İyilik bilmeyen eş ve ailesi

Gerçekten bnde sizin gibi kızıyorum kendime başta o mesafeyi korumalıydım yaşaya yaşaya insanın aklı başına geliyor ama zamanda geçiyor biyandan sonra bı bakmışsın herşey çöp

Öyle düşünmeyin tabii, biz de cahillikle çok şeyler yaptık muhakkak.
Ancak siz Allah'a havale edin, yaptığınız iyilikleri de Allah için yaptığınızı düşünün.
O anlamda sevap kazanmış olacaksınız, boşverin milletin iyilik bilmemesini.

Ben de zamanında kayınvalideme çok iyiliklerde bulundum, farklı şekilde.
Şu anda gerçekten elden ayaktan düşse dönüp bakmam, çünkü hak edecek insan değiller.

İş işten geçtikten sonra o evi açsa nolurki değilmi boşandinizmi smdi siz ?

Allah korkusu olan insanım evlenmeden önce kv değil o benim annem olcak diyodum ama yaşattiklarindan sonra diyemiyorum iyilik bilselerde bı Allah razı olsun deselerdi çenelerini tutsalardı gene yapardım ben ama haketmediler gerçekten hiç kendilerini sevdirmeye çalışmadıkları ki

İş işten geçtikten sonra o evi açsa nolurki değilmi boşandinizmi smdi siz ?
Boşandık.ilk gelir gelmez bana sorduğu şey yemeği yaptın mı yukarı çıktın mı annem çocuğu sevdi mi.şimdi yavaş yavaş anlıyorum saçma sapan bir hayatmış.ben istediklerini yapsam benden iyisi yok.Ben eşim beni sevsin bana kızmasın diye ses çıkarmamaya çalışıyordum ama kendimden çok taviz verdim.gerçi bir yerden sonra patlıyor

Aynen bizde de böyle gelir gelmez yukarı çıkmadın mı çıkarsam bnden iyisi yok çikmassam bı surat bı surat geçmiş olsun size Rabbim karşınıza sizin kıymetini bilen insanlar çıkarsın inşAllah bundan sonraki hayatınızdan mutluluk peşinizi bırakmasın ❤

Ben de öyleyim, eltim ile de aram kötü değildir benim.
Eltim zamanında bana dedi, sen fazla iyisin, yapma böyle bak göreceksin sonuçlarını diye.
Ben kulaksamadım, "elti işte, dur bakalım ben bildiğim gibi davranayım ne olacak" diye burnumun dikine gittim.
Neler yapmadım ki onlar için, ha şimdi yaptıklarıma üzülmüyorum ama helal de etmiyorum.
Kayınvalide kişisine de hep "anne" dedim bu zamana kadar, benim için "x hanım" boyutunda.
Bundan sonraki iletişimim bu şekilde.

Anne olabilmek kolay birşey değil ve bu sıfatta malesef herkese yakışmıyor.
Benim eşimin annesi olabilir, ancak bana annelik ettiğini görmedim, o yüzden bu sıfat onda eğreti duruyor.
Kullanmaya da gerek duymuyorum o yüzden.

İnsanlar saygı bekler, ancak saygı verilen birşey değildir, hak edilen birşeydir.
Önce hak etsinler, ben de elimden geleni yapayım modundayım artık.
Zaman ve tecrübeler insanı bu hale getiriyor ne yazık ki.

Çocuğunuz yoksa böyle aile de koca da çekilmez, kolay kolay değişeceğini sanmıyorum. Ben de kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum, ben de pişmanım (maddi yönden mecbur gibi bişeydik) ama eşim daha bana bir gün bile in yardım et yemek yap temizlik yap vs demedi. Hatta artık pek inmiyorun gerekmedikçe, tek bir laf etmez, kayınvalidem de tabi öyle sizinki gibi kötü değil sorunlar yaşamış olsak da. Yani kısacası, esas mesele eşiniz size değer vermiyor, o arkanızda dursaydı ezdirmeseydi, annesine yüz vermeseydi bu halde değildiniz.

Amin çok teşekkür ederim.sizde üzülmeyin zaten taşınacaktık diye.istese sizi ikna edip götürürdü.Allah yardımcınız olsun.hayırlı olana sizi de eşinizi de yöneltsin

Ben bana kızım desin bnde kendi annem gibi göreyim dedim ama daha bikere bile kızım lafı çıkmadı ağzından ya ismimle ya kız geliiin diye çağırdı hep bôyle insan ne sevgiyi nede hizmeti hakediyordu zaten

Bnde öyle düşünüyorum bana değer vermedi arkamda durmadı o benim karım deyip sahip çıkmadı onun sayesinde bu hale geldik ama ona sorarsan ben suçluyum çnem çokmuş evlendiğimizde çnen yoktu diyor bnde diyorum ki beni bu hale sen getirdin mecbur çkecen napiyim içimi atiyım diyorum haklıyım

Değişmez zaten hiç umudum yok o konuda çocuğum yok işede girer çalışırım kendime güveniyorum ama yaşanmışlıklar ve bana yapılanlar çok zoruma gidiyor
Evet zor ama bunları bile bile hala yaşamak daha zor boşver ömür boyu aglayacagina üç gün agla beş gün ağla başka biri girerse hayatına normal iyi bi insan ozaman boşuna uzuldugunu anlarsin

Evet zor ama bunları bile bile hala yaşamak daha zor boşver ömür boyu aglayacagina üç gün agla beş gün ağla başka biri girerse hayatına normal iyi bi insan ozaman boşuna uzuldugunu anlarsin
Şu an ne nefret var ne sevgi nötr üm çok değişik duygular içersindeyim ben bunları haketmedim tecrübe sahibi oldum olgunlastım

Kendinizi de savunmayacaksınız yani, adama bak. Sus ve yap diyor terbiyesiz. Erkek ailesi olmak ne gibi bir farklılık katıyor ki bu kadar gelinin üzerine gidilebileceğini düşünüyorlar anlamıyorum. Sanki hizmetçi olarak geliyor bu kadınlar. Az yesinler de tutsunlar madem bir hizmetçi hem düğün dernek yapmaktan daha kolay. Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki şimdi?

Kimse için söylemiyorum ama şimdiki gelinler kaynana lafını duydummu kaçacak delik arıyorlar kimse kaynana yüzü görmek istemiyor iyide deseler kötüsü deseler sustum yaptım tepeme çıkardım bunları böyle şimdi boşanmayı düşünüyorum gerçekten eş kişisi eve gelmedi daha bakalım nolcak hiç triplere giremem boşanınca napcam diye şimdiden daha iyi olacağım kesin kendi ayaklarımın üzerinde duracağıma inanıyorum kendimi asla ezik hissetmedim ben yaparsam herşey olur gaza geldim bak şmdii :)))

Eleştiri yapacak bir konu yok ki. Adam seninle evlenmemiş anasına babasına hizmetçi tutmuş karin tokluğuna çalıştırıyor. Sen de maşallah bugüne kadar hiç sesini çıkarmadan gündelikçi gibi gelmiş gitmişsin. Şimdi bu adam sana zerre değer vermiyor, tek derdi anasının babasının hizmetini yaptirmak desek bosanacak misin sanki. Boyle devam edeceksin. Bu arada ayri ev hayali falan da kurma. Bir gün çıkmayınca laf eden adam ayrı ev tutmaz.

Yapacaginin fazlasini yapmissin bu saatten sonra geri adim atma cikmiyorum de olsun bitsin isi bosanmaya getirirsede kendi vicdani senin bu sartlar altinda vicdanin rahat olmasi gerek

Dediğiniz gibi, şimdi olduğunuzdan daha mutsuz olmazsınız. Kimseye hizmet etmeniz gerekmez ve kimsenin derdini çekmeniz gerekmez. Çalışıp kazanırsınız gayette güzel yaşarsınız. Hiç korkmayın, aileniz de arkanızdaymış, daha ne olsun. Gençliğiniz tükenir, yaşlandıktan sonra da eski şeyler gelir aklınıza öyle de mutlu olamazsınız eşinizle. Çok örneğini gördüm.

Hiç sesimi çıkarmadığı mı bilemezsiniz buraya yazdıklarım sadece çok az bir kısmı eşimin yanımda olduğu zamanlarda oldu annesine rest çektiği zamanlarda oldu ama hatalida tabi ben susmadim çoğu kez ama yaşamayanda bilemez bunları istedim diye ev aldı 2 sene kiraya verdik banada danışarak bu sene istemedim kiraya vermeyi tm dedi içini yaptıralım öyle geçelim dedim tm dedi eşyalarımız alındı yeniden içi döşendi smdi ufak tefek eksikleri var onları yaptırıp çikacaktik ayrı eve çıkmayacak insan o kadar para harcamaz ve anlarım ben o eve çıkmayacağını bnden çok istiyor hayaller kuruyor ama ailesinin tavrı yüzünden bu hale geldik kendi ailesine sesini çıkaramadığı için ezdirdi beni ikimizin de Sabri kalmadığı için biseylere bana herşeyi unut diyor bnde unutamıyorum yaşadıklarımı gene boşanma aşamasına geldik bıraktım gittim babamın evine ve hamile olduğumu öğrendim sonra düştü tabi ama bilemezsiniz siz iyisini kötüsünü smdi içinde herşeyi bitirdim evet boşanabilirim o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…