İyilik nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Herşeye evet demek boyun eğmek iyilikmidir

Kötü aslında nasıl olunur

Aradaki fark çok belirgin midir

Herşeye ağlayabilmek duygusal olduğunumu kanıtlar

Birileri tarafından kötü ilan edinirseniz tepkiniz ne olurdu ne hissederdiniz?

İyi ve kötü kişiye göre değişir kötü birisi kendi yaptıklarını savunur iyi birisi kendini bu tamamen insanların bakış açısıyla alakalı bi durum.

Herşeye evet demek iyilik değil fedakarlıktır. Doğru olan fedakarlık değil özverili olmaktır. Özveri ve fedakarlık kavramlarını araştırmanın tavsiye ederim evet hayır arasındaki dengeyi nasıl kurmanız gerektiği konusunda size yardımcı olacaktır

Kurban kesmenin ne kadarı iyiliktir
Bir günde bu kadar can almak kötülük değil midir
İyiliğin sadece bir cevabı yok biliyorum
Bir günde bu kadar can almak iyilik adı altında ne kadar doğru
Buna sessiz kalmak boyun eğmek ibadettir demek ağırıma gidiyor
Hepimiz et yiyoruz ama böyle olmamalı
En azından bu bir ibadet olmamalı
Bu şekilde düşündüğünüz için kötüyseniz
Ne düşünürdünüz

Kime göre kötü neye göre kötü.
Her seye aglamak evet duygusal olduğunu gösterir.
Her seye evet demek iyi değil enayi olduğunu gösterir.
İnsanlar iyi değil enayi sever canım.
Öptüm.

Kötü olduğunuzu düşünmüyorum tam tersi hak veriyorum. İnsanların düşüncenize saygı duyması gerekiyor. Ama yaygın olan Bi görüşe karşı geliyorsanız bazı tepkiler almanız normal siz hissettiğinizi söylemişsiniz dogru olanda bu. Ayrıca bende aynı fikirdeyim ve doğru bulmuyorum. Asıl kurban edilmesi gereken o büyük egolarımızdan başlamamız gerekir bence

Duygusalliga kapılıp mantıklı dusunemedigini düşünürdüm. Et insan vücudu için çok faydali bir besin kaynağı ve bakarsan kurban edilen hayvanlara, akıl yok düşünce yok hayatta ot yemekten başka yaptıkları bildikleri birşey yok. Allah onları bu yüzden bizim icin yaratmistir ve yine bu yüzden onları bizden farklı yaratmistir. Hadi kesmeyelim yemeyelim kiymayalim onlara bizde istemeyiz ama bir düşün senin hayatta amacin var onların yok ne yapacaklar yiyip içip olecekler mi? Bu şekilde de ölüyorlar ama insanlığa faydalari olarak. Yaratılış amaçları belli zaten. Böyle dusunmeni isterdim

Sizinde belirttiginiz gibi et tuketiyoruz çoğumuz ancak kurban bayraminda üçte biri alım gücü olmayan insanlara dağıtılıyor yani herkesin yararlanması için.Normal şartlarda nadirdir insanların birbirine et yemesi için alışveriş yaptigi, Allah böyle bir denge kurmuş bence

Zengin kesim nusrette tuzlamalı pişmemiş etlere yüzlükler verirken her şey çok iyi , kurbanda fakirin karnı doyacak kurban kesmek çok kötü. Konuyu yanlış zamanda açtınız. Genel olarak hayvan öldürmek kötü deseniz anlayacağım. Ama bizim dinimize ve inancımıza göre biz hayvanı katletmek için öldürmüyoruz fakirin fukaranın gözü et görsün yardımlaşalım amacımız. Hiçbir müslümanında sadece öldürmek amaçlı ibadetin arkasına sığındığını düşünmüyorum. Bence kötü olan sizin bakış açınız.

İçimi mi okudun nedir ?

Zaten her gün kasaplara , marketlere vs dağıtılan etler icin hayvan kesilmiyor mu? Sadece kurban bayraminda degil, her gün her türlüsü. Tek fark biz kesim olayının icine bu kadar girmiyoruz, para verip alıyoruz.
Vejetaryenların hayvan öldürümesine karşı çıkmasını anlayabilirim. Ama özellikle kurban bayramında duyar kasmak bana mantıksız geliyor.

Bu bize dinimizin emrettigi bisey.Eger almaya gucumuz varsa yapmamiz gereken bi ibadet
Neden fakirlere dagitilmasi farz kilinmis et yesinler diye
Hz ibrahim oglunu allaha kurban edecekken koc gonderilmis Kocun yaradilisi boyledir herkesin inanci kendine kimse kimseye.karisamaz

fakirlere et vererek fakirlikle başa çıkamazsınız
fakirliğin üstesinden gelmenin yollarını aramak yerine haazırı sunarak fakirliği teşvik edersiniz
ki kurban etleri derin dondurucularda senelik erzak görevini görüyor çoğu hayır sahibinde
etrafınıza bakın fakir dediğimiz insanlar genelde şişmandır neden sizce
bir geleneğin devamı için kalıplaşmış bir inanç başka birşey değil

biri tarafından kötü ilan edildim ve bir konuşma esnasında ben nasıl olursam olayım seni suyuna giden iyi gitmeyen kötü oluyor dedim yani demem o ki neye göre kime göre iyi kötü bu tartışılır öznel bir yargıdır nesnel olamaz biz başkasının lafıyla mı iyi ya da kötü olucaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…