Iyilik yap denize at

Kimseye borç verme bir daha.

Boşver canım sonuçta sen kendi ustune düşeni yapmissin insanoğlu çiğ süt emmis diyorlar hakikatten doğru ama birde şöyle dusun allahın yanında yaptığın bu iyilik kaybolmaz seni böyle zor duruma dusuren insanın vay haline ilahi adalet tecelli

Allah rizasi icin derken o bilmesede Allah bilir yani
parayi verirken borc diye verdim suan da parami vermedigi icin Allah bilsin anlaminda
Fazla iyilik enayilik canim
yasadiklarim,bana bunu ogretti
oyle iyilik yap denize at bu devir insanlari icin gecerli degil
uyanik olup kimseye hakkini yedirmiyceksin ,sonra allah rizasi icin demekte bana sacma geliyor
ilk basta isini saglama alsaydin ,bari ona borc verdigine dair elinde delilin olsaydi
kocana bile guvenip borc vermiycen ,sen elin adamina vermissin
gecmis olsun ne diyim
temiz kalpli oldugun belli,bir daha bari kimseye guvenme

cok sagol canim destegin icin
Evet biliyorum Allah buyuk
o bana odemedigini kar sansin bunun bedeli kati katina cikar
Ama inanki ona direk Allah seni bildigin gibi yapsin dememek icin kendimi zor tutuyorum
Beddua etmek istemiyorum

Gitmis o para bir bardak su ic ustune.hukuken elinde senet varmi?
Yoksa bisey cikmaz

Allah rizasi icin sokakta dilenen birine cikarip da 6 bin verir misiniz Allah askina?

Ustune bir bardak su icin..

Allah rizasi icin sokakta dilenen birine cikarip da 6 bin verir misiniz Allah askina?

Ustune bir bardak su icin..
Bakin yukartta belirttim
yanlis ifade ettim kendimi
Ben borc diye verdim oda borc diye aldi
Kendimi beddua etmemek icin boyle ikna ediyorum Allah rizasi icin diyorum Allah niyetimi biliyo onunkinide biliyo
Allaha havale ettim
bu borcuda geri gerlmicegi icin Allah razi gelsin benden diyorum yani

Öncelikle Allah rızası için verilen parayı ve borç parayı ayırmanız gerekiyor..Allah rızası için diyorsunuz parayı istiyorsunuz vermezse hakkım helal değil diyorsunuz,o zaman bu yaptığınız Allah rızasına girmiyor...
Şöyle bir durum var yalnız borç verdiğiniz kişiden paranızı alamıyorsanız ve düşkünse o zaman amannn boşver Allah rızası için kalsın denilebiliyor fakat siz bunu da yapmayıp ne yapabilirim diye konu açıyorsunuz..
Ne yapabilirsiniz bundan sonra kimseye yüklü bir para vermeyebilirsiniz giden gitmiş artık!!!

Offf herkes kelimelere öyle takılıyor ki!!! illa bişey bulcaklar. açıklamasını yapmış kız işte güvendim verdim borç demiş. valla canım öyle bi salaklık bende yapmıştım ama yüklü bi meblağ değildi 200-300 falan. vermedi haram ettim Allah senden cıkarsın dedim kaza yaptı 10000 tl borcu çıkmış yani demem o ki bi şekilde biyerden cıkarıyor Allah beddua da etme tabi ben pişman oldum o ayrı ama bidaha kimseye de hele ki para konusunda güvenmemeyi öğren.

O zaman haram ederim diyemezsiniz. Allah rizasi icin verdim deyip kendinizi avutuyorsaniz haram olmaz o para..

Ben sizi anliyorum burada arkadasin bahsetigi niyet. BAzi üyeler üstüne basa basa arkadasin söyledigi kelimelere takilmis uff. Ödememek niyetiyle borclanan kiyamete hirsiz olarak gelirmis. Paradir calisir kazanir tekrar kenara koyarsin (meblag biraz sarsitici olsada) kaybetigin sey birtek para olsun :).

elimde onun borclarini odediugme dair belgeler var evet
yasadigim ulkede olsa hakkimi alirim
ama turkiyeye donus yapti
nasil olur bilmiyorum

Siz yine de yapacağınızı yapın,dava açabiliyorsanız açın.İleride tekrar aynı ülkeye dönmek isteyebilir.En azından vize alırken sorun yaşasın.Türkiye'de kapısına birilerini yollayın.Sadece telefonda sormakla olmaz,sizi geçiştirip durur.Daha sonra eeeh ödemiyorum ne yaparsan yap diyebilir.Kapısına 2 kişi yollayın,kardeş sandriyona borcun varmış desinler.Yok mu kuzen arkadaş filan ?

ya ben şunu anlamıyorum kusura bakma ama evlenmeden ne dıye adama para verıyorsun ayrılabılecegını mı dusunmuyor musun ? arkadasların da dedıgı gıbı buz gıbı bır su ıc ustune canm uzgunum.. 6 mılyar para az degıl yanı senı ne yerıne koymus ?

Adam biraz çakallık yapmış bu bariz, üstüne soğuk su iç cidden. Ben haram falan etmem açıkçası, yani haram etmek nedir ya çok değişiğime gidiyo böyle şeyler Allah.a havale ederim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…