Iyilik yap denize at

dolandırma gibi olabilir ama ayrı ülkelerde olduğunuz için yaptırımlar farklılaşıyor.
bende bir kere böyle bir şey yaptım ve bana ders olmuştur. arkadaşıma asla para vermem .tabii benim olay değişik ve miktar cok az ama olsun insan kendini cok kötü hissediyor. geçmiş olsun.

insan bir arkadaşına 50 lira borç verirken bile kırk kere düşünüyor, hele ki 6 milyar, hem de hiç resmiyetinizin olmadığı birine vermek büyük cesaretmış. ödeyeceğini ben de pek sanmıyorum. sağlık olsun, bu saatten sonra yapılacak bişey yok ne yazık ki. kötü bir tecrübe olmuş oldu. şahsen ben kimseyle bu borç olayına girmem, ne kimseye veririm ne kimseden alırım. en güzeli.

Vakti zamanında bende vicdan yapıp borç vermiş biri olarak söylüyorum, o para gelmez böyle insanlar onursuzdur !
Şikayet ettim akabinde Allah'a havale ettim bak aklıma geldi sinir oldum. Bardağın dolu tarafından bakmak lazım ; ya onunla evli olsaydın ya parayı ödeyip sana iyi niyet gösterisi yapıp evlenip, çocuk yapıp ,sonra çok büyük borcun altına koyup kaçsaydı ! O yüzden sadakan olsun. Tecrübe oldu diye düşün. Bir daha birine borç vermek mi Allah korusun ...

Ben yine anlamadım gerçekten.
Madem borçtu neden iyilik oluyor?

Arkadaş tam ifade edemiyor diyor ki ; İyi niyetimle borç verdim. Sevmiş karşısındakini de adam sanmış. İşin içine para girince , adam olmuş dansöz ! O da diyor ki Allah'a havale ettim. Allah benim iyi niyetimi biliyor. Hukuksal olarak yapacağım bir şey var mı ? Yoksa Allah'a havale olsun diyor. Bu kadar özetleyebildim canım

cok sagol canim destegin icin
Evet biliyorum Allah buyuk
o bana odemedigini kar sansin bunun bedeli kati katina cikar
Ama inanki ona direk Allah seni bildigin gibi yapsin dememek icin kendimi zor tutuyorum
Beddua etmek istemiyorum
Allah biliyor ne yapacağını canım üzülme anlıyorum iyi niyetin suistimal edildiği izin üzülüyorsunuz ama ne kadar uzulsende belliki geri gelmeyecek allaha havale et

Ailesinden degil de sevgilosinden borc alandan pek hayir geldigini gormedim. Zararin neresinden donerseniz kardir. O adamin da ilkborc alip odemedigi siz degilsinizdir emin olun. Odeyecek adam cunku sevgilisindendegilwsinden dostundan birc alirdi. Belli ki odemeyecegini herkes biliyor ki kimsenin borc vermeyecegini bilerek sizden istemis. Karakter olsa ayrilsaniz bile borcunun arkasinda dururdu. Ben odeyecegini sanmiyorum. Elinden senet alsaydiniz belki oderdi.

Bu konuyu bile anlamayanlar var yaaaaa
Kız yardım etmek için Allah rızası demiş
Herkes buna takılıyor
Siz verseniz ve paranız geri gelmese sanki Allah rızası için mi verdm diyeceksiniz?

Ben devlet dairesinde calisiyorum yasadigim ulkenin.
Ulkeye tekrar giris yapamaz
cikisi verildi
var olmazmi bisuru var hemde ama kimseye soylemedim bu olayi annem duymasin vlh kadinin sekeri tavan yapar

Adam biraz çakallık yapmış bu bariz, üstüne soğuk su iç cidden. Ben haram falan etmem açıkçası, yani haram etmek nedir ya çok değişiğime gidiyo böyle şeyler Allah.a havale ederim sadece.
Allaha havale ettim zatende
niye haram etmicem ? HAram ne bilmiyomusunuz?

senet almadim ama onun borclarini benim odedigime dair belgelerim var
yukardada belirttigim gibi burada olsa catir catir alirdim o parayi ama turkiyeye donus yapti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…