İyi olmak zorunda mıyım

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Merhabalar ben 32 yaşındayım görümcem 31 evli iki çocuğu var. Kendisi ile düğünümüzün en başından beri sıkıntılarımız var. Düğünümde hiç konuşmadık sebebi ise kına gecemde hiç suçum yokken bana soğuk davranması . Annem Ablam görümcem aynı kuaföre gtti . Orda bi kaç sorun olmuş sanırım .ablam saçına takacağı aksesuarı ona ödetmiş ( bu Arada ablamı savunmuyorum bu konuda) dğünüm günü de eşimin halası gelip gelin odasında benden baklava istedi ufak bi tartışma yaşandı . Sonra görümcem geldi odaya ben yüz vermedim pek çünkü o ara eşimin halası denilene çok Kızgındım. Her neyse görümcem aileme düşmAn ailemle paylaştığım fotoğrafları beğenmez durumuma koysam bakmaz . Evime geldiğinde ailemden geldi desem birşey yemez. Geçen babam tatlı göndermiş onlarla kendisi yapmış babam görümcem o gün o tatlıdan yemedi ben şerbetli tatlı sevmiyorum dedi. Ertesi gün eşim baklava alıp geldi üç tane yedi. Benim aileme bu derece düşman olan biri ile artık ne bileyim çok soğudum eşimin hatrı için sustum hep .bana görümcelik yapmak istiyor ben de buna müsade etmiyorum asla . Kötü görümcelik yani .

Mesafeli olun en dogrusu bu.

iyi olmak zorunda değilsiniz ki merhaba merhaba bitti.

Hala tam benlikmis bende konu baklava olunca elim ayağım birbirine giriyor.
5. Günün şafağında baklava için kapıdan beliren kişi ben olacağım
Evet düğün günü baklava kına gecem günü de altın diye başıma dikildi hala denilen .

Düğünde olan şeyler bana iletişiminizi koparacak kadar büyük olaylar gibi gelmedi hatta incir çekirdeğini dolduramayacak şeyler. Sonrasında iletişiminizin düzelmemiş olması karşılıklı tercihiniz sanki. Görümceniz ailenize karşı gerçekten bir tavır aldıysa tabi abest olmuş ama burdan bakıldığında biraz alıngan davranıyor ve abartıyorsunuz gibi geldi bana. Fotoğraflarınızı beğenmek zorunda değil, getirilen tatlıyı da o an canı istememiş yememiştir bunda bu kadar büyütülecek ne var anlamadım.

Sevmesin. Sevmek zorunda değil ki ailenizi. Ailenize bir hakaret etmiyorsa, sadece susuyor ve tek yaptığı ailenizden gelen tatlıyı yememekse neden sorun ediyorsunuz ki. Kendisi bilir zorlayamazsınız.
Ayrıca ailem diye savunuyorsunuz ama olaya objektif bakıp hiç konuştunuz mu görümcenizle o kuaförde tam olarak neler olmuş? Siz sadece kendi ailenizin anlattığı kadarını biliyorsunuz sanırım. Kınanızda soğuk davranmış akli sorunları yoksa kimse durduk yere soğuk davranmaz. Siz karşınıza alıp konuşmalıydınız görümcenizi de dinlemeliydiniz.

Ablan neden ona ödetmiş
Hala niye baklava istedi
Görümce kınada soğuk yapınca niye sormadın
Bunlar önemli
Baklava adetmiş ama düğün günü gelin odasına gelip istenmez ben de bu konunun muhatabı ben değilim ailem dedim . Ablam erkek evi öder adet diye ödetmek istemiş ben ablama kızdım yirmi lira için beni rezil ettindedim.kına da sormadım .

Kendisine değil kayınvalideme sordum . Oda ablama kızmış işte. Ben düğün günü halanın yaptığı tavır için gergindim o yüzden yüz vermedim görümceme. O da Ablam benim doldurduğu için konuşmuyorum sanmış . Sonrası işte hep bi resmiyet var aramızda canımlı değiliz ama tavırları aynı ortama girince çok geriyor beni yani ailem düşman olması beni çok kırıyor

görümce bu yakinlik gormuyorsaniz siz de gostermeyin cok da kendinizi uzecek kadar benimsemeyin. bu arada baklava serbetli tatli falan oralara takildim

Damadın halası istedi benim avucuma kondu kına yakılırken damadın ki nerde dedi bana ben de biz de adet değil dedim ama annemi sıkıştırmış zorla almış altın kadından
Zorla adet işte
Nereliler

Hala dengesiz
Ablan haklı aslında ama tabi 20 tl için değmezmiş ters düşmeye
Görümce de pek normal değil
Yapcak bişey yok gibi
Bigün sırf sizinkilerin aldığı birşeyi bunlara söylemeden ikram et yesinler tabakları bitsin nasıl olmuş güzel dimi bizimkiler göndermişler bende beğendim de öylece kalsınlar kusacak değiller ya

Keşke kayınvalidenize değil de direk kendsine sorsaydınız. Ben araya aracılar koymak yerine yüz yüze yüzleşmek taraftarıyım her zaman. Çünkü öteki türlü arada yanlış anlaşılmalar olabilir. Ne belli kayınvalidenizin herşeyi tam anlattığı? Belki daha büyük şeyler vardır ve olay çıkmasın diye tam anlatmamıştır? Halanın yaptığının faturasını keşke görümceye kesmeseydiniz. Aynı şekilde görümceniz de ablanızın yaptığının faturasını size kesmiş saçma olmuş o da hatalı. Ama dediğim gibi sevmezse sevmesin ailenize saygısızlık yapmadığı sürece birşey diyemezsiniz zorla sevdiremezsiniz sonuçta. Bana kalırsa geç bile olsa alın karşınıza o konuları açın çözün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…