İzlerken insanlığımdan utandığım belgesel

Katılıyorum.
Bu yüzden ilk mesajımda insanoğlunun kendini doğanın parçası olarak görmesi gerektiğini de belirtmiştim. Doğanın içinde, kesinlikle üstünde değil. Dünyadaki birçok bakteri insandan daha faydalıdır eko sisteme. Hatta bazıları olmasa canlı hayat olmaz.
(Tartışılmaz deme sebebim taraflardan birinin inanıyor olmasıdır. Tartışma değişime açık alanlar üzerinden olur ancak. Zaten amacı farklı bakış açılarını görüp, değişip, geliştirmektir tartışılan konuyu.)

Bana yazılan cevapları okumadım.
Dinime yazılan hiç bir kötü yazıyı da okumaya niyetim yok.Rabbimin gücüne gidicek bişey de yapmak istemem.
Bi gün gelicek dediklerim çok iyi anlaşılacak da iş işten geçmiş olucak işte ozaman.
Allah hidayet versin.
Ben üzerime düşen görevi yerine getirdim uyarılması gerekenleri uyardım.
Ama bi insan gerçeğe doğruya kulaklarını tıkamışsa gözünü hiç bir şey açamıyor. (Geçmiş tarihte kimilerinin olduğu gibi)
Ama zarar gören yine onlar oluyor.
Üzülüyorum ama elimden de bişey gelmiyor.
Bu kadar kör olmamalı insan.

Son düzenleme:
Onlar, hangi 'apaçık-belgeyi' görseler, yine ona inanmazlar. Öyle ki, o inkâr etmekte olanlar, sana geldiklerinde, seninle tartışmaya girerek: "Bu, öncekilerin uydurma masallarından başka bir şey değildir" derler. Onlar, hem ondan alıkoyarlar, hem kendileri kaçarlar. Onlar, yalnızca kendi nefislerinden başkasını yıkıma uğratmazlar ama şuurunda değildirler. (En'am Suresi, 25-26)

Bu en güzel cevabım olsun.
Başka da birşey söylemiyorum bunun üzerine.

evet amaç tam da dediğiniz gibi kurban, bir şeyleri feda etmek, bir ritüel... ne derseniz... yani bir kimse hiç et dağıtmasa da kestiği kurbandır... et dağıtmak teşvik edilir... size göre akıllıca olan şeyi zaten yeteri kadar yapıyoruz... siz hiç kafanızı yormayın...

inanca saygı ya takılmışsınız ya..şaşırdım doğrusu.. nasıl mesela sizin felsefi görüşlerinize saygı duyuyorum.... siz de saygı göstermelisiniz... çünkü medeni insanlar böyle yapar... demek hala bu konuyu aşamamış insanlar varmış...

ayrıca evet ben o kınadığınız insanlardan biriyim... karşılaştınız...dini ritüel için kurban ederim... eziyet etmeden kurbanımı kestirir ve bundan huzur duyarım...
etin binbir türlüsünü yedikten sonra kurban vahşettir ikiyüzlülüğüne düşmediğim için ayrıca kendimle gurur duyarım.... kendimlşe çelişmem ve hiçbir inanca, dine, metefazik görüşe saygısızlık etmedim ve etmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…