- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
- Konu Sahibi lorilori72
-
Aynisini bi arkadasim yasiyor, para verince iyiydi, vermeyince kötü. Tv bozulur, arkadasim aranir, fatura zamani arkadasim..vermezse annelik hakkim haram olunsun tarzi soylemler, psikologa gitti kiz, psikolog onlar suclu degil, para verdigin icin sen suclusun demis..1 yildir para vermiyo..kusen kussun diyor.psikolog bunun sonu yok ki demis. vermeyince daha iyi oldu psikolojim diyor .Merhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?
Eğer sizi koparmaya, kullanmaya çalıştıklarını düşünüyorsanız kazancınızı kimseyle paylaşmayın, ama gelirleri düşük ve geçinemedikleri için mecburen sizden istiyorlarsa seve seve yapmalısınız.Merhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?
İhtiyaçları var annem ve babamın. Ama babam çalışabilir durumdayken çalışmıyor ve özellikle de geçmişte yaptıklarından dolayı çok üzülüyorum gönderirken. Gönderdiğim annemin şahsı olsa asla üzülmezdimEğer sizi koparmaya, kullanmaya çalıştıklarını düşünüyorsanız kazancınızı kimseyle paylaşmayın, ama gelirleri düşük ve geçinemedikleri için mecburen sizden istiyorlarsa seve seve yapmalısınız.
Ben de başka şehirde yaşayan amcamın kızına yardımcı oluyorum 1 yıldır, 1 yıl önce aradı “abla iş bulamıyorum , eşimin maaşıyla geçinemiyoruz” dedi. Bir defalık yardımla sorun çözülmeyecekti devam ettim göndermeye, şimdi hamile Doğum yapıp bebek aileden biri tarafından bakılabilecek duruma gelene kadar bu desteği seve seve veririm. Biliyorum ki amaç kullanmak değil bilakis Onur meselesi yapardı para istemeyi
Aileye yardım edilir edilmesine deMerhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?
Kendimi borca sokmaktan başka çare kalmadı. Ben de öyle yapacağım çok teşekkür ederimSende kendimi gördüm... Ben de işe başladığımda tepeme kabus gibi çöktüler. Anne baba, yapayım filan diye düşünüyordum. Başka şehirde tek yaşıyordum, yanıma gelin dedim gelmediler, sadece para istediler. Bir ara evime parasızlıktan tuz bile alamadığım zamanlar oldu. Sonra ev istiyoruz diye tutturdular binlerce liralık borca girdim.
Evlenirken ortalığı ayağa kaldırdılar. Onlara artık para gönderemeyeceğim için haftalarca benimle küs durdular. Nişanlıyken eşimin ailesine, önümden arkamdan bizi bir yığın borca soktu diye yalan söylediler. Hiç birşey işe yaramadı en son eşimle aramı bozmaya kalktılar. Boşanayım da onların yanına geri gideyim diye..
Bu arada erkek kardeşim de var o ellerine 200 tl verip evin kralı oldu. Hiç bir zaman bunları düşünmedi. Şimdi evine dahi almıyor onları hala oğlum da oğlum diyorlar.
Başlığına cevap vereyim. Hayır diyemediğin için seni sonuna kadar kullanıyorlar. Bunu da ancak ben para vermeyeceğim dediğinde net görebileceksin. Benim gibi sıkıntılar yaşamayı bekleme. Kendini borca sok ve artık onlara para yardımı yapmayı bırak. Evlerinde birşeye ihtiyaçları olur ucundan tutarsın. Ziyarete giderken market alışverişi yapar gidersin ama artık para verme.
Aileye yardım edilir edilmesine de
Erkek kardeş evlenir para istenilir, abi ev alır para istenilir ama size sıra gelince evlenirsen masraflarını tek başına karşılayacaksın deniliyor..
Beş senelik çalışma hayatınızda 8 bin birikim yapmışsınız..Bence biraz daha kendinize birikim yapın..Malum size sıra gelince aile yardımı diye bir şey olmayacak..
Merhaba arkadaşlar. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum var. Sizinle paylaşmak istedim. 5 yıldır öğretmenim. Su zamana kadar doğru dürüst bir birikimim olmadı. Cünkü sürekli aileme yardım etmek zorunda kaldım. Babam çalışmıyor. Aldığım maaşın bir kısmını onlara göndermek zorunda kalıyorum. Daha önce 17 bin kadar bir birikimim vardı fakat erkek kardeşim evlenince aileme göndermek zorunda kaldım. Suan sadece 8 bin birikimim var. İlerde evlenme durumu olur diye birikim yapmak istiyorum bu arada. Kız kardeşlerime erkek kardeşlerime bile yardım ediyorum yeri geliyor. Bi kız kardeşimin maddi durumu çok kötüydü bi ara birikimimin 2bin kadarını birden göndermistim. Tabi ufak tefek verdiklerimi saymıyorum bile. Aileden birinin paraya ihtiyacı olsa hemen herkes gözünü bana dikiyor. Abimler ev alacaktı bunun için bile bana bize kredi cekersin biz sana öderiz dediler. Yeri geldiğinde de sen bize ne yaptın ki diyorlar üstüne. Babam geçenlerde kredi çekmemi istedi( bu arada ben üniversiteyi bitirene kadar babam bizimle ilgilenmedi, çocukluğumuzda yanımızda değildi, başka kadınla evliydi. Kendi çabamla okudum bu günlere geldim) ben çekmek istemediğim için kalkıp senin ne kadar maaş aldığını bile sormuyorum sana dedi, ve çektirmişti zorla ki o parayı da is ayağına çektirmişti onu da kaybetti gitti. Hep bu şekilde benden biseyler koparma peşindeler. Hayır da diyemiyorum yapmayınca da kendimi çok kötü hissediyorum eninde sonunda yapıyorum mutlaka. Ne yapacağım böyle. Kendi hayatım da var. İlerde evlenme durumu olursa ailem baştan sen kendi masraflarını karşılcaksın dedi. Karsılarım da ellerini üstümden cekmiyorlar bıktım artık. Ne yapacağım böyle ?
Ama herkes öyle düşünüyor. İnanın çok zor şartlarda okudum. Uykusuz kaldım aç kaldım. Parasız kaldım. Bugünlere böyle geldim. Babam başka kadınlarla fink atarken afedersiniz. Biz aç kaldık. Şimdi gelmiş her şeye hakkı varmış gibi davranıyor. Annem olmasa göndermezdim. Vicdanim sızlıyor öyle olunca da iste
Devlette çalışıyorum. Evet çoğu zaman hesabımda para kalmadığı oluyor ki bazen bizimkilere dediğimde şaşıp kalıyorlar. İnanmıyorlar. Onlara göre trilyon kazanıyorumSiz nerde öğretmenlik yapıyorsunuz?devletteyseniz zaten maaşlar belli.Ayrı evde yaşıyormuşsunuz ,o evin kirası, ilk tuttuğunuzda eşyası, yeme içme derken üstüne babaya 1500 kardeşlere para göndermek filan nasıl başarıyorsunuz?Gerçekten normal şartlarda yaşayabiliyormusunuz?Bahsettiğiniz paralar öyle 5 yıl öğretmenlik yapılarak biriktirilebilecek paralar değil.ya siz kendiniz için hiçbirşey yapmıyorsunuz, işten eve gidip gelip evde peynir ekmeğe filan talim ediyorsunuz, yada ben çok savurganım
Hatayı baştan herşeye evet diyerek yapmışsınız.onlar her istediğinde vermeniz öyle bir intiba uyandırmış.Artık kendiniz için yaşayın.Bence kredi kartlarım patladı icralık oldum kredi çektim onu ödüyorum filan deyin.hatta arayıp ablanıza filan ağlayın, annemlere göndercem diye şunun için bunun için deyin, hatta hepsinden borç isteyin kart borcunu ödemek için ,vermeyecekleri için kredi çektim 2 sene bana dokunmayın deyin.Biraz paranı ye iç gez dolaş.erkek arkadaşın varmı?evlikik planın filan?bu sürede gerekli parayı biriktirmye çalışırsın evlenincede zaten ellerini çekerler senden.ama bu zihniyetle gidersen evlenincede eşin ve ailesi seni sömürür.herşeyin bir sınırı vardır tabiki aileye yardım edilir ama kendini enayi yerine koydurmamak gerekir.Önce kendimizDevlette çalışıyorum. Evet çoğu zaman hesabımda para kalmadığı oluyor ki bazen bizimkilere dediğimde şaşıp kalıyorlar. İnanmıyorlar. Onlara göre trilyon kazanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?