamış bi kova 6 kilo gelmiş
Hemen ertesi gün gönderdi annem , abla da aldı köy otobüsünden izinliydi o gün
Sonra işe geldi aldım canm tesekkür ederim buzluğa koydum dedi
Ama kilosunu vs. sormadı hiç
Bende maaşa 2 gün vardı parasını o zaman verecek herhalde diye düşündüm üstünden 2 maaş geçti hala veren eden yok
İlk günlerde maddi olarak gücü yok diye düşündüm bakıyorum hergün sigarasını falan eksik etmiyo alıyo
Konusunu açıyorum çaktırmadan ister gibi değil de fasulyeleri yemeye başladın mı diye
Gayet yüzsüzce kışın yiyecem diyo
O kadar sinirlerim bozuldu ki
Belki çok ederi yok 30 tl yapar en fazla parasını da geçtim zaten, sadece anlam veremiyorum bu rahatlığa hergün yüz yüze bakıyoruz

Biz normalde parayla satmayız zaten annem eşe dosta verir
Kadın da bahçe de o kadar işinin gücünün arasında sıcağın altında 2 saat topladı onu o kadar emek var
Zaten ilk etapta hediyesini gönderdi
Kaldı ki 6 kilo da hediye edilecek bir miktar değil
Bu kadın ne yapmaaya çalıştı anlamadım
Yanıma gelip isteyen kendisi , parasıyla istiyorum diyen kendisi

Bide geçen bana demez mi sohbet ederken , köy ekmeği de mi yapıyosunuz siz bana da getir ben parasını veririrm :skandal:
Dalga mı geçiyo bu diyorum
Acaba kendi kendine onu da mı hediyeden saydı yada kelebek saf kız istemez nede olsa diye mi düşünüyo ?
Çözemedim

yüzsüz i,le yüzsüz olacaksınız
çok para değil deme iste
işte böyle böyle sömürülüyor çünkü insan
de ki abla sen fasulyeleri yemeye başlayacaksın hala parasını vermedin diye gülerek söyle
çekinme utanma, utanacak biri varsa o utansın
birde kesinlikle yeni tanıştığın insanlara hemen parasını veririm diye birşeyler getirme
kimse kusura bakmasın bağ bahçe ben uğraşmasam da uğraşan kişiler açısından görüyorum gördüm sıcakta ter kan içinde oluyor kazmalama işlemi için eller kazık gibi oluyor
annenin emeğini sömürtme iste yüzsüze yüzsüz olacaksınız yoksa çok sömürür ufak ufak gibi gelir neyse boşver dersin ama sinir olduğunla kalırsın o da kendini akıllı zanneder

İsteyin tabii ki paranızı. "Bu kadarcık paranın üstüne düşmüş de istiyor." demesinden çekiniyorsanız siz de ona "Bu kadarcık paranın üstüne yatmaya çalışıyor utanmadan." dersiniz.
Parayı isteyin ve bir daha ima ederse 'şundan bundan var mı' diye 'yok' diyip geçin.

Bence isteyin paranızı
Hatta mesaj atın abla fasülyenin parası şu kadar diye belirtin
30 lira veya 5 lira veremeyeceksen yemeyeceksin başkasının hakkına da girmeyeceksin hiç ezilme bence o ezilsin
Yan yana çalışıyoruz mesaj atarsam tuhaf olur bence,
İstemeye utanıyorum ama o vermediği için zerre utanmıyor

insanlıkla hatırlat abla fasulyenin parası noldu diye
kendi yüzsüzse sen daha yüzsüz ol sonuç itibariyle sen hakkını istiyorsun
o haksızlık yapıyor

Ama insanların bunu suistimal etmesi acaba ben mi çok safım yada onlar mı fazla zeki sorusunu düşündürtüyor bana fazlaca :KK51:

Konuma gelecek olursak ;
İşe girdim ve kendimi şartladım bu kez herkesle arama mesafe koycam diye çünkü eski işyeimde çok sıkıntı yasadım
Ne var ki yine elimde olmadan bunu uygulayamadım sanırım ve olduğum gibi davranmaya devam ettim
1 hafta olmuştu işe başlayalı bizde köyde oturuyoruz sohbet ederken bağ bahçe de yetişen köy ürünlerinin konusu açıldı bizim de vardı bahcede mısır taze fasulye falan
Abla da ayy ne güzeldir şimdi onlar canım çekti pazarda çok pahalı diyince ben de ertesi gün bir miktar hediye olarak getirdim
Çok sevindi kendisi de

Sonra akşam evde pişirip yemişler ertesi gün bana dedi ki kelebek sizde daha fasulye varsa bana getirir misin parasıyla , çünkü pazardan alcam zaten buzluğa koycam oraya para vereceğime sana veririm annen harclık yapar hem fasulyeniz de güzel dedi

Ben de getirmek sorun değil de abla bahce de kaldı mı bilmiyorum annem bitiyo demişti çnkü dedim
Bende maaşa 2 gün vardı parasını o zaman verecek herhalde diye düşündüm üstünden 2 maaş geçti hala veren eden yok
İlk günlerde maddi olarak gücü yok diye düşündüm bakıyorum hergün sigarasını falan eksik etmiyo alıyo
Konusunu açıyorum çaktırmadan ister gibi değil de fasulyeleri yemeye başladın mı diye
Belki çok ederi yok 30 tl yapar en fazla parasını da geçtim zaten, sadece anlam veremiyorum bu rahatlığa hergün yüz yüze bakıyoruz

Kadın da bahçe de o kadar işinin gücünün arasında sıcağın altında 2 saat topladı onu o kadar emek var

Bide geçen bana demez mi sohbet ederken , köy ekmeği de mi yapıyosunuz siz bana da getir ben parasını veririrm :skandal:
Acaba kendi kendine onu da mı hediyeden saydı yada kelebek saf kız istemez nede olsa diye mi düşünüyo ?
Çözemedim

kendi kendine dusunmek yerine fasulyenin parasiyla birlikte mi vereceksin abla diye sakayla karisik sor

ya da yok abla getiremem annem kendimize kadar yapabiliyo yasli de gec, samimiyet de kurma

ayrica ima etmek yerine acik acik sorsan bu kadar uzamazdi bu mevzu

Konuma gelecek olursak ;
Çok sevindi kendisi de

Çözemedim
Bu pilav daha cok su goturur diye bir laf var. Heo soylemisimdir cok cok iyi olan boyle herseye pembe bakan insanlar bana nedense cazip gelmiyor.yani ne alirim ne veirirm.insansiniz yahu sevgi pitircigi degilsiniz.biraz agirliginiz olsun lutfen. Ablacim once fasulyelerin parasini alayim de soyle inceden saka yaparak laf sokarak

İsteyin tabii ki paranızı. "Bu kadarcık paranın üstüne düşmüş de istiyor." demesinden çekiniyorsanız siz de ona "Bu kadarcık paranın üstüne yatmaya çalışıyor utanmadan." dersiniz.
Parayı isteyin ve bir daha ima ederse 'şundan bundan var mı' diye 'yok' diyip geçin.
Evet öyle demesini istemiyorum arkamdan ,
Para peşine düşmüşüm konumunda olmak istemiyorum
Muhtemelen istersem de öyle bir yorum yapar
Akşamları iş çıkışı bizi çarsıya bırakan bir abi vardı geçen tartıstılar ertesi gün diyo ki arabasına biniyoruz para vermiyoruz ya o yüzden yaptı
Herseyi paraya bağlayabilecek potansiyeli var
İşyernde bu seklde dedikodumu yapmasını istemediğim için çekindim biraz da

Günaydın, iyi akşamlar dışında muhatap olmayın.. Benim de çalıştığım kurumda vardı bir tane gününü insanlara kendi acındırarak geçirirdi.40'ından sonra hamile kaldı çocuğun bez masraflarını bana kitleyecekti nerdeyse durumumuz yok diye diye.

Evet öyle demesini istemiyorum arkamdan ,
Para peşine düşmüşüm konumunda olmak istemiyorum
Muhtemelen istersem de öyle bir yorum yapar
Akşamları iş çıkışı bizi çarsıya bırakan bir abi vardı geçen tartıstılar ertesi gün diyo ki arabasına biniyoruz para vermiyoruz ya o yüzden yaptı
Herseyi paraya bağlayabilecek potansiyeli var
İşyernde bu seklde dedikodumu yapmasını istemediğim için çekindim biraz da
Eee bakın burdan belli işte kadın bedavacı. Herkesin arkasından sallıyor. Sizin de sallasın ne olacak. Para mühim değilse üç kuruşun üstüne yatmasın. Kadından uzak durun daha çok kazıklar sizi bu gidişle.

verirken direk siz soyleseydiniz kilosunu ve ederini keske, cok havada kalmis bu sekilde, uzerinden de 2 ay gecmis, direk o hafta hatirlatsaydiniz.
Aklıma bile gelmedi ki vermeyeceği
Kendi kendine istedi çünkü kilosunu sormamasına da şaşırdım hatta
Acaba gözüne az mı geldi para verecek kadar diye de düşündüm

yüzsüz i,le yüzsüz olacaksınız
çok para değil deme iste
işte böyle böyle sömürülüyor çünkü insan
de ki abla sen fasulyeleri yemeye başlayacaksın hala parasını vermedin diye gülerek söyle
çekinme utanma, utanacak biri varsa o utansın
birde kesinlikle yeni tanıştığın insanlara hemen parasını veririm diye birşeyler getirme
kimse kusura bakmasın bağ bahçe ben uğraşmasam da uğraşan kişiler açısından görüyorum gördüm sıcakta ter kan içinde oluyor kazmalama işlemi için eller kazık gibi oluyor
annenin emeğini sömürtme iste yüzsüze yüzsüz olacaksınız yoksa çok sömürür ufak ufak gibi gelir neyse boşver dersin ama sinir olduğunla kalırsın o da kendini akıllı zanneder
İnanın annemin emeğine üzülüyorum kadın hatta ne kadar sevinmişti arada böyle alır belki bende harclık yaparm diye
Durumu kötü olsa ben zaten lafını sözünü etmem ama hergün sigaraya 10 lira para verirken hatta ve hatta benden fasulye alıp ertesi gün pazardan da barbunyamı aldım 20 liraya diyince bana nispet yapıyo galiba diyorum
Şakayla karısık lafını açıyorum sorsun diye sormuyo bile bence vermek istemiyo
Yoksa insan konusunu açınca olsun tesekkür eder hediye olduğunu düşünmüş olsa

Back
X