İyi Oldu Sana KV (Dert Değil ama İçimi Dökeceğim)

Kayinvalideniz ne kadar gecimsiz olursa olsun, eşinizin annesini herkesin icinde o şekilde bozması hos degil. O teyzeye de malzeme vermiş oldunuz. Madem bu kadar kötü bir anne kayinvalideniz niye evinize davet ediyorsunuz, gelmedi diye gönül koyuyorsunuz o zaman.

Eşinizin sizi savunması çok güzel fakat ailevi sorunları başka insanların yanında konuşmanız gerçekten çok terbiyesizce , elini öpmediniz de ne oldu saygısız mı olmuş oldunuz yani , masada oturan diğer insanlar da orada sizi haklı buldular ama arkanızdan ne terbiyesiz demişlerdir , unutmayın onlarda kayınvalide. Eşinizi de anlayamadım laf sokacak madem ne diye birlikte tatile gittiniz götürmeseydi.

Ayy inanamiyorum ya tatile goturuyorsunuz sizi engellemis bir de arkanizdan konusmus yuhh. Cok değişik ya valla ben bu kaynanalari anlamiyorum insan evlenmeye korkuyor:) esiniz sizin arkanizda oldugu icin şanslisiniz. Insallah hep boyle devam eder. En guzeli araya mesafe koymak ve resmi olmak. Kaynananiza dikkat edin iftira atacak bir kapasite var sanki.

Benim içimin yağı falan erimedi. Siz kimsinizki acıyorsunuz insanlara. Kayınvalide pek matah olmasada siz de sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz belli ki. Anne o anne rakibiniz değil.
Onun anne olduğunu konu sahibi mutlaka biliyordur :) peki o anne gelinini rakip olarak neden görüyor söylermisiniz bana aynı şeyler benim başımada geldi ve halaa yemek hazırlıyorum sofra kuruyorum kayınpederim ve eşim bayıla bayıla ellerine sağlık çok lezzetli ne güzel bir sofra diyerek yemeklerini yiyorlar KAYINVALİDEM ucundan azıcık yiyip yüzü asık bir şekilde sofrayı terk ediyor neden biliyormusunuz???KISKAÇLIĞINDAN BİR KV OĞLUNU GELİNİNDEN KISKANIRSA GELİN NE YAPSIN BENİMDE İKİ TANE OĞLUM VAR RABBİM ŞAHİT BENİM YAŞADIKLARIMI ONLARA YAŞATMAYACAĞIM BEN ONLARIN HUZURUNU BOZMAYACAĞIM ALLAH KIZIM DİYEBİLECEĞİMİZ AHLAKLI GÜZEL İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN HEPİMİZİ LÜTFEN SİZDE BİRAZ EMPATİYLE YAKLAŞIN KONUYA BU GENÇLERİN HİÇ BİR SUÇU YOK BANA GÖRE

Büyük harfle yazmak forumlarda hakaret sayılır bilginiz olsun, küçük yazınca okunabiliniyor. Gayet empati yapıyorum, sorsan kayınvalidesine ben gençlerin evine gidip rahatsız etmem der, ona göre huzur bozmamak bu. Merak etme senin benim gelinimde bizim çok normal olarak yaptığımız hareketleri elestireceklerdir, yeri geliyor kendi annemizle anlaşamıyoruz. Gelininizle hiç problem yasamiyacaginiza nasıl inanıyorsunuz ben de bu hayalinize şaşırıyorum.
Gelip buraya bir kayınvalide yazsa, ellemeyin gençleri azıcık hoşgörülü olun derdik. Muhatabım kimse onun yanlışlarını yazıyorum.

Son cümledeki tutumunuza katılıyorum, konu açanın yanlışları söylenebiliyor ancak doğru.

Yalnız şu kısmı anlayamıyorum, bu kayınvalide bildiğiniz evli çiftin tatillerine kendini zorla dahil etmiş. Ve arkalarından yine de kötü konuşmuş. Bariz bir yanlış bu.

Konu sahibi ise bunun karşılığında hiçbir şey yapmamış ki. Elini öpmemiş derseniz çok şaşıracağım, bir kere kimse kayınvalidesini her gördüğünde elini öpmek zorunda değil. Böyle tutumlu bir kayınvalidenin ise zaten elini öpmemeli bana göre.

Yani konu sahibinin yanlışı nedir size göre? Masadaki başka biri kendine göre had bildirmiş, siz konu sahibinin bundan mutlu olmasını mı yanlış buluyorsunuz?

Tabi ki mutlu olmasını doğru bulmuyorum masamızda böyle bir olaya şahit olsam iyi izlenim bırakmazdı bende. Saygılı olmak gerek aynı şekilde kayınvalideninde kendini toplaması lazım biri yanlış diye hepsimi yanlış hareket etmeli. Yani ben de öyle yazıyorum kı dört dörtlük gelinmisim gibi kayınvalidemi dinlemek lazım bir de

Ama konu sahibi masada yanlış bir hareket yapmamış ki. Kötü bir şey söylememiş, sizde neden iyi bir izlenim bırakmasın? İçinden sevinmiş, onu da burada yazıyor. Saygısızca bir hareketi olmamış. Sizce ne yapmış saygısızca?

Madem muhatabınız burda gelin anlattıklarından onunda suçlu olduğunu düşünmeniz beni gerçekten çok şaşırttı ayrıca size hakaret etmek için fln büyük harfle yazmadım emin olun amacım hakaret etmek değil siz galiba yanlış anlamakta ısrar ediyorsunuz.Neden ileride gelinlerimle iyi geçinemeyecekmişim nerden anladınız bunu benim çevrendede ailemdede geliniyle anne kız gibi geçinenler var :)siz konu sahibinin hangi davranışını yanlış buldunuz el öpmemesinimi?

en guzeli muhattap olmamak..
ama insan kalitesini dise dis basa bas yaparak gosteremez..
esinizin orda annesine karsi tutumu hic iyi degil..
siz anlatirken gozumde canlandirdimda yok gercekten iyi degil..
bir anne baba ne kadar kotu olursa olsun evlat herzaman saygi gostermek zorundadir..
uzak durulmasi gerekirse uzak durulur..
yapilmasi gereken edebiyle yapilir..
ama bir buyuge laf soktum doyede sevinilmez..
anlamadigim madem sevmiyorsunuz neden evinize davet ediyorsunuz..
ayni ortamda bulunmak istemiyorsan ayni ortamda bulunmicaksin bu kadar yani..
uzun lafin kisasi
iyilige iyilik her kisinin
kotuluge iyilik er kisinin hakkidir...
bu kadar.....
selamlarr

Bunlarin hepsini kayinvalideniz mi yapti?

Bir problemi mi var akil sagligiyla ilgili?

Bardağı taşıran son damla olmuş elinizi sıkıca tutup elini öptürmeye çalışması. Bu facebokdan engel atmalarda kocaların aileleri tarafından moda oldu sanırım. Beni de ailecek engellemişler ama birgün bile sormadım kendilerine neden? Diye. Umurumda bile değil gerçek yüzlerini görmüş oldum..

+1 kelimesi kelimesine katılıyorum

Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama " elinizden öpüyorum" yazdıklarınızın altına da imzamı atıyorum.

Bakın emir bellidir " anneye of bile denmez" bu ilahi bir kuraldır, ahlak kuralıdır, kuraldır yani, hangini üstün tutuyorsanız... Ama burada asıl sorulması gereken "HANGİ ANNEYE OF BİLE DENİLMEZ?" bunu sorun olur mu?

Sırf doğurdum diye türlü cefa edip sonra ben anneyim denmez. Önce annelik misyonları yüklenilir, sonra saygı beklenilir. Her detayı size oturup anlatacak değilim ama karşımızdaki anne sadece doğurmuş bir anne. Eşim, aile büyüklerinin (birinci derece olmayan akrabalar) yanında büyümüş, daha 3-4 yaşlarındayken anne babası tarafından türlü psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmış bir çocuktur. Yıllar geçip babasını kaybettikten sonra annesine sahip çıkmak düşüncesi ile annesi ile tekrar görüşmeye başlamış onurlu da bir adamdır.

Sadece burada yazılanları okuyup yorum yapsam belki ben de sizin gibi düşünürdüm, ama şunu bilin. Ne yetiştiğim aile, ne de ahlakım bir insanı "aşağılamak, rezil etmek, vb.." davranışları kaldırabilecek kadar pespaye değil. Eğer kaynanamın elini öpmemek size göre rezillikse, eşimin artık yapılanları kaldıramayıp ona -hakettiği biçimde- laf söylemesi terbiyesizlikse, bu dünyada hakkı yenip hakkını arayan herkes saygısızdır.

Ben tamamen suçsuzum demiyorum, sadece artık ruhum kaldırmıyor olanları. Dışarı vuramadığım bir hissiyatımı gelip burada paylaştım. Ama sizin vasıtanızla vicdanınıza bir soru sorayım. "HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK?"

Hiç muhattap olmayın. Evinize davet etmeyin alışırsa sizden cikmayacak cinsten gbi. evinizde rahat rahat oturun ...

Bnm eşim ağzını açıp da annesine laf etmez. İmreniyorum valla. Maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…