İzin Kullanmamı İstemiyor

Adam sineği yağını sıkıyor yalnız. Ne pis herifmis. Öğrendim resmen. Bu arada 11 saat çalışıyorsun. Günde 2 öğün yemek vermesi gerekiyor. Kaç öğün yiyorsun?
Bir öğün tabiki onunda saati belli değil acıktım diye iki uç kere soyleyince yemek geliyo saati belli değil

Bir öğün tabiki onunda saati belli değil acıktım diye iki uç kere soyleyince yemek geliyo saati belli değil

Size bir sey söyleyim mi
Verdikleri 600 tl ile 11.30 saat ve bir öğün yemek
Tamamen sizin onlara kendinizi kullandirttiginiz sonucunu veriyor.

Yazılan yorumlara ve verdiğiniz cevaplara baktım da hic hakkını arayacak bir insana benzemiyorsunuz yani pazar gününüze göz diken bir işverenden bahsediyorsunuz ama daha büyük sorunlarınız var,çok çalışmak az maaş almak ve sigortasız kalmak gibi.

Böyle insan müsveddelerine hizmet edip para kazandıracağıma hergün peynir ekmek yerim ailemden gelen 3 5kuruşla geçinmeye çalışırım ama yine de çalışmam.
Zaten okulun bitmesine az kalmış birkaç ay sık dişini ama o adama çalışma.
Ha sigortayı da ancak rüyanda görürsün yemeği zor veren adam sigorta mı yapacak komik.
Bi de hangi şehir burası allah aşkına?

Ayrıca üniversite okuyan bir insanın kendine böyle davranılmasına izin vermesi de ayrıca üzücü.Ben senelerce çalıştım standlarda marketlerde anketörlük yaptım kapı kapı bilet sattım vs.birsürü şey.
Ama bu kadar ucuza asla çalışmadım çalışmam da kendimi asla ezdirmem.
Hatta bi firma 3günlük paramı vermedi adamları hergün aradım mail attım baş edemediler benimle verdiler paramı.
Yani demem o ki hakkını aramazsan kimse sana acımaz.

Bir mahkemeye başvurursanız;

• kullanmadığınız izinler
  • haftasonu çalışmalarınız
  • sigorta eksikleri
  • muadil maaştan doğan eksikler

çok ciddi tazminat alabilirsiniz

mobbing de cabası. kesinlikle başvurun derim.

Size bir sey söyleyim mi
Verdikleri 600 tl ile 11.30 saat ve bir öğün yemek
Tamamen sizin onlara kendinizi kullandirttiginiz sonucunu veriyor.

Yazılan yorumlara ve verdiğiniz cevaplara baktım da hic hakkını arayacak bir insana benzemiyorsunuz yani pazar gününüze göz diken bir işverenden bahsediyorsunuz ama daha büyük sorunlarınız var,çok çalışmak az maaş almak ve sigortasız kalmak gibi.
Yok aslında hakkimi gerçekten arayan bi tipim ama yüzlerce iş başvurusu yüzlerce red ustune girdiğim her işte bu muameleyi görünce diyorum ki yahu zaten hepsi aynı değişen birşey yok şurada iki ay daha kalacaksın diyorum sadece kendimi sustuyorum susmak istemesemde susuyorum

Yok aslında hakkimi gerçekten arayan bi tipim ama yüzlerce iş başvurusu yüzlerce red ustune girdiğim her işte bu muameleyi görünce diyorum ki yahu zaten hepsi aynı değişen birşey yok şurada iki ay daha kalacaksın diyorum sadece kendimi sustuyorum susmak istemesemde susuyorum

Olur mu susuyorum.
Susmayın, ya hu adam seni köle gibi çalıştırıyor isci gibi değil.

Hayır kendine eziyet ediyorsun üç kuruş kazanicam diye.

Part time is bulup 300 tl alsan bundan iyi.

Düşünsene bütün gün calisiyorsun, vücudun yoruluyor karnın doğru düzgün doymuyor ve sadece bir gün iznin var. Sen derslerine ne ara çalışıyorsun peki?

Evde otursan bundan iyi. Ciddiyim.

En kısa sürede çık o işten.

Adam hem tam gün çalıştırıp sigorta yapmıyor hem asgari ücret vermiyor.
Şikayet etsen adamı yolarsın ama boyun eğmeyi tercih ediyorsun.

Böyle insanlar herzaman maalesef bi yerlerden yirtiyor bende aynı şartlarda çalıştım ve sigortami günlük bikaç saat aylık 10 gün calisiyo gösterip yatirmis 1 buçuk yıl gerekli her yere sikayet ettim sigortacilar denetlemeye 4 ay sonra geldiler tanıdık birilerini buldu bişeyler yaptılar ceza falan kesilmedi hiç bişey degismedi benim 1 buçuk yıl çöpe gitti tabi
bu ulkede hersey olur hersey.

paraya ihtiyacın varsa git primini al ama idare ederse hayır gelmiyorum deyip kestir at. kimseye dert anlatmak zorunda değilsin. seni kullanmalarına izin verme

Bence gelmiyorum de okadar bulsun bakalım senin yerine birini. Bu arada başka iş ara.

600 ne ya şaka mı bu? Hangi il orası nasıl geçineceksin? Optisyen olmadan size bu işi yaptırması çok yanlış. Güneş gözlüğü priminiz de düşük. 2 gucci bir dolce bir de armaniye hatrı sayılır bir para verdim. Eşim de 2 tane lacoste aldı. Çocuğa sordum şimdi siz ne kadar prim alcaksınız bundan diye. 130 tl dedi. Kaç kişi geliyor düşün. 400 ne. Ayrıl ordan adama bak. Sömürüyor seni

Merhaba bayanlar
Üç aydır bi işyerinde çalışıyorum uzun süre iş aradım.Burasi küçük biyer olduğu için patronlar da iş olmadığını çok iyi biliyolar, bu yüzden de çalışanların canına okumayı çok severler.
Okulum bir dönem uzadi sadece sınavlara gidiyorum.
Asıl konuya gelecek olursam haftanın altı günü çalışıyorum pazar günleri izin günüm ama patron sürekli pazarları da mağazayı açmam gerektiğini söylüyor. Yahu hem eşi hem kendisi aynı sektörde siz açın ben neden açıyorum ? Okulum bitene kadar aileme yük olmak istemedim en azından masrafim çıksın hemde deneyim olsun diye girdim bu işe günde 11.30saat çalışıyorum. 600tl maaş aliyorum primlerle falan bazen 1000e çıkıyo.
Kesin açacaksın demiyo ama sürekli pazar geliyosun demi, pazar işin var mi ,pazar kalabalık olur gelseydin iyi prim alirdin ,neyse bu hafta gelmezsen haftaya işin olmaz gelirsin. Ya neden işim olmasın? 23yasinda insanım benimde ailem arkadaşlarım var hic biri olmasa dinleneceğim tek gun bu gün. Kesin bir dille gelmem dedim ama laf arasinda şaka yapıyormuş gibi pazar anlaştık demi deyip gülüyor
Ne yapmalıyım bu şakayla laf sokmalari nasıl bitirebilirim.
O maaşa şaka mı bu adam?
Ssk yemek yol var mı? Yoksa bunları diret bari bu ne böyle..?
ezdirme kendini izin hakkını asla teslim etme. Pazar izin günüm gelemem de dikkate alma şakalarını da hiç ;)

ben kendı mukellefımı vergı kacırıyor dıye sıkayet ettım
noterde calısırkende noterım usulsuzluk yapıyor dıye sıkayet ettım ve calısanlarla bırlıkte toplu ıstıfa ettık
ve hepsındede denetleme oldu...

patronum hakkımı yıyecek ben susucam daha ustune bana fazla calısma ıcın baskı ypma curretınde bulunacak ha :D
boylesıne susarsan hakkını aramazsan senden sonra gelenede aynı seyı yapar kı para konusunda cok zor durumda olanlar aman ısımden olmayayım dıye susuyorlar malesef buda boyle surup gıdıyor

bunun bı kırılma noktası olmalı ben devam edersem sen devam edersen patron nasılsa boyle calısanlar var der senı hergun daha fazla sömürür buna ızın verme
once sgk ya sıkayet et sıgortasız calıstıgını bıldırmezsen sen de suclusun canım sıgortalı bu kadar maasa calısamaz cok komık rakam baska ıse gırsen ıkı katı kazanırsın emegıne zamanına yazık

eger maasın ıyı olsaydı veya okadar cok calısmasaydın derdım kı pazar calıs baska gun ızın gunun olsun ama bu durum oyle bı durum degıl adama dersını vererek kurtul ondan

Dün konuştuk sigortam bugün yapılıyor belgeleri istedi benden.
Maaş işini de konuştum oda artıyor sigortayla beraber asgarî ücrete geçiyorum.
Asıl mesele pazar günleri gelmekle alakalı şakalar uzun süre devam edecek sanirim hala :KK52:

600 ne ya şaka mı bu? Hangi il orası nasıl geçineceksin? Optisyen olmadan size bu işi yaptırması çok yanlış. Güneş gözlüğü priminiz de düşük. 2 gucci bir dolce bir de armaniye hatrı sayılır bir para verdim. Eşim de 2 tane lacoste aldı. Çocuğa sordum şimdi siz ne kadar prim alcaksınız bundan diye. 130 tl dedi. Kaç kişi geliyor düşün. 400 ne. Ayrıl ordan adama bak. Sömürüyor seni
400 örnek olarak verdim aslında gucci armani falan satilsa bende yüz kusur kazandırim o gozluklerden ama burda küçük yer oldugu için o tarz gözlükler çok gitmiyor ister istemez sattığın gözlüğün fiyati düştükçe prim de azalıyor

Merhaba bayanlar
Üç aydır bi işyerinde çalışıyorum uzun süre iş aradım.Burasi küçük biyer olduğu için patronlar da iş olmadığını çok iyi biliyolar, bu yüzden de çalışanların canına okumayı çok severler.
Okulum bir dönem uzadi sadece sınavlara gidiyorum.
Asıl konuya gelecek olursam haftanın altı günü çalışıyorum pazar günleri izin günüm ama patron sürekli pazarları da mağazayı açmam gerektiğini söylüyor. Yahu hem eşi hem kendisi aynı sektörde siz açın ben neden açıyorum ? Okulum bitene kadar aileme yük olmak istemedim en azından masrafim çıksın hemde deneyim olsun diye girdim bu işe günde 11.30saat çalışıyorum. 600tl maaş aliyorum primlerle falan bazen 1000e çıkıyo.
Kesin açacaksın demiyo ama sürekli pazar geliyosun demi, pazar işin var mi ,pazar kalabalık olur gelseydin iyi prim alirdin ,neyse bu hafta gelmezsen haftaya işin olmaz gelirsin. Ya neden işim olmasın? 23yasinda insanım benimde ailem arkadaşlarım var hic biri olmasa dinleneceğim tek gun bu gün. Kesin bir dille gelmem dedim ama laf arasinda şaka yapıyormuş gibi pazar anlaştık demi deyip gülüyor
Ne yapmalıyım bu şakayla laf sokmalari nasıl bitirebilirim.
sen bence bu isten ayril bu kolelik bu devirde 600 tl maas var bir kere askari ucretin altinda yasak degilmis sigortasiz mi calisiyorsun

Back
X