- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
hayvanlara eziyet eden merhamet etmeyenlere Allahta merhamet etmeyecek. yanlışım yoksa bu bir hadis. o sebeple bu vicdansızları Allah ıslah etsin. kayınvalidemin evinde çok karınca vardı. öldürmeye kıyamıyordu. bir gün peçeteya almış onları camın önüne koymuş. güneşte cama vuruyor. vicdanı rahatsızlanmış peçeyi geri almış yere koymuş birde su dökmüş yere hafif içsinler diye sıcakta susamışlardır diye. sonra onları beslemeye başladı yere pekmez filan döktü. şimdi benimde evimde karınca var hep o aklıma geliyor bende peçeteye yürümesini sağlıyor dışarı koyuyorum ama vicdanım bundan bile sızlıyor ki. o eziyet edenler nasıl insan anlamıyorum
Valla yazıyı okuyunca ilk düşündüğüm şey ama onlarda sörfçülerin kollarını bacaklarını koparıyor besin için oldu. Daha sonra tüm yorunlarda yüzgeç çorbası yapanlar lanetlenince biran kendimden süphe ettim hiç bir üzüntü hissetmeyince köpekbalıkları içinKi hayvanları da çok severim, petshoplarda satılmalarından, önce eve alıştırılıp sonra sokağa atılmalarından ve gelip onların doğasını betonlaştırıp onlara yaşayacak alan bırakmamamızdan nefret ederim, ama yemek için kullanılmaları beni etkilemiyor çünkü zaten doğanın dengesinin böyle olduğunu düşünüyorum, güçlü olan canlılar her zaman altlarındakiyle besleniyor, belgeseli izlemedim o yüzden soylarını azaltacak şekilde kitlesel öldürme yöntemleri uygulanıp uygulanmadığını bilmiyorum. Ortada sadece bir avcılık varsa bana anormal gelmiyor zaten o köpekbalıkları kendinden daha büyük balinaların besin kaynağıysa hertürü onlara yakalandıklarında canlı yem olmayacaklar mı? Aynı şekilde kendinden küçük balıkları canlı canlı parçalamıyorlar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?