İyileşemiyorum

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Nereden başlayacağımı bilmiyorum. Son üç aydır emdiğim süt burnumdan geldi, ancak bu söz öbeğiyle özetleyebilirdim sanırım.

Düşüncesiz, art niyetli arkadaşlarım bir uyuşturucu madde ile temasımı sağlayarak geldi hayatımın orta yerine s*çmayı geç sıvadı.

Evet toparlanamıyorum. Hayatımın arka planında daimi olarak delirecek miyim düşüncesi var. Eşlik etmeyi bırakın ahtapot gibi yapıştı bırakmıyor.

Ailem de yoruldu. Delireceksen delir kurtulalım moduna geçtiler.

Bir psikiyatriste gidiyordum. İlaçları aldığım dönem iyiydim en azından beynimi kemirmiyordu düşünceler. Sonra biri bağımlılık yaptığı için bırakıp diğeriyle devam etmem gerektiğini söylediler doktor. Bıraktığımda diğerinin yan etkileri baş gösterdi ailemde senin aşabileceğin bir sorun vs diyerek, biraz da korktular sanırım bağımlılık yaptığını duyduklarından, kullanmamı istemiyorlar ilaçları.

Dımdızlak kaldım. Stresten fizyolojik olarak hastalanmaya başladım. Kusma vs. Ben artık çok yıprandım. En ufak bir tavsiyenize bile açığım.

Konu sanki bölük pörçük oldu, öğrenmek istediğiniz detayları sorarsanız açıklarım.

Allah yar ve yardımcın olsun bu iletten uzak durun ilk başta yapılmaması gerekendi oldu evet daha iyi Dr lar yokmu sende kendine yardım edersen Allah'ın izniyle aşabilecegini düşünüyorum

Kuzum doktor degistirsen?belki baska bir cozumu vardir ayrica devletin bu konularda yuruttugu calismalar var Alo 191 ara konuyla ilgili cok bilgim yok ama sakin pes.etme
Toplam 4 doktora gittim. Hepsinin farklı bir görüşü farklı bir tedavi yöntemi var. İyileşeceğime dair umutlarım kalmadı.

Doktorunu değiştir. Bu ilaç bağımlılık yapar bırakalım diyen bir psikiyatrist (gerçekten o söylediyse-ailenin zoruyla bıraktın bence) olamaz.
Kutunun üzerinde kırmızı renkte yüksek riskli ilaç yazıyor. Kendini nasıl hissediyorsun diye sordu önce iyiydim, iyiyim dedim. Bırakıyoruz o zaman alışkanlık yapan bir ilaç çünkü dedi, uzun süre kullanamayız.

Bazı psikolojik rahatsızlıklarda ilk başta reçete verilip al bunu kullan iyileşeksin olmuyor. Bir süre kullanılır, takip edilir, dozu değiştirilip ayarlanır, gerekirse bıraktırılır yeni ilaç verilir vs. Yani doğru tedaviyi bulmak da süreç gerektirir ki sizin psikolojinize göre tedavi sürecinde de ilaçlarda değişiklik yapılabilir. Doktora iyi olduğunuzu söylemişsiniz, doktor kırmızı reçeteli ilacı bıraktırmış. Sonrasında kötü hissettiğinizde tekrar doktora gidip durumu anlatmak yerine ailenizin dediğini yapmak mantıklı değil. Biraz sabır ve uğraş gerekiyor.

Öncelikle soguk kanli davranmak yararina olur. Psikiyatristlerde deneme yanilma yoluyla senin dogru ilaci bulmani sağlıyorlar. Ilac beynini uyusturuyor ve dusunmene engel oluyor. Aslında hayatin ne kadar kisa oldugunun tam farkinda olabilsen ve herseye yeni bastan baslamaya istekli olabilsen herseyi degistirebilirsin. Odaklanacagin bir sey bul. Bu kolye olur, anahtarlik olur, oyuncak... her zaman yaninda tasiyabilecegin birsey ve Buna iyi anlamlar yukle Kendini kotu hissettiginde eline al ve mesela diyelim hersey güzel olacak dedin o şeyi eline al ve gozlerini kapa hersey güzel olacak de. Güçlü olmaya bak sana senden baska kimse yardim edemez ayni sekilde bana da her insana da. Istediginde gercekten yapamayacagin sey yok.

"Delirecek miyim" korkusuna nasil kapildin? Bu korkuyu genelde anksiyete hastalari yasar. Sen de bu maddeyle temas sonrasi anksiyete patlamis olabilir gibi geldi. Unutma ki gercekten delirecek olan insan bunun farkinda bile olmaz ve bunun kaygisini da yasamaz. Dedigim gibi bana daha cok anksiyete vakasingibi geldin (ben de anksiyete hastasiyim ve ayni korkulari bir zamanlar yogun olarak yasadim)

Nasil basa çıktınız

Desmond selam. Daha önce de senin bir konuna yazmıştım. Benim de rahatsızlığım anksiyete bozukluğu+okb. Yazdıktan sonra, ramazan ayına girdik uyku duzenim bozuldu biraz. Bende de iç huzursuzluğu, delirme ölme korkusu olarak ortaya çıkıyor. Neyse tekrar nuksetti. Özel bir piskiyatrist ile görüştüm. Verdiği ilaçlardan biri, genel olarak bipolar, şizofren hastalarına verilen bir ilaç. İki haftada topladım. Bana da aynı şekilde gece ilacını bırakacağız dedi. Anaam. Tekrar başa dondum. Tekrar başlattı. Ben de napacagim hiç bilmiyorum ay sonuna kadar tekrar kullan dedi. De nereye kadar.

Ama geçecek. Önce de geçti yine geçecek. Ve birgün biz bununla başa çıkabilmeyi ogrecenegiz öyle ya da böyle. Bir imtihan gibi düşün

Zihinsel olarak kendi kendinizi iyileştirmeye çalışsanız? O madde her ne maddesiyse şuan vücudunuzda kalmamıştır 3 aya esamesi kalmaz iş tamamen beyninizde -sizde- yani. Siz iyiyim diyabilirseniz ve buna kendinizi de inandırmayı başarabilirseniz iyisiniz.

Şuan temel olarak size zarar veren ne sizi en cok yoran bu halde olmaniza sebep olan ne sizce?

Zaten hali hazırda okb hastalığım vardı. Verdikleri madde psikotrop grubundaymış. Sanırım anksiyete tetikledi bende. Bana zarar veren delireceğim düşüncesi. Sürekli kendimi tartıyorum delirdim mi? Delirecek miyim? Mesela dün whatsappta bir problem oldu. Gizlilik ayarı değişmiş. Diyorum ki sanırım delirdim ve farkında olmadan değiştirdim. Meğer herkesin appinde bir sıkıntı varmış. Görülmeyen şeyler görecek miyim diye korkuyorum. Sinek uçsa yanımdan ikinci defa bakıyorum acaba orada mıydı diye. Böyle böyle tonlarca şey var.

Tam olarak problemin ne kuzum, yani ne seni rahatsız ediyor? Allah'ım inşallah sana, bana, ve diğer böyle sorunlardan muzdarip olan insanlara şifa versin inşallah
Problem delirecek miyim korkusu işte. Başa çıkamıyorum. Stres fizyolojime yansıdı. Uyku düzenim rezil. Yemek yeme durumum kötü. Kusma hissi var sürekli. Ne zaman iyi olacağım ben?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…