İzlerken insanlığımdan utandığım belgesel

Caniliğin Hristiyanlığı,Müslümanlığı,Yahudiliği yok.Kurban Bayramı da benim için vahşet .Millet kesiyor ,hominigırtlak etleri yiyor,nerde fakire et veren!..

Canım zaten kurban kesmenin gereçlerini yerine getiremeyeceksen hiç kesme daha iyi.. Kesilen kurbanın 3/1 fakirlere-ihtiyacı olanlara verilir, diğer 3/1i eve gelen misafire yedirilir ve komşulara verilir, kalan 3/1 ise ev halkına kalır.. Ne yaptığını bilen bir müslüman zaten homini gırtlak hepsini yemez..

Bu tarz konular hakkında konuşmak yasak biliyorum ama burada Kur'an da geçen, müslümanların yapması gereken ayrıca dini bir bayram olan Kurban Bayramından lütfen vahşet diye bahsetmeyin.. Şayet kasaplar her gün kesiyor zaten bu hayvanları yenmesi için.. O zaman hiç kimse et yemesin aynı mantık..

Lütfen arkadaşım, burada dini duygularla oynanacak laflar etmeyelim..

Son düzenleme:
Benim de izlediğim Koy isimli belgeselde de Japonyanın taiji kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen yunus katliamlarını anlatıyordu.

Bütün kasaba zavallı yunusları sığ bir koya çekip daha sonra yunuslara mızrak ve bıçak tarzı kesici aletlerle saldırıyorlardı.

Birkaç dakika içinde ortalık kan gölüne dönüyodu.

Son düzenleme:
Ben fakire et verenini görmedim şahsen.Millet aç kurtlar gibi koca danayı derin dondurucusuna tıkıyor,öbür kurbana kadar yiyor da yiyor.Birilerine yardım etmek istiyen ,alır pirincini,ununu vs. gider dağıtır.Millet bayram geliyor et yicez ,diye bayram öncesi diyete başlıyor. :) Bana göre hayvanlar telef ediliyor.Siz bayramda kesilen hayvanların sıralarını beklerken nasıl korkulu gözlerle etrafa baktıklarını gördünüz mü hiç ? Sokak ortasında ,orda burda,Her yer kan olmuş,çocuklar karşısına geçmiş kıyımı izliyor.Can almanın ne kadar kolay olduğunu gözlerini kırpmadan izliyorlar.Hayvanlar ayaklarından tepeye canlı canlı asılıp kafaları uçuruluyor,gözleri de bağlı değil.Öbür hayvanlar da bu vahşeti izliyor.Bence çok üzücü...Benim içim kaldırmıyor.Gözümüze soka soka yasak olmasına rağmen sokaklarda kesim yapanları zevkle şikayet ediyorum.

bu tip videoları kesinlikle izlemem,bence siz de izlemeyin.insanın psikolojisini mahfediyor.ve elimizden birşey gelmiyor,elde kalan sadece acı ve çaresizlik.

bir ara bursadaki bir mezbahada çekilen görüntüler dolaşıyordu internette bir inek, hamile ve kesiyorlar yavrusunu falan da çıkarıp öldürüyorlar. çok üzülüp ağlamıştım uzun süre et yiyememiştim.. hala şu an yazarken tüylerim diken diken oldu

aynen katılıyorum. cehalet bizimkilerin yaptığı şey. adabıyla kesmek varken. yine de edebiyle adabıyla da olsa vahşet her şekilde.. millet hava atmak için kesiyor

İnsanlık düşünmekten yoksun yaratıklarla yarış haline girdi.
Bu pisliklerin yaptığını hayvanlar yapmaz.
Akılsızlıkta yarış halindeler.Hangimiz en sapıkça en beyinsizce davranabiliriz yarışındalar.
Beyinsiz mahluklar
Bunlara zaten ben daha çok şeyler söylüyorum da burda söyleyemiyorum.
Allaha havale ediyorum bu pislikleri Allah onları bildiği gibi yapsın.

Herkes bu durumlar karşısında çok üzülüyor,insanlığa lanet ediyor
Ama çok az kişi bu vahşetleri engellemek için bir şeyler yapmaya çabalıyor
Karşıdan seyirci kalıp üzülmek yapana beddua etmek küfretmekle hiçbir şey değişmiyor
Bunlar karşısında biz ne yapalım diyebilirsiniz
Yapılacak o kadar çok şey var ki
Uzaklarda aramaya gerek yok
Hemen her gün ülkemizde hayvanlara iğrenç muameleler yapılıyor
Daha geçen haftalarda Ankara'da 7 köpek tecavüz edilerek diri diri yakıldı
İşkence gördü,tecavüze uğrarken boyunları kırıldı kafaları ezildi
Kim ne yaptı?
Kimin haberi oldu?
Haberi olanların ne kadarı 7 nisandaki eyleme destek verdi?
Kim internet üzerinden yapılan imza kampanyasına imza verdi?
Bir elin parmaklarının sayısını geçmez
Hemen her gün bu tür haberler düşüyor internete,televizyonlara
Bunlar sadece buzdağının görünen yüzü
Ekrana yansımayan,kamunun bilmediği ne tür iğrençlikler oluyor yanıbaşımızda
O tecavüzcüler aramızda dolaşıyor
Bunlar tv'ye yansımıyor evet ama hayvansever sivil toplum kuruluşları bu vahşetler için her gün bir şeyler yapmaya çalışıyorlar,insanları bilgilendirmek için uğraşıyorlar
İmza kampanyaları düzenleniyor,katılım az
Çünkü hiçkimse zahmet edip hayvansever topluluklarının çalışmalarını takip etmiyor
Takip etmek için çok şey yapmaya gerek yok
Artık her şey elimizin altında
İnternet üzerinden,her gün saatlerce vakit geçirdiğimiz sosyal ağlardan takip edilebilir bu kuruluşların çalışmaları
"Çok üzülmek" bir şeyi değiştirmiyor
Üzülmek ve engellemek için çaba göstermek gerekiyor
Forumumuzda aylardır "Evcil Hayvanlar"bölümüne konular açıyorum
Kuruluşlardan haberler vermeye çalışıyorum,çalışmalarını tanıtmak için uğraşıyorum
Sokak hayvanlarının hayatını kurtarmak için yapılabilecek ufak yardımlardan,bir kap su vermekten bahsediyorum
Ama kendim çalıp kendim oynuyorum
Konuları takip eden yine bir elin parmaklarının sayısını geçmez
Her şey eş dost akrabadan eltiden görümceden ibaret değil hayatta
Belki Çin'e Japonya'ya kadar ulaşamayız evet ama
Biz gözümüzün önünde yaşanan kötülüklere bile sessiz kalıyoruz
Yaz geliyor yine binlerce hayvan açlıktan susuzluktan ölecek yanıbaşımızda
Ama biz yine yemek artıklarımızı bile çöpün kenarına koymaya tenezzül etmeyeceğiz
Hatta yemek,su verenlere bile tepki göstereceğiz
Yazacak söyleyecek o kadar çok şey var ki bu konuyla ilgili
Hepimizi duyarlı olmaya davet ediyorum
Herkesten aktivist olmasını beklemiyorum ama
En azından yerimizden kalkmadan da yapabileceğimiz (internet üzerinden)
Ya da günlük rutinlerimizde yapabileceğimiz (Bknz.Sokak hayvanlarının hayatını kolaylaştırmak için yapılabilecek ufak yardımlar konum) ufak şeylerle onların hayatlarını kurtarabiliriz
İnsanlığımızdan utanmayalım
Onları "hayvan bile denemeyecek" yaratıklar oldukları için utandıralım.

Son düzenleme:
Bu arada kurban kesmeye kimse vahşet diyemez.
Kurban kesmenin birçok sebebi var.
Fakirleri doyurmak vs.
Tabi buzluğu dolduranların kendi problemi bu.
Çünkü doğru olan bu değil.
Herneyse sonuç olarak kurban kesmek dinimizin emridir.Oruç tutmak ve namaz kılmak gibi..
Kurban kesmenin nerden geldiğinin geçmişini bilmeyenler araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Ankara'daki olayı twitterda duymuştum ben de.. İmza kampanyasına da katıldım ama eylemden haberim yoktu. Bizim burada belediye kedilere evler yapti mavi kapak getirenlere kedi maması veriyor böylece sokaktaki kedileri besleyebiliyoruz. Ben 1,5 litrelik suların altlarını kesip kap yapıyorum kedilere su süt mama koymak icin. Köpekler icin de bes litrelik suların altları. Kısın Bolu'da bir barınakta köpekler donarak oldu hareket bile edemediler cunku zincirle bağlanmışlardi. Cok sey oluyor maalesef ve boyle olaylara ses çıkaranların sayısı oldukça az. Ornegin hayvanlara kotu muamele kabahatler kanununda yani herhangi bir ihlalde ceza davasi açılmıyor sicilinize de işlemiyor. Hafif suc yani. Mecliste bunu değiştirmek icin mücadele veriyorlar, insallah değişir cunku bu sekilde gercek suçlular gercek cezalar alacaklar öyle uc bes kurusluk para cezalarıyla yırtamayacaklar

Hayvanlara yapılan zulümlerin kabahat kanunundan çıkarılıp ceza kanununa alınmasına dair yasa tasarısı meclise kaç kere sunuldu
Derneklerin çok büyük çabası var bu konuyla ilgili
Ama kimse destek vermiyor
Yazın Haytap tarafından gerçekleştirilen "Kap Bizden Su Sizden" kampanyasını burada paylaşmıştım
Haytap ücretsiz kaplar dağıttı insanlara,ücretsiz afişler dağıtıyor BİR KAP SU HAYAT KURTARIR adı altında
Ramazan bayramlarında hadis içerikli afişleri ücretsiz dağıttı mahallelere asılmak üzere
Bunları hep burada duyurdum ama ilgilenen çıkmadı
Bolu barınağı için çok çalışıldı hala daha barınakların iyileştirilmesi için onlarca kampanya düzenleniyor
Keşke sadece üzülmesek

Offf offfff bende ızledım maalesef ıcler acısı
Bunları yapanların da keskee dırı dırı kollarını kesseler de o guzel hayvanların da ne kadar acı cektıklerını anlayabılseler yazıklar olsun bunun gıbı ınsanlara....
Artı hayvan demısken kurk gıyen ve satanlara da yazıklar olsun...
Arkadaslar cok pahalı ve guzel sandıkları o kurklerı gıyen ınsanlar kurklerın nasıl yapıldıgının bılıncındeler mı ?
Hayvanlara ezıyet edenlere Allah bın katını yasatsın kıı zaten suphesız yasayacaktırlar....
Cok hassasım bu konuda cookk

insanlarda nefret ediyorum !!! köpek ve her buldukları b.ku yıyen çinlilerden! kürk giyen kadınlardan!!!!!!!! hertürlü zulumle yapılmış işi gönül rahatlığıyla tüketen iğrenç yaratıklardan yani insanlardan iğreniyorum.

siz görmemiş olabilirsiniz dağıtanı, ben kendisi bir lokma yemeden hepsini gönül huzuruyla vereni gördüm...

kurban kesimi sırasında yapılan yanlışlıkları ben de elesitiririm, ama bir inanç, bir ibadet olan kurbanı eleştirmem...

bu arada kurban kesilecek hayvanların, kesilenleri görmesi, dinin öğreticisi tarfından da hoş görülmemiştir... yapanlar yanlış yapıyor... hatta kesilen hayvanın, yattıktan sonra gözüne örtü çekilir... bıçağı görmesin... nazik bir konu... yanlış uygulayanlar yüzünden, bir ibadeti tamamen yermek sığ görüşlük olur..

ayrıca ben de kurbana vahşilik dedikten sonra, sucukları, salamları, tazecik ana yavrusu kuzu etlerini başka bir yorum sahibinin deyimiyle hominigırtlak yiyenleri anlamıyorum... marketten aldığımız etler de gökten inmiyor, yerdekiler kesiliyor...

Öncelikle vejetaryen olduğumu da nereden çıkardınız?
Rahatsız olduğum durumu açıkça söyledim mesajımda.
İkisinde de görüntü aynı bence.
O gün çocuğumu rahatça dışarı çıkartamam ben.
Uzatmayacağım. Hassasiyetimin hangi noktada olduğu açık.
Et yeme özgürlüğünüz elbette var ancak bu sokaklarda sizin tabirinizle (ki öyle olmadığını biliyoruz) usulünce kesim yapılarak olmaz.

peki siz sokaklarda kesimin doğru olduğunu söylediğimi nerden çıkardınız,

vejeteryan mısınız, soruma noktalarla cevap verince, daha doğrusu cevap verme lutfunda bulunmayınca öyle varsaydım...

et yeme özgürlüğüm olduğu gibi, bundan daha da öte inanç ve ibadet özgürlüğüm var...

hiç kimsenin ibadetini katliam ve vahşet olarak değerlendiremezsiniz... inanca saygı olmalı...

hayvan kesimine evet, ama ibadet maksadıyla kesime hayır ben de bunu anlayamıyorum...

Son düzenleme:

İbadet elbette yapılır.
Ancak hiçbir durum o günlerde karşılaştığım manzaraları haklı çıkaramaz.
Anladığım kadarıyla buna siz de karşısınız.
İşte benim eleştirdiğim nokta bu zaten.
Çocuğumun bunu içselleştirmesini istemem.
Bu ülkede zaten her gün binlerce hayvan kesiliyor değil mi?
Ben hiçbirini görmüyorum.
Yani bunun çok daha iyi yolları var. O günlerde herkes kasap oluyor birden.

Dileyen istediği dini görevini yerine getirir, bir diğeri gider meditasyon yapar, öbürü kendini manastıra kapatır ya da kendini toptan kapatır bunu yargılamak bana düşmez.
Ancak yol kenarları, mahallem kanla kırmızıya boyanıyorsa, bir can çekiştire çekiştire ölüme götürülüyor, vahşete çocuklar ortak ediyorsa ve eziyete göz yumuluyorsa bundan rahatsız olurum elbette.

Aynen katılıyorum insanların bu vahşeti ibadet adı altında yapmaları kanıma dokunuyor, bir de o hayvana eziyet ederek girdikleri günahları din ile örtmeye çalışıyorlar halbuki bilmiyorlar ki yaptıkları cok yanlis

İçimden geçenleri aynen anlatmışsınız..
Kurban kesilirken her yer temiz olur kurbanlık bıçağı dahi görmez.Gözleri bağlanır.
Bunun neresinde eziyet.
Kurban kesmekle hayvanlara eziyet etmek nasıl kıyaslanır ya.Aklım hayalim almıyor.
Kurban edilen hayvan ne kadar değerli Allah katında bunu bilmiyorlar.
Kurbanı yanlış kesenler yüzünden kimse kurban kesmeyi yargılayamaz.
Hayat yüzeysel görünenlerden daha fazlasını kapsıyor.
Araştırmadan bilmeden konuşulanlar yüzünden kim bilir kaç kişi burda yanlış bilgiler ediniyo.
Herkes ne yazdığını 1000 kez düşünüp öyle yazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…