- 17 Eylül 2015
- 5.268
- 6.092
- 198
- Konu Sahibi mavinehir17
-
- #16.201
Merhaba. amh değerim ölçülmedi. 3 tane dr a gittim. 3 ü de ultrason muayenesinde yumurtalıklarımın zayıf olduğunu, yumurta sayımın ve kailtemin yok denecek kadar az olduğunu söylediler. vitamin hapları verdiler. 2 aydır kullanıyorum. ama dr um bunlardan bi mucize beklememem gerektiğini söyledi.hatta gittiğim dr lardan 1 tanesi donanasyondan bahsetti. o an moralmen yıkıldım. kendimi hemen yarın menapoza girecekmişim gibi hissettim. ama bu site bana çok iyi geldi. benim durumumda olan kişilerin hamile kaldıklarını öğrenmek bana umut ışığı oluyor. ben hiç tüp bebek yaptırmadım. 4 aylık evliyim.
onların hepsini uyguladım. ama dr yinede rezervin çok az diyor.Aslan pencesi otu kürü icip hormon değerlerini normale getirin..yumurta rezervi icin bal polen propolis tarcin cörek otu karışımı hergün yiyin
yumurta taslağın var ve embriyo oluşumu var ne anlama geliyor? bana hiçbir dr öyle birşey demedi. dedikleri şey yumurtalarının sayısı çok az ve kalitesi düşük. yumurtalıkların zayıf. bu kullandığın ilaçlardan bi kehanet bekleme. dedikleri şeyler bunlar. can sıkıcı ve moral bozucu açıkçası...Benim de amh yok denecek kadar. Ama yumurta taslağı çok şükür var ve 2 embriyom annelerini bekliyor:)
Kaan Bey'i tavsiye ederim. İstersen ön görüşme yap, muayene ol. Bakalım ne diyecek.
Benim olumsuz yumurta toplama aşamalarından sonra- hocam çok mu umutsuz vakayım napsak- dediğimde ;-öyle olsa hiç vakit kaybetme tüp bebek tedavisinde derdim ama öyle değil yumurta taslağın var ve embriyo oluşumu var- demişti.
Yaşım 36. 2 hafta sonra 37 olacağım :)
Arkadaşımın yengesi bir çok kez tüp bebek denemiş yaşı 44. artık son gittiği merkezde artık evlat edinin demişler. Ben ne olur İrenbe'ye gitsin bir kontrole demiştim.
Kaan Bey yoğun diye merkezdeki başka bir dr a gitmiş. Şu an ikizlerine hamile bu ay sonunda doğum yapacak.
Buna sebep olmaktan çok mutluyum.
Belki yine sana da vesile oluruz buradan.
En azından bu konunun uzmanı bir doktora görün. Bu sitede bize sorarsan da Kaan Bey deriz.
Ama mutlaka olmayacak diye düşünme en azından konunun ehline gidip muayene ol derim ben.
yumurtanın kalitesi hakkında yumurta toplandıktan sonra bilgi veriyorlar diye biliyorum..bana dr beyin söylediği taslakta rezerv az gözüküyor ama size söylediği gibi aman aman bir artış bekleme bikaç tane artar o da ilaçlarla arttırabilirsek diye söylemişti moralini yüksek tut stres yapma diye konuşmuştu benimle.. embriyo yumurta toplanıp döllendikten sonraki kısım oluyor ama.. sizin yumurta toplama ve embriyo dondurma işlemi olmuşmuydu? yumurta toplama ve dondurma işlemi yapılanlara söyleniyor genelde böyle şeyler nacizade fikrim kafanızı karıştırmayın zamanı gelince zaten hepsini öğreniyorsunuz..yumurta taslağın var ve embriyo oluşumu var ne anlama geliyor? bana hiçbir dr öyle birşey demedi. dedikleri şey yumurtalarının sayısı çok az ve kalitesi düşük. yumurtalıkların zayıf. bu kullandığın ilaçlardan bi kehanet bekleme. dedikleri şeyler bunlar. can sıkıcı ve moral bozucu açıkçası...
geçmiş olsun..bnm önce amh değerime bakıldı ultrason muayenesi her şekilde yapılıyor zaten ama herşey adım adım ilerliyorBilgi için çok teşekkür ederim. ben tüp bebek tedavisine daha hiç başlamadım. geçen ay fsh değerim 21 di. 20 nin altına düşmesini bekleyelim dedi dr. bu ay fsh değerim 5.07 ye düştü ama bu defa kist vardı. dr kistin gelecek ay adetle atılmasını bekleyelim dedi. o yüzden tüp bebek tedavisine dair yumurta çoğaltma, yumurta toplama gibi işlemlerin hiçbirine başlayamadık. sadece iki aydır vitamin hapı ve omega3 kullanıyorum. ultrason muayenesinde rezervimin yok denecek kadar az olduğu söylenildi.
amh değeriniz kaç çıktı?geçmiş olsun..bnm önce amh değerime bakıldı ultrason muayenesi her şekilde yapılıyor zaten ama herşey adım adım ilerliyor
merhaba hoşgeldin. bundan 1,5 sene önce çocuğum olmuyor diye doktor doktor gezerken menapoza girmek üzere olduğumu öğrendim . yaşım 36 şuan. amh:0.13 idi ve fsh:21 di ve acilen tüp bebek yapmam gerektiği söylendi. ve bu forum sayesinde kaan bey ile yollarımız birleşti. 1 senelik tedavinin ardından şuan 28 haftalık hamileyim. sayısız ilaç iğne kullandım. 4 defa yumurtam toplandı ve 2 defa da iptal olan opum var. ve bu bir sene de 3 embriyom oldu. kaliteleri de öyle 1. kalite değildi. her zaman söylüyorum yine söyleme gereği duyuyorum. Doktorum kaan bey senş hamile bırakmadan bırakmayacağım demişti ve bu bende her olumsuzlukta itici güç olmuştu. bir abi gibi bir baba gibi yaklaştı her zaman. her olumsuzluğumda benden daha çok üzüldü ve mutlu anımda bende daha çok sevindi. ve Kaan bey kişinin durumuna göre tedavi uyguluyor. tek düze bir sistemi yok. diyeceğim o ki önce Allah.a sonra doktorunuza ve kendinize inanmanız. ve çok ama çok sabırlı olmanız. ilk handikapta yıkılmamanız. çok geç kalmadan tedaviye başlamanızı öneririm. bu arada tedavi sırasında soğan kürü yaptım. incir kürü uyguladım ve bal tarçın çörek otunu da uyguladım. ve tedavide olduğum 1 sene boyunca hergün arı sütü bal polen tükettim. sağlıklı beslenip spor yaptım. umarım hakkınızda hayırlısı olur.Slm arkadaşlar. yaşım 37. yumurta rezervim yok denecek kadar. hormon değerlerim menapoz sınırında. tüp bebek önerildi. benim durumumdaki kişilerde başarı oranı yüksek tüp bebek merkezi ve dr var mı önerebileceğiniz? yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim..
Evetyumurta taslağın var ve embriyo oluşumu var ne anlama geliyor? bana hiçbir dr öyle birşey demedi. dedikleri şey yumurtalarının sayısı çok az ve kalitesi düşük. yumurtalıkların zayıf. bu kullandığın ilaçlardan bi kehanet bekleme. dedikleri şeyler bunlar. can sıkıcı ve moral bozucu açıkçası...
Amin inşallah..Evetkalbiminozu benim umudum:) Allah istedikten sonra ve de sabırla neler olmaz ki.
Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.
Merhaba. Hoşbulduk. kaan beye önümüzdeki haftaya randevu aldım. amh testi yaptırmadım. . 0 a çok yakın bir değeri görürsem diye cesaret edemedim. 0 a çok yakın bir değer çıkarsa kaan bey tedaviyi kabül eder mi bilmiyorum. 0.1 bile çıkacağını zannetmiyorum. benim rezervim yok denecek kadar az. kistim ve miyomum var. bunlar için bu ay soğan kürüne başladım. dün 3. günümdü. kahverengi akıntı geldi. dün akşam midemde yanma ve ağrı vardı. ilaçla onu geçirdim. sonrasında şiddetli karın ve kasık kasık ağrısı başladı. sizde de aynı şey olmuş muydu? bu normal mi? bu şekilde bi ağrıyı geçen ay yaşadım. sağ overimde kist oluştuğunu öğrendim. şu anda bilmiyorum. soğan suyu bu şekilde mi etki ediyor yoksa yeni kist mi oluşuyor?merhaba hoşgeldin. bundan 1,5 sene önce çocuğum olmuyor diye doktor doktor gezerken menapoza girmek üzere olduğumu öğrendim . yaşım 36 şuan. amh:0.13 idi ve fsh:21 di ve acilen tüp bebek yapmam gerektiği söylendi. ve bu forum sayesinde kaan bey ile yollarımız birleşti. 1 senelik tedavinin ardından şuan 28 haftalık hamileyim. sayısız ilaç iğne kullandım. 4 defa yumurtam toplandı ve 2 defa da iptal olan opum var. ve bu bir sene de 3 embriyom oldu. kaliteleri de öyle 1. kalite değildi. her zaman söylüyorum yine söyleme gereği duyuyorum. Doktorum kaan bey senş hamile bırakmadan bırakmayacağım demişti ve bu bende her olumsuzlukta itici güç olmuştu. bir abi gibi bir baba gibi yaklaştı her zaman. her olumsuzluğumda benden daha çok üzüldü ve mutlu anımda bende daha çok sevindi. ve Kaan bey kişinin durumuna göre tedavi uyguluyor. tek düze bir sistemi yok. diyeceğim o ki önce Allah.a sonra doktorunuza ve kendinize inanmanız. ve çok ama çok sabırlı olmanız. ilk handikapta yıkılmamanız. çok geç kalmadan tedaviye başlamanızı öneririm. bu arada tedavi sırasında soğan kürü yaptım. incir kürü uyguladım ve bal tarçın çörek otunu da uyguladım. ve tedavide olduğum 1 sene boyunca hergün arı sütü bal polen tükettim. sağlıklı beslenip spor yaptım. umarım hakkınızda hayırlısı olur.
bu arada kaan bey fsh yüksekliğine çok tAkılmıyor hatta hiç takılmıyor. onun için usg gözüken taslak sayısı. ve iğnelere başlamadan önce birkaç ay vitamin takviyesi yapıyor. öyle hemen başlamıyor. ve eğerki kaan beyse karar kılarsanız bazı testler istiyor. anladığım kadarıyla amh testi yaptırmamışsınız bu testi mutlaka yaptırın. birde eşinizle ilgili semen testini istiyor.
geçmiş olsun canım. herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda inşallah bu zorlu süreçleri biran önce geçersiniz sağlıkla meleklerinize kavuştuğunuz günler gelir:)Merhaba cnm
Sanirim sen merkezle konusurken ben sirami bekliyordum.
Bende bgn biyopsi yapildi. 3. Deneme oncesi acaba transfer gunu ile embriyo gunu çakismiyo mu ona bakilcak.
Hepimiz icin herseyin hayirlisi
kaan beyle görüşmenizin iyi geçeceğine inanıyorum. hakkınızda hayırlısı inşallah. bence kaan bey istemeden bu testi yaptırın çünkü mutlaka isteyecektir. zaman kaybı olmaz en azından. bu arada 0 a yakın bir değer görmeye cesaret edemedim gibi birşeyler demişsiniz. öncelikle yine kaan beyin hastası burdan bir arkadaşımızın da değer 0,01 idi. ve şuan 15 haftalık hamile. o yüzden çok takılmayın sadece inanın. önemli olan usg.de kaç taslak yumurtanızın göründüğü. 1 tane bile oluşacak embriyo hamile kalmamız için yeterli. ve kaan bey zoru her zaman sever. bana hiçbir zaman kıbrısa git donasyon düşün demedi. çünkü tek tek de olsa yumurta oluşuyordu. zaman alıyor evet. dediğim gibi sabır çok önemli. ve doktorunuz her ne derse uygulamanız.Merhaba. Hoşbulduk. kaan beye önümüzdeki haftaya randevu aldım. amh testi yaptırmadım. . 0 a çok yakın bir değeri görürsem diye cesaret edemedim. 0 a çok yakın bir değer çıkarsa kaan bey tedaviyi kabül eder mi bilmiyorum. 0.1 bile çıkacağını zannetmiyorum. benim rezervim yok denecek kadar az. kistim ve miyomum var. bunlar için bu ay soğan kürüne başladım. dün 3. günümdü. kahverengi akıntı geldi. dün akşam midemde yanma ve ağrı vardı. ilaçla onu geçirdim. sonrasında şiddetli karın ve kasık kasık ağrısı başladı. sizde de aynı şey olmuş muydu? bu normal mi? bu şekilde bi ağrıyı geçen ay yaşadım. sağ overimde kist oluştuğunu öğrendim. şu anda bilmiyorum. soğan suyu bu şekilde mi etki ediyor yoksa yeni kist mi oluşuyor?
allah sizden razı olsun. yüreğime su serptiniz. iyi ki bu siteye üye olmuşum. arkadaşınız 0.01 ile mi hamile kaldı? bende rezervimin o civarda olabileceğini düşünüyorum. menapoz belirtilerim başladı. kendimi hiç hamile olarak düşünemiyorum. çünkü gittiğim dr lar içimi öylesine kararttılar ki. hele bir tanesi donanasyondan bahsettiği anda moralmen dibe vurdum. her gittiğim dr dan ağlayarak çıkmak beni çok yıprattı. dr a gitmek çok itici hale geldi benim için. bana da zoru seven bir dr lazım. kaan beyden randevu almakla isabetli bir karar verdim sanırım. ama önümüzdeki hafta adetli olmayacağım. muayene etmez sanırım. muayenede de olmak istiyorum ama adetli değilken kisti ultrasonda görebilir mi bilmiyorum. kist için hap kullanmak istemiyorum. çünkü hap yumurtaları zayıflatıyormuş dr umun dediğine göre. benim yumurtalarım zaten çok zayıf. ihtimalim hiç kalmayacak. amh testini en yakın zamanda yaptıracağım. 0.01 rakamını görmek pahasına bile. Güzel haberleri almak vermek inşallah hepimize nasip olur. rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.kaan beyle görüşmenizin iyi geçeceğine inanıyorum. hakkınızda hayırlısı inşallah. bence kaan bey istemeden bu testi yaptırın çünkü mutlaka isteyecektir. zaman kaybı olmaz en azından. bu arada 0 a yakın bir değer görmeye cesaret edemedim gibi birşeyler demişsiniz. öncelikle yine kaan beyin hastası burdan bir arkadaşımızın da değer 0,01 idi. ve şuan 15 haftalık hamile. o yüzden çok takılmayın sadece inanın. önemli olan usg.de kaç taslak yumurtanızın göründüğü. 1 tane bile oluşacak embriyo hamile kalmamız için yeterli. ve kaan bey zoru her zaman sever. bana hiçbir zaman kıbrısa git donasyon düşün demedi. çünkü tek tek de olsa yumurta oluşuyordu. zaman alıyor evet. dediğim gibi sabır çok önemli. ve doktorunuz her ne derse uygulamanız.
bu arada myom bende de var. hatta belki de şimdi içimde bebeklerimle beraber onu da büyütüyor olabilirim. soğan kürü yapıyorsanız leke olabilir. bende de olmuştu zamanında. mide sorununuz varsa denemeyin derim. ibrahim saraçoğlu öyle söylemişti bir programda diye hatırlıyorum. zaten kist vs birşey varsa kaan bey kisti söküp atmanız için ilaç verecektir. bunları düşünüp strese girmeyin, kaan beyle emin ellerde olduğunuz bir gerçek, inşallah sizden güzel haberle alırız.
amh, fsh ve e2 hormonlarını adetin 2 yada 3.günü yaptırallah sizden razı olsun. yüreğime su serptiniz. iyi ki bu siteye üye olmuşum. arkadaşınız 0.01 ile mi hamile kaldı? bende rezervimin o civarda olabileceğini düşünüyorum. menapoz belirtilerim başladı. kendimi hiç hamile olarak düşünemiyorum. çünkü gittiğim dr lar içimi öylesine kararttılar ki. hele bir tanesi donanasyondan bahsettiği anda moralmen dibe vurdum. her gittiğim dr dan ağlayarak çıkmak beni çok yıprattı. dr a gitmek çok itici hale geldi benim için. bana da zoru seven bir dr lazım. kaan beyden randevu almakla isabetli bir karar verdim sanırım. ama önümüzdeki hafta adetli olmayacağım. muayene etmez sanırım. muayenede de olmak istiyorum ama adetli değilken kisti ultrasonda görebilir mi bilmiyorum. kist için hap kullanmak istemiyorum. çünkü hap yumurtaları zayıflatıyormuş dr umun dediğine göre. benim yumurtalarım zaten çok zayıf. ihtimalim hiç kalmayacak. amh testini en yakın zamanda yaptıracağım. 0.01 rakamını görmek pahasına bile. Güzel haberleri almak vermek inşallah hepimize nasip olur. rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.
evet arkadaşımda kaan beyin hastası. rezerv sorunu olan herkes hamile olabileceğini pek düşünemiyor. hatta hamile kalınca bile acaba diyor hamilemiyim. zamanı gelince olacaktır inaşllah. çoğu doktor en son söyleyeceği şeyi en başta söylemeyi tercih ediyorlar hiç emek vermeden hemde. önce birkaç deneme olur hiç ümit yok ondan sonra bir konuşma yapılacaksa yapılır. zaten yaşımız 35 i geçti. ve rezerv sorunu olan hastaların çoğunda kalitesiz yumurta ile karşılaşılıyor. ve kaan bey birazcık kaliteli olsun diye takviye yapıyor birkaç ay. benimde zaman zaman kistlerim oldu ve ilaç kullandım. eğer ki kaan bey bir sürü ilaç verirse hiçbirini araştırma. kafan çok bulanır.allah sizden razı olsun. yüreğime su serptiniz. iyi ki bu siteye üye olmuşum. arkadaşınız 0.01 ile mi hamile kaldı? bende rezervimin o civarda olabileceğini düşünüyorum. menapoz belirtilerim başladı. kendimi hiç hamile olarak düşünemiyorum. çünkü gittiğim dr lar içimi öylesine kararttılar ki. hele bir tanesi donanasyondan bahsettiği anda moralmen dibe vurdum. her gittiğim dr dan ağlayarak çıkmak beni çok yıprattı. dr a gitmek çok itici hale geldi benim için. bana da zoru seven bir dr lazım. kaan beyden randevu almakla isabetli bir karar verdim sanırım. ama önümüzdeki hafta adetli olmayacağım. muayene etmez sanırım. muayenede de olmak istiyorum ama adetli değilken kisti ultrasonda görebilir mi bilmiyorum. kist için hap kullanmak istemiyorum. çünkü hap yumurtaları zayıflatıyormuş dr umun dediğine göre. benim yumurtalarım zaten çok zayıf. ihtimalim hiç kalmayacak. amh testini en yakın zamanda yaptıracağım. 0.01 rakamını görmek pahasına bile. Güzel haberleri almak vermek inşallah hepimize nasip olur. rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?