• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yapan kötülük buluyor

Siz çocuğun halasimisiniz hanimefendi tek omu düşünecek elinizdeki avucunuzdakini verirken .Yani kızmayın ne yazayım
Tek dügün parasıni biliyordum haklısınız keşke zamanı geriye döndürebilsem e geliyor su krediyi ödiyemedim kira duruyor bende çıkardım verdim evlilik benim bildiğim gibi olmuyormuş sen aile dedikçe o kendi ailesinden başka aile bilmiyormuş onu anladim

Tek dügün parasıni biliyordum haklısınız keşke zamanı geriye döndürebilsem e geliyor su krediyi ödiyemedim kira duruyor bende çıkardım verdim evlilik benim bildiğim gibi olmuyormuş sen aile dedikçe o kendi ailesinden başka aile bilmiyormuş onu anladim
evliyim eşim hep ailem kardeşlerim diye yasadi onlar her lafı söyledi her hakareti etti bana hep sus dedi sustum
Sizin evlilik, aile anlayışınız bu mu? Hakarete sus diyen adama güvenilir mi? Sizin aileniz eşinize küfür hakaret etse siz sus diyebilir miydiniz? Sizin kardeşiniz 1 sene ekmek elden su gölden evinizde kalabilir miydi? Böyle tiplerle evlenip aile statüsü veriyorsunuz, yetmiyor bir de çocuk yapıyorsunuz. Daha ilk günden belliymiş adamın kendi kök ailesini öncelikli tuttuğu. Sizin düşmanınız elti kayın kayınbaba değil bizzat eşiniz. Hep ailem kardeşlerim diye yaşayan insandan ayrılıp yeni hayat kurabilirdiniz ama siz çocuk bile yapmışsınız. Size hemen şimdi fırsat verilse, çocuğunu al çık o ortamdan dense bu sefer de çocuğum babasız büyümesin dersiniz. Sanki boşanılınca çocuk görmek ilgilenmek babalık yapmak yasaklanıyor.

evliyim eşim hep ailem kardeşlerim diye yasadi onlar her lafı söyledi her hakareti etti bana hep sus dedi sustum 6 kardeşler eşimden bir büyük ablası var evlendigimizde 1kaynim 1sene bizle yaşadı eve ekmek bile getirmezdi evlenirken eşim nişanını yaptı mobilyasını aldı sonra haliyle ev gecindirirken borçlandı 13 senedir de ödüyor çok sıkıntılar çektim altınların gitti annemden bir bilezik aldım o gitti çocuğuma doğumda takılan altınlar gitti senelerdir 3 5 kurusun hesabını yaparak geçti bu sene bunlar gelinleriyle tartıştı 8 sene önce eşim on bin kredi çektirdi kardeşine taksitlerini kendi ödedi 2 taksit vermemiştir kardeşi karısı bu sene kalktı senin yüzünden hacizlik olduk diye kavga çıkardılar tabi oda bi oyun cünkü durumları çok iyi eşimin ailesi 200bin para verip borcunu kapatmışlar bu arada kapıda Arabaları duruyor hepsi bize cephe aldılar hiçbiri konuşmuyor kayinbabam bana büssürü laf saydı gelinini mi kötülüyonuz diye bende kapat beni arama dedim şuan eşimle aramiz çok kötü uysan hergün kavga çocuğum çok etkileniyor siz olsanız ne yapardınız
Niye boşanmayı degilde israrla kalip evlilige devam etmeyi istediniz??? Annenin bileziğine kadar yedirmissin avanak kocana erkeksiz yasanmiyor demi ölürsünüz birinin koynuna girmeyip cocuk yapamayınca boşanıp adam gibi biriyle evlenip düzgün evlilik yapmak birinizin aklına gelmez demi aferin

Sende onunla konusma, herkes kendi kosesin çekilsin, o alinmiyorsa sen mi büyütüyorsn acaba?? Esin neden sana kızıyor ki

Gençlik kalmadı bitti bu saatten sonra insan çocuğunun geleceğini düşünüyor
Siz çocuğunuzun geleceğini düşündüğünüz için bu evliliği devam ettiriyorsunuz (güyaa) ama babasının çoluk çocuk gram umurunda değil. Çocuğunuzun rızkını bile gidip ailesine yediriyor. Size hakaretler ediliyor eşinizin umurunda bile değil yeter ki ailesi üzülmesin. Bu evliliği yürütme motivasyonunuz nedir? Çocuğumun geleceği demeyin çünkü çocuğunuzun geleceğini düşünmediğiniz çok açık.

En başından beri sorun var zamanında kocanıza carlayacaktınız kardeşe mobilya almak nedir g*tüne güvenmeyen evlenmesin fazla verici olunca böyle oluyor maalesef kervan da böyle devam etmiş en sonunda da artık size saygısızlığa kadar varmış iş

Kötü kocayla evlenince iyi olacağını düşünürsen sonun hüsran olur,adam hiç niyetini sizi sevmediğini gizlememiş,siz altınları birikimleri vererek sevsin istemişsiniz niye sevsin niye saygı duysun? Her hakareti tutup susan ,inatla çocuk veren ,kendine saygısı olmayan bir kadınla evlenmiş adam niye yuva için çabalasın? Ne çocuğuna sevgisi var ne size o kardeşlerinin babası olmuş,onların mutluluğu için sizi gözünü kırpmadan harcar,sizde saf saf çocuğum için deyip oturmaya devam edin, çocuğunuza güzel örnek oluyorsunuz o da ya sizin gibi pısırık ya da babası gibi sevgisiz bencil olacak .......

evliyim eşim hep ailem kardeşlerim diye yasadi onlar her lafı söyledi her hakareti etti bana hep sus dedi sustum 6 kardeşler eşimden bir büyük ablası var evlendigimizde 1kaynim 1sene bizle yaşadı eve ekmek bile getirmezdi evlenirken eşim nişanını yaptı mobilyasını aldı sonra haliyle ev gecindirirken borçlandı 13 senedir de ödüyor çok sıkıntılar çektim altınların gitti annemden bir bilezik aldım o gitti çocuğuma doğumda takılan altınlar gitti senelerdir 3 5 kurusun hesabını yaparak geçti bu sene bunlar gelinleriyle tartıştı 8 sene önce eşim on bin kredi çektirdi kardeşine taksitlerini kendi ödedi 2 taksit vermemiştir kardeşi karısı bu sene kalktı senin yüzünden hacizlik olduk diye kavga çıkardılar tabi oda bi oyun cünkü durumları çok iyi eşimin ailesi 200bin para verip borcunu kapatmışlar bu arada kapıda Arabaları duruyor hepsi bize cephe aldılar hiçbiri konuşmuyor kayinbabam bana büssürü laf saydı gelinini mi kötülüyonuz diye bende kapat beni arama dedim şuan eşimle aramiz çok kötü uysan hergün kavga çocuğum çok etkileniyor siz olsanız ne yapardınız
Daha en başından bu kadar şeyi susup kabullenip lendimi bir güzel ayaklar altına aldırıp üzerine bir de çocuk yapmaz boşanırdım bu adamdan. Çocuğu da düşünmemişsiniz ki onun da rızkımı yedirip durmuşsunuz. Boşanmaya niyetin yok gibi duruypr. Bu saatten sonra bir şey yapabilir misin sanmam

Daha doğduğunda çocuğun geleceğini düsünmemis ki kaynimin dügünü ile benim dogumum bir hafta arayla oldu düsün dügününü yapıp birde Mobilya almış sonra sen istediğin kadar didin dur
Kocam koca değil kocan adam değil hiç boşuna eltiye dellenme.. kocan evladına değil kardeşine babalık yapmaya kalkmış size değil evladınıza üzüldüm

Niye boşanmayı degilde israrla kalip evlilige devam etmeyi istediniz??? Annenin bileziğine kadar yedirmissin avanak kocana erkeksiz yasanmiyor demi ölürsünüz birinin koynuna girmeyip cocuk yapamayınca boşanıp adam gibi biriyle evlenip düzgün evlilik yapmak birinizin aklına gelmez demi aferin
Bu yaşananların hepsi doğumundan sonra oldu çekip gitmedim mi diye düsünüyorsunuz ailem geri barıştırdı ortada çocuk var diye niye gidiyim tekrar evleniyim koca meraklisi değilim birazda olsa kendi ayaklarımın üstünde duracak maddi gücüm olsaydı bu saniye kabullenmezdim biliyorsunuz ki hayat da kadın olmak zor

Bu yaşananların hepsi doğumundan sonra oldu çekip gitmedim mi diye düsünüyorsunuz ailem geri barıştırdı ortada çocuk var diye niye gidiyim tekrar evleniyim koca meraklisi değilim birazda olsa kendi ayaklarımın üstünde duracak maddi gücüm olsaydı bu saniye kabullenmezdim biliyorsunuz ki hayat da kadın olmak zor
Bu yasanilanlarin hepsi dogumdan sonra olmaz yeni evlenmişsin kaynın evine yerleşmiş balik baştan kokar ailesine hep düşkündü bu adam siz görmek istemediniz sadece düzelir umuduyla da çocuk yaptınız bu anasinin memesinden ayrismayan adamlar ömür boyu düzelmiyor bir daha çocuk yapmadan bosan iyi susmussun bu zamana kadae

Klasikler başladı: evlenmeden önce böyle değildi, çocuk doğduktan sonra böyle oldu, ailem arkamda değil, maddi gücüm yok... Hiç istememişsiniz ki olsun. Siz yine kabullenirdiniz kendinizi kandırmayın. İlk giden altın geri gelmeyince tekrar tekrar vermenizden belli. Evet koca meraklısısınız. Kardeşin ne alaka, gitsin kendine ev tutsun, annen baban bulsun çaresini diyeceğinize kazık kadar adamın yemeğini çamaşırını temizliğini yapmışsınız. O geleneksel anne babanız evde yetişkin erkeği nasıl kabullendi, biz bu şartlarda evlendirmedik ya kardeşin gider ya da kızımız aile evine döner niye demedi? Her şeyi eğip bükmeye devam edin siz.

Çalışmıyorsunuz iş güç meslek yok, niye elinizde olan güvenceyi verdiniz. Elinize ne zaman altın geçse al kocacım ailene harca demişsiniz. Hamile kalacağınıza çalışmalıydınız çünkü sizi düşünen koruyan kollayan bir kocanız yok. Olsa daha ilk sene bismillah kardeşini getirip baktırmazdı. Köle gibi görmüş sizi, kendi yetmiyor kardeşinin de hizmetini gördürmüş. Elli tane bahane uydurmayın, adam ilk günden böyleymiş. Kendiniz yetmiyor bir de çocuk sürüklüyorsunuz bu ortama.

Olu
Kötü kocayla evlenince iyi olacağını düşünürsen sonun hüsran olur,adam hiç niyetini sizi sevmediğini gizlememiş,siz altınları birikimleri vererek sevsin istemişsiniz niye sevsin niye saygı duysun? Her hakareti tutup susan ,inatla çocuk veren ,kendine saygısı olmayan bir kadınla evlenmiş adam niye yuva için çabalasın? Ne çocuğuna sevgisi var ne size o kardeşlerinin babası olmuş,onların mutluluğu için sizi gözünü kırpmadan harcar,sizde saf saf çocuğum için deyip oturmaya devam edin, çocuğunuza güzel örnek oluyorsunuz o da ya sizin gibi pısırık ya da babası gibi sevgisiz bencil olacak .......
Olur mu dogumdan sonra baslamis hersey öyle diyor hanimefendi ne hikmetse zaten ondan sonra başlıyor böyle seyler

Klasikler başladı: evlenmeden önce böyle değildi, çocuk doğduktan sonra böyle oldu, ailem arkamda değil, maddi gücüm yok... Hiç istememişsiniz ki olsun. Siz yine kabullenirdiniz kendinizi kandırmayın. İlk giden altın geri gelmeyince tekrar tekrar vermenizden belli. Evet koca meraklısısınız. Kardeşin ne alaka, gitsin kendine ev tutsun, annen baban bulsun çaresini diyeceğinize kazık kadar adamın yemeğini çamaşırını temizliğini yapmışsınız. O geleneksel anne babanız evde yetişkin erkeği nasıl kabullendi, biz bu şartlarda evlendirmedik ya kardeşin gider ya da kızımız aile evine döner niye demedi? Her şeyi eğip bükmeye devam edin siz.

Çalışmıyorsunuz iş güç meslek yok, niye elinizde olan güvenceyi verdiniz. Elinize ne zaman altın geçse al kocacım ailene harca demişsiniz. Hamile kalacağınıza çalışmalıydınız çünkü sizi düşünen koruyan kollayan bir kocanız yok. Olsa daha ilk sene bismillah kardeşini getirip baktırmazdı. Köle gibi görmüş sizi, kendi yetmiyor kardeşinin de hizmetini gördürmüş. Elli tane bahane uydurmayın, adam ilk günden böyleymiş. Kendiniz yetmiyor bir de çocuk sürüklüyorsunuz bu ortama.
Eltinin evi diziliyor kolda ki altinlara kadar veriyor elti icin tutuyor annesinin kolundakileri de veriyor sonra bu böyle degildi diyor 🤣 bu adamlarin bi tarafları altindan olsa kac yazar adam anasinin kolunda ki altina kadar yemis ohh afiyet olsun yiyenlere 😃 böyle adamlara müstehak birdr daha fazlasını vermiyorlar diye tartışma çıkarıyor arsiz kardeşi ve karısı işte hanim dediğin böyle olur bak kocasının hakkını yedirmeyip bir de kocasinin abisinin hakkini da aliyor

Olu

Olur mu dogumdan sonra baslamis hersey öyle diyor hanimefendi ne hikmetse zaten ondan sonra başlıyor böyle seyler
Evet böyle anlatınca kimse inanmıyor ama benim mobilyadan bile haberim yoktu 11 sene sonra kendileri kavga edince öğrendim o kavga olmasa hiç ögrenemeyecektim gizli yapılanlar var

Evet böyle anlatınca kimse inanmıyor ama benim mobilyadan bile haberim yoktu 11 sene sonra kendileri kavga edince öğrendim o kavga olmasa hiç ögrenemeyecektim gizli yapılanlar var
Konu sadece mobilya degil farkindamisin?? Bu adam. Nisanliliktan beri sinyallerini vermiştir ama siz israrla olmayani oldurmaya calisip elimizdekileri verip yetmeyip bir de aneninizin kolundan bilezik vermişsiniz niye hic ses cikarmadiniz??

iyilik başka şey enayilik ( kendini kullandirmak) başka şey.
Sizin ki iyilik değil enayilik kusura bakmayın.
para ile iyilik hayır kurumlarına yapılır, sizin yaptıgıniz onlar için bir iyilik değil görevmiş eltiniz bu görevi üstlenmek istememiş hayir kurumu olmadığının farkında çünkü.
Burda afferin kiz sana diyeceğim tek kişi eltiniz ne yalan söyleyeyim başka bir ev, başka bir aile olduğunun farkında çoluğunun çocuğunun rıskıni kimsenin kapısında bırakmamış.
Eltinizden feyz alın gözünüzü açın çocuklarınız var, onlara gelecek lazım eşinizin yedi sülalesine değil.

Ben hiç katılmıyorum böyle şeylere, sürekli mağdur ve kurban rolündeki insanlar bana ağlak ve sosyal zekası düşük geliyor. O bana şöyle yaptı bu bana böyle etti. Eeee sen ne yaptın kardeş? Hayatta herkesten kötülük görmek veya hep iyilik yapıp kötülük bulmak diye bir şey yoktur. Herkes kötü/art niyetli bir siz iyisiniz diye bir şey de yok. Bir şey hayatınızda pattern halini aldıysa ve sürekli tekrar ediyorsa siz de onu besleyen bir şeyler yapıyorsunuzdur. Bu kadar basit.
Kendi adıma konuşursam, genel olarak insanlara iyi yaklaşırım ve genelde de iyilik görürüm. Ha sebepsiz kötü insanlar yok mudur elbet vardır ama çok denk gelmedim denk gelsem de bana bir kötülüğü bir kez yapabilirler sonrasında çevremde barındırmam.

Back
X