İzin Kullanmamı İstemiyor

Ee tamam işte canım. Pazar geliyorsun derse geçen geldiğimde ek ücret alacağım söylemiştiniz onu ne zaman odeyeceksin diye açık açık sor. Allah allah.

Neyse çok saat çalışıp asgari ücret bile alamadığını göre küçük bir ilçede falan misin? Niye hem bu kadar çok çalışıp bu kadar az alıyorsun. Başka mağaza yok mu?
Normal giysi mağazası olarak var ama onların saati daha beter onlarda sınavlara gitmeme izin yok burda izin alıp sınava gidebiliyorum diye kabul ettim birazda burası eczane optik tarzı biyer

Bide kul hakkından çok korkarım diye konuşur birşey olduğunda bir haftaya başlayacak sigortan dedi ama maaşin lafını açmıyor henüz

Tatlım seni sigorta yapabilmesi için asgari ücret vermesi lazım. 1000 tl mks kazanıyor diyorsun.
Ayrıca günde en çok 11 saat seni çalıştırabilir. Buna ek olarak min 1 tam gün izin vermesi gerekiyor. Sen dükkanın sahibi değilsin. Onunla açıp onunla kapatman istiyorsa ona göre para versin.

Başka is bul. Sen mağaza da çalışıyorsun zaten. Yakındaki diğer mağazalara sor istersen. Kesin bulursun.

Eğer paraya çok ihtiyacın varsa ve yaşadığın yer küçük bir yerde (iş bulamıyorum dediğin için diyorum) ya al karşına düzgün bi şekilde konuş, de ki böyle böyle zaten para çok az ve haftada bir gün izni bile çok görüyorsunuz. Kaldı ki günlük çalışma saatlerim de çok uzun de. Ya bi anlaşmaya varın ya da böyle katlanmaya devam et. Anlaşamazsanız ve başka iş bulamazsan sık dişini şurada finallere ne kaldı. Diplomanı aldıktan sonra kendi işini yaparsın. Burası böyle küçük bir mağaza tarzı bir yerse ve sen kasaya falan bakıyorsan adam sana güveniyordur. O tarz dükkanlarda güvenilecek eleman bulmak çok zor. Senden pek vazgeçebileceğini zannetmiyorum.

Yahu sen ciddi misin Bu söylediklerinde. Hayır yani anlattiklarin şaka gibi.
Resmen kullanıyor seni.
Resti çek böyle olmaz.
İşi bırakacağını ona mecbur olmadığını en azından hissettir gözü korksun biraz.
Belki düzelir hiç sanmıyorum ama.
Allah korkusu olur bir insan da ya.

Benim bildiğim işi öğrenene kadar maasin az olması değil sigortanın az yatmasidir.

Sonra deneme süresi bitince sigorta da asgari den yatar.

Aynen bende öyle yapıyorum gelemem diyorum direk ama sürekli şaka yollu lafını sokuyor ben bunu engellemeye çalışıyorum aslında

Bu arada eczaneler pazar günleri kapalı zaten. Burası ancak optik olabilir. Heryerde kendine göre sorunları var. Sana önerim çevredeki eczaneleri gezmeye başla. İnşallah daha iyi bir yer bulursun tatlım.

Pazar günleri ders çalışıyorum de istersen. Çok zorluyor beni yoksa yine kalacağım de.

bende böyle adamlar için güvenin iyi niyetli eleman imajının hiç önemli olmadığını, sadece ne kadar az ödeme yaparsam ne kadar uzun çalıştırırsam kar gözüyle baktıklarını sanıyorum.
sonrada elemanına ayak yapıyor, asgarı ucret yatırıpta tekrar elden para alan yerlere sinir oluyorum dıye...

İlk baş yemek yok dedi kabul etmedim sonra yarısını sen ver yarısını ben veriyim dedi onu da kabul etmedim. Sonra yemek vermek zorunda kaldı

Adam sineği yağını sıkıyor yalnız. Ne pis herifmis. Öğrendim resmen. Bu arada 11 saat çalışıyorsun. Günde 2 öğün yemek vermesi gerekiyor. Kaç öğün yiyorsun?

Normal giysi mağazası olarak var ama onların saati daha beter onlarda sınavlara gitmeme izin yok burda izin alıp sınava gidebiliyorum diye kabul ettim birazda burası eczane optik tarzı biyer
Bak işte buranın sana olan faydası bu. Benim üniversitede oda arkadaşım, üniversitenin kısmi zamanlı (part time) işi dahilinde üniversite kütüphanesinde çalışıyordu. Burs kadar mı ne (o zamanlar 300 TL falandı) para alıyordu, günde 5 saat falandı akşamüstleri. En başından sınav zamanları bir saat erken çıkma, sınav zamanlarında öğrencilere biraz tolerans gösterilmesi yönünde anlaşmışlardı ama kız işe başladı, sınav zamanı geldi; ne öğrencilerin orada ders çalışmasına izin verdiler ne de erken çıkmalarına. Ki okulun kendi öğrencisiydi bunlar. Allah razı olsun bari sınava gitmene izin veriyormuş. Adama bak ya ben sinir oldum patronuna.

Bu arada eczaneler pazar günleri kapalı zaten. Burası ancak optik olabilir. Heryerde kendine göre sorunları var. Sana önerim çevredeki eczaneleri gezmeye başla. İnşallah daha iyi bir yer bulursun tatlım.

Pazar günleri ders çalışıyorum de istersen. Çok zorluyor beni yoksa yine kalacağım de.
Eczane optik tarzı bi yer eczane kapali ben optik bölümündeyim güneş gözlüğü falan da olduğu için pazar kendi açıyor ama benide istiyor. Aslinda ders çalışma fikri de iyi bi fikir ki zaten çalışıyorum da yalan da değil

eger sigortani baslatacaksa sana en az 1300 vermek zorunda bu bir ikincisi hafta birgun tatil vermeli aslinda saat hesabi ama patronun bunu cok umursamaz. ki sigorta baslatmak oyle zor birsey degil insanlari kandiriyorlar. adamin zaten vergi levhasi vardir bu da sgk ya kkayit demek gir internete yap. artik gunluk soligorta bile yapiliyor.
bak sen adresi ver biz sikayet edelim sgkya istersen :KK66:)))

Böyle insanlar herzaman maalesef bi yerlerden yirtiyor bende aynı şartlarda çalıştım ve sigortami günlük bikaç saat aylık 10 gün calisiyo gösterip yatirmis 1 buçuk yıl gerekli her yere sikayet ettim sigortacilar denetlemeye 4 ay sonra geldiler tanıdık birilerini buldu bişeyler yaptılar ceza falan kesilmedi hiç bişey degismedi benim 1 buçuk yıl çöpe gitti tabi

zaten optik ne kadar yoğun olabilirki.
sırf zorla yemek istedin diye pazarlarıda çalıştırıyor.
1-2 ay çalışayım çıkayım deme.
yapabiliyosan hemen yap.
ben bu adamın ne izin günlerini kullandırtacağına ne ssk yapacağına ne de zam yapacağına inanmıyorum.

Aradım ama malesef bulamıyorum tam zamanli çalışıyorum.
İşi hic bilmeden girdim.Ögrenene kadar maas buydu öğrendiğimde artacakti. Suan tüm isi yapiyorum ama lafı bile açilmiyo bu maaş günümde konuyu açacağım artık artsın diye
Tam Zamanlı çalışıyorsanız asgari 1300 ücret almanız ve 8 saat çalışmanız gerek hadi 9 saat olsun 11.5 saat nedir ve sigorta yapması gerek. Haftada 1 gün de izin mecburi.

Oha diyorum.

11 saat çalış, 600 tl maaş al bunun üzerine pazar günü de çalışmani istesin.

Bence sizi çantada keklik olarak görmüş bunlar.

Siz pazar günü çalışma konusu açıldığında, hem maaş konusunu hem izin konusunu net bir şekilde konuşmayı deneyin.

11 saat çalışıyorum aldığım ücret asgariden daha az ayrıca bir günlük iznimi bile mağazada gecirmemi istiyorsunuz bence biraz adaletli olun, maaşımı iyileştirin pazar günüme de göz dikmeyi bırakın deyin.

Adam yemek ücretini bile zorla vermiş.

11 saate size iki öğün vermesi gerek nerdeyse.

Sigortan da yoktur simdi senin.
Fırsat buldukça başka is bakın.

Kendinizi asla ezdirmeyin Zarm Zarm

Pazar günü bahane bulmak zorunda da değilsiniz.
Tatil izni.
Evde yatacak bile olsanız bu onları ilgilendirmez.

Adam isci değil köle çalıştırıyor resmen.

kız asgari ücretten az alıyor demek 1000 tl ye hakaret olur.
resmen asgari ücretin yarısından da az alıyor!

Bim, Migros türü yerlerde part time kasiyer olarak girseniz hem bundan daha az saat çalışır hem de daha çok para alırsınız.
ayrıca birçok arkadaşın dediğine katılıyorum, size sigorta yapmaz bu adam o maaşı vermemek için. ya da sizi yarı zamanlı çalışıyor gösterir. haftada 3 gün geliyormuş gibi, sigortanı da 3 günlük yatırır ancak 7 gün seni işyerinde kullanmaya devam eder.
ailene yük olmayı istememen güzel bişey tabi, ama okula sadece sınav günleri gideceksen geri kalan zamanda pek aktif bir hayat sürmeyerek de harcamalarını minimuma indirirsin. hem de bu zulmü çekmezsin.

Tatlım seni sigorta yapabilmesi için asgari ücret vermesi lazım. 1000 tl mks kazanıyor diyorsun.
Ayrıca günde en çok 11 saat seni çalıştırabilir. Buna ek olarak min 1 tam gün izin vermesi gerekiyor. Sen dükkanın sahibi değilsin. Onunla açıp onunla kapatman istiyorsa ona göre para versin.

Başka is bul. Sen mağaza da çalışıyorsun zaten. Yakındaki diğer mağazalara sor istersen. Kesin bulursun.
Eczanene optik tarzı biyerde çalışıyorum optik kısmına bakıyorum. Pazar güneş gözlüğü falan çok gidiyor ondan bırakmıyor beni

kız asgari ücretten az alıyor demek 1000 tl ye hakaret olur.
resmen asgari ücretin yarısından da az alıyor!
1000 lirayı ancak işler yoğunken görüyorum ama havalar soğuk oldu mu satış az doğal olarak para da az

Eczanene optik tarzı biyerde çalışıyorum optik kısmına bakıyorum. Pazar güneş gözlüğü falan çok gidiyor ondan bırakmıyor beni
şimdi sezon, sezon bitince dahada düşürmesin maaşını

Yahu sen ciddi misin Bu söylediklerinde. Hayır yani anlattiklarin şaka gibi.
Resmen kullanıyor seni.
Resti çek böyle olmaz.
İşi bırakacağını ona mecbur olmadığını en azından hissettir gözü korksun biraz.
Belki düzelir hiç sanmıyorum ama.
Allah korkusu olur bir insan da ya.

Benim bildiğim işi öğrenene kadar maasin az olması değil sigortanın az yatmasidir.

Sonra deneme süresi bitince sigorta da asgari den yatar.
Daha başvurduğum bir işte sigorta yapacağım diyen bir kişi görmedim direk sigorta yok bu şartlarda çalışmak istersen başla diyorlar.
Bu da bu hafta yapacağım dedi bakalim ne yapacak

1000 lirayı ancak işler yoğunken görüyorum ama havalar soğuk oldu mu satış az doğal olarak para da az
1300 maaş ve üstüne prim almanız gerek.600 üzerine 400 lira alıyorsunuz. 1300+400 prim almaniz gerek.

Back
X