İyi niyeti suistimal edenler

Aklıma bile gelmedi ki vermeyeceği
Kendi kendine istedi çünkü kilosunu sormamasına da şaşırdım hatta
Acaba gözüne az mı geldi para verecek kadar diye de düşündüm

valla siz de annem gibisiniz,
ben hisc yapamam boyle belirsiz isler,
karsidaki bekledigim gibi davranmiyorsa ben yonlendiririm.

simdi bence en guzeli;
abla verdigim fasulyeyi tartmis miydin evde, annem 6 kilo olarak olcmus, soruyor parasi geldi mi diye. Sen ne zaman vereceksin annemi bilgilendireyim.
deyip anneniz uzerinden konuyu acin, hatta bence direk herkesin oldugu bir ortamda da yapabilirsiniz bu konusmayi.

Bir şey konuşurken lafın arasında hee abla bu arada annem fasulyenin parasını sordu ya dün akşam. Ne zaman getirebilirsin de. Lafın arasında soruver.

valla siz de annem gibisiniz,
ben hisc yapamam boyle belirsiz isler,
karsidaki bekledigim gibi davranmiyorsa ben yonlendiririm.

simdi bence en guzeli;
abla verdigim fasulyeyi tartmis miydin evde, annem 6 kilo olarak olcmus, soruyor parasi geldi mi diye. Sen ne zaman vereceksin annemi bilgilendireyim.
deyip anneniz uzerinden konuyu acin, hatta bence direk herkesin oldugu bir ortamda da yapabilirsiniz bu konusmayi.
Herkesin olduğu bir ortamda yaparsam mahcup olur ama onu yapamam
Diğer türlü annemin üzerinden yürümek en mantıklısı sanırım
Muhtemelen bana surat yapar ama benim yapmadığım suratı o yapacaksa hiç de çekemem

Kelebek bence mesafe koyma isine abla yerine Xxx Hanim diye hitap ederek basla. Isyerinde bu tarz hitaplardan yanayim, ablacim falan filanla baslarsan gerisi geliyor cunku boyle.
Haklısın aslında ayşenaz, abla abi şeklinde hitaplar kullanınca samimiyetten ileri gelen bir rahatlık olusuyor insanlarda

Muhtemelen bana surat yapar ama benim yapmadığım suratı o yapacaksa hiç de çekemem

Neden mahçup olmasın ki?
Yalanla fasülye getirtip parasını vericem deyip 6 kg şeyi cebellezi yapan insan bırakın mahçup olsun zaten.
Adamın da arabasına biniyormuş resmen insan kullanmaya gelmiş bu dünyaya. Kendinizi kullandırmayın.
Üzgünüm bu kadarı bana 'iyi niyet' gelmiyor.

yok mahcup edilecek bir durum yok, gayet normal bir konusma yapacaksiniz,
hesap soramazsiniz, cunku siz de kilo ve ederini soylememisssiniz,
sizinki o an yapmaniz gerekeni suan yapmak olacak.
yine de tabi hangi ortamda daha rahat edecekseniz oyle yapin, ama karsinizdaki kisinin mahcup olacagi beklentisi icinde olmaniz komik bile geldi bana

Bir şey konuşurken lafın arasında hee abla bu arada annem fasulyenin parasını sordu ya dün akşam. Ne zaman getirebilirsin de. Lafın arasında soruver.
Çok denedim laf arasnda sormayı ağzma geldi geldi geri gitti utandım ,
Konusunu açınca devamı gelir diye düşündm
Sanırım hiç eveleyip gevelemeden pat diye konuya girip parasını istemek
Annem sordu diye isterim ne düşünürse düşündün madem

Evet sormayınca ondan bi rahatlık çöktü sanırım üstüne
Nasıl istenir bilemiyorum inanın

size iyilik yapip arabasiyla birakan adamin arkasindan bu kadar konusuyosa, parayi unutup uzerine bi bardak su icerim. sonra getirme, hediye etme, parasiyla verme islerini asla yapmam.

onun vereceği 5 tl ekmek parasi 20 sebze parasina muhtac olmadiginiza gore ölü taklidi yapın. sorarsa az cikti bocek basti annem satti uzaktan akraba aldi vs gecistirin

Iyi de fasulye sizin değil ki annenizin.
Annenize vaad edilen bir haçlık var onu isteyeceksiniz. Neden başkasının kışlık hazırlığını çekiyorsunuz siz?

Günaydın, iyi akşamlar dışında muhatap olmayın.. Benim de çalıştığım kurumda vardı bir tane gününü insanlara kendi acındırarak geçirirdi.40'ından sonra hamile kaldı çocuğun bez masraflarını bana kitleyecekti nerdeyse durumumuz yok diye diye.
Nefret ettim bu tarz insanlardan, tek işleri insan sömürmek
Ben istycem ne düşünürse düşünsün

size iyilik yapip arabasiyla birakan adamin arkasindan bu kadar konusuyosa, parayi unutup uzerine bi bardak su icerim. sonra getirme, hediye etme, parasiyla verme islerini asla yapmam.

onun vereceği 5 tl ekmek parasi 20 sebze parasina muhtac olmadiginiza gore ölü taklidi yapın. sorarsa az cikti bocek basti annem satti uzaktan akraba aldi vs gecistirin
Dedikoducu bi yapısı var yeni yeni anlıyorum
Hatta bu abiyle tartsıtıktan sonra bana ben bidaha onun arabasını binmem sen binersen bin dedi bana
Bende davet ettiği sürece binerim sıkıntı yok benm için dedim
Öyle diyince bakakaldı suratıma o konusmuyor diye bende mi konuşmycam
O akşam da ben işten onunla birlşkte çıkmadım işim vardı
Akşam beni aradı ağzımı arıyo o abiyle gitmek için onunla çıkmadığımı düşündü
Kaçta çıktın diye merak ettm diyo

En güzeli pek muhatap olmamak
Üstelik insnalarla arası açılınca anında arkasndan açıklarını alatıyo
Tehlikeli
Paramı da istycem vermezse o vermesin ama ben istycem

Bence sen abla annem fasulyelerin parasını istemek için dün akşam aradı da , müsaitsen verebilir misin benim de param kalmadı de çık işin içinden....

Iyi de fasulye sizin değil ki annenizin.
Annenize vaad edilen bir haçlık var onu isteyeceksiniz. Neden başkasının kışlık hazırlığını çekiyorsunuz siz?
Ben kendi cebimden bile vermeyi düşündüm anneme
Sonucta emeği var
Annem ona gönderceğime başkasına gönderseydm keşke eşime dostuma diyo
Aslında ben o ablaya bana borcun var annem fasulye parasını sordu bende kendi cebmden verdim 30 tl 6 kilo parası diyebilirim
Olur mu sizce ?

Back
X