İyi niyeti suistimal edenler

Gayet güleryüzlü bir şekilde “getiririm tabii abla fasülyelerin parasını da unutmuştun iki ay geçti, ikisini beraber verirsin ben sana söylerim” diyin. Bir daha istemez. Yüzsüz.

Kesinlikle İSTEMELİSİNİZ.
İSTEYEN teklif sunan kendisi.
Paradan önce annem önemli nedeni kolay toplanmıyor .
Emek var neticede ayıp yani günah emeğe saygı !

Gayet güleryüzlü bir şekilde “getiririm tabii abla fasülyelerin parasını da unutmuştun iki ay geçti, ikisini beraber verirsin ben sana söylerim” diyin. Bir daha istemez. Yüzsüz.
Aslında o gün öyle diyebilirdim ama o an basiretim bağlandı diyemedim bile
Ama o biraz çekinerek dedi onu hissettim fasulyeyi de böyle istedi istedi para falan verdiği yok biraz da utansın bi zahmet

Ben kendi cebimden bile vermeyi düşündüm anneme
Sonucta emeği var
Annem ona gönderceğime başkasına gönderseydm keşke eşime dostuma diyo
Aslında ben o ablaya bana borcun var annem fasulye parasını sordu bende kendi cebmden verdim 30 tl 6 kilo parası diyebilirim
Olur mu sizce ?
Hayır olmaz. Annem parasını soruyor ne zaman verebilirsin diye sorun.
Kendinizi işe sokarsanız alamazsınız.

Dedikoducu bi yapısı var yeni yeni anlıyorum
Hatta bu abiyle tartsıtıktan sonra bana ben bidaha onun arabasını binmem sen binersen bin dedi bana
Bende davet ettiği sürece binerim sıkıntı yok benm için dedim
Öyle diyince bakakaldı suratıma o konusmuyor diye bende mi konuşmycam
O akşam da ben işten onunla birlşkte çıkmadım işim vardı
Akşam beni aradı ağzımı arıyo o abiyle gitmek için onunla çıkmadığımı düşündü
Kaçta çıktın diye merak ettm diyo

En güzeli pek muhatap olmamak
Üstelik insnalarla arası açılınca anında arkasndan açıklarını alatıyo
Tehlikeli
Paramı da istycem vermezse o vermesin ama ben istycem

bizim kapici abla da öyle ya

hatta isine gelmiyorum diye verdigim selami almiyodu

sonra kim akil verdiyse, ben ise donunce
ona cocugumu bak diye birakacagimin hayaliyle selam vermeye, konusmaya, oglumla nasil gezecegini, ona bakacagini anlatmaya basladi

ki ona asla cocuk emanet etmem, he he deyip geciyorum

sen de cok muhatap olma

zamanla is disinda muhatap olmamaya başlarsınız zaten

Ele mahçup olmaktansa annemin emeğini düşünüp isterdim ben olsam

30 lira çok değil ama kadının yüzsüzlüğü çok can sıkıcı
Böyle yazınca asıl anneme ayıp ettiğimi farkettim
7 kat el nerde annemm nerde
Kesinlikle can sıkıcı olan kısmı yüzsüzlüğü zaten
Diğer yandan da annemin sevinip sevincinin yarıda kalması
Çünkü parayla böyle şeyler satan bir insan değil
Kadın parasıyla diyince belki yine ister , harclık yaparm vs. diye sevnmişti

Lutfen baska birsey daha vermeyin..onu da vermez siz fasulye parasi beklerken ..ben bazen arkadaslarima durumumu anlatirim ...ama bana yemek ismarlayacak olurlarsa kabul etmem ..edersemde baska birsey alir telafi ederim . Sonra derdimi anlattigima bin pisman olurum .. bu kisiyle cok samimi olmuşsunuz belli . Xxxx hanım annem fasulyenin parasini soruyor..sonucta annemin emegi dersniz

bizim kapici abla da öyle ya

hatta isine gelmiyorum diye verdigim selami almiyodu

sonra kim akil verdiyse, ben ise donunce
ona cocugumu bak diye birakacagimin hayaliyle selam vermeye, konusmaya, oglumla nasil gezecegini, ona bakacagini anlatmaya basladi

ki ona asla cocuk emanet etmem, he he deyip geciyorum

sen de cok muhatap olma

zamanla is disinda muhatap olmamaya başlarsınız zaten
Al işte işi düşünce yağlım ballım
Çıkarcı fırsatçı insanlar
Ben artık dikkat etcem zaten
Hatta geçen hafta ekmek isteme muhabbeti olunca sinirlendim ertesi gün pek laf atmadım üst üste mesaj attı bana ne oldu sana birşey mi oldu neden böylesn diye

Bence aksam mesaj atin abla unuttun heralde fasulyenin parsini verecektin ya deyin çünkü bahce isi zor biliyorsunuz o sizin hakkiniz utanacak bisey yok o utansin

Lutfen baska birsey daha vermeyin..onu da vermez siz fasulye parasi beklerken ..ben bazen arkadaslarima durumumu anlatirim ...ama bana yemek ismarlayacak olurlarsa kabul etmem ..edersemde baska birsey alir telafi ederim . Sonra derdimi anlattigima bin pisman olurum .. e cok samimi olmuşsunuz belli . Xxxx hanım annem fasulyenin parasini soruyor..sonucta annemin emegi dersniz
Bende öyle karsımdaki bana bir iyilik yapıyosa karsılıksız da yapsa içim rahat etmez kesnlikle telafi ederim
Parası olmasa da insan bi şeklde telafi etmeye çalışırdı
En kötü szölü dile getirsin mesela bana oda yeterdi kelebekcim fasulyenin parasını da veremiyorum durumum sıkışık hakkınızı helal edin deseydi helal olsun diyip mevzuyu kapatırdım

Böyle yazınca asıl anneme ayıp ettiğimi farkettim
7 kat el nerde annemm nerde
Kesinlikle can sıkıcı olan kısmı yüzsüzlüğü zaten
Diğer yandan da annemin sevinip sevincinin yarıda kalması
Çünkü parayla böyle şeyler satan bir insan değil
Kadın parasıyla diyince belki yine ister , harclık yaparm vs. diye sevnmişti

Hiç çekinmeyin utanmayın
Utanması gereken o
Hem böylece bundan sonra kimsenin iyi niyetini suistimal etmemesi gerektiğini de anlar belki

Bende öyle karsımdaki bana bir iyilik yapıyosa karsılıksız da yapsa içim rahat etmez kesnlikle telafi ederim
Parası olmasa da insan bi şeklde telafi etmeye çalışırdı
En kötü szölü dile getirsin mesela bana oda yeterdi kelebekcim fasulyenin parasını da veremiyorum durumum sıkışık hakkınızı helal edin deseydi helal olsun diyip mevzuyu kapatırdım

Kadın yiyici belli ...ben bana yapildiysa mutlaka telafi ederim ..evine giderken birseyler alip gotururum ... kadin oyle gariban tarzi biri degil ... acikgozlu biri ..isteyin ezilmeyin

Al işte işi düşünce yağlım ballım
Çıkarcı fırsatçı insanlar
Ben artık dikkat etcem zaten
Hatta geçen hafta ekmek isteme muhabbeti olunca sinirlendim ertesi gün pek laf atmadım üst üste mesaj attı bana ne oldu sana birşey mi oldu neden böylesn diye

is yerinde ayni serviste calistigim kisiler disinda kimsenin numarasi yok mesela bende, kimseyle de mesajlasmam gerekli olmadikca.

is yeriyle ilgili durum olmadikca muhatap olmayin kimseyle cidden sacma sapan muhabbetlere dönüyo konu

sorarsa aciklama da yapma. ay oyle mi yapmisim farkinda degilim de, yorgunum, yogunum, aklim bi ise takıldı falan de gec

Back
X