- Konu Sahibi Flamingo00
-
Gerçekten bnde sizin gibi kızıyorum kendime başta o mesafeyi korumalıydım yaşaya yaşaya insanın aklı başına geliyor ama zamanda geçiyor biyandan sonra bı bakmışsın herşey çöp
İş işten geçtikten sonra o evi açsa nolurki değilmi boşandinizmi smdi siz ?Benzer durumları yaşamışız.güya taşınacaktık ama hep bir bahane ile erteleniyordu.Ben dayanamayıp babamın evine gelince güya kp eniştemi aramış ben onlara Kasımda ayrı ev açacaktım gittiği için artık o defter kapandı demiş.Asla üzülme. senin pişman olman için uğraşıyorlar..gerçekten seninle yaşamak isteyen adam bir yolunu bulur seni götürür.
Allah korkusu olan insanım evlenmeden önce kv değil o benim annem olcak diyodum ama yaşattiklarindan sonra diyemiyorum iyilik bilselerde bı Allah razı olsun deselerdi çenelerini tutsalardı gene yapardım ben ama haketmediler gerçekten hiç kendilerini sevdirmeye çalışmadıkları kiÖyle düşünmeyin tabii, biz de cahillikle çok şeyler yaptık muhakkak.
Ancak siz Allah'a havale edin, yaptığınız iyilikleri de Allah için yaptığınızı düşünün.
O anlamda sevap kazanmış olacaksınız, boşverin milletin iyilik bilmemesini.
Ben de zamanında kayınvalideme çok iyiliklerde bulundum, farklı şekilde.
Şu anda gerçekten elden ayaktan düşse dönüp bakmam, çünkü hak edecek insan değiller.
İşte ailesine düşkün olduğundan onlara hizmet yapmak zorundayımisim gibi görüyor ailesi olmazsa iyiyiz ama bundan sonra iyide olmak istemiyorum zatenailesine düşkün olması sorun değil ki sizi hizmetçi gibi görmesi sorun. siz bundan sonra hiç bi hizmetlerini görmeyin. resti çekin.
Boşandık.ilk gelir gelmez bana sorduğu şey yemeği yaptın mı yukarı çıktın mı annem çocuğu sevdi mi.şimdi yavaş yavaş anlıyorum saçma sapan bir hayatmış.ben istediklerini yapsam benden iyisi yok.Ben eşim beni sevsin bana kızmasın diye ses çıkarmamaya çalışıyordum ama kendimden çok taviz verdim.gerçi bir yerden sonra patlıyorİş işten geçtikten sonra o evi açsa nolurki değilmi boşandinizmi smdi siz ?
Aynen bizde de böyle gelir gelmez yukarı çıkmadın mı çıkarsam bnden iyisi yok çikmassam bı surat bı surat geçmiş olsun size Rabbim karşınıza sizin kıymetini bilen insanlar çıkarsın inşAllah bundan sonraki hayatınızdan mutluluk peşinizi bırakmasın ❤Boşandık.ilk gelir gelmez bana sorduğu şey yemeği yaptın mı yukarı çıktın mı annem çocuğu sevdi mi.şimdi yavaş yavaş anlıyorum saçma sapan bir hayatmış.ben istediklerini yapsam benden iyisi yok.Ben eşim beni sevsin bana kızmasın diye ses çıkarmamaya çalışıyordum ama kendimden çok taviz verdim.gerçi bir yerden sonra patlıyor
Allah korkusu olan insanım evlenmeden önce kv değil o benim annem olcak diyodum ama yaşattiklarindan sonra diyemiyorum iyilik bilselerde bı Allah razı olsun deselerdi çenelerini tutsalardı gene yapardım ben ama haketmediler gerçekten hiç kendilerini sevdirmeye çalışmadıkları ki
Amin çok teşekkür ederim.sizde üzülmeyin zaten taşınacaktık diye.istese sizi ikna edip götürürdü.Allah yardımcınız olsun.hayırlı olana sizi de eşinizi de yöneltsinAynen bizde de böyle gelir gelmez yukarı çıkmadın mı çıkarsam bnden iyisi yok çikmassam bı surat bı surat geçmiş olsun size Rabbim karşınıza sizin kıymetini bilen insanlar çıkarsın inşAllah bundan sonraki hayatınızdan mutluluk peşinizi bırakmasın ❤
Ben bana kızım desin bnde kendi annem gibi göreyim dedim ama daha bikere bile kızım lafı çıkmadı ağzından ya ismimle ya kız geliiin diye çağırdı hep bôyle insan ne sevgiyi nede hizmeti hakediyordu zatenBen de öyleyim, eltim ile de aram kötü değildir benim.
Eltim zamanında bana dedi, sen fazla iyisin, yapma böyle bak göreceksin sonuçlarını diye.
Ben kulaksamadım, "elti işte, dur bakalım ben bildiğim gibi davranayım ne olacak" diye burnumun dikine gittim.
Neler yapmadım ki onlar için, ha şimdi yaptıklarıma üzülmüyorum ama helal de etmiyorum.
Kayınvalide kişisine de hep "anne" dedim bu zamana kadar, benim için "x hanım" boyutunda.
Bundan sonraki iletişimim bu şekilde.
Anne olabilmek kolay birşey değil ve bu sıfatta malesef herkese yakışmıyor.
Benim eşimin annesi olabilir, ancak bana annelik ettiğini görmedim, o yüzden bu sıfat onda eğreti duruyor.
Kullanmaya da gerek duymuyorum o yüzden.
İnsanlar saygı bekler, ancak saygı verilen birşey değildir, hak edilen birşeydir.
Önce hak etsinler, ben de elimden geleni yapayım modundayım artık.
Zaman ve tecrübeler insanı bu hale getiriyor ne yazık ki.
Bnde öyle düşünüyorum bana değer vermedi arkamda durmadı o benim karım deyip sahip çıkmadı onun sayesinde bu hale geldik ama ona sorarsan ben suçluyum çnem çokmuş evlendiğimizde çnen yoktu diyor bnde diyorum ki beni bu hale sen getirdin mecbur çkecen napiyim içimi atiyım diyorum haklıyımÇocuğunuz yoksa böyle aile de koca da çekilmez, kolay kolay değişeceğini sanmıyorum. Ben de kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyorum, ben de pişmanım (maddi yönden mecbur gibi bişeydik) ama eşim daha bana bir gün bile in yardım et yemek yap temizlik yap vs demedi. Hatta artık pek inmiyorun gerekmedikçe, tek bir laf etmez, kayınvalidem de tabi öyle sizinki gibi kötü değil sorunlar yaşamış olsak da. Yani kısacası, esas mesele eşiniz size değer vermiyor, o arkanızda dursaydı ezdirmeseydi, annesine yüz vermeseydi bu halde değildiniz.
Evet zor ama bunları bile bile hala yaşamak daha zor boşver ömür boyu aglayacagina üç gün agla beş gün ağla başka biri girerse hayatına normal iyi bi insan ozaman boşuna uzuldugunu anlarsinDeğişmez zaten hiç umudum yok o konuda çocuğum yok işede girer çalışırım kendime güveniyorum ama yaşanmışlıklar ve bana yapılanlar çok zoruma gidiyor
Şu an ne nefret var ne sevgi nötr üm çok değişik duygular içersindeyim ben bunları haketmedim tecrübe sahibi oldum olgunlastımEvet zor ama bunları bile bile hala yaşamak daha zor boşver ömür boyu aglayacagina üç gün agla beş gün ağla başka biri girerse hayatına normal iyi bi insan ozaman boşuna uzuldugunu anlarsin
Bnde öyle düşünüyorum bana değer vermedi arkamda durmadı o benim karım deyip sahip çıkmadı onun sayesinde bu hale geldik ama ona sorarsan ben suçluyum çnem çokmuş evlendiğimizde çnen yoktu diyor bnde diyorum ki beni bu hale sen getirdin mecbur çkecen napiyim içimi atiyım diyorum haklıyım
Kimse için söylemiyorum ama şimdiki gelinler kaynana lafını duydummu kaçacak delik arıyorlar kimse kaynana yüzü görmek istemiyor iyide deseler kötüsü deseler sustum yaptım tepeme çıkardım bunları böyle şimdi boşanmayı düşünüyorum gerçekten eş kişisi eve gelmedi daha bakalım nolcak hiç triplere giremem boşanınca napcam diye şimdiden daha iyi olacağım kesin kendi ayaklarımın üzerinde duracağıma inanıyorum kendimi asla ezik hissetmedim ben yaparsam herşey olur gaza geldim bak şmdii :)))Kendinizi de savunmayacaksınız yani, adama bak. Sus ve yap diyor terbiyesiz. Erkek ailesi olmak ne gibi bir farklılık katıyor ki bu kadar gelinin üzerine gidilebileceğini düşünüyorlar anlamıyorum. Sanki hizmetçi olarak geliyor bu kadınlar. Az yesinler de tutsunlar madem bir hizmetçi hem düğün dernek yapmaktan daha kolay. Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki şimdi?
Eleştiri yapacak bir konu yok ki. Adam seninle evlenmemiş anasına babasına hizmetçi tutmuş karin tokluğuna çalıştırıyor. Sen de maşallah bugüne kadar hiç sesini çıkarmadan gündelikçi gibi gelmiş gitmişsin. Şimdi bu adam sana zerre değer vermiyor, tek derdi anasının babasının hizmetini yaptirmak desek bosanacak misin sanki. Boyle devam edeceksin. Bu arada ayri ev hayali falan da kurma. Bir gün çıkmayınca laf eden adam ayrı ev tutmaz.Nereden başlayacağını bilemiyorum artık biktirdii bu adam beni... Çok uzun oldu kb yım ama okuyun lütfen.
Kayinvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz ama hem ailesi hem eşim oturduğuma pişman ettiler beni
Daha 3 aylık evliyim kv eşime şikayetler neye başladı beni yukarı çıkıyorsa sadece bu kahvaltı hazırlayıp toplayıp iniyor bı iş var mı diye sormuyor diye
neyse o zaman saftim da heralde yaparım dedim ve her gün yukarı çıkıp kahvaltılarında hazırlayıp toplayim evlerini süpürdüm sildim yatakları da kadar topladım sonra gene şikayet etti bı camimi bile silmedi diye zamanla eltimle aramda kavgalar oldu hep eltimi tuttu beni insan yerine koymadılar öyle böyle 3 sene geçti kv min kanser olduğunu öğrendik
Ve 5 ay oldu bu 5 aydır sadece yanında eşim ve ben vardık eşimin abisi hiç umursamadi bile annesinin hastalığını haftada bir geldi karısıyla gitti hiç iş falan yapmadı eltimle gelen giden misafirler falan sabah 9 akşam 10-11 yukardaydik böyle geçti zamanlar gene bir şikayet çıktı Birgün aşağı indim yukarda bu gürültü koptu
Beni eşime şikayet etmek için kp eşimi aramış işi görüyorsa düzgün görsün yoksa bidaha çıkmasın diye vs vs .
Eşim bana dediki yapiyon ama içinden gelen gele değil beni bu yaşımda aileme rezil ettin dedi bnde kimsenin yapmadığını yaptım dedim size yaranilmaz dedim gittim ailende kaldım bir hafta
Neyse bu arada esimlede mesajlastik ben bidaha çıkmam yukarı madem beğenmiyorlar dedim esimde çık gör nolur beni zor durumda bırakmak ben 2 ye bölüneceğim dedi daha bir sürü şey ister...
Vee o nankör kocaya kiyamadim çıktım sonra ben eve her geldiğinde nasılsın önce yukarı çıktı mı diye soruyordu bu baştan beri vardı bnde işim gücüm oluyor annen iyi artık kendime vakit ayiramiyorum dedim kavga ettik ayın 10 günü yukarı çıkıyor 20 günü hastasın dedi bana benim halbuki hastalansam ağız tadıyla ayda 3 kere anca evde yatarım dedm onun hesabını yapiyomuş meğer kaç kere yukarı ciktiğimin benim zoruma gitti bu yaptığı...
Dedimki senin için benim hasta olmam önemli değil ben hasta olduğumda, hasta olduğuma değilde yukarı çıkamadığı ma üzülüyorsun sen, sinirlenince de biraz çeneni tutamıyorum tek kötü yanım bu .
Dedi ki senin derdin yukarı çıkmamak anca bahane ariyon dedi bundan sonra eskileri açıp durma ben başkası değilim pire için yorgan yakarım dedi
Bnde yak umrumda olmaz nankörlük yapıp yakacaksan ailenle mutluluklar ikimize de geçmiş olsun yazdm
O da bundan sonra her eski şeyi bnde dilime dolayacağim dedi
Arkadaşlar daha bir sürü şey ailesi tarafından kendi akrabaları gelir beni öve öve bitiremezler bunlarda kıymet bilmiyor benim gibisini bul kapı orda dedim ve 2 kere şiddette grdm sustum herşeye bana akıl verin ailem arkamda her konuda hemen boşanmak istemedim kv zaten aramız bozulsaydi mutlu olur
Bir yuva öyle kolay kurulmuyor ki öyle kolay yıkılsın dedim ama sabrım kalmadı yaşından çok yaşadıklarım var denir ya aynen o durumdayım
Ve artık ikimizde de ipler koptu 2-3 ay sonra kendi evimize çıkacaktık tabi bu duruma gelmesydik evet çok aptalim çok fedakarlık yaptım yazmadığım bir sürü şey var daha napayım smdi ben başımın hangi taşlara vurayim bu adamla geçen 5 deneme yazık diyorum şimdi
Yorumlarınızı bekliyorum ağır eleştiriler istemiyorum lütfen zaten psikolojim al üst smdiden tşkler
Yapacaginin fazlasini yapmissin bu saatten sonra geri adim atma cikmiyorum de olsun bitsin isi bosanmaya getirirsede kendi vicdani senin bu sartlar altinda vicdanin rahat olmasi gerekNereden başlayacağını bilemiyorum artık biktirdii bu adam beni... Çok uzun oldu kb yım ama okuyun lütfen.
Kayinvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz ama hem ailesi hem eşim oturduğuma pişman ettiler beni
Daha 3 aylık evliyim kv eşime şikayetler neye başladı beni yukarı çıkıyorsa sadece bu kahvaltı hazırlayıp toplayıp iniyor bı iş var mı diye sormuyor diye
neyse o zaman saftim da heralde yaparım dedim ve her gün yukarı çıkıp kahvaltılarında hazırlayıp toplayim evlerini süpürdüm sildim yatakları da kadar topladım sonra gene şikayet etti bı camimi bile silmedi diye zamanla eltimle aramda kavgalar oldu hep eltimi tuttu beni insan yerine koymadılar öyle böyle 3 sene geçti kv min kanser olduğunu öğrendik
Ve 5 ay oldu bu 5 aydır sadece yanında eşim ve ben vardık eşimin abisi hiç umursamadi bile annesinin hastalığını haftada bir geldi karısıyla gitti hiç iş falan yapmadı eltimle gelen giden misafirler falan sabah 9 akşam 10-11 yukardaydik böyle geçti zamanlar gene bir şikayet çıktı Birgün aşağı indim yukarda bu gürültü koptu
Beni eşime şikayet etmek için kp eşimi aramış işi görüyorsa düzgün görsün yoksa bidaha çıkmasın diye vs vs .
Eşim bana dediki yapiyon ama içinden gelen gele değil beni bu yaşımda aileme rezil ettin dedi bnde kimsenin yapmadığını yaptım dedim size yaranilmaz dedim gittim ailende kaldım bir hafta
Neyse bu arada esimlede mesajlastik ben bidaha çıkmam yukarı madem beğenmiyorlar dedim esimde çık gör nolur beni zor durumda bırakmak ben 2 ye bölüneceğim dedi daha bir sürü şey ister...
Vee o nankör kocaya kiyamadim çıktım sonra ben eve her geldiğinde nasılsın önce yukarı çıktı mı diye soruyordu bu baştan beri vardı bnde işim gücüm oluyor annen iyi artık kendime vakit ayiramiyorum dedim kavga ettik ayın 10 günü yukarı çıkıyor 20 günü hastasın dedi bana benim halbuki hastalansam ağız tadıyla ayda 3 kere anca evde yatarım dedm onun hesabını yapiyomuş meğer kaç kere yukarı ciktiğimin benim zoruma gitti bu yaptığı...
Dedimki senin için benim hasta olmam önemli değil ben hasta olduğumda, hasta olduğuma değilde yukarı çıkamadığı ma üzülüyorsun sen, sinirlenince de biraz çeneni tutamıyorum tek kötü yanım bu .
Dedi ki senin derdin yukarı çıkmamak anca bahane ariyon dedi bundan sonra eskileri açıp durma ben başkası değilim pire için yorgan yakarım dedi
Bnde yak umrumda olmaz nankörlük yapıp yakacaksan ailenle mutluluklar ikimize de geçmiş olsun yazdm
O da bundan sonra her eski şeyi bnde dilime dolayacağim dedi
Arkadaşlar daha bir sürü şey ailesi tarafından kendi akrabaları gelir beni öve öve bitiremezler bunlarda kıymet bilmiyor benim gibisini bul kapı orda dedim ve 2 kere şiddette grdm sustum herşeye bana akıl verin ailem arkamda her konuda hemen boşanmak istemedim kv zaten aramız bozulsaydi mutlu olur
Bir yuva öyle kolay kurulmuyor ki öyle kolay yıkılsın dedim ama sabrım kalmadı yaşından çok yaşadıklarım var denir ya aynen o durumdayım
Ve artık ikimizde de ipler koptu 2-3 ay sonra kendi evimize çıkacaktık tabi bu duruma gelmesydik evet çok aptalim çok fedakarlık yaptım yazmadığım bir sürü şey var daha napayım smdi ben başımın hangi taşlara vurayim bu adamla geçen 5 deneme yazık diyorum şimdi
Yorumlarınızı bekliyorum ağır eleştiriler istemiyorum lütfen zaten psikolojim al üst smdiden tşkler
Kimse için söylemiyorum ama şimdiki gelinler kaynana lafını duydummu kaçacak delik arıyorlar kimse kaynana yüzü görmek istemiyor iyide deseler kötüsü deseler sustum yaptım tepeme çıkardım bunları böyle şimdi boşanmayı düşünüyorum gerçekten eş kişisi eve gelmedi daha bakalım nolcak hiç triplere giremem boşanınca napcam diye şimdiden daha iyi olacağım kesin kendi ayaklarımın üzerinde duracağıma inanıyorum kendimi asla ezik hissetmedim ben yaparsam herşey olur gaza geldim bak şmdii :)))
Hiç sesimi çıkarmadığı mı bilemezsiniz buraya yazdıklarım sadece çok az bir kısmı eşimin yanımda olduğu zamanlarda oldu annesine rest çektiği zamanlarda oldu ama hatalida tabi ben susmadim çoğu kez ama yaşamayanda bilemez bunları istedim diye ev aldı 2 sene kiraya verdik banada danışarak bu sene istemedim kiraya vermeyi tm dedi içini yaptıralım öyle geçelim dedim tm dedi eşyalarımız alındı yeniden içi döşendi smdi ufak tefek eksikleri var onları yaptırıp çikacaktik ayrı eve çıkmayacak insan o kadar para harcamaz ve anlarım ben o eve çıkmayacağını bnden çok istiyor hayaller kuruyor ama ailesinin tavrı yüzünden bu hale geldik kendi ailesine sesini çıkaramadığı için ezdirdi beni ikimizin de Sabri kalmadığı için biseylere bana herşeyi unut diyor bnde unutamıyorum yaşadıklarımı gene boşanma aşamasına geldik bıraktım gittim babamın evine ve hamile olduğumu öğrendim sonra düştü tabi ama bilemezsiniz siz iyisini kötüsünü smdi içinde herşeyi bitirdim evet boşanabilirim o yüzdenEleştiri yapacak bir konu yok ki. Adam seninle evlenmemiş anasına babasına hizmetçi tutmuş karin tokluğuna çalıştırıyor. Sen de maşallah bugüne kadar hiç sesini çıkarmadan gündelikçi gibi gelmiş gitmişsin. Şimdi bu adam sana zerre değer vermiyor, tek derdi anasının babasının hizmetini yaptirmak desek bosanacak misin sanki. Boyle devam edeceksin. Bu arada ayri ev hayali falan da kurma. Bir gün çıkmayınca laf eden adam ayrı ev tutmaz.
Benim vicdanım gayet rahat ben elimden gelenin fazlasını da yaptım bosanirsamda biter işte çok önemli değilYapacaginin fazlasini yapmissin bu saatten sonra geri adim atma cikmiyorum de olsun bitsin isi bosanmaya getirirsede kendi vicdani senin bu sartlar altinda vicdanin rahat olmasi gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?