- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.671
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Ben fakire et verenini görmedim şahsen.Millet aç kurtlar gibi koca danayı derin dondurucusuna tıkıyor,öbür kurbana kadar yiyor da yiyor.Birilerine yardım etmek istiyen ,alır pirincini,ununu vs. gider dağıtır.Millet bayram geliyor et yicez ,diye bayram öncesi diyete başlıyor. :) Bana göre hayvanlar telef ediliyor.Siz bayramda kesilen hayvanların sıralarını beklerken nasıl korkulu gözlerle etrafa baktıklarını gördünüz mü hiç ? Sokak ortasında ,orda burda,Her yer kan olmuş,çocuklar karşısına geçmiş kıyımı izliyor.Can almanın ne kadar kolay olduğunu gözlerini kırpmadan izliyorlar.Hayvanlar ayaklarından tepeye canlı canlı asılıp kafaları uçuruluyor,gözleri de bağlı değil.Öbür hayvanlar da bu vahşeti izliyor.Bence çok üzücü...Benim içim kaldırmıyor.Gözümüze soka soka yasak olmasına rağmen sokaklarda kesim yapanları zevkle şikayet ediyorum.
Kaçan hayvanın bacağını keserek yakalamaya çalışmak,
bacağından asıp kesmek,
kör bıçakla hayvanı yaralayıp kendini kesmek,
hayvansal atıkları bakteri yayacak şekilde ortada bırakmak...
Bunlar ilk aklıma gelenler.
Mahallenin durumunu yazmıştım zaten.Ben bunlarla her bayramda karşılaşıyorum.
Tekrarlıyorum inanca bir şey dediğim yok.
Ancak yanlışlığını tahmin ediyorum ki sizin de kabul ettiğiniz bu olaylar inanç adı altında yapılıyor.Bence bu da vahşet.
(Bu arada bu siteye yazdığım her şeyi düşünerek yazarım.Zira bunlar düşüncelerim, gördüklerim, yaşadıklarımdır.)
anlaşmadığımız nokta bu.. kimse kurbanlık hayvana eziyet etmek çok sevapmış diye bunları yapmıyor... nasıl yapacağını bilmediği için bunları yapıyor... böyle insanları bilgilendirmek, yol göstermek yerine 'yaptığınız iş katliam' demek onları bu ibadetten uzaklaştırmaz... tersine cehaletlerini fazlalaştırır...
ayrıca her bayram, katliam diye çığırtkanlık yapanların aynı tepkiyi mezbehanede yahut başka bir yerde eziyet gören hayvana göstermemesi, samimi olmadıklarını gösteriyor.. yoksa göz görmeyince gönül katlanır mı diyelim... ama bu kadar iyi niyetli olamıyorum... yapılan tek şey insanları küçük görmek, aşağılamak, aristokrat havalarında gezinmek... (sizi tenzih ediyorum)..
peki siz sokaklarda kesimin doğru olduğunu söylediğimi nerden çıkardınız,
vejeteryan mısınız, soruma noktalarla cevap verince, daha doğrusu cevap verme lutfunda bulunmayınca öyle varsaydım...
et yeme özgürlüğüm olduğu gibi, bundan daha da öte inanç ve ibadet özgürlüğüm var...
hiç kimsenin ibadetini katliam ve vahşet olarak değerlendiremezsiniz... inanca saygı olmalı...
hayvan kesimine evet, ama ibadet maksadıyla kesime hayır ben de bunu anlayamıyorum...
Hiç bir müslüman kardeşimin hadi kurbanları ziyan edelim vahşet uygulayalım da bunu da din adı altında yapalım dediğini duymadım.
Din adı altında kimse birşey yapmıyor uyanın artık ya
Bu açıdan kimse dini kullanmaz.
Yapanlarda BİLMEDİKLERİNDEN yapıyorlar.
Kurban öyle kesilicekmiş sandıkları için yapıyorlar.
Kimse bunu yaparken dini kullanmaz.
Ben yargılarla değil düşüncelerle değil gerçeklerle yaklaşıyorum.
Gerçek kabullenilse de kabullenilmese de gerçek gerçektir.
Bunu kimse değiştiremez.
Inanca saygi? Neyse, tamam tamam sustum...
Ama sunu söylemeden edemeyecegim; et yiyemeyecek derecede fakir olan bir insani yilda bir kere mutlu etmek yerine ona et yiyebilecek düzeyde maddi imkanlar saglamak(ona uygun bir is mesela) bana göre daha akillica.
Kurbanin kökenini de, amacinin aslinda fakire yardim olup olmadigini da bilen biliyor merak etmeyin. Adi üstünde "kurban"...
Peki bu gercekler sizin gercekleriniz mi? Sizin dogrulariniz mi? Sizin gelenekleriniz mi? Sizin dininiz mi? Evrensel gercekler olarak kabul edip baskalarina bu gercekleri dayatmak ne kadar dogru? Kime göre, neye göre gercek ki bu gercekler?
Bu konu tartismaya cok acik ve sitede tartisilmasi yasak bir konu. Her an uyari alabiliriz...
Din ne demek biliyormusun?
Din bencelerle sencelerle oluşan bi olgu değildir.
Din tek doğrudan oluşur bencesi sencesi yok bu işin.
Biraz olsun araştırmanı diliyorum.
Zira bu Dünyada huzurun ve mutluluğun diğer adı müslümanlıkken bunları söylemen yanlış oluyor.
Müslümanlık huzurumuzu senden daha çok düşündüğü için aşılmaz kuralları var merak etme.
Sizin dünyanızdaki doğrulara göre gerçeğin tanımı nedir bilmiyorum ama bizim dünyamızdaki gerçkeler ne gelenekten oluşuyor ne de dayatmalardan.
Bizim gerçeğimiz bi emirden oluşuyor bunu da ne ben ne başkaları değiştirebilir.
Okumanı canı gönülden isterim ozaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
O gerçeğin adı
Kur'an..
İnanç tartışılmaz, adı üstünde inanç. Bu vasfıyla eleştiriye tartışmaya açık değildir.
Ancak dayatma unsuru da olmamalı.
Evet doğru değişkendir, gerçek tektir.
Fakat o gerçek bilinemez durumdadır.
Bu yüzden bilme değil, "inanma"dır zaten.
Peki, benim yoğurdum ekşi olsun.
Saygılar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?