- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #14.421
yaş sınırı var diye ben de hatırlıyorum bir de ilk uygulamada 2 konmuyor diye biliyorum bunlarla ilgili yasal sınırlamalar var ama....krc05 canım 35 yaş sınırı yok mu birden fazla embriyo koydurmak için??
Benım yas 29 iki koydurttum tedavıye ilk başladımızda iki istiyoruz demiştik doktor beyde o zaman bakarız demiştı şimdi sormadılar bile bilgi de vermedıler ben transfer anında sordum kaan hoca iki koydum dedi 4 çözdurmüşler en guzel 2 embroyoları koyduk dedıyaş sınırı var diye ben de hatırlıyorum bir de ilk uygulamada 2 konmuyor diye biliyorum bunlarla ilgili yasal sınırlamalar var ama....
Ben kullandim canimKızlar bir sorum olacak transfer günü fitil kullandınız mı
Kullaniyorsun cnm, hatta transfer yaptiktan sonra doktor kendi de koymustu masa da bana.Kızlar bir sorum olacak transfer günü fitil kullandınız mı
Normalde yasal sinirlama var devlette zaten koymuyorlar. Ama ozellerde hastanesine gore degisiyor. Irembede boyle bir sinirlama yok. Bana ilk transferde 2 tane koydular. Ikincisinde 3 tane yasimda 26. Normalde iki denemeden sonra tutmazsa 2 embriyo koyuluyor. Ama burda sinirlama yok daha iyi aslinda sansimiz artiyor.yaş sınırı var diye ben de hatırlıyorum bir de ilk uygulamada 2 konmuyor diye biliyorum bunlarla ilgili yasal sınırlamalar var ama....
ama derken onu kasdediyordum canım uygulamada pek olmuyor !!!canım bizim 4 embriyo var ama 2 si transfer yapılır 2 si sonraya kalır diye düşünüyordum ama hepsi çözülüyorsa çözülenler den kalanlar ne oluyor ???hatta sonra da şansımız olsun diye ikinci toplama yaptırdık şimdi böyle duyunca bi tedirgin oldum ben ama bunlar hiç bilgi verilmeden mi yapılıyor ???Benım yas 29 iki koydurttum tedavıye ilk başladımızda iki istiyoruz demiştik doktor beyde o zaman bakarız demiştı şimdi sormadılar bile bilgi de vermedıler ben transfer anında sordum kaan hoca iki koydum dedi 4 çözdurmüşler en guzel 2 embroyoları koyduk dedı
Endiselerinde haklisin cnm. Ama bunlari kafana takma kaan bey dogru karari verir. Cozdurme islemi kisiye gore ve embriyolarin durumuna gore degisiyor. Kaliteliyse hepsini cozduruyorlar sanirim. O yuzden 5. Gune gitcek mi diye bekletiyorlar. Seninde ikili grup seklinde dondurmuslardir. Birini cozup beklerler. Kaliteleri hepsi ortaysa bi grubu cozerler. Digerlerinide cozup riske atmazlar. Cok kiymetli onlar hepimiz icin heba olmasini tabi ki istemeyiz. Benimde iki grup dondurdular sadece bir grup cozuldu ilkinde. Ikincisinde de kalan 3 enbriyo cozduruldu. 3 tane yi de koyalim mi diye sordu embriyolog bende koyun dedim. Kalite olarak orta kalitedeydi bende riske atmadim. Bu konularda doktor pek bilgi vermiyor. En iyisi embriyologlara sormak transfer esnasinda.ama derken onu kasdediyordum canım uygulamada pek olmuyor !!!canım bizim 4 embriyo var ama 2 si transfer yapılır 2 si sonraya kalır diye düşünüyordum ama hepsi çözülüyorsa çözülenler den kalanlar ne oluyor ???hatta sonra da şansımız olsun diye ikinci toplama yaptırdık şimdi böyle duyunca bi tedirgin oldum ben ama bunlar hiç bilgi verilmeden mi yapılıyor ???
Kızlar çok tedirgin ve heyecanlisiniz haklisinizda ama düşünmeyin bu kadar çok .insanlık hali tabiki ufak tefek hatalarar yapacaklar onlarida biz buradaan sorarak aldığımız cevaplara ören telafi edicez.dün merkezi aradım tam 4kez sabah acil diye nolte bırakmıştım saat dorttu arayıp telefonda terslenince nahide hemşire sağolsun çok ilgilendi.tabiki seainizi çıkarın yanlış gördüğünüz yerlede ama bunu kafanıza takip tedavi surecinizi olumsuza cevirmeyin.benim üç tane dondurulmusum vardı.ikisi transfer biri dondurulacak diye seviniyordum transfer sonrasi bi okudum hepsi cozdurulmus ve dondurulan yok.hemen aradık kaan beyi sorduk dediki ucunude koyduk Biz sadece sevindik ve güldük.çünkü inanki onlar hesaplarını çok iyi yapıyorlar kafalarına göre yapmıyorlar.Hiç düşünmeyin bunları sadece bebeklerinizin size simsiki tutunacagini düşünün:)ama derken onu kasdediyordum canım uygulamada pek olmuyor !!!canım bizim 4 embriyo var ama 2 si transfer yapılır 2 si sonraya kalır diye düşünüyordum ama hepsi çözülüyorsa çözülenler den kalanlar ne oluyor ???hatta sonra da şansımız olsun diye ikinci toplama yaptırdık şimdi böyle duyunca bi tedirgin oldum ben ama bunlar hiç bilgi verilmeden mi yapılıyor ???
Allah Allah hiç öyle olacağını düşünmemiştim. ilki olmazsa 2.de dondurulmuşları koydurturum diyodum. canım sıkıldı şimdi..Canım kaç tane embriyon var bilmiyorum ama ben kendimden sana örnek vereyim.. Ve bu soruyu merak eden herkes için yazayım... Ocak ayında ki transferimde 4 tane embriyom vardı bende 2 tanesini çözer 2 tanesini transfer eder diye düşündüm ama düşündüğümle kaldım :)) çünkü 4 ünü çöZüp en iyi 2 sini koyacağını diğerlerinde 5.güne kadar devam ederlerse tekrar donduracaklarını söylemişlerdi ama Zaten ilerlemediler.. Hem tekrar dondururlarsa size telefon ediyorlar haber vermek için...
canım hayırlı haberlerini bekliyoruz... şansın bol olsun...Kızlar yrn benim için büyük gün Dualarınızı bekliyorum
valla canım dediğin gibi ufak-tefek aksilikler oluyor maalesef. Difrenbahya'nın dediği gibi bunlara takılıp tedavi sürecini olumsuz etkilememek lazım. çok haklısın, hak veriyorum sana. ben de bazı noktalarda "böyle olması gerekmez miydi?" diye sorguluyorum.. ama çok da düşünmemeye çalışıyorum çünkü en önemlisi moral ve eminim onlar da bizim kadar titizleniyor herşeyimize... bizim için en iyi şeyi yapacaklarına eminim diyip rahatlamaya çalışıyorum ben de..evet canım ben de bu gün aynı şeyi düşündüm hatta ben konuyu açtım daha doğrusu sordum kaç embriyo konacak, kaçıncı gün embriyosu olacak, kaç tanesi çözdürülecek diye ama tam bi cevap vermedi o zaman gelsin ona göre konuşuruz daha çok var dedi ama demekki öyle bir konuşma olmuyor ama olması gerekir rahim kalınlaştırma aşamasında son kontrole gidildiğinde bu konuyla ilgili konuşulması gerekir diye düşünüyorum bana 3. gün embriyosu konur yaşınız genç dedi ama biz eşimin işi gereği 1 yıl sonra doğuya tayinimiz çıkacak doğu derken de hakkari şırnak gibi yerler benim oralardayken bu tedaviyi yaptırmam pek mümkün değil oralardan dönüşümüz en az 2-3 yılı bulur o zaman yaşım da ilerlemiş olacak dosyamızda yazmayan birçok durumumuz var yani ayrıca 5. gün embriyosunun tutunmak için uzuvlarının oluşmaya başladığı ve tutma ihtimalinin daha fazla olduğunu duymuştum bunları oturup konuşup değerlendirmemiz ve en doğru kararı beraber vermemiz gerekir diye düşünüyorum bu konuda bende rahatsızlık duyuyorum!!! ayrıca hemşireler beni yine yanlış şekilde yönlendirmişler ona da canım sıkıldı yumurta toplamadan sonra estrofem ve duphaston vermişti doktor duphaston bitince estrofeme devam edecemiyim diye aradım sordum hemşireye sonra dosyanıza baktım devam edecsiniz ddi bu gün de doktor duphastonla birlikte kesecektin dedi canım sıkıldı ama çok takılmamaya çalışıyorum!!!
devlette olunca öyle canım.. özel merkezlerde öyle bir sınırlama yok..krc05 canım 35 yaş sınırı yok mu birden fazla embriyo koydurmak için??
Ayy Çok güzel senin adına çok sevindim.Allah kucağına almayı nasip etsin :))Bu arada bugün benim test günüm10 gün çok kolay Geçmiyor. Ben ilk 1,5 gün dışında pek yatmadım. Hatta biraz fazla gezmiş de olabilirim.... :) gerçi insan nedense çabuk yoruluyor. O zaman bir 10-15 dk uzanıyordum. 7. Gnden itibaren işe arabayla gidip geldim... Misafir bile ağırlamam gerekti... Öğlene doğru gidip kan vereceğim.... Ama daha gitmeden bilin bakalım ne oldu? Tabii ki 7. Günden beri idrar testi yapıyorum.... :) bugün test sonucum pozitif.....
Ama dün gece birazcık kanamam oldu... Onun da Yerleşme kanaması Olduğunu düşünüyoru
Ayy Çok güzel senin adına çok sevindim.Allah kucağına almayı nasip etsin :))
Amin canım amin inşallahÂmin inşallah... Çok teşekkürler.... Senin de sağlıkla tamamına erdirsin...
Hayırlı olsun, güzel haberler ardarda gelir işallah Transferımı oldum ve en zor surece gırdık bakalım Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin
canım çok haklısın... işte insan ister istemez bir sürü şey geçiriyor kafasından... işte ya olmazsalar insanın peşini bırakmıyor ki bi türlü... yazdıkların bir nebze rahatlattı içimi açıkçası canım... çok çok sağol...Arkadaşlar Merhaba,
Transferi olan Arkadaşlarım hayırlı olsun.... :))) su gibi geçsin zaman.... :)) arkadaşlar endişelenmeyin karşımızdaki ekip neyin daha iyi olduğunu bizden daha iyi biliyor.... Hepimiz çok güvenli ellerde olduğumuz için irenbe de değil miyiz? Onların amacı tek transferle sizin gebe kalmanızı Sağlamak.... Birincinin başarısına odaklanmak yerine, ikinciye embriyo ayırmaya çalışmaları Anlamsız olmaz mıydı sizce de? Onlar bizim bilmediğiniz çok daha fazla parametreyi hesaba katıyorlar ve hepinizin ilk seferinde tutacak inşallah...
AAAAAAAAAAAA:)))Bu arada bugün benim test günüm10 gün çok kolay Geçmiyor. Ben ilk 1,5 gün dışında pek yatmadım. Hatta biraz fazla gezmiş de olabilirim.... :) gerçi insan nedense çabuk yoruluyor. O zaman bir 10-15 dk uzanıyordum. 7. Gnden itibaren işe arabayla gidip geldim... Misafir bile ağırlamam gerekti... Öğlene doğru gidip kan vereceğim.... Ama daha gitmeden bilin bakalım ne oldu? Tabii ki 7. Günden beri idrar testi yapıyorum.... :) bugün test sonucum pozitif.....
Ama dün gece birazcık kanamam oldu... Onun da Yerleşme kanaması Olduğunu düşünüyoru
Canım hayırlı olsun transferin inşalah güzel haberi vereceksin inanıyorum sende inan annesi.Amin canim..
Gözünaydın canım sırayla hepinizden Güzel haber bekliyoruz dualarımız sizinle.Kızlar benim de transfer sorunsuz oldu bitti :)) bundan sonrası Allaha kaldı inşallah hayırlı haberler alırız.
Istersen sen arayıp sor canım iki istediğini belirt. Mutlu sona çok az kaldı heyecanla bekliyorum dualarım seninle.aynen canim hehe:)) yalniz aklima takilan bisi oldu, kac embriyo konulacagi hakkinda Kaan hoca bizimle konusmadi hic. pazartesi butun embriyolarimi cozmezler di mi? tup tup dedi gerci Nahide hemsire, ama emin olamadim nasil olcak diye.. Kaan hocanin konusmasi gerekmez miydi ben mi yanlis dusunuyorum acaba
Canım sende çok güzel açıklamışsın geç olsun güç Olmasın. Inşallah bu sorunu da aştığına göre gelecek ay bebeğine kavuşacaksın. Ekim sana uğurlu gelecek bak Gör.evet canım hayırlısı ben aslında bayramdan sonraya kalsın istiyordum ama bu kadar da geç değildi!!! sonuç güzel osunda varsın 1 ay daha bekleyelim!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?