- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Caniliğin Hristiyanlığı,Müslümanlığı,Yahudiliği yok.Kurban Bayramı da benim için vahşet .Millet kesiyor ,hominigırtlak etleri yiyor,nerde fakire et veren!..
Her türlü caniliği zevk uğruna yapan medeni(!) avrupalılar bizim kurban bayramımızı vahşet olarak değerlendiriler bir de!
Ben fakire et verenini görmedim şahsen.Millet aç kurtlar gibi koca danayı derin dondurucusuna tıkıyor,öbür kurbana kadar yiyor da yiyor.Birilerine yardım etmek istiyen ,alır pirincini,ununu vs. gider dağıtır.Millet bayram geliyor et yicez ,diye bayram öncesi diyete başlıyor. :) Bana göre hayvanlar telef ediliyor.Siz bayramda kesilen hayvanların sıralarını beklerken nasıl korkulu gözlerle etrafa baktıklarını gördünüz mü hiç ? Sokak ortasında ,orda burda,Her yer kan olmuş,çocuklar karşısına geçmiş kıyımı izliyor.Can almanın ne kadar kolay olduğunu gözlerini kırpmadan izliyorlar.Hayvanlar ayaklarından tepeye canlı canlı asılıp kafaları uçuruluyor,gözleri de bağlı değil.Öbür hayvanlar da bu vahşeti izliyor.Bence çok üzücü...Benim içim kaldırmıyor.Gözümüze soka soka yasak olmasına rağmen sokaklarda kesim yapanları zevkle şikayet ediyorum.
Herkes bu durumlar karşısında çok üzülüyor,insanlığa lanet ediyor
Ama çok az kişi bu vahşetleri engellemek için bir şeyler yapmaya çabalıyor
Karşıdan seyirci kalıp üzülmek yapana beddua etmek küfretmekle hiçbir şey değişmiyor
Bunlar karşısında biz ne yapalım diyebilirsiniz
Yapılacak o kadar çok şey var ki
Uzaklarda aramaya gerek yok
Hemen her gün ülkemizde hayvanlara iğrenç muameleler yapılıyor
Daha geçen haftalarda Ankara'da 7 köpek tecavüz edilerek diri diri yakıldı
İşkence gördü,tecavüze uğrarken boyunları kırıldı kafaları ezildi
Kim ne yaptı?
Kimin haberi oldu?
Haberi olanların ne kadarı 7 nisandaki eyleme destek verdi?
Kim internet üzerinden yapılan imza kampanyasına imza verdi?
Bir elin parmaklarının sayısını geçmez
Hemen her gün bu tür haberler düşüyor internete,televizyonlara
Bunlar sadece buzdağının görünen yüzü
Ekrana yansımayan,kamunun bilmediği ne tür iğrençlikler oluyor yanıbaşımızda
O tecavüzcüler aramızda dolaşıyor
Bunlar tv'ye yansımıyor evet ama hayvansever sivil toplum kuruluşları bu vahşetler için her gün bir şeyler yapmaya çalışıyorlar,insanları bilgilendirmek için uğraşıyorlar
İmza kampanyaları düzenleniyor,katılım az
Çünkü hiçkimse zahmet edip hayvansever topluluklarının çalışmalarını takip etmiyor
Takip etmek için çok şey yapmaya gerek yok
Artık her şey elimizin altında
İnternet üzerinden,her gün saatlerce vakit geçirdiğimiz sosyal ağlardan takip edilebilir bu kuruluşların çalışmaları
"Çok üzülmek" bir şeyi değiştirmiyor
Üzülmek ve engellemek için çaba göstermek gerekiyor
Forumumuzda aylardır "Evcil Hayvanlar"bölümüne konular açıyorum
Kuruluşlardan haberler vermeye çalışıyorum,çalışmalarını tanıtmak için uğraşıyorum
Sokak hayvanlarının hayatını kurtarmak için yapılabilecek ufak yardımlardan,bir kap su vermekten bahsediyorum
Ama kendim çalıp kendim oynuyorum
Konuları takip eden yine bir elin parmaklarının sayısını geçmez
Her şey eş dost akrabadan eltiden görümceden ibaret değil hayatta
Belki Çin'e Japonya'ya kadar ulaşamayız evet ama
Biz gözümüzün önünde yaşanan kötülüklere bile sessiz kalıyoruz
Yaz geliyor yine binlerce hayvan açlıktan susuzluktan ölecek yanıbaşımızda
Ama biz yine yemek artıklarımızı bile çöpün kenarına koymaya tenezzül etmeyeceğiz
Hatta yemek,su verenlere bile tepki göstereceğiz
Yazacak söyleyecek o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili
Hepimizi duyarlı olmaya davet ediyorum
Herkesten aktivist olmasını beklemiyorum ama
En azından yerimizden kalkmadan da yapabileceğimiz (internet üzerinden)
Ya da günlük rutinlerimizde yapabileceğimiz (Bknz.Sokak hayvanlarının hayatını kolaylaştırmak için yapılabilecek ufak yardımlar konum) ufak şeylerle onların hayatlarını kurtarabiliriz
İnsanlığımızdan utanmayalım
Onları "hayvan bile denemeyecek" yaratıklar oldukları için utandıralım.
Ankara'daki olayı twitterda duymuştum ben de.. İmza kampanyasına da katıldım ama eylemden haberim yoktu. Bizim burada belediye kedilere evler yapti mavi kapak getirenlere kedi maması veriyor böylece sokaktaki kedileri besleyebiliyoruz. Ben 1,5 litrelik suların altlarını kesip kap yapıyorum kedilere su süt mama koymak icin. Köpekler icin de bes litrelik suların altları. Kısın Bolu'da bir barınakta köpekler donarak oldu hareket bile edemediler cunku zincirle bağlanmışlardi. Cok sey oluyor maalesef ve boyle olaylara ses çıkaranların sayısı oldukça az. Ornegin hayvanlara kotu muamele kabahatler kanununda yani herhangi bir ihlalde ceza davasi açılmıyor sicilinize de işlemiyor. Hafif suc yani. Mecliste bunu değiştirmek icin mücadele veriyorlar, insallah değişir cunku bu sekilde gercek suçlular gercek cezalar alacaklar öyle uc bes kurusluk para cezalarıyla yırtamayacaklar
Ben fakire et verenini görmedim şahsen.Millet aç kurtlar gibi koca danayı derin dondurucusuna tıkıyor,öbür kurbana kadar yiyor da yiyor.Birilerine yardım etmek istiyen ,alır pirincini,ununu vs. gider dağıtır.Millet bayram geliyor et yicez ,diye bayram öncesi diyete başlıyor. :) Bana göre hayvanlar telef ediliyor.Siz bayramda kesilen hayvanların sıralarını beklerken nasıl korkulu gözlerle etrafa baktıklarını gördünüz mü hiç ? Sokak ortasında ,orda burda,Her yer kan olmuş,çocuklar karşısına geçmiş kıyımı izliyor.Can almanın ne kadar kolay olduğunu gözlerini kırpmadan izliyorlar.Hayvanlar ayaklarından tepeye canlı canlı asılıp kafaları uçuruluyor,gözleri de bağlı değil.Öbür hayvanlar da bu vahşeti izliyor.Bence çok üzücü...Benim içim kaldırmıyor.Gözümüze soka soka yasak olmasına rağmen sokaklarda kesim yapanları zevkle şikayet ediyorum.
vejeteryan olabilirsiniz ama herkes için bunu savunmak, herkesin böyle olmasını istemek çok ayrı şeyler, insanoğlu milyonlarca yıllardır et tüketiyor ve tüketecek... bu katliam değil... yaşamak için bir şeyleri tüketmek zorundayız.. siz de bitkileri yiyerek onların ölümüne sebeb oluyorsunuz...
bir hayvanı yemek için usulünce kesmek, ondan faydalanmak farklı, eziyet etmek farklı... hem modern dünyada samimi bir vejeteryan olmak çok zor, en azından sığır jelatini türü şeyler bir sürü yiyecekte var yahut kozmetik ürünler...
Öncelikle vejetaryen olduğumu da nereden çıkardınız?
Rahatsız olduğum durumu açıkça söyledim mesajımda.
İkisinde de görüntü aynı bence.
O gün çocuğumu rahatça dışarı çıkartamam ben.
Uzatmayacağım. Hassasiyetimin hangi noktada olduğu açık.
Et yeme özgürlüğünüz elbette var ancak bu sokaklarda sizin tabirinizle (ki öyle olmadığını biliyoruz) usulünce kesim yapılarak olmaz.
peki siz sokaklarda kesimin doğru olduğunu söylediğimi nerden çıkardınız,
vejeteryan mısınız, soruma noktalarla cevap verince, daha doğrusu cevap verme lutfunda bulunmayınca öyle varsaydım...
et yeme özgürlüğüm olduğu gibi, bundan daha da öte inanç ve ibadet özgürlüğüm var...
hiç kimsenin ibadetini katliam ve vahşet olarak değerlendiremezsiniz... inanca saygı olmalı...
hayvan kesimine evet, ama ibadet maksadıyla kesime hayır ben de bunu anlayamıyorum...
İbadet elbette yapılır.
Ancak hiçbir durum o günlerde karşılaştığım manzaraları haklı çıkaramaz.
Anladığım kadarıyla buna siz de karşısınız.
İşte benim eleştirdiğim nokta bu zaten.
Çocuğumun bunu içselleştirmesini istemem.
Bu ülkede zaten her gün binlerce hayvan kesiliyor değil mi?
Ben hiçbirini görmüyorum.
Yani bunun çok daha iyi yolları var. O günlerde herkes kasap oluyor birden.
Dileyen istediği dini görevini yerine getirir, bir diğeri gider meditasyon yapar, öbürü kendini manastıra kapatır ya da kendini toptan kapatır bunu yargılamak bana düşmez.
Ancak yol kenarları, mahallem kanla kırmızıya boyanıyorsa, bir can çekiştire çekiştire ölüme götürülüyor, vahşete çocuklar ortak ediyorsa ve eziyete göz yumuluyorsa bundan rahatsız olurum elbette.
siz görmemiş olabilirsiniz dağıtanı, ben kendisi bir lokma yemeden hepsini gönül huzuruyla vereni gördüm...
kurban kesimi sırasında yapılan yanlışlıkları ben de elesitiririm, ama bir inanç, bir ibadet olan kurbanı eleştirmem...
bu arada kurban kesilecek hayvanların, kesilenleri görmesi, dinin öğreticisi tarfından da hoş görülmemiştir... yapanlar yanlış yapıyor... hatta kesilen hayvanın, yattıktan sonra gözüne örtü çekilir... bıçağı görmesin... nazik bir konu... yanlış uygulayanlar yüzünden, bir ibadeti tamamen yermek sığ görüşlük olur..
ayrıca ben de kurbana vahşilik dedikten sonra, sucukları, salamları, tazecik ana yavrusu kuzu etlerini başka bir yorum sahibinin deyimiyle hominigırtlak yiyenleri anlamıyorum... marketten aldığımız etler de gökten inmiyor, yerdekiler kesiliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?